Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, pirmen56 said:

Απλά να αναφέρουμε ότι στα 20(είκοσι ολόκληρα χρόνια) από το 1991 έως το 2011 έχουμε πολλούς από γενιές που έζησαν και τα δύο συστήματα ώστε να έχουν ιδία εμπειρία. Όχι να συγκρίνουν την Χ πραγματικότητα με την Υ κατασκευασμένη ιστορία τρόμου.

Επίσης το 2011 είναι η χρονιά που διάβαζες σε γνωστό στέκι ελεύθερων επαγγελματιών και αρίστων από Ca... ότι οι ανατολικοί πρόκοψαν και μας ξεπέρασαν γιατί έκαναν τις σωστές μεταρρυθμίσεις και εμείς γίναμε Αφρική λόγω κρατισμού(όχι απλά πελατειακού κρατισμού).

Επειδή έχω πάει σε αρκετές πρώην ανατολικές χώρες έχω ίδια άποψη για το πως νιώθουν για τα προηγούμενο καθεστώς και δεν στηρίζομαι σε μελέτες τουλάχιστον 13 ετων.

Κάτι τελευταίο ξέρω πολλούς αριστερους που έγιναν δεξιοί, αλλα κανένα δεξιό που έγινε αριστερός.

Κάτι σαν τους ηγέτες της εδώ αριστεράς που πανε διακοπές στην Αμερική,διατηρούν σπίτια σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο κλπ αλλά ούτε ένας από αυτούς δε διαλέγει τους σοσιαλιστικούς παράδεισος να πάει διακοπές ή να κτίσει σπίτι.

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Tonyx είπε

κατάλαβα, αν όμως αυτός τους επεξεργαστές τους χρειάζονται για ογκώδη αντικείμενα, αυτοκίνητα, τρένα, αεροπλάνα, λευκές συσκευές, στρατιωτικό τομέα, και όχι για κινητά και λάπτοπ και άλλες μικρές συσκευές, κάνουν δουλειά? δηλαδή μπορούν να φτιάξουν καράβια που θα είναι αντίστοιχα των Αμερικανών και σε βάλουν παραπάνω επεξεργαστές για να έχουν την ίδια ισχύ που έχουν τα αμερικανικά με μικρότερα τσιπακια??

αν γίνετε αυτό νομίζω πως δεν τους νοιάζει και πολύ, δε νομίζω πως θέλουν να φτιάξουν ακόμη το ρωσικό iPhone!!!

Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά… πχ ένας επεξεργαστής με τις σημερινές δυνατότητες αλλά κατασκευασμένος, δεν σου λέω στα 350nm αλλά, στα 45nm θα έπρεπε να είχε το μέγεθος όσο η ίδια η μητρική…

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, AtiX είπε

Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά… πχ ένας επεξεργαστής με τις σημερινές δυνατότητες αλλά κατασκευασμένος, δεν σου λέω στα 350nm αλλά, στα 45nm θα έπρεπε να είχε το μέγεθος όσο η ίδια η μητρική…

έχει δλδ τέτοιες τεράστιες διαφορές στο μέγεθος?

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, cumulus είπε

Κάτι σαν τους ηγέτες της εδώ αριστεράς που πανε διακοπές στην Αμερική,διατηρούν σπίτια σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο κλπ αλλά ούτε ένας από αυτούς δε διαλέγει τους σοσιαλιστικούς παράδεισος να πάει διακοπές ή να κτίσει σπίτι.

Η Γιουγκοσλαβία ήταν μια χωρά με επιτυχημένο μικτό οικονομικό σύστημα αλλά την διέλυσαν οι δυτικοί.

Μην ξεχνάς ότι όλοι αυτοί που λες ποτέ δεν ψέλλισαν λέξη για μονομερή διαγραφή του χρέους(όπως άλλα φτωχά κράτη με επιτυχία) και σχέδιο εξόδου από το ευρώ, αν ήταν απαραίτητο για να επιτευχθεί το πρώτο. Συμφώνησαν πρώτοι και στο χρηματιστήριο ρεύματος(μετά Πρέσπες κτλ.) Δεν τους νοιάζει πόση καταστροφή θα προκαλέσουν για να μην δυσαρεστήσουν τους "μεγάλους" έξω. Δικαίωμά σου να μένεις στις ταμπέλες τους και να νομίζεις ότι είναι κάτι σαν αντίπαλοι σου. Εκτός αν σου είναι αντίπαλο "μαγαζί".

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Tonyx είπε

έχει δλδ τέτοιες τεράστιες διαφορές στο μέγεθος?

Φαντάσου ότι στα 45nm σε κάθε τετραγωνικό χιλιοστό χωράνε περίπου 3,5 εκατομμύρια τρανζίστορ ενώ στα 3nm πάνω από 200… 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

37 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φαντάσου ότι στα 45nm σε κάθε τετραγωνικό χιλιοστό χωράνε περίπου 3,5 εκατομμύρια τρανζίστορ ενώ στα 3nm πάνω από 200… 

Δεν χρειάζεσαι όμως έναν 14900Κ για έναν πύραυλο ή ακόμα και ένα μαχητικό (όπου στο τελευταίο έχεις κ χώρο και ισχύ στη διάθεσή σου).

Κάπου πιο πίσω γράφτηκε και το πιο σωστό από όλα, ότι είναι ένα βήμα αυτό που παρουσιάστηκε, όχι το τέλος της διαδικασίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δεν χρειάζεσαι όμως έναν 14900Κ για έναν πύραυλο ή ακόμα και ένα μαχητικό (όπου στο τελευταίο έχεις κ χώρο και ισχύ στη διάθεσή σου).

Κάπου πιο πίσω γράφτηκε και το πιο σωστό από όλα, ότι είναι ένα βήμα αυτό που παρουσιάστηκε, όχι το τέλος της διαδικασίας.

Επειδή δεν ξέρω τι επεξεργαστική δύναμη θέλει ένα σύστημα που να ελέγχει ολόκληρο πυραυλικό σύστημα και αν είναι αρκετός ή όχι ένας pentium mx, δεν θα απαντήσω…

Εξάλλου οι απαντήσεις μου ήταν σε συγκεκριμένη ερώτηση και είχε σχέση με τα nm… αν εσύ προτιμάς έναν επεξεργαστή δυο δεκαετιών πίσω δικαίωμα σου… 

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
18 ώρες πριν, AtiX είπε

Επειδή δεν ξέρω τι επεξεργαστική δύναμη θέλει ένα σύστημα που να ελέγχει ολόκληρο πυραυλικό σύστημα και αν είναι αρκετός ή όχι ένας pentium mx, δεν θα απαντήσω…

Ούτε εγώ ξέρω (αν και αναφέρθηκαν κάποια πράγματα σε προηγούμενες σελίδες), αλλά το πάω με τη λογική ότι οι Tomahawk, πχ, μπήκαν σε υπηρεσία το 1983...σχεδιάστηκαν/αναπτύχθηκαν με τεχνολογία ακόμα πιο πίσω (και όχι αιχμής...ο στρατός πρώτα από όλα ενδιαφέρεται για αξιοπιστία δοκιμασμένη) για να πετάνε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα με αναγνώριση εδάφους/υψομέτρου/εμποδίων, πολλές φορές σε σχετικά αχαρτογράφητο πεδίο.

Προφανώς έχουν πάρει αναβαθμίσεις έκτοτε, αλλά τότε πετούσαν με το αντίστοιχο του επεξεργαστή που έχει το ψυγείο σου σήμερα...ίσως και με κάτι πιο αδύναμο ακόμα.

Οι Ρώσοι, αν τελικά χρησιμοποιήσουν αυτά τα nm (και δεν είναι σκαλοπάτι προς το επόμενο βήμα), δεν τα θέλουν για να πάνε κόντρα στους δορυφόρους ή στα f22  ή στα seawolf...τα θέλουν για να παράγουν μαζικά "απλά" συστήματα, τα οποία τώρα ίσως και να ζορίζονται, με όλα τα μέτρα που έχουν εναντίον τους.

19 ώρες πριν, AtiX είπε

Εξάλλου οι απαντήσεις μου ήταν σε συγκεκριμένη ερώτηση και είχε σχέση με τα nm…

Μα τα nm, στην ερώτηση, έχουν να κάνουν με τη χρήση/χρησιμότητά τους, ανάλογα τις ανάγκες για τις οποίες προορίζονται.

19 ώρες πριν, AtiX είπε

αν εσύ προτιμάς έναν επεξεργαστή δυο δεκαετιών πίσω δικαίωμα σου… 

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ανάγκη για αυτό το ύφος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Ούτε εγώ ξέρω (αν και αναφέρθηκαν κάποια πράγματα σε προηγούμενες σελίδες), αλλά το πάω με τη λογική ότι οι Tomahawk, πχ, μπήκαν σε υπηρεσία το 1983...σχεδιάστηκαν/αναπτύχθηκαν με τεχνολογία ακόμα πιο πίσω (και όχι αιχμής...ο στρατός πρώτα από όλα ενδιαφέρεται για αξιοπιστία δοκιμασμένη) για να πετάνε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα με αναγνώριση εδάφους/υψομέτρου/εμποδίων, πολλές φορές σε σχετικά αχαρτογράφητο πεδίο.

Προφανώς έχουν πάρει αναβαθμίσεις έκτοτε, αλλά τότε πετούσαν με το αντίστοιχο του επεξεργαστή που έχει το ψυγείο σου σήμερα...ίσως και με κάτι πιο αδύναμο ακόμα.

Οι Ρώσοι, αν τελικά χρησιμοποιήσουν αυτά τα nm (και δεν είναι σκαλοπάτι προς το επόμενο βήμα), δεν τα θέλουν για να πάνε κόντρα στους δορυφόρους ή στα f22  ή στα seawolf...τα θέλουν για να παράγουν μαζικά "απλά" συστήματα, τα οποία τώρα ίσως και να ζορίζονται, με όλα τα μέτρα που έχουν εναντίον τους.

Μα τα nm, στην ερώτηση, έχουν να κάνουν με τη χρήση/χρησιμότητά τους, ανάλογα τις ανάγκες για τις οποίες προορίζονται.

Οι Ρώσοι μέχρι και πριν λίγα χρόνια είχαν πρόσβαση σε πολύ μικρότερα nm για να φτιάξουν τον εξοπλισμό τους, αν τώρα επανακατασκευάζουν αυτόν τον εξοπλισμό σε μεγαλύτερα nm δεν καταλαβαίνω τον, ας πούμε αισιοδπξο τόνο, από μερικούς…

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Δεν είμαι ούτε ρώσος πολιτικός ούτε ρώσος πολίτης για να κάτσω να βαυκαλιστώ για την πάρτη τους, επίσης ούτε αμερικανός…

Αν παρατήρησες απέφυγα να μπω σε αυτού του τύπου την συζήτηση και έμεινα στο αντικειμενικό τι είναι τα nm….

αν εσένα σε απασχολεί κτυπά άλλου την πόρτα αυτής της συζήτησης… 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Ακριβώς αυτό. Τα "κορυφαίας ακρίβειας", κατά τον τότε δυτικό τύπο, όπλα με τα οποία οι ΗΠΑ διαμέλιζαν Γιουγκοσλαβία και ισοπέδωναν Ιράκ,  με τέτοια πατσαβουροτσίπ(κατά AtiX) φτιάχνονταν.

Εδώ δεν μιλάμε για AI(εκεί μόνο η Κίνα μπορεί να βοηθήσει) αλλά για πολύ πιο απλά και άκρως αποτελεσματικά όπλα, αν τα παράγεις σε επαρκείς ποσότητες.

Για παράδειγμα οι δυτικοί μέχρι και οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται πόσο αποτελεσματικές είναι οι βόμβες ανεμοπορίας FAB. Πανάρχαιες πλην πανίσχυρες βόμβες του '60 με ένα κιτ φτερών και ένα GPS έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Σχεδόν μη αναχαιτίσιμες. Για να μην πάμε στα turtle tanks και τα πάμφθηνα drones.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AtiX είπε

Αν παρατήρησες απέφυγα να μπω σε αυτού του τύπου την συζήτηση και έμεινα στο αντικειμενικό τι είναι τα nm…

Ούτε εμένα αφορά/ενδιαφέρει αυτού του "τύπου" η συζήτηση, κάνουν ότι νομίζουν/θέλουν/μπορούν και οι μεν και οι δε, εις βάρος άλλων, γενικότερα.

Η συζήτηση περί nm είχε κι άλλα ζητήματα, όπως το παρακάτω:

Στις 6/6/2024 στις 8:45 ΜΜ, Tonyx είπε

κατάλαβα, αν όμως αυτός τους επεξεργαστές τους χρειάζονται για ογκώδη αντικείμενα, αυτοκίνητα, τρένα, αεροπλάνα, λευκές συσκευές, στρατιωτικό τομέα, και όχι για κινητά και λάπτοπ και άλλες μικρές συσκευές, κάνουν δουλειά? δηλαδή μπορούν να φτιάξουν καράβια που θα είναι αντίστοιχα των Αμερικανών και σε βάλουν παραπάνω επεξεργαστές για να έχουν την ίδια ισχύ που έχουν τα αμερικανικά με μικρότερα τσιπακια??

αν γίνετε αυτό νομίζω πως δεν τους νοιάζει και πολύ, δε νομίζω πως θέλουν να φτιάξουν ακόμη το ρωσικό iPhone!!!

Στο οποίο απάντησες, και κάπου εκεί μπήκα κι εγώ.

Πέραν αυτών, συνεχίζεις στο ίδιο ύφος, οπότε καλά να είμαστε όλοι.

2 ώρες πριν, AtiX είπε

αν εσένα σε απασχολεί κτυπά άλλου την πόρτα αυτής της συζήτησης… 🙂

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Ακριβώς αυτό. Τα "κορυφαίας ακρίβειας", κατά τον τότε δυτικό τύπο, όπλα με τα οποία οι ΗΠΑ διαμέλιζαν Γιουγκοσλαβία και ισοπέδωναν Ιράκ,  με τέτοια πατσαβουροτσίπ(κατά AtiX) φτιάχνονταν.

Εδώ δεν μιλάμε για AI(εκεί μόνο η Κίνα μπορεί να βοηθήσει) αλλά για πολύ πιο απλά και άκρως αποτελεσματικά όπλα, αν τα παράγεις σε επαρκείς ποσότητες.

Για παράδειγμα οι δυτικοί μέχρι και οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται πόσο αποτελεσματικές είναι οι βόμβες ανεμοπορίας FAB. Πανάρχαιες πλην πανίσχυρες βόμβες του '60 με ένα κιτ φτερών και ένα GPS έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Σχεδόν μη αναχαιτίσιμες. Για να μην πάμε στα turtle tanks και τα πάμφθηνα drones.

Spoiler

καταλαβαίνω την πρόθεση μιας και τίποτα καλό δεν μπορεί να ειπωθεί ως θετική μάτια προς αυτή την κατεύθυνση…

δεν πειράζει, τι είναι δυο χρόνια προσπάθειας επί ουκρανικού εδάφους…

end of topic 

Η ουσία είναι ότι τα 350 nm παραμένουν 350 nm… 🙂

15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ούτε εμένα αφορά/ενδιαφέρει αυτού του "τύπου" η συζήτηση, κάνουν ότι νομίζουν/θέλουν/μπορούν και οι μεν και οι δε, εις βάρος άλλων, γενικότερα.

Η συζήτηση περί nm είχε κι άλλα ζητήματα, όπως το παρακάτω:

Στο οποίο απάντησες, και κάπου εκεί μπήκα κι εγώ.

Πέραν αυτών, συνεχίζεις στο ίδιο ύφος, οπότε καλά να είμαστε όλοι.

Μην μου το γυρίζεις τώρα…

όπως διάβασες, η απάντηση μου ήταν συγκεκριμένη και είναι ολοφάνερο ότι δεν θέλω να μπλεχτώ σε κουβέντα τύπου “vs Ρωσία”…

εχεις κάτι να πεις στα όσα είπα για τα nm? αν ναι, εδώ είμαι να απαντήσω…

αν όχι, επέτρεψε μου να έχω όποιο ύφος θέλω, για ότι άσχετο μου γράφουν… 🙂

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μην μου το γυρίζεις τώρα…

όπως διάβασες, η απάντηση μου ήταν συγκεκριμένη και είναι ολοφάνερο ότι δεν θέλω να μπλεχτώ σε κουβέντα τύπου “vs Ρωσία”…

εχεις κάτι να πεις στα όσα είπα για τα nm? αν ναι, εδώ είμαι να απαντήσω…

αν όχι, επέτρεψε μου να έχω όποιο ύφος θέλω, για ότι άσχετο μου γράφουν… 🙂

Τίποτα δεν "γυρίζω", απάντησα σε πολύ συγκεκριμένη ροή συζήτησης, η οποία ακόμα εκεί είναι.

Ουδέποτε σε έβαλα σε κουβέντα "η Ρωσία". Το ότι μπορώ (λέμε τώρα) να καταλάβω κάποιες χρήσεις αυτού του εργαλείου, δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω κιόλας. Η κλασσική απόρριψη (γενικά αναφέρομαι) του τύπου "τί να κλσν τα ορφανά του κομμουνισμού", πέρα από επίπεδο ταξιτζή δεκαετίας 80, δεν πατάει πουθενά έτσι κι αλλιώς.

Για τα nm απάντησα, ξανά και ξανά, όπως και για τις πιθανές τους χρήσεις. Εννοείται πως δεν διαφωνώ ότι η εκάστοτε τεχνολογία αιχμής είναι πλεονέκτημα, απλά δεν απορρίπτω οτιδήποτε "παλιό" αυτόματα ως άχρηστο.

Σου απαγόρευσα να γράφεις κάτι?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Για τα nm απάντησα, ξανά και ξανά, όπως και για τις πιθανές τους χρήσεις. Εννοείται πως δεν διαφωνώ ότι η εκάστοτε τεχνολογία αιχμής είναι πλεονέκτημα, απλά δεν απορρίπτω οτιδήποτε "παλιό" αυτόματα ως άχρηστο.

Αφού δεν διαφωνείς, τότε γιατί απάντησες σε εμένα και όχι στον φίλο που έχει και την απορία?

Αλήθεια που είδες να απαξιώ το οτιδήποτε παλιό ως άχρηστο? Δεν είναι απαξίωση να αναφέρεις ως παλαιά τα 350nm όταν ήμαστε στα 3nm και πάμε στα 2nm…

Μήπως έχεις κάνει λάθος ανάγνωση των γραπτών μου εντέλει?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, AtiX είπε

καταλαβαίνω την πρόθεση μιας και τίποτα καλό δεν μπορεί να ειπωθεί ως θετική μάτια προς αυτή την κατεύθυνση…

δεν πειράζει, τι είναι δυο χρόνια προσπάθειας επί ουκρανικού εδάφους…

end of topic

Θες να μάθεις γιατί κρατάει τόσο πολύ αυτός ο πόλεμος και γιατί οι Ρώσοι έχουν σταθερά μικρά εδαφικά κέρδη κατά μήκος του μετώπου, αλλά καμία μεγάλη διάσπαση; Δες την ανάλυση αυστριακού συνταγματάρχη που διδάσκει σε στρατιωτική ακαδημία. Αν όχι, συνέχισε να διάβαζεις Reddit και να πληρώνεις το ρεύμα για χαβιάρι ως περήφανος ευρωπαίος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...