Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχε τελειωμένη μπαταρία με 855 κύκλους και με έπιασε δικαιολογημένη τσιγκουνιά λόγω ηλικίας του μηχανήματος πιο πολύ (400 ευρώ στα επίσημα η αλλαγή) και άλλαξα μόνος μου επιτυχώς την μπαταρία με spare parts, εργαλεία και οδηγίες από ifixit με συνολικό κόστος στα 130 ευρώ.

Φυσικά η καλή μας Apple δεν της αρέσουν τέτοια πράγματα και δεν μου αναγνωρίζει την μπαταρία. Δηλαδή δεν την βλέπει, είναι σαν μην υπάρχει, ούτε με third party εφαρμογή, ούτε με αρκετά τεστ και reset όλων αυτών που προτείνουν οι ιστοσελίδες, pram, nvram, smc, διάγνωση του ιδίου μηχανήματος κλπ κλπ.

Το μηχάνημα λειτουργεί μια χαρά απο χθες με πάνω από 4 ώρες on screen και συνεχίζει, (από αυτό γράφω τώρα), και δεν έχει κανένα θέμα απολύτως.

Υποψιάζομαι φυσικά ότι και να λυθεί το θέμα τώρα, μπορεί σε επόμενο software update να την ξανακάνει μη αποδεκτή/ορατή κλπ, οπότε μπορώ να ζήσω και χωρίς την ένδειξη, σιγά. Πιο πολύ το αναφέρω για γνώση εάν προβεί κάποιος σε ανάλογο "ατόπημα" αλλαγής μπαταρίας μόνος του.

Αλλά μήπως έχουμε καμμία ιδέα;

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ, όμως βλέπεις ότι είναι πολύ εξειδικευμένο και αναφέρεται σε άλλη μπαταρία, άλλο mac κλπ. Διαβάζοντας το conclusion It is very likely that a physically broken electronic component on the battery controller PCB was the cause of the “battery failure” after the computer was unplugged for a short amount of time, νομίζω ότι είναι κάτι άλλο στο δικό μου. Ευχαριστώ ξανά. 

Δημοσ.

Μπορεί να είναι διαφορετική η συναρμολόγηση τους αλλά κατά τ’άλλα η αρχή παραμένει ίδια. Πρέπει να δεις τι παίζει με το BMS. Στο iFixIt το αναφέρει σαν battery board.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...