Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά 

Σκοπεύω να ξεκινήσω μαθήματα Ολλανδικών κ οι τιμές που είδα με τρόμαξαν. Έχετε υπόψην από φροντιστήρια ή/και ιδιαίτερα στην Αθήνα σε νορμαλ τιμές; Και από Skype ακόμα.

Τέλος είχα ακούσει παλιότερα έκαναν μαθήματα και στη Φιλοσοφική Αθηνών (με έξτρα δίδακτρα για τους μη φοιτητές) ισχύει κάτι τέτοιο ακόμα;
Ευχαριστώ!

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, killnamniar είπε

Γεια σας παιδιά 

Σκοπεύω να ξεκινήσω μαθήματα Ολλανδικών κ οι τιμές που είδα με τρόμαξαν. Έχετε υπόψην από φροντιστήρια ή/και ιδιαίτερα στην Αθήνα σε νορμαλ τιμές; Και από Skype ακόμα.

Τέλος είχα ακούσει παλιότερα έκαναν μαθήματα και στη Φιλοσοφική Αθηνών (με έξτρα δίδακτρα για τους μη φοιτητές) ισχύει κάτι τέτοιο ακόμα;
Ευχαριστώ!

Οι Ολλανδοί μιλάνε άπταιστα αγγλικά και είναι με διαφορά οι πρώτοι στον κόσμο. Είναι σχεδόν απίθανο να μάθεις καλύτερα ολλανδικά από ότι ο μέσος Ολλανδός αγγλικά.

Επίσης τα Ολλανδικά είναι μια περίεργη διασταύρωση αγγλικών και γερμανικών (λίγο πιο κοντά στα γερμανικά βέβαια). Bonus:  

spacer.png

:D 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω μαθαινω Ολλανδικα εδω και 2 χρονια. Αν ξερεις Αγγλικα και Γερμανικα οντως ειναι ευκολακι. Ελαχιστες λεξεις ειναι πραγματικα Ολλανδικες. Μαθαινω απο busuu και μαλιστα προτιμαω να κανω remote μαθηματα με ατομα που μιλανε τελεια Ολλανδικα αλλα δεν ειναι στην Ολλανδια (π.χ Βελγους ή μεταναστες). Γιατι; αν ακουσεις Ολλανδο να μιλαει γρηγορα νομιζεις οτι καταπιε...τσιχλα. Ηδη listening σιγουρα θα αποτυχω :)

http://www.didaskaleio.uoa.gr/

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 6/6/2024 στις 10:20 ΠΜ, vamvakoolas είπε

εγω μαθαινω Ολλανδικα εδω και 2 χρονια. Αν ξερεις Αγγλικα και Γερμανικα οντως ειναι ευκολακι. Ελαχιστες λεξεις ειναι πραγματικα Ολλανδικες. Μαθαινω απο busuu και μαλιστα προτιμαω να κανω remote μαθηματα με ατομα που μιλανε τελεια Ολλανδικα αλλα δεν ειναι στην Ολλανδια (π.χ Βελγους ή μεταναστες). Γιατι; αν ακουσεις Ολλανδο να μιλαει γρηγορα νομιζεις οτι καταπιε...τσιχλα. Ηδη listening σιγουρα θα αποτυχω :)

http://www.didaskaleio.uoa.gr/

Να σου πω την αλήθεια δε ξέρω ποιος θεωρείται ο τυπικός μέσος όρος για να μάθεις, για κάποιον που ξέρει μόνο αγγλικά (μιλάω για μένα) αλλά άμα θέλει τόσο καιρό αστα να πανε..

νομιζα με αρκετό διαβασμα να είναι υπόθεση 6-12 μηνών αλλά μάλλον έκανα λάθος. Όσο περί προφοράς Ολλανδών είναι δραμα χαχα 

Στις 6/6/2024 στις 1:57 ΠΜ, michael92 είπε

Οι Ολλανδοί μιλάνε άπταιστα αγγλικά και είναι με διαφορά οι πρώτοι στον κόσμο. Είναι σχεδόν απίθανο να μάθεις καλύτερα ολλανδικά από ότι ο μέσος Ολλανδός αγγλικά.

Επίσης τα Ολλανδικά είναι μια περίεργη διασταύρωση αγγλικών και γερμανικών (λίγο πιο κοντά στα γερμανικά βέβαια). Bonus:  

spacer.png

:D 

Το έχω ακουστά, ζητάνε ομως να ξερεις την ολλανδική γλώσσα για διορισμό σε διάφορες δουλειές αν μείνεις Ολλανδία.

οσο για τη φωτό δυνατο μπόνους χαχαχα

Στις 6/6/2024 στις 1:40 ΠΜ, dbrillis είπε

Ποιος ειναι ο στόχος σου; 

Να μάθεις Ολλανδικα για να...;; 

Επίσης ποια τιμή είναι normal για εσένα; 

Απώτερος στόχος το να μετακομίσω εκεί, γνωρίζω από οικογενειακό μέλος που ζει εκεί ότι απαιτούν Ολλανδικά σε πολλές δουλειές.

Νορμαλ είναι σχετικό πχ από το ποσες ωρες θα κριθεί να κανω ανα εβδομάδα από πλευρας αυτού που θα συνεργαστώ ή πιο θα ήταν για εκείνον το ιδανικό χρονικό διάστημα για σωστή εκμάθηση βάσει και του επιπέδου αγγλικών μου.

αλλά ιδανικά για αρχη να μπορώ να βγαλω φωτοτυπίες τα βιβλία από εκεί κ πέρα ένα εύρος 10-20 ευρώ ανα ώρα (καμερα εξ’αποστασεως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, killnamniar said:

Απώτερος στόχος το να μετακομίσω εκεί, γνωρίζω από οικογενειακό μέλος που ζει εκεί ότι απαιτούν Ολλανδικά σε πολλές δουλειές.

Νορμαλ είναι σχετικό πχ από το ποσες ωρες θα κριθεί να κανω ανα εβδομάδα από πλευρας αυτού που θα συνεργαστώ ή πιο θα ήταν για εκείνον το ιδανικό χρονικό διάστημα για σωστή εκμάθηση βάσει και του επιπέδου αγγλικών μου.

Μαθε αγγλικα και οταν μετακομισεις Ολλανδια μαθε Ολλανδικα εκει.
Οπως ειπαν και παραπανω, στην Ολλανδια με αγγλικα εισαι μια χαρα για αρχη. 
Εχεις καποια αλλα προσοντα ή θα ειναι τα Ολλανδικα το δυνατο σου χαρτι; 

Τι ειδους δουλεια ψαχνεις; Τι εργασιακη εμπερια εχεις; 
Σε βλεπω που γραφεις λεξεις οπως "διορισμος", τι δουλειες κοιτας στην Ολλανδια; Εχω την εντυπωση οτι σου τα εχουν μεταφερει ελαφρως διαστρεβλωμενα τα πραγματα.

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.

6 με 12 μηνες δεν υπαρχει περιπτωση. Νομιζω γενικα δεν υπαρχει γλωσσα να μαθεις τοσο γρηγορα.

Τα ολλανδικα εχουν γραμματικη προφορα κτλ δεν ειναι και χυμα. Οπως εγραψα αφου θα εισαι ολλανδια το κανει δυσκολοτερο και λογο προφορας.

Αναλογα τη δουλεια παει και το επιπεδο που θα πρεπει να αποκτησεις:

αν πας σε γραφειο προφανως μπορεις να ξεκινησεις με αγγλικα αλλα αν πας σε εργασια τυπου σερβιτορος, ταξιτζης, οδηγος κτλ χρειαζονται

Δημοσ.
Στις 9/6/2024 στις 12:12 ΠΜ, dbrillis είπε

Μαθε αγγλικα και οταν μετακομισεις Ολλανδια μαθε Ολλανδικα εκει.
Οπως ειπαν και παραπανω, στην Ολλανδια με αγγλικα εισαι μια χαρα για αρχη. 
Εχεις καποια αλλα προσοντα ή θα ειναι τα Ολλανδικα το δυνατο σου χαρτι; 

Τι ειδους δουλεια ψαχνεις; Τι εργασιακη εμπερια εχεις; 
Σε βλεπω που γραφεις λεξεις οπως "διορισμος", τι δουλειες κοιτας στην Ολλανδια; Εχω την εντυπωση οτι σου τα εχουν μεταφερει ελαφρως διαστρεβλωμενα τα πραγματα.

28αχρονος Πανεπιστημιακός διατροφολόγος είμαι με άδεια άσκησης επαγγέλματος και προϋπηρεσία 17 μηνών. Ότι μου έχουν μεταφέρει είναι από την ίδια μου την αδερφή που είναι ήδη εκει έναν χρόνο, όχι από «γείτονες». Όταν πας σε μια ξένη χώρα ανεξαιρέτως που στοχεύεις βιοποριστικά, η ωμή λογική προστάζει να ξερεις έστω «5 λέξεις» που λένε στο χωριό μου. Μια απλή τυπική εκμάθηση θα ήταν αρκετή δεν ενδιαφερομαι να μάθω αψευγαδιαστα ολλανδικά ούτε κυνηγάω την ανώτατη χαρτούρα πιστοποίησης ότι ξέρω τη γλώσσα.

Για πάσης φύσεως εργασίας γραφείου πχ σε μια εταιρία, ανεξαρτήτως αντικειμένου της τάδε εταιρίας, τα Ολλανδικά τα ζητάνε. Τωρα αν πάω πχ να δουλέψω σε μια κρύα κουζίνα εστιατορίου ας πούμε, τοτε πράγματι εκεί δεν θα απαιτηθούν.

11 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

6 με 12 μηνες δεν υπαρχει περιπτωση. Νομιζω γενικα δεν υπαρχει γλωσσα να μαθεις τοσο γρηγορα.

Τα ολλανδικα εχουν γραμματικη προφορα κτλ δεν ειναι και χυμα. Οπως εγραψα αφου θα εισαι ολλανδια το κανει δυσκολοτερο και λογο προφορας.

Αναλογα τη δουλεια παει και το επιπεδο που θα πρεπει να αποκτησεις:

αν πας σε γραφειο προφανως μπορεις να ξεκινησεις με αγγλικα αλλα αν πας σε εργασια τυπου σερβιτορος, ταξιτζης, οδηγος κτλ χρειαζονται

Αυτό έχω διαπιστώσει κ μου έχουν πει πως εάν γνωρίζεις μόνο αγγλικά και όχι γερμανικά είναι περίεργη γλώσσα ειδικά στο να μπορεις να διαχειριστείς το listening. Όσο για δουλειές σίγουρα στο ξεκίνημα εργάζεσαι σε τέτοια επαγγέλματα που δεν απαιτούν τη γλώσσα συμφωνώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, killnamniar said:

28αχρονος Πανεπιστημιακός διατροφολόγος είμαι με άδεια άσκησης επαγγέλματος και προϋπηρεσία 17 μηνών. Ότι μου έχουν μεταφέρει είναι από την ίδια μου την αδερφή που είναι ήδη εκει έναν χρόνο, όχι από «γείτονες». Όταν πας σε μια ξένη χώρα ανεξαιρέτως που στοχεύεις βιοποριστικά, η ωμή λογική προστάζει να ξερεις έστω «5 λέξεις» που λένε στο χωριό μου. Μια απλή τυπική εκμάθηση θα ήταν αρκετή δεν ενδιαφερομαι να μάθω αψευγαδιαστα ολλανδικά ούτε κυνηγάω την ανώτατη χαρτούρα πιστοποίησης ότι ξέρω τη γλώσσα.

Για πάσης φύσεως εργασίας γραφείου πχ σε μια εταιρία, ανεξαρτήτως αντικειμένου της τάδε εταιρίας, τα Ολλανδικά τα ζητάνε. Τωρα αν πάω πχ να δουλέψω σε μια κρύα κουζίνα εστιατορίου ας πούμε, τοτε πράγματι εκεί δεν θα απαιτηθούν.

Αυτό έχω διαπιστώσει κ μου έχουν πει πως εάν γνωρίζεις μόνο αγγλικά και όχι γερμανικά είναι περίεργη γλώσσα ειδικά στο να μπορεις να διαχειριστείς το listening. Όσο για δουλειές σίγουρα στο ξεκίνημα εργάζεσαι σε τέτοια επαγγέλματα που δεν απαιτούν τη γλώσσα συμφωνώ.

Ζω πεντε χρονια στην Ολλανδια. Ολλανδικα δεν ξερω.
Η συζυγος μου εχει στα Ολλανδικα Β1 (με state exam) αλλα αγγλικα δεν μιλαει. Στην δουλεια της, αποθηκη logistics, δεν μιλανε ολλανδικα καθολου, δυσκολευεται πιο πολυ απο αυτους που ξερουν αγγλικα. Αυτο συμβαινει σε παρα πολλες δουλειες.
Εσυ θες να μαθεις ολλανδικα πριν ερθεις γιατι;
Γιατι ολλανδικα να μιλας με ολλανδους πελατες για διατροφη δεν προκειται να μαθεις απο την Ελλαδα. Ουτε Ολλανδικα να δουλεχεις σε γραφειο θα μαθεις απο Ελλαδα. Να εχεις και στο μυαλο σου οτι ουτε με google translate μπορεις να βγαλεις ακρη, πρεπει να εχεις εμπειρια στο τι λενε, γιατι το λενε και τι εννοουν. Αν η αδερφη σου μενει στο μεσα στην περιοχη μεταξυ Αμστερνταμ, Χαγη, Ροτερνταμ, Ουτρεχτη (Randstad) με αγγλικα μονο ειναι μια χαρα για αρχη. 
Αν η αδερφη σου μενει σε κανενα χωριο, και ολλανδικα Β1 να μαθεις δεν θα μπορεις να επικοινωνησεις, ειναι σαν να μαθει ενας ξενος ελληνικα και να παει να μιλησει με ντοπιους Τρικαλινους.

Σου ξανα δινω την συμβουλη μου. 
Ολλανδικα ελα και μαθε στην Ολλανδια οταν τα χρειαστεις. 
Ξοδεψε τον χρονο σου σε κατι αλλο ή απλα ελα. Σε πολλες μεγαλες πολεις μπορεις μαθηματα Ολλανδικων δωρεαν, εσυ γιατι θες να πληρωσεις να τα κανεις στην Ελλαδα;
Δεν ξερω ποσο ζητηση εχουν οι διατροφολογοι, το πιο πιθανο ειναι να εχεις ζητηση σε Ελληνες που ζουν εδω, οποτε παλι τα Ολλανδικα δεν τα χρειαζεσαι για αρχη.

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.

- Αν γνωρίζεις μόνο Αγγλικά μπορείς να βρεις εργασία μόνο σε ορισμένες περιοχές της Ολλανδίας και σε συγκεκριμένα επαγγελματικά αντικείμενα, όχι σε όλα.

- Δεν γίνεσαι ανεκτός από μεγάλο μέρος της κοινωνίας αν συνεχίσεις να μιλάς Αγγλικά μετά από μερικούς μήνες παραμονής, ακόμα και στο super market. Το ίδιο ισχύει και για τα γραφεία του Δήμου ή τις άλλες υπηρεσίες.

- Σχημάτισα την παραπάνω εντύπωση έχοντας ζήσει στο Delft και το Zoetermeer, ενώ ξόδεψα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου και τμήμα του χρόνου εργασίας στη Χάγη το Άμστερνταμ και το Leiden.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...