mindreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Τα μπαλκονια του σπιτιου, βαφτηκαν απο κατω πριν δυο χρονια. Ηδη απο περυσι ομως, ξεφλουδισαν σε αρκετα σημεια το χρωμα τους παλι! Τοσο συντομα. Υγρασια, νερα! Ειμαι ανθρωπος που με ενδιαφερει μεν η αισθητικη, περισσοτερο ομως δε με ενδιαφερει να μην 'κινδυνευουν' τα δομικα υλικα, γιατι αυτο αν αφεθει για χρονια, μπορει να γινει επικινδυνο, ασε που θα θελει και παρα πολλα χρηματα να επισκευαστει. Αρα, το χρωμα που φευγει, ειναι ενα σημαδι οτι κατι γινεται... Μιλησα με διαφορους του χωρου, μου ειπαν διαφορα... Μου ειπαν οτι μπορει να εχουν σπασει σωληνες στα σιφωνια, ομως μαλλον ειναι λιγο τραβηγμενο ενδεχομενο. Απο κατω τα μπαλκονια εχουν στην ακρη τους ενα 'αυλακι' μικρο, ωστε να μην 'γλυφει'/κλεβει το νερο απο πανω και το διατρεχει σε ολο το μπαλκονι απο κατω. Εφερα γνωστο μου που ασχολειται με τεχνικες εργασιες/βαψιματα/στοκαρισματα κλπ, μου εδειξε πραγματα που ηταν μπροστα στα ματια μου αλλα δεν τα 'εβλεπα'. Στην εσωτερικη κοχη των μπαλκονιων, ειχε οπως φαινεται σιλικονη (ποιος εγκεφαλος τα εφτιαξε αυτα;), με αποτελεσμα σε σε αρκετα σημεια να εχει φθαρει και να εχει μικρες χαραμαδες αναμεσα σε πλακακια μπαλκονιου και στην βαση απο τα καγκελα. Αρα, απο εκει σιγουρα μπαζει νερο εσωτερικα. Επισης εχουν φθαρει αρμοι σε διαφορα σημεια, αρα και απο εκει μπορει να ρουφαει νερο, δεν ξερω ποσο, αλλα ισως ολα παιζουν ρολο απο λιγο. Συμφωνησαμε, να αφησουμε να περασει το καλοκαιρι, με τις ζεστες να μην μεινει ιχνος υγρασιας μεσα στα μπαλκονια, να ερθει απο Σεπτεμβριο να γινει δουλεια, θα βαλει τσιμεντοστοκο (το λεω καλα;) περιμετρικα στο εσωτερικο του μπαλκονιου στο περβαζι εκει που τωρα ειναι οι φθαρμενη παλια σιλικονη (του ποδαριου δουλειες μου ειπε για τη σιλικονη!). Θα τριψει και ολους τους φθαρμενους αρμους και θα περασει νεους απο πανω. Στο τελος, θα βαψει απο κατω ξανα τα μπαλκονια. Ελπιζει κι αυτος, οτι με αυτο τον τροπο, θα παψουν τα μπαλκονια να τραβανε υγρασια. Ομως, μου ειπε ενα ακομη ενδεχομενο, τα μαρμαρα στη βαση/κατω απο τα καγκελα, επειδη εχουν σε αρκετα σημεια ραγισματα, ισως να κλεβουν και απο εκει νερο προς τα εσωτερικα των μπαλκονιων. Επειδη ρε παιδια, δεν υπαρχει απεριοριστο budget για ατελειωτες μαστοριες, ξερω, κανεις δεν ξερει σιγουρα και παμε με αποκλεισμο ενδεχομενων βημα βημα συνηθως, αλλα θεωρειτε οτι μπορει μερος του προβληματος, οντως, να γινεται και απο τα ραγισματα στα μαρμαρα; Εγω χωρις να ειμαι ειδικος, δεν το θεωρω μεν απιθανο, αλλα εκτιμω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο του προβληματος λογικα πρεπει να προερχεται απο την σιλικονη στην ακρη αλλα και τους αρμους. Φτιαξε το ενα, φτιαξε το αλλο.... Αν μπορω να λυσω το 90% του προβληματος με τις ανωτερω εργασιες, εχει νοημα να φερω και μαρμαρά; Πειτε την αποψη σας, για το προβλημα, για τις προγραμματισμενες εργασιες, για τα ...μαρμαρα, και οτιδηποτε σχετικο μπορει να βοηθησει.
sphinxgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Θα σου πω ένα να θυμάσαι που πιάνει το 95% των προβλημάτων. ΣΩΣΤΕΣ ΡΥΣΕΙΣ >2-3%. Οι σωστές ρύσεις είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο απο μόνες τους. Για το υπόλοιπο 5% πρέπει να : Υπάρχει στεγάνωση κάτω απο τα πλακάκια Σωστοί μεγάλοι αρμοί Στεγάνωση στα σοβατεπί Στεγάνωση στα λούκια Στεγάνωση στις βάσεις των σιδερων των καγκέλων Μαρμαροποδιές που βγαίνουν έξω απο τα όρια του μπαλκονιού με χάραξη για να μην γλύφει το νερό το περβάζι. Και πάλι στις πολυκατοικίες θα υπενθυμίσω ότι οι βεράντες ΔΕΝ ειναι φτιαγμένες για συχνή διαβροχή με νερό. Και ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργείται απο τις γλάστρες που ποτίζονται καθημερινά και χύνονται τα νερά τους στη βεράντα. Επισης ΔΕΝ πλένουμε ποτέ με χλωρίνη την βεράντα γιατί καταστρέφουμε το ph του τσιμέντου και έπειτα ξεκινά χωρίς να σταματά η διάβρωση του σκελετού. 2
mindreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Χρησιμες πληροφοριες sphinxgr. Ας πιασουμε το 95% και καλα θα ειμαστε... Ρησεις, προσπαθω παροτι γκουκλαρω, να καταλαβω τι στην ευχη ειναι.
dimviii Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 ρηση=κλιση για να στραγγιζουν τα νερα και να μην μενουν στασιμα δημιουργωντας τα θεματα της υγρασιας 1
sphinxgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 18 λεπτά πριν, mindreader είπε Ρησεις, προσπαθω παροτι γκουκλαρω, να καταλαβω τι στην ευχη ειναι. Κλήση δαπέδου τουλάχιστον 2% σε μη πορώδες υλικό. Κατά την κατασκευή φτιάχνεται σχέδιο πως θα είναι οι ρύσεις, που θα είναι τα λούκια και δίνεται στους μαστόρους / πλακάδες να το κάνουν. Τα πλακάκια κόβονται στη μέση στα σημεία της ρύσης και κάνουν ουσιαστικά σαν ποταμάκι 1
mindreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Παιδια, κλιση, την βλεπω και οπτικα, οντως υπαρχει. Αρα, αυτο ειναι για να μην λιμναζουν τα νερα. Ομως sphinxgr αυτο που λες με τα κομενα πλακια και το ενδιαμεσο 'ποταμακι' δεν βλεπω να υπαρχει. Φανταζομαι υπαρχουν διαφορες τεχνικες αναλογα με τα χρονια. Απο τη στιγμη ομως που υπαρχει κλιση, τουλαχιστον ξερουμε οτι λειτουργει μια απορροη νερω προς τα λουκια, αρα αυτο ειναι σημαντικο, ετσι δεν ειναι; Αρα μετα ψαχνομαστε για τα υπολοιπα που ειπαμε. Αρμοι και ακρη σοβατεπι με τσιμεντοστοκο ειναι δρομολογημενα για Σεπτεμβρη. Αυτα θα γινουν τοτε. Αρα ομως, θα λυσουν το προβλημα, ή θα γινουν, θα βαφτουν και τα μπαλκονια απο κατω, και επειτα θα ανακαλυφθει οτι πχ ειναι...τα μαρμαρα κατω απο τα καγκελα; Ή μηπως αυτα τα μαρμαρα, ακομη και προβλημα να εχουν, ειναι στο 5% των πιθανοτητων που ειπαμε πιο πανω, οποτε δεν αξιζει να παει το μυαλο προς αυτη την κατευθυνση; Θελω να ελπιζω βεβαια, οτι με τις εργασιες του Σεπτεμβριου, θα ηθελα να λυθει το προβλημα οριστικα.
sphinxgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Μήπως κάποιος ρίχνει κάθε μέρα νερά στο μπαλκόνι? Μήπως δεν βάφτηκε σωστά το μπαλκόνι? Για να βαφεί σωστά χρειάζεται σωστό καθάρισμα, σωστά αστάρια και έπειτα βάψιμο με σωστό χρώμα. Δυσκολο μου φαίνεται να φταίει η υγρασία πάντως έτσι όπως τα περιγράφεις. Εκτός και αν ρίχνετε καααααααααθε μερα άπειρα νερα....
mindreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Τα μπαλκονια πλενονται περιπου μια φορα το μηνα. Τωρα οι βροχες, ειναι ασταθμητες, τα κλασικα οπως ολοι, το χειμωνα περισσοτερες. Οχι κατι ιδιαιτερο θα ελεγα. Λες μηπως το ζητημα δεν ειναι υγρασιας αλλα βαφης; Τι να πω, ειχα φερει επαγγελματιες, δηλαδη ανθρωπους που ξερω οτι βαφουν επι χρονια, δεν θυμαμαι βεβαια περι ασταριου, μπορει ναι, μπορει οχι, δεν θυμαμαι. Βαζεις στο τραπεζει οτι τα ξεφλουδισματα μπορει να μην ειναι λογω υγρασιας, αυτο δεν το ειχα εξετασει ως ενδεχομενο....γιατι σε αντιστοιχη περιπτωση σε εσωτερικους τοιχους, με φουσκωματα στο χρωμα, εφταιγε καζανακι με διαρροη απο το διπλανο μπανιο...ειναι συνηθες νομιζω το χρωμα να δειχνει υγρασια ή διαρροη, λιγοτερο παει το μυαλο στο ιδιο το χρωμα.
ekrepali Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) @mindreader Aρμοι στα πλακάκια Αρμοί στα μάρμαρα των στηθαίων Κλήσεις Διαρροή στις ενώσεις των σιφωνιών με τις κάθετες υδρορροές. Το πρόβλημα για να λυθεί πρέπει να ξηλωθούν τα πάντα (πλακάκια, μάρμαρα και υδρορροές) και να γίνουν απ'την αρχή. Θα σας κοστίσει χιλιαρικα. Διαφορετικά αποφεύγετε το συχνό πλύσιμο των μπαλκονιών, δε βάζετε λουλούδια στα μπαλκόνια και φροντίζετε όλες οι αποχετεύσεις των κλιματιστικών να οδηγούνται σε σιφώνια. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από ekrepali 1
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mindreader είπε Τα μπαλκονια του σπιτιου, βαφτηκαν απο κατω πριν δυο χρονια. Ηδη απο περυσι ομως, ξεφλουδισαν σε αρκετα σημεια το χρωμα τους παλι! Τοσο συντομα. Υγρασια, νερα! Ειμαι ανθρωπος που με ενδιαφερει μεν η αισθητικη, περισσοτερο ομως δε με ενδιαφερει να μην 'κινδυνευουν' τα δομικα υλικα, γιατι αυτο αν αφεθει για χρονια, μπορει να γινει επικινδυνο, ασε που θα θελει και παρα πολλα χρηματα να επισκευαστει. Αρα, το χρωμα που φευγει, ειναι ενα σημαδι οτι κατι γινεται... Μιλησα με διαφορους του χωρου, μου ειπαν διαφορα... Μου ειπαν οτι μπορει να εχουν σπασει σωληνες στα σιφωνια, ομως μαλλον ειναι λιγο τραβηγμενο ενδεχομενο. Απο κατω τα μπαλκονια εχουν στην ακρη τους ενα 'αυλακι' μικρο, ωστε να μην 'γλυφει'/κλεβει το νερο απο πανω και το διατρεχει σε ολο το μπαλκονι απο κατω. Εφερα γνωστο μου που ασχολειται με τεχνικες εργασιες/βαψιματα/στοκαρισματα κλπ, μου εδειξε πραγματα που ηταν μπροστα στα ματια μου αλλα δεν τα 'εβλεπα'. Στην εσωτερικη κοχη των μπαλκονιων, ειχε οπως φαινεται σιλικονη (ποιος εγκεφαλος τα εφτιαξε αυτα;), με αποτελεσμα σε σε αρκετα σημεια να εχει φθαρει και να εχει μικρες χαραμαδες αναμεσα σε πλακακια μπαλκονιου και στην βαση απο τα καγκελα. Αρα, απο εκει σιγουρα μπαζει νερο εσωτερικα. Επισης εχουν φθαρει αρμοι σε διαφορα σημεια, αρα και απο εκει μπορει να ρουφαει νερο, δεν ξερω ποσο, αλλα ισως ολα παιζουν ρολο απο λιγο. Συμφωνησαμε, να αφησουμε να περασει το καλοκαιρι, με τις ζεστες να μην μεινει ιχνος υγρασιας μεσα στα μπαλκονια, να ερθει απο Σεπτεμβριο να γινει δουλεια, θα βαλει τσιμεντοστοκο (το λεω καλα;) περιμετρικα στο εσωτερικο του μπαλκονιου στο περβαζι εκει που τωρα ειναι οι φθαρμενη παλια σιλικονη (του ποδαριου δουλειες μου ειπε για τη σιλικονη!). Θα τριψει και ολους τους φθαρμενους αρμους και θα περασει νεους απο πανω. Στο τελος, θα βαψει απο κατω ξανα τα μπαλκονια. Ελπιζει κι αυτος, οτι με αυτο τον τροπο, θα παψουν τα μπαλκονια να τραβανε υγρασια. Ομως, μου ειπε ενα ακομη ενδεχομενο, τα μαρμαρα στη βαση/κατω απο τα καγκελα, επειδη εχουν σε αρκετα σημεια ραγισματα, ισως να κλεβουν και απο εκει νερο προς τα εσωτερικα των μπαλκονιων. Επειδη ρε παιδια, δεν υπαρχει απεριοριστο budget για ατελειωτες μαστοριες, ξερω, κανεις δεν ξερει σιγουρα και παμε με αποκλεισμο ενδεχομενων βημα βημα συνηθως, αλλα θεωρειτε οτι μπορει μερος του προβληματος, οντως, να γινεται και απο τα ραγισματα στα μαρμαρα; Εγω χωρις να ειμαι ειδικος, δεν το θεωρω μεν απιθανο, αλλα εκτιμω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο του προβληματος λογικα πρεπει να προερχεται απο την σιλικονη στην ακρη αλλα και τους αρμους. Φτιαξε το ενα, φτιαξε το αλλο.... Αν μπορω να λυσω το 90% του προβληματος με τις ανωτερω εργασιες, εχει νοημα να φερω και μαρμαρά; Πειτε την αποψη σας, για το προβλημα, για τις προγραμματισμενες εργασιες, για τα ...μαρμαρα, και οτιδηποτε σχετικο μπορει να βοηθησει. Βγάλε σε παρακαλω μερικές φωτογραφίες από τα προβληματικά σημεία με τα ξεφλουδισματα. Άλλη όψη έχουν τα σημεία όπου υπάρχουν εσωτερικές υγρασίες που δημιουργούν φούσκωματα και σκασίματα και άλλη όψη έχουν εξωτερικές υγρασίες που δημιουργούν σκασίματα Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 2
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mindreader είπε Έτσι όπως φαίνεται από τις φώτο υπάρχει μια ρηγματωση στο μπετόν της πλάκας του μπαλκονιού από πάνω. Γενικά από τα πλακάκια εκτός κι αν υπάρχει μεγάλη ζημιά δεν αναμένεται να περνάνε υγρασίες ακόμη και εάν υπάρξει κάποιο θέμα με τους αρμούς μιας και από κάτω υπάρχει η κόλλα πλακιδίων η οποία από μόνη της δημιουργεί αρκετή υγρομόνωση. Επειδή δε τα πλακάκια έχουν καλή ροή και με αρκετή ταχυτητα δεν είναι κατά βάση το σημείο που περνάει η υγρασία ακόμη και εάν έχουν τα ίδια κάποιες ρωγμες Το εσωτερικο σημείο στο σοβατεπί της βεράντας μπορεί να τραβήξει υγρασία αλλά μόνο εάν οι κλίσεις της βεράντας οδηγούν εκεί. Συνήθως δηλαδή στην περιοχή κοντά στην υδρορροη. Στα υπόλοιπα σημεία είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο οπότε οι υγρασίες δεν οδηγούνται εκει. Μία προσοχή εδώ διότι εάν το σημείο του σοβατεπιου τραβάει υγρασία, η υγρασία αυτή πρωτίστως απορροφάται από τον σοβά του τοίχου και εκεί είναι που εμφανίζονται πρώτα τα σημάδια υγρασίας σαν ανερχόμενη υγρασία τοίχου. Εάν δεν υπάρχουν τέτοια σημάδια θα είχα αμφιβολίες εάν είναι αυτό το σημείο του προβλήματος. Ένα σύνηθες σημείο που περνάνε υγρασίες είναι το σημείο της υδροροης. Πάντα είναι το αδύναμο σημείο και πλείστες φορές οι υδραυλικοί αλλά και οι πλακαδες δεν το προσέχουν ιδιαίτερα και δεν εφαρμόζουν όσα προβλέπονται. Συχνα δημιουργούνται ρωγμές και οι ποσότητες του νερού στο σημείο είναι αρκετές ώστε να δικαιολογουνται διαρροές Το σημείο κάτω από τα μάρμαρα ίσως είναι ένα ακόμη αδύναμο σημείο μιας και εκεί συνήθως έχει τούβλο και το μάρμαρο το κολλάνε κατευθείαν πάνω του. Εάν όμως είναι από μπετόν τοτε δεν θα έλεγα ότι έχει πολλές πιθανότητες να είναι σημείο προβλήματος. Εάν αυτές οι ρωγμές επεκτείνονται μέχρι την άκρη της βεράντας τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απλά να είναι νερά από τις εξωτερικές ροές στην μετωπη του μπαλκονιού που τρέχουν και ο νεροχύτης (το μικρό λούκι) από κάτω δεν τα σταματά Μια τελευταια πιθανότητα είναι να μην είχαν στεγνώσει ακόμη οι υγρασίες όταν βάφτηκε. Οπότε εγκλωβιστηκαν κάτω από την βαφή και αναγκαστικά μετά φούσκωσαν το σημείο. Σωστα ήταν όλα αυτά που σου πρότεινε ο μάστορας αλλά όπως είπα επιβάλλεται να ξεκινήσει από τα σημεία στις υδροροες. Το ότι ακούω για μη πλύσιμο των μπαλκονιων κλπ συγνώμη αλλά τα θεωρώ άκυρα εντελώς. Τα μπαλκόνια και οι εξωτερικοι εξωστες κατασκευαζονται να αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες. Εάν όχι τότε απλά είναι απαράδεκτη κατασκευή πολύ κακής ποιότητας Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα