this.is.elia Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 33 minutes ago, Tsiviotis said: Η "φυσική αντίδραση του εγκεφάλου στην απώλεια ηχητικών ερεθισμάτων" δεν είναι tinnitus disorder, αυτό είναι το baseline, το νορμάλ που θα "ακούσει" σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας ο καθένας, δηλαδή και κάποιος που δεν έχει πρόβλημα. Δεν κατάλαβα πώς ορίζεις το 'πρόβλημα'. Μόνος σου λες ότι ακόμα σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας, οι εμβοές υφίστανται σε όλους (βασικά μόνο τα βρέφη ίσως έχουν 100% ακοή). Συνεπώς πιστεύεις ότι θα βρεθεί κάτι που αντιμετωπίζει μια κατάσταση που βασικά αφορά όλους τους ανθρώπους; Αυτό εξ' ορισμού, δεν αποτελεί 'κατάσταση'. Αποτελεί μια νόρμα.
alex84 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Είναι ''ηχοι του σωματος'' η απάντηση ενός πολύ διακεκριμένου γιατρού μετά από πλήρη εξέταση και μάθε να ζεις με αυτό. Και όντως σταματάω και εγώ εδώ γιατί δεν θέλω να ασχολουμαι με το θέμα ούτε καν μέσω forum. Καλή δύναμη.
magictoboggan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 5 hours ago, georgiosmag said: Τώρα πλέον να υποθέσω ότι απλά το αγνοείς και δεν δίνεις καν σημασία? Ναι είναι σπαστικό αλλά καμία σχέση με πριν? Ναι
Tsiviotis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, this.is.elia είπε Δεν κατάλαβα πώς ορίζεις το 'πρόβλημα'. Μόνος σου λες ότι ακόμα σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας, οι εμβοές υφίστανται σε όλους (βασικά μόνο τα βρέφη ίσως έχουν 100% ακοή). Συνεπώς πιστεύεις ότι θα βρεθεί κάτι που αντιμετωπίζει μια κατάσταση που βασικά αφορά όλους τους ανθρώπους; Αυτό εξ' ορισμού, δεν αποτελεί 'κατάσταση'. Αποτελεί μια νόρμα. Αν έχεις διαβασει όλα αυτα τα post και απορείς ακόμα, τι να σου πω... Πού το πας ακριβώς; Ότι γκρινιάζουν όλοι άδικα; Να σου εξηγήσω και γιατί η Γη είναι ψιλοστρογγυλή, μήπως; Το 10% έχει tinnitus και περίπου το 1% πολύ σοβαρο. Άλλος γράφει σε post εδώ "έχει αυτοκτόνησει κόσμος" κι εσύ μας λες είναι ολα νορμάλ. Εσύ γράφε λίγο νορμάλ, please. Αλλιώς να μας λείπουν οι @@ερολογίες. 1
this.is.elia Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Από που κατάλαβες ότι 'απορώ' για κάτι; Γνωρίζω το θέμα από πρώτο χέρι, πιθανότατα δε για μερικές 10ετίες περισσότερες από όσους έχουν γράψει. Και αφού έχω δοκιμάσει τα πάντα, επέτρεψέ μου να έχω μια αρκετά συνολικότερη άποψη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία πλέον είναι πολύ περισσότερο ζεν απ'ότι μερικά χρόνια πριν. Όσο για τις ειρωνείες, δεν με πολυσυγκινούν.
nvel Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Προφανώς το θέμα αναφέρεται στις παθολογικές εμβοές που έχουν λίγοι και χρειάζονται κάποια λύση στο πρόβλημα τους και όχι στις φυσιολογικές που έχουν οι περισσότεροι και δεν τους απασχολούν. 1
Interpan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Τέσσερα χρόνια τώρα με εμβοές και στα δύο αυτιά. Εμφανίστηκαν ξαφνικά ένα πρωινό που ξύπνησα, σε μια πολύ δύσκολη και αγχωτική επαγγελματική περίοδο της ζωής μου. Το πρώτο τρίμηνο ήταν εφιαλτικό, είχα χάσει τον ύπνο μου, την όρεξη μου, την ηρεμία μου. Έφτασα σε καταθλιπτικά φαινόμενα να κλαίω και να χτυπάω κυριολεκτικά το κεφάλι μου στον τοίχο. Ατελείωτες εξετάσεις, επισκέφτηκα τουλάχιστον 5 ΩΡΛ και ακολούθησα όποια οδηγία μου έδιναν, ακουογράμματα, τυμπανογραφίες, παπαρογράμματα, ματζούνια (παραδόξως οι 4 πρώτοι μου πρότειναν ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο και πήρα αλλά αποτέλεσμα μηδέν). Ο πέμπτος όμως ένας νέος γιατρός ήταν η αποκάλυψη. Απλά μου είπε "Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν υπάρχει γιατριά για τις εμβοές. Ηρέμησε και σου υπόσχομαι ότι σε λίγο καιρό ακόμα θα τις συνηθίσεις, όσο και να σου φαίνεται τρελό τώρα, θα τις συνηθίσεις και θα μάθεις να ζεις με αυτές, έχω και εγώ". Τέσσερα χρόνια μετά, τις συνήθισα; σε μεγάλο βαθμό ναι, είναι εκεί αλλά τις "ακούω" χωρίς να με ενοχλούν, απλά υπάρχουν και δεν με εμποδίζουν πλέον στην καθημερινότητα μου, στην δουλειά μου κλπ. Υπάρχουν στιγμές έξαρσης σε περιόδους έντονου άγχους, στεναχώρια κλπ αλλά μέχρι εκεί. Μάθετε να ζείτε μαζί τους χωρίς γιατροσόφια, χάπια, ματζούνια, ψυχολόγους και λοιπά μαγικά. Προσοχή μόνο σε ένα σημείο. Μιλάω για υψίσυχνο τόνο συνεχόμενο. Υπάρχουν και εμβοές οι οποίες κατά κάποιο τρόπο συγχρονίζονται με τον παλμό του αίματος, δηλαδή τις ακούτε συγχρονισμένες με τον παλμό της καρδιά σας. Αυτές ίσως έχουν παθολογικό αίτιο και για αυτό εάν σας εμφανιστούν εμβοές οφείλετε στον εαυτό σας επίσκεψη σε ΩΡΛ. Αυτός μετά τα επιβεβλημένα ακουογράματα κλπ θα σας γράψει και ένα τριπλεξ καρωτίδων ή ότι άλλο θεωρήσει αυτός ότι χρειάζεται (π.χ έλεγχο πίεσης κλπ) για να αποκλειστεί η πιθανότητα παθολογικού αίτιου. Μεγάλη προσοχή σε αυτό. Επιβάλλεται επίσκεψη σε γιατρό. 1
spinmaths Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 1,5 χρόνο τώρα με εμβοές. Ξαφνικά ένα πρωινό μέσα σε μία περίοδο αρκετού στρες με δουλειά. Ακούω συχνότητα στα 4kHz με την ένταση μόνιμη και σταθερή. Πολύ έντονο το πρωί που ξυπνάω και γενικά όταν έχει ησυχία γύρω μου. Αρκετούς γιατρούς με διάφορες εξετάσεις και ματζούνια, χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια στιγμές ανακούφισης τις βρίσκω βάζοντας white noises για κάποια λεπτά και πραγματικά τη στιγμή που αφαιρώ τα ακουστικά από τα αυτιά μου είναι σαν να μην υπάρχουν οι εμβοές. Bέβαια μετά από λίγα λεπτά σιγά-σιγά επανέρχονται. Έχω αποδεχτεί ότι αυτό ίσως να είναι κάτι που θα το κουβαλήσω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Αυτό βέβαια που είναι περίεργο με την περίπτωσή μου, είναι το γεγονός ότι είτε τεντώνοντας το κεφάλι, δλδ ακουμπώντας το αυτί στον ώμο, είτε τραβώντας το σαγόνι μπροστά, δυναμώνει η ένταση σχεδόν διπλασιάζεται και όταν εννοείται το επαναφέρω ξαναέρχεται στα επίπεδα τα φυσιολογικά της. Υποψιάζομαι για παθολογική αιτία. Δεν ξέρω αν το έχει άλλος αυτό.
poulinos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 On 05/06/2024 at 07:06, alex84 said: Μα δεν έχεις και επιλογή. Η μάλλον έχεις ... Είναι αγώνας να μην το αφήσεις να σε κερδίσει γιατί μετά δεν έχει τίποτα νόημα. exei na κανει με το ποσο εντονο ειναι το θεμα.αν ειναι λιγο μπορεις να ζησεις γιατι δεν σε επηρεαζει.αν ειναι πολυ τοτε υπαρχει θεμα. αν ειναι λιγο τοτε συνηθως δεν το ακους παρα μονο σε απολυτη ησυχια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα