Προς το περιεχόμενο

Σε διαφήμιση των Windows on Arm PC συμμετέχει ο πάλαι ποτέ "I am a Mac"


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Qualcomm προσέλαβε τον Τζάστιν Λονγκ για μια διαφήμιση με πειραχτική διάθεση.

Ο Τζάστιν Λονγκ, ο ηθοποιός που μας συστηνόταν σαν προσωποποίηση των Mac σε παλιές διαφημίσεις της Apple, πέρασε στο στρατόπεδο της Intel πριν μερικά χρόνια και πλέον ψάχνει ένα Windows PC, βασισμένο σε επεξεργαστή της Qualcomm, για να κάνει δουλειά.

Στη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης των προτάσεων της Qualcomm, στο πλαίσιο της Computex, ο Λονγκ εμφανίστηκε σε ένα σύντομο σκετσάκι των 30 δευτερολέπτων, όπου βοβμαρδιζόταν από ειδοποιήσεις του macOS και ενοχλητικές οθόνες, σε σημείο που άρχισε να αναζητά ένα PC με επεξεργαστή Snapdragon.

Ο Τζάστιν Λονγκ πρωταγωνιστούσε πριν από σχεδόν 20 χρόνια στις τηλεοπτικές διαφημίσεις της Apple με κεντρική θεματική το "Get a Mac". Ο Λονγκ ήταν το πρόσωπο των Mac, που πείραζε την προσωποποίηση των PC (ρόλο που υποδυόταν ο ηθοποιός Τζον Χότζμαν) επειδή μάζευε ιούς και κακόβουλο λογισμικό ή επειδή δεν διέθετε πρόσβαση σε δημιουργικά εργαλεία ή εστίαζε υπερβολικά σε βαρετές εφαρμογές εργασίας.

"Τα πράγματα αλλάζουν", σχολιάζει ο Λονγκ επό της οθόνης, έχοντας αναζητήσει έναν υπολογιστή με τεχνολογία Windows on Arm, μετά την ταλαιπωρία με τα διαρκή μηνύματα στο macOS. Οι ειδοποιήσεις αφορούν προειδοποιήσεις για τη συμβατότητα εφαρμογών, τον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, τη φόρτιση της μπαταρίας και όχι μόνο.

Ο Κριστιάνο Αμόν, διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, συμπεριέλαβε το σκετσάκι προς το τέλος της κεντρικής παρουσίασης της εταιρίας, με κεντρικό τίτλο "η αναγέννηση του PC". Επέστρεψε στη σκηνή για να κλείσει την ομιλία του λέγοντας πως, "ναι, τα πράγματα αλλάζουν. Πράγματι αλλάζουν".

Τόσο η Qualcomm όσο και η Microsoft το τελευταίο διάστημα επιδιώκουν τις συγκρίσεις με το MacBook Air, με τη Microsoft να παρουσιάζει σειρά μετρήσεων, ως προς τις επιδόσεις, αλλά και τη διάρκεια της μπαταρίας, που καταδεικνύουν τη σιγουριά που αισθάνεται η εταιρία με τη νέα εκδοχή των Windows on Arm. Τα νέα Copilot Plus PC, βασισμένα σε επεξεργαστές Snapdragon X Elite της Qualcomm, θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στις 18 Ιουνίου.

Η νέα διαφήμιση έρχεται λίγα μόλις χρόνια αφότου η Intel συνεργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα με τον Τζάστιν Λονγκ προκειμένου να δημιουργήσει νέες διαφημίσεις το 2021, επαινώντας τα PC και σχολιάζοντας περιπαιχτικά το Touch Bar της Apple, την απουσία υποστήριξης πολλαπλών οθονών και τις χρωματικές επιλογές για το MacBook με επεξεργαστή Μ1. Οι διαφημίσεις της Intel αποτελούσαν μορφή αντίδρασης στην απόφαση της Apple να πάψει να χρησιμοποιεί στα Mac επεξεργαστές της Intel τον προηγούμενο χρόνο, όταν η Apple είχε στραφεί και πάλι στον Τζον Χότζμαν για να υποδυθεί τον χρήστη PC, με την Apple να υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του Μ1 και τη διάρκεια της μπαταρίας.

Είναι προφανές, ότι η κόντρα μεταξύ Mac και PC θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και εκεί που νομίζεις ότι η κατρακύλα των διαφημίσεων έχει πιάσει πάτο.... Διαπιστώνεις ότι υπάρχει και πιο κάτω...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όπου ακους μεγάλο αυγά κρατα μικρό καλάθι.

δυστηχώς δεν εχει το οισυστημα της Apple για να το αναπαράγει.

σίγουρα θα ειναι δυνατα τσιπ αλλα δεν ξερω αν θα δεσουν με το hardware και το εκάστοτε πρόγραμμα.

πρώτη γενια και ολας; λες και ψαχνουν για πειραματόζωα.

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γέρασε και ο Justin Long, έχει γυναίκα και παιδιά τώρα και δεν έχει να δίνει ενάμισι χιλιάρικο για ένα 15άρι Macbook Air, θα τη βγάλει με Windows on ARM laptop.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, kekos123 είπε

Στο 1:17:00 το επίμαχο βιντεακι.

Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για την πραγματικότητα, μήπως το αφαίρεσαν; Έχουν βάλει και timestamp στο sponsorblock, άρα όντως ήταν εκεί, αλλά δεν το βλέπω.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο M3 Pro θα είναι κάπου +50% σε GPU performance. Σε CPU multicore πρέπει να είναι οριακα τα αποτελέσματα. Και αυτά παντα μιλώντας για τον X1E-84-100. 
Στον πραγματικό κόσμο θα είναι εμφανής οι διάφορες.

Έχει πέσει πολύ δούλεμα. Αν τυχόν βγάλει η Apple τον Μ4 Ultra θα τρέχουν να κρυφτούν. Ήδη σε σχέση με τον M2 Ultra τρώει σκόνη. Αλλά εκεί θα λένε μα έχει 16 P cores και 8 E Cores…. Αλλά το να συγκρινουν 12 P cores με  4 P cores και 4 E cores είναι οκ…
Link: Benchmark M2 Ultra

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...