kleanthis21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα , Μένω στον δευτερο όροφο σε ενα διαμέρισμα και έχει κανά μήνα που ακούγεται θόρυβος μόλις ο απο πάνω στον 3ο η στον 4ο ανοίγει την βρύση του. Ο θόρυβος άκουγεται σαν σφύριγμα-βουητό , και ενώ εαν την ανοίξει 5 το απογευμα οκ παλέυεται , μπορεί ό άνθρωπος να παει τουαλετα 2 το βράδυ και να ξυπνήσω άρον άρον απο την φασαρία . έχει κάποιος άποψη τι μπορεί να είναι ? Τί μπορώ να κάνω ? Δεν είμαι σίγουρος απο που πρόερχεται και ο ήχος ακου΄γεται απο ψηλά και δεν μπορώ να καταλάβω ακριβός το διαμέρισμα.
greekfragma Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Ρυθμιστικές βαλβίδες πίεσης το καλό σενάριο. Να έχει σπάσει η στήριξη σε κάποια σωλήνα και να συντονίζει όταν έχει ροή το κακό σενάριο. Σε κάθε περίπτωση υδραυλικός σε συνεννόηση με το διαχειριστή και τον ιδιοκτήτη της σωλήνας της συγκεκριμένης παροχής.
SeNNinhA Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 23 λεπτά πριν, kleanthis21 είπε Καλησπέρα , Μένω στον δευτερο όροφο σε ενα διαμέρισμα και έχει κανά μήνα που ακούγεται θόρυβος μόλις ο απο πάνω στον 3ο η στον 4ο ανοίγει την βρύση του. Ο θόρυβος άκουγεται σαν σφύριγμα-βουητό , και ενώ εαν την ανοίξει 5 το απογευμα οκ παλέυεται , μπορεί ό άνθρωπος να παει τουαλετα 2 το βράδυ και να ξυπνήσω άρον άρον απο την φασαρία . έχει κάποιος άποψη τι μπορεί να είναι ? Τί μπορώ να κάνω ? Δεν είμαι σίγουρος απο που πρόερχεται και ο ήχος ακου΄γεται απο ψηλά και δεν μπορώ να καταλάβω ακριβός το διαμέρισμα. 15 λεπτά πριν, greekfragma είπε Ρυθμιστικές βαλβίδες πίεσης το καλό σενάριο. Να έχει σπάσει η στήριξη σε κάποια σωλήνα και να συντονίζει όταν έχει ροή το κακό σενάριο. Σε κάθε περίπτωση υδραυλικός σε συνεννόηση με το διαχειριστή και τον ιδιοκτήτη της σωλήνας της συγκεκριμένης παροχής. Οπως ειπώθηκε. Ειναι συντονισμός της σωλήνας κατα την ροή του νερού. Οχι απαραιτητα σε στηριγμα. Η απλη λύση συνηθως ειναι να μειώσεις την πίεση του νερου μειώνοντας την ροή του κλείνοντας λιγο την κεντρική βανα ή την τοπική βανα εαν υπαρχει. Εαν το παραπανω δεν πιασει τοτε μπορει να μπει κεντρικος μειωτηρας πίεσης. Εφόσον ενοχλει ο ιδιοκτητης ωφείλει να βρει λυση. Εαν δεν θελει βεβαια μπλεκεις με μηνυσεις χωρις τελος και αρχιζει πολεμος.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Στις 4/6/2024 στις 4:27 ΜΜ, greekfragma είπε Ρυθμιστικές βαλβίδες πίεσης το καλό σενάριο. Να έχει σπάσει η στήριξη σε κάποια σωλήνα και να συντονίζει όταν έχει ροή το κακό σενάριο. Σε κάθε περίπτωση υδραυλικός σε συνεννόηση με το διαχειριστή και τον ιδιοκτήτη της σωλήνας της συγκεκριμένης παροχής. τωρα που ειπες για πιεση, τελευταια εχω ενα τετοιο θεμα, οταν ανοιγει η βρυση του νεροχυτη σταματαει τελειως η ροη της βρυσης του νιπτηρα και μειωνεται η πιεση στο 'τηλεφωνο' της μπανιερας. Να καλεσω υδραυλικο γιαυτο ή θα διορθωθει μονο του?
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 7 ώρες πριν, dasos2024 είπε τωρα που ειπες για πιεση, τελευταια εχω ενα τετοιο θεμα, οταν ανοιγει η βρυση του νεροχυτη σταματαει τελειως η ροη της βρυσης του νιπτηρα και μειωνεται η πιεση στο 'τηλεφωνο' της μπανιερας. Να καλεσω υδραυλικο γιαυτο ή θα διορθωθει μονο του? Λογικά ειναι προβλημα της πιεσης του δικτυου. Ελεγξε εαν ο κεντρικος διακόπτης της παροχής σου ειναι ανοιχτός εντελως, και καθαρισε ή και αλλαξε τα σιτακια από τις βρύσες σου (γεμιζουν με αλλατα και χωματα). Μπορει να ειναι και σκουπιδια στην κεντρική σωλήνα που παει στο ρολοι. Εκει θελει υδραυλικο. Υπαρχει περιπτωση να ειναι και χωματα που καθισαν σε μια διακλαδωση (ταφ) του εσωτερικου σου δικτυου (μετα απο καποια επισκευη που εκανε η τοπικη εταιρεια) Λογικα η βρυση του νεροχυτη ειναι η πρωτη στην σειρα και γι αυτο παιρνει την βασικη πιεση του δικτυου αυτη.
xsterg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 8 ώρες πριν, dasos2024 είπε τωρα που ειπες για πιεση, τελευταια εχω ενα τετοιο θεμα, οταν ανοιγει η βρυση του νεροχυτη σταματαει τελειως η ροη της βρυσης του νιπτηρα και μειωνεται η πιεση στο 'τηλεφωνο' της μπανιερας. Να καλεσω υδραυλικο γιαυτο ή θα διορθωθει μονο του? φιλε μου εχει βουλωσει απο αλατα η σιτα της βρυσης νιπτηρα. βγαλε την τελειως και θα δεις οτι δουλευει οπως παλια. μετα μπορεις ειτε να την καθαρισεις ειτε να την αντικαταστησεις με μια νεα. 1
andreaspA Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Στις 4/6/2024 στις 4:19 ΜΜ, kleanthis21 είπε Μένω στον δευτερο όροφο σε ενα διαμέρισμα και έχει κανά μήνα που ακούγεται θόρυβος μόλις ο απο πάνω στον 3ο η στον 4ο ανοίγει την βρύση του Αλλαξε καμια μπαταρια και πηρε Pyramis απο το Leroy ??
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 9 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Μπορει να ειναι και σκουπιδια στην κεντρική σωλήνα που παει στο ρολοι. Εκει θελει υδραυλικο. Υπαρχει περιπτωση να ειναι και χωματα που καθισαν σε μια διακλαδωση (ταφ) του εσωτερικου σου δικτυου (μετα απο καποια επισκευη που εκανε η τοπικη εταιρεια) τα χωματα πως μπορουν να επηρεασουν τους σωληνες? 8 ώρες πριν, xsterg είπε φιλε μου εχει βουλωσει απο αλατα η σιτα της βρυσης νιπτηρα. βγαλε την τελειως και θα δεις οτι δουλευει οπως παλια. μετα μπορεις ειτε να την καθαρισεις ειτε να την αντικαταστησεις με μια νεα. Θα κοιταξω. Αλλα η σιτα της βρυσης του νιπτηρα πως μπορει να επηρεαζει τη βρυση της μπανιερας?
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, dasos2024 είπε τα χωματα πως μπορουν να επηρεασουν τους σωληνες? Θα κοιταξω. Αλλα η σιτα της βρυσης του νιπτηρα πως μπορει να επηρεαζει τη βρυση της μπανιερας? Χώματα και λάσπη μπαίνουν μέσα στο δίκτυο κάθε φορά που γίνονται εργασίες και επισκευές. Που νομίζεις ότι πάνε? Κολλάνε οπου υπάρχει στενωση. Κολλάνε σίγουρα στις σίτες που έχουν όλες οι βρύσες. Ούτως ή άλλως πρέπει είτε να τις καθαρίζεις τις σίτες είτε να τις αλλάζεις. Πως επηρεάζει μια βουλωμένη σιτα ή κομμάτι του δικτύου σου? Έχει μικρότερη οπή άρα δημιουργεί περισσότερη αντίσταση άρα θέλει μεγαλύτερη πιεση. Εάν ανοίξεις από κάπου αλλού ταυτόχρονα το νερό περνάει πάντα από την πιο εύκολη οδό άρα η πίεση πεφτει για την βρύση σου που είναι μερικώς βουλωμένη. Όπως είπαμε. Ξεκινά να καθαρίζεις ή να αλλάζεις πρώτα τα βρυσακια και μετά βλέπεις εάν θέλεις υδραυλικό. Μολις σήμερα το διαμέρισμα του 2ου στην πολυκατοικία μας κάλεσε υδραυλικό που προσπαθούσε να λύσει παρόμοιο προβλημα ξεκινωντας από τις συνδέσεις στο ρολόι που είναι από τις πρώτες που βουλώνουν και είναι και οι πιο εύκολες να ελεγθουν και να καθαριστουν
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Στις 8/6/2024 στις 10:51 ΜΜ, SeNNinhA είπε Χώματα και λάσπη μπαίνουν μέσα στο δίκτυο κάθε φορά που γίνονται εργασίες και επισκευές. Που νομίζεις ότι πάνε? Κολλάνε οπου υπάρχει στενωση. Κολλάνε σίγουρα στις σίτες που έχουν όλες οι βρύσες. Ούτως ή άλλως πρέπει είτε να τις καθαρίζεις τις σίτες είτε να τις αλλάζεις. Aπ οτι ξερω δεν εχουν γινει εργασιες και επισκευες, αλλα ειναι δυνατον να μπηκαν χωμα και λασπη μεσα στους σωληνες?? εγω βεβαια πινω μονο εμφιαλωμενο, αλιμονο λοιπον σε αυτους που ηπιαν τετοια πραγματα 🙂 Ποια σιτα λες, το μικρο διχτακι που βαζουμε στο στομιο της βρυσης για να βγαινει ομαλα η ροη του νερου?
SeNNinhA Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, dasos2024 είπε Aπ οτι ξερω δεν εχουν γινει εργασιες και επισκευες, αλλα ειναι δυνατον να μπηκαν χωμα και λασπη μεσα στους σωληνες?? εγω βεβαια πινω μονο εμφιαλωμενο, αλιμονο λοιπον σε αυτους που ηπιαν τετοια πραγματα 🙂 Ποια σιτα λες, το μικρο διχτακι που βαζουμε στο στομιο της βρυσης για να βγαινει ομαλα η ροη του νερου? Εργασίες και επισκευες γίνονται συνέχεια στο εξωτερικό δίκτυο από την εταιρεία υδρευσης της περιοχής σας. Και λάσπες μπαίνουν πολλές φορές στο κύκλωμα. Πολλές φορές βουλώνει και η βάνα στο ρολόι. Ναι το διχτακι λέω. Μαζεύει βρωμιές και θέλει καθάρισμα ή αλλλαγμα. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA
csontheline Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 7 hours ago, dasos2024 said: ... εγω βεβαια πινω μονο εμφιαλωμενο, αλιμονο λοιπον σε αυτους που ηπιαν τετοια πραγματα 🙂... Just sayin... https://edition.cnn.com/2024/01/08/health/bottled-water-nanoplastics-study-wellness/index.html On 08/06/2024 at 02:22, dasos2024 said: τωρα που ειπες για πιεση, τελευταια εχω ενα τετοιο θεμα, οταν ανοιγει η βρυση του νεροχυτη σταματαει τελειως η ροη της βρυσης του νιπτηρα και μειωνεται η πιεση στο 'τηλεφωνο' της μπανιερας. Να καλεσω υδραυλικο γιαυτο ή θα διορθωθει μονο του? Ρώτα και κανέναν συνένοικο αν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Αν ναι, δίκτυο, αν όχι, δικό σου.
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Στις 4/6/2024 στις 4:19 ΜΜ, kleanthis21 είπε Καλησπέρα , Μένω στον δευτερο όροφο σε ενα διαμέρισμα και έχει κανά μήνα που ακούγεται θόρυβος μόλις ο απο πάνω στον 3ο η στον 4ο ανοίγει την βρύση του. Ο θόρυβος άκουγεται σαν σφύριγμα-βουητό , και ενώ εαν την ανοίξει 5 το απογευμα οκ παλέυεται , μπορεί ό άνθρωπος να παει τουαλετα 2 το βράδυ και να ξυπνήσω άρον άρον απο την φασαρία . έχει κάποιος άποψη τι μπορεί να είναι ? Τί μπορώ να κάνω ? Δεν είμαι σίγουρος απο που πρόερχεται και ο ήχος ακου΄γεται απο ψηλά και δεν μπορώ να καταλάβω ακριβός το διαμέρισμα. Κλασικό θέμα. Το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Απλά αλλάζεις βρύση κ βαζεις μια άλλη δοκιμασμενη. Στην πολυκατοικία μου όταν ήταν καινούργια έκαναν ΟΛΕΣ οι βρυσες της θορυβο σε όλη την πολυκατοικία. Χάλασαν ευτυχως στα 10 χρόνια και αλλάχθηκαν κ πλεον δεν υπάρχει θόρυβος, Άλλη που είχα πάρει για το Διαμέρισμα μου έκανε θόρυβο, την άλλαξα σε 3 μέρες. Έβαλα μια δοκιμασμένη και δεν υπήρξε ξανά θόρυβος.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Στις 10/6/2024 στις 11:06 ΠΜ, csontheline είπε Just sayin... https://edition.cnn.com/2024/01/08/health/bottled-water-nanoplastics-study-wellness/index.html Γνωστο. Σε σημαντικο ποσοστο οι ερευνες εχουν δειξει υπολειμματα πλαστικου. Και παλι ομως ειναι προτιμοτερο απο το νερο της βρυσης. Προχτες διαβαζα οτι γνωστη μαρκα συμπληρωματος σιδηρου βρεθηκε με υπολειμματα πλαστικου στα φιαλιδια της. Δυστυχως αυτα τα φαινομενα δε μπορουν να αποφευχθουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα