Christos19 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Τελικά έτοιμο το νέο pc..μια χαρά φαίνεται αλλά no καινούρια παιχνίδια,no κενά dvd οπότε είπα να κάνω κανά τοπικό δίκτυο να παίξω aoe2 τώρα που έχω και τα 2 pc..Δανείστηκα μια κάρτα δικτύου (10/100Μbps PCI network adapter) της Compex και τη σύνδεσα στο παλιό pc (win98). To καινούριο έχει πάνω στη μητρική ενσωματωμένη. Τί πρέπει να κάνω τώρα? Στην επιλογή συνδέσεις δικτύου στα xp βλέπω ένα εικονίδιο "τοπική σύνδεση" που λέει ότι αποσυνδέθηκε το καλώδιο δικτύου(τα έχω συνδέσει), ένα άλλο "σύνδεση 1334" που είναι ενεργό και ένα άλλο "γέφυρα δικτύου" που είναι ενεργό και λέει "γέφυρα MAC miniport"...Φυσικά στο παιχνίδι τα 2 pc δε βρίσκονται.Τί φταίει???? Επίσης δημιούργησα μια δισκέτα μέσα από τα xp που την φόρτωσα στα 98 (μετά από οδηγίες των xp) αλλά και πάλι τπτ...Που μπορώ να δώ αν πέτυχα τίποτα??ΗΕΕLPPP
billpeppas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Θα πρότεινα να συμβουλευτείς 2 guides ( Networking Part 1 / FileSharing ) στο section "Λειτουργικά Συστήματα". Επίσης το καλώδιο δικτύου που έχεις είναι crossover ή απλό καλώδιο δικτύου ? ( straight ). Αν τα συνδέεις απευθείας τα PC , και δεν ανάβουν τα λαμπάκια στις κάρτες δικτύου , τότε είναι straight cable. Θα πρέπει να πας να αγοράσεις ένα crossover cable ή να το "πειράξεις" και να το κάνεις crossover.
Christos19 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Xmm το λαμπάκι στην κάρτα στο παλιό pc είχε ανάψει αλλά μετά τπτ...Με σειριακή σύνδεση θα καταφέρω να παίξω age of empires.2 pc θέλω να συνδέσω για 2 μέρες μόνο
billpeppas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 "Με σειριακή σύνδεση θα καταφέρω να παίξω age of empires.2 pc θέλω να συνδέσω για 2 μέρες μόνο" Δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Άσε και αν τα κατάφερνες , πάλι το Game Experience θα ήταν... Πήγαινε σε ένα κατάστημα υπολογιστών , και ζήτα του ένα UTP Crossover Cable ( από PC σε PC πές του ). Έπειτα ακολούθησε το Networking Guide και είσαι ok.
Christos19 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 UTP είναι το καλώδιο και στις 2 απολήξεις αλλά το πρόβλημα μάλλον είναι software(έχω ανοίξει και άλλο topic)..ή μπορεί να είναι και ασυμβατότητα μεταξύ 98 και xp??Δε βλέπω να τα καταφέρνω Με σειριακή δηλαδή θα είναι και χειρότερα από modem??Απόσταση 2 pc είναι 2 μέτρα..
xaotikos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Ναι UTP είναι αλλά πρέπει να είναι cross over και όχι straight που πιθανότατα έχεις εσύ. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο το cross καλύτερα να πάρεις ένα. Με σειριακή είναι απλά χάλια, τσάμπα κόπος αφού έχεις κάρτες δικτύου.
billpeppas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 "Με σειριακή είναι απλά χάλια, τσάμπα κόπος αφού έχεις κάρτες δικτύου." Εκτός αυτού για να καταφέρεις να κάνεις το παιχνίδι να δουλέψει μέσω σειριακής... Άστα... "UTP είναι το καλώδιο και στις 2 απολήξεις αλλά το πρόβλημα μάλλον είναι software" UTP είναι ο τύπος του καλώδιου , όχι στην διαμόρφωση ( Straight , Crossover ). Αν δεν ανάβουν τα λαμπάκια στις κάρτες NIC ( Network Interface Cards ) [ που σημαίνει ότι και το εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου στα Windows θα έχει ένα κόκκινο x , δηλαδή Network Cable Disconnected ] , σημαίνει ότι το καλώδιό σου δεν είναι Crossover , ή ότι δεν δουλεύει ( είναι ελαττωματικό ). Πήγαινε και ζήτα ένα UTP Crossover Cable ( εξήγησέ τους , θέλω να συνδέσω 2 PC απευθείας , όχι μέσω Hub / Switch )
Christos19 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Το πρόβλημα τελικά είναι ότι δεν εγκαταστάθηκε σωστά η κάρτα δικτύου στο παλιό pc..Ενώ την είδαν τα windows στην αρχή, και μετά την εγκατέστησα λάθος (drivers), την κατάργησα και μετά που την ξανασύνδεσα δεν την έβλεπαν με τίποτα!! Anyway, λέτε να την έκαψα? Πάντως έχω σημαντικότερο πρόβλημα(δες άλλο topic http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=390681 ) με τον καινούριο Η/Υ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.