Προς το περιεχόμενο

Αργές ταχύτητες nas

snik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά! Πρόσφατα πήρα ένα Nas (Synology Diskstation DS223J) και μέσα έχω δύο δίσκους wd red 6tb για τα αρχεία μου. Το σπίτι έχει σαλόνι και 3 δωμάτια με τα εξής. 

- Σαλόνι

Router του παροχου Zte 268q όπου σε μια θύρα  είναι συνδεδεμένο το Nas και σε άλλη θύρα είναι συνδεδεμένο ένα Tplink Deco M4.

- Γραφείο 

Deco M4 που δίνει ασύρματα internet στο PC εκεί με έναν wifi usb δεκτή.

- Κρεβατοκαμαρα 

Deco M4 όπου συνδέομαι με ένα MacBook είτε εκεί είτε στο σαλόνι.

Σε όλο το σπίτι έχω δοκιμάσει να κάνω speedtest για να δω την 100αρα που έχω στο ίντερνετ και πιάνω αρκετά καλές ταχύτητες 88-95mb/s. Το πρόβλημα είναι όταν προσπαθώ να μεταφέρω αρχεία από το pc/laptop στο nas, οι ταχύτητες είναι πολύ αρχές και συνήθως είμαι με 5-12mb/s. 

Έχω δοκιμάσει να κουμπώσω το nas κατευθείαν στο deco m4 αντί για το Router αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση. Μπορώ να αλλάξω κάτι στην σύνδεσμολογια μου για να έχω καλύτερες ταχύτητες;

Δυστυχώς δεν μπορώ να τραβήξω ethernet γιατί νοικιάζω το σπίτι και οι μόνες επιλογές μου είναι κάποια συσκευή σαν το deco που έχω η κάποιο powering.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, snik είπε

Καλησπέρα παιδιά! Πρόσφατα πήρα ένα Nas (Synology Diskstation DS223J) και μέσα έχω δύο δίσκους wd red 6tb για τα αρχεία μου. Το σπίτι έχει σαλόνι και 3 δωμάτια με τα εξής. 

- Σαλόνι

Router του παροχου Zte 268q όπου σε μια θύρα  είναι συνδεδεμένο το Nas και σε άλλη θύρα είναι συνδεδεμένο ένα Tplink Deco M4.

- Γραφείο 

Deco M4 που δίνει ασύρματα internet στο PC εκεί με έναν wifi usb δεκτή.

- Κρεβατοκαμαρα 

Deco M4 όπου συνδέομαι με ένα MacBook είτε εκεί είτε στο σαλόνι.

Σε όλο το σπίτι έχω δοκιμάσει να κάνω speedtest για να δω την 100αρα που έχω στο ίντερνετ και πιάνω αρκετά καλές ταχύτητες 88-95mb/s. Το πρόβλημα είναι όταν προσπαθώ να μεταφέρω αρχεία από το pc/laptop στο nas, οι ταχύτητες είναι πολύ αρχές και συνήθως είμαι με 5-12mb/s. 

Έχω δοκιμάσει να κουμπώσω το nas κατευθείαν στο deco m4 αντί για το Router αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση. Μπορώ να αλλάξω κάτι στην σύνδεσμολογια μου για να έχω καλύτερες ταχύτητες;

Δυστυχώς δεν μπορώ να τραβήξω ethernet γιατί νοικιάζω το σπίτι και οι μόνες επιλογές μου είναι κάποια συσκευή σαν το deco που έχω η κάποιο powering.

Το 12mb/s μου ακούγετε λογικο σε 100αρι καλωδιο. Κοιταξε το καλωδιο που του βαζεις μηπως δεν ειναι gigabit απο εκει και μετα θα πρεπει αναλογα την ηλικία του λαπτοπ/pc να υποστηρίζουν gigabit ταχύτητες. 

Το έχεις δοκιμασει απευθείας το NAS με καλωδιο στον υπολογιστή να δεις αν είναι όντως πρόβλημα δικτύου ή των σκληρών του NAS? Ποιους ακριβώς red έχεις ? Γιατί αν είναι SMR κλάφτα Χαράλαμπε….

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/6/2024 στις 10:03 ΜΜ, snik είπε

α) [...] στο ίντερνετ και πιάνω αρκετά καλές ταχύτητες 88-95mb/s.

β) [...] ...να μεταφέρω αρχεία από το pc/laptop στο nas, οι ταχύτητες είναι πολύ αρχές και συνήθως είμαι με 5-12mb/s.

Διευκρίνιση.. Στο α) μιλάμε για 88-95mbps στο β) μιλάμε για 12MB/s. H ταχύτητα σου είναι στο μάξιμουμ μιας 100άρας πόρτας. Δοκίμασε να αλλάξεις patch cords μεταξύ των συσκευών σου.

PS. UTP με θερμόκολλα στο σοβατεπί δεν ειναι καμιά τρομερή παρέμβαση για ένα ενοικιαζόμενο σπίτι.

Επεξ/σία από stelios.s

On 06/06/2024 at 07:20, atheatos said:

Το έχεις δοκιμασει απευθείας το NAS με καλωδιο στον υπολογιστή να δεις αν είναι όντως πρόβλημα δικτύου ή των σκληρών του NAS? Ποιους ακριβώς red έχεις ? Γιατί αν είναι SMR κλάφτα Χαράλαμπε….

17 hours ago, stelios.s said:

Διευκρίνιση.. Στο α) μιλάμε για 88-95mbps στο β) μιλάμε για 12MB/s. H ταχύτητα σου είναι στο μάξιμουμ μιας 100άρας πόρτας. Δοκίμασε να αλλάξεις patch cords μεταξύ των συσκευών σου.

PS. UTP με θερμόκολλα στο σοβατεπί δεν ειναι καμιά τρομερή παρέμβαση για ένα ενοικιαζόμενο σπίτι.

Το δοκίμασα να συνδέσω στις 2 θύρες του deco το κεντρικό pc και το nas και πλέον η ταχύτητα όταν κάνω μεταφορές από το pc έχει πάει στα 100mb/s περίπου οπότε έχω ταχύτητες σα να ήταν εξωτερικός σκληρός. Το θέμα είναι όταν πλέον συνδέομαι με wifi με το macbook (που είναι μοντέλο 2023 οπότε δεν έχει καμία αρχαία κάρτα wifi) οι ταχύτητες εξακολουθούν να είναι αργές.

Όλα τα καλώδια δικτύου στις μεταξύ τους συνδέσεις είναι Cat 7.

Από την στιγμή που κάνεις mesh network η ταχύτητα μοιράζεται. Οπότε λογικό είναι να πέφτει. Από την άλλη πρέπει να φτιαξεις το δίκτυο σου , στις ρυθμίσεις WiFi να χρησιμοποιεί την υψηλή ταχύτητα αλλά θα χάσεις σε εμβέλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, hawkpilot είπε

Μεταφορές αρχείων μέσω wifi πάντα υποφέρουν.

Αυτό ακριβώς...

1 ώρα πριν, snik είπε

Το δοκίμασα να συνδέσω στις 2 θύρες του deco το κεντρικό pc και το nas και πλέον η ταχύτητα όταν κάνω μεταφορές από το pc έχει πάει στα 100mb/s περίπου οπότε έχω ταχύτητες σα να ήταν εξωτερικός σκληρός

Λογικό καθώς σε αυτήν την περίπτωση μεταφέρεις μέσω του gigabit καλωδίου (10000Mbps=125ΜΒ/s). Στο ασύρματο πας με 100άρα σύνδεση.

Στην εικόνα είναι η αντιστοιχία Mbps με τα MB/s.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...