Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

Ψάχνω ενα οικονομικό και ελαφρύ 15αρι laptop για browsing, netflix , youtube , office και λοιπές ερασιτεχνικές χρήσεις χαμηλών απαιτήσεων (καθόλου gaming, video editing ή εξωτικά πράγματα) . Θέλω backlit πληκτρολόγιο και κάποιο βιομετρικό κλείδωμα. Τι γνώμες έχετε για αυτό στα 250 ευρώ περίπου τελική ?  https://www.aliexpress.com/item/1005004251309929.html 

Θα τρέχει αέρα για τις εφαρμογές που θέλω ή θα κολλάει στα πέντε ανοικτά tab του browser ή σε ένα 1080p βιντεο στο youtube ?   Δε βρίσκω πολλά συστήματα με αυτόν τον επεξεργαστή και δε ξέρω τι απόδοσης είναι.Aν έχετε άλλες, πιο δοκιμασμένες προτάσεις σε κοντινό budget, καλοδεχούμενες (μεχρι 350 ευρω)

Επεξ/σία από Tricky78
Δημοσ.

Τελικά με κάτι κουπούνια κλπ, πήγε στα 229 ευρώ και το χτύπησα ... Την άλλη βδομάδα θα δούμε αν κάνει αυτά που θέλω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσουν πάντως οι επιλογές στο ali.

16gb ddr4-512gb ssd = 265€

16gb-512gb = 281€

Τρομερή ποικιλία!

Τώρα, ως προς τα του λάπτοπ, ο N95 είναι ένας celeron 12ης γενιάς. Για απλές δουλειές είναι μια χαρά.

Όταν έρθει και του κάνεις test drive δώσε ένα update εδώ.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Βρήκα το παρακάτω αναλυτικό και μάλλον αντικειμενικό review και νομίζω πως θα καλύψει τις ανάγκες μου ...στο review βέβαια βγαίνει το πόρισμα οτι αξίζει τα 270 ευρώ που πωλείται κανονικά οπότε στα 229 ευρώ μάλλον ήταν καλό deal . Μνήμες στα 3200 DDR4 έχει και δίσκο M.2 SSD (NVM Express 1.3), το panel καλό , τα δίκτυα επίσης... οκ ποιότητα κατασκευής και μπαταρία δεν περιμένω πολλά :)

https://napidroid-hu.translate.goog/ninkear-n15-air-teszt-megfizetheto-es-kompakt-irodai-laptop/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=el 

Δημοσ.

Γέλασα με το σχόλιο για την κάμερα στο review.

Αναφορά σε κείμενο

Above the screen is probably the simplest 0.3 MP camera and microphone . The quality will be sufficient for an online meeting, and the ladies don't even need to apply makeup before the meeting, because their precious eyes won't be visible on camera anyway.

🤣

Για τον επεξεργαστή, ΟΚ. Για απλές δουλειές θα είναι μια χαρά.

Αναφορά σε κείμενο

the  N95 plays on average in the same league as the Core i3-1115G4, on the AMD front the Ryzen 3 3350U or an old fighter, the Core i5-7300HQ

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, micos000 said:

the  N95 plays on average in the same league as the Core i3-1115G4, on the AMD front the Ryzen 3 3350U or an old fighter, the Core i5-7300HQ

Σε καποιο αλλο συμπαν οπου τα watts ειναι διακοσμητικα στοιχεια :) Ο Ν95 ειναι στα 15w , o  i3-1115G4 στα 12w και ανεβαζει μεχρι 28w και ο i5-7300HQ στα 45w!
Eκτος και αν ο Ν95 κανει τιποτα μαγικα στυλ M1/M2 της Apple , δεν μπορει να κοντραρει τους αλλους δυο επεξεργαστες , παρα μονο σε συγκεκριμενα τεστς και υπο συγκεκριμενες συνθηκες. Για του λογους το αληθες , benchmark #1 και #2. +27% ο i3 , +6.5% o i5 , αν και ο i5 σε κατι επιμερους τεστς , ριχνει διψηφια ποσοστα στα αυτια του N95.

Σε γενικες γραμμες , για απλη χρηση καλος ο Ν95 , αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα :)

• Like 1
Δημοσ.

Κοντινό σε specs και τιμή ήταν το AceMagic AX15 που είχε βέβαια καλύτερο σασί (χωρίς βιομετρικό και φωτ. πληκτρολόγιο όμως) και περισσότερα ports  αλλά νομίζω με χαμηλότερες μνήμες και sata m2  ...για αυτό κυκλοφορούν περισσότερες κριτικές (είναι παλιότερο απο το Ninkear)  και φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλω να κάνει ... θα δούμε την άλλη βδομάδα :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έφτασε χθές το laptop και μέχρι τώρα, φαίνεται καταπληκτικό για 229 ευρώ (τελική-παράδοση μια εβδομάδα) ... Έρχεται με καθαρο windows 11 pro στο οποίο μπουτάρει γρήγορα (15 secs boot μέχρι τα windows μαζί με το βιομετρικό login που δουλεύει άψογα) . Εβαλα Office pro 2021 και το μηχάνημα δοκιμάστηκε σε κλασικές εργασίες .Ανταποκρίθηκε τέλεια σε όλα χωρίς κολλήματα, κρασαρισματα σε προγράμματα κλπ. Η ποιότητα κατασκευής είναι μια χαρά παρά το πλαστικό σασί, το backlit  πληκτρολόγιο με καλή αίσθηση, η οθόνη τέλεια. Όλα τα περιφερειακά δουλεύουν σωστά. Η webcamera κάνει τη δουλειά της μια χαρά για τηλεδιάσκεψη κλπ.

Γενικά νομίζω πως ήταν μια επιτυχημένη αγορά καθώς φαίνεται να κάνει όσα θέλω ...ελπίζω να αντέξει στο χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ ... ποτέ δεν έχω θέμα με τελωνεία απο aliexpress. Καλά, αυτό ήταν απο Ευρώπη αλλά και απο Κίνα που έρχονται, ποτέ δεν έχω πληρώσει τελωνείο.

Δημοσ.

Ερώτηση, παίζει να ανοίγει τέρμα η οθόνη ή τερματίζει λίγο πάνω απο ορθή γωνία? Ψάχνω για τη μάνα μ ένα που να ανοίγει τέρμα γτ έχει γαμήσει όλα τα μεντεσάκια απο τα λάπτοπ που της έχω πάρει 

Δημοσ.

Από ότι είδα αναλυτικότερα , το δικό μου μοντέλο τουλάχιστον εξοπλίζεται με Μ2 SATA και όχι NVME δίσκο όπως αναφέρεται στο review παραπάνω ... πρακτικά και καθώς ήδη το δουλεύω, καλύπτομαι απο τη γενική ταχύτητά του αλλά ας το πούμε μια πρώτη ήττα (αν και ο πωλητής δε δεσμευόταν στην περιγραφή αναφορικά με το πρωτόκολλο σύνδεσης του δίσκου)

Δημοσ.
Στις 8/6/2024 στις 9:57 ΠΜ, Tricky78 είπε

Τελικά με κάτι κουπούνια κλπ, πήγε στα 229 ευρώ και το χτύπησα ... Την άλλη βδομάδα θα δούμε αν κάνει αυτά που θέλω :)

Παίζει να μας πεις τα κουπόνια?.. όσα βρίσκω δεν δουλεύουν ποια.

Πως πάει το λαπτοπάκι? Όλα οκ?

Δημοσ.
Στις 28/6/2024 στις 11:50 ΠΜ, Mifune είπε

Παίζει να μας πεις τα κουπόνια?.. όσα βρίσκω δεν δουλεύουν ποια.

Πως πάει το λαπτοπάκι? Όλα οκ?

Σορυ για την καθυστέρηση ... τα κουπόνια σίγουρα δε θα ίσχυαν πλέον αλλά πάντα βγαίνουν καινούργια. Το λαπτοπακι πάει μια χαρά σε όλες τις δουλειές που χρειάζομαι ... είναι γρήγορο, ελαφρύ και η οθόνη/πληκτρολόγιο πολύ καλά. Με την μπαταρία δεν έχω ασχοληθεί καθώς μέχρι σήμερα, δουλεύει σα σταθερός στην μπρίζα.  Γενικά, στο browsing και τις απλές δουλειές που κάνω, δε βλέπω σοβαρές διαφορές ''απόδοσης΄΄ σε σχέση με το desktop που έχω (5600G - 16GB 3200mhz - NVME δίσκοι).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...