Tsiviotis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, kirileman είπε Εδώ και χρόνια με εμβοές, συνεχές σφύριγμα που με δυσκολεύει να καταλάβω τους διαλόγους στην tv, να ξεχωρίσω το σ από το θ, να ακούσω από μακριά το "μπιπ" του συναγερμού, του φούρνου μικροκυμάτων, του ψυγείου κ.α. Να την ακούτε τη μάνα σας όταν σας λέει πιο σιγά τα ακουστικά. FYI, τα galaxy buds λειτουργούν και κάπως σαν hearing aids. Κάνεις audiogram τεστ από το app και στις συχνότητες που είσαι λίγο "κουφός", δίνουν ένα boost στο equaliser κλπ κλπ. Επίσης, μπορούν να ανεβάζουν την ένταση με τα ενσωματωμενα mics, αν έχεις hearing loss. Αν δεν έχεις, γίνεσαι λίγο Superman και ακούς τι ψιθυρίζουν στα 20μ απόσταση. Για TV κλπ, εννοείται ότι το ιδανικό είναι να φτιάξεις με το τεστ το custom equaliser για τα αυτάκια σου, και να ακούς μέσω Bluetooth. Πολύ χρήσιμο για αρκετό κόσμο. 3
gatz1983 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Καλό είναι να έχετε πάντα ένα καλό σετ ωτοασπιδες όταν πηγαίνετε σε συναυλίες..(ειδικά ροκ μεταλ που αρκετές φορές τα db είναι πάνω από 100).Δεν λέω να τις φοράτε πάντα(που καλό για εσάς θα ήταν), αλλά όταν νιώσετε ότι ενοχλεί ο ήχος το αυτί,καλό θα ήταν να τις φορέσετε.Αν πηγαίνεις σε πολλά λαιβ,πλέον είναι must κατ'εμε. 1 1
magictoboggan Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 20 minutes ago, alex84 said: Εαν βρει λύση στην κατάρα αυτή...θα είναι ενα τεράστιο καλό για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 12Khz μέρα νύχτα από πάντα και περίπου 80Hz στο δεξί αυτί εδώ και 8 χρόνια... Όποιος δεν το έχει είναι τυχερός..να προσέχει τα αυτιά του σαν τα μάτια του.. Σκληρή κατάρα οι εμβοές. Έχω εμβοές εδώ και 10 χρόνια περίπου. Τα πρώτα 2 είμουν με 2 - 3 ώρες ύπνο κάθε μέρα, μηδενική συγκέντρωση και άλλα... Για να καταλάβουν μερικοί πόσο σοβαρό είναι, οι στρατιώτες όταν γύρναγαν από τον πόλεμο και είχαν εμβοές από τα όπλα, χειροβομβίδες κτλπ. πολλές φορές αυτοκτονούσαν. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. 5 5
korakios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Μουσικοί και τεχνικοί ήχου έχουν φάει τρελό γκάζι δυστυχώς 1 1
ScorpioX777 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Εχουμε φαει βοη με εκεινα τα Walkman, αποζημιωση επρεπε να δωσει κανονικα η Sony... 1
J0hn82 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, Tsiviotis είπε FYI, τα galaxy buds λειτουργούν και κάπως σαν hearing aids. Κάνεις audiogram τεστ από το app και στις συχνότητες που είσαι λίγο "κουφός", δίνουν ένα boost στο equaliser κλπ κλπ. Επίσης, μπορούν να ανεβάζουν την ένταση με τα ενσωματωμενα mics, αν έχεις hearing loss. Αν δεν έχεις, γίνεσαι λίγο Superman και ακούς τι ψιθυρίζουν στα 20μ απόσταση. Για TV κλπ, εννοείται ότι το ιδανικό είναι να φτιάξεις με το τεστ το custom equaliser για τα αυτάκια σου, και να ακούς μέσω Bluetooth. Πολύ χρήσιμο για αρκετό κόσμο. Αυτό ίσως δεν είναι σωστό. Ο ΩΡΛ που επισκέφτηκα τελευταία για ένα θέμα που έχω έχει απαγορεύσει κάθε είδους ακουστικό… 10 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Εχουμε φαει βοη με εκεινα τα Walkman, αποζημιωση επρεπε να δωσει κανονικα η Sony... Και ο αέρας που τρώμε στα δίκυκλα προκαλεί θέματα. Σε μεγάλες βόλτες τουλάχιστον οι ειδικές ωτοασπίδες είναι σωτήριες. 1 1
ScorpioX777 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 15 λεπτά πριν, J0hn82 είπε Και ο αέρας που τρώμε στα δίκυκλα προκαλεί θέματα. Σε μεγάλες βόλτες τουλάχιστον οι ειδικές ωτοασπίδες είναι σωτήριες. Χωρις κρανος ναι, τοτε ομως με κακογραμενη κασετα και δυνατα τον ηχο εκανες δυο ωρες να συνελθεις με το Walkman σημερα λογω της ποιοτητας των αρχειων και των ακουστικων ειναι πολυ καλυτερα.
J0hn82 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Ακόμα και με κράνος τα dB από τον θόρυβο είναι πολλά, στο όριο ή και πάνω από το όριο, ακόμη και με ησυχότερα κράνη… 1
ScorpioX777 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, J0hn82 είπε Ακόμα και με κράνος τα dB από τον θόρυβο είναι πολλά, στο όριο ή και πάνω από το όριο, ακόμη και με ησυχότερα κράνη… Δεν υπαρχει προβλημα με μαμισια η ησυχη aftermarket... Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2024 από ScorpioX777
J0hn82 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δεν μιλάω για εξάτμιση, πάντα για το θόρυβο, την ακουστική πίεση, που προκαλεί ο αέρας που χτυπάει το κράνος. Τα κράνη δεν προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία από τις χαμηλές συχνότητες και τον θόρυβο ακόμη και αν ισχυρίζονται κάτι τέτοιο οι κατασκευαστές τους π.χ. η Schuberth καθώς υπάρχουν αρκετοί αστερίσκοι με τον κυριότερο που κατευθύνει τον αέρα ο ανεμοθώρακας. Συνήθως παίζει γύρω στα 90 dB(A) σε ταχύτητα 60 Km/h & 110 dB(A) στα 160 Km/h. Το όριο για να μην έχεις θέμα είναι τα 85 dB. Ιατρικές μελέτες υπάρχουν αρκετές και είναι καλά τεκμηριωμένο θέμα. Οι Έλληνες αναβάτες έχουν μεσάνυχτα γενικότερα και όταν καταλάβουν ότι έχουν πρόβλημα είναι πια αργά. Όσοι καβαλάτε κάντε κανένα ακουόγραμμα… https://www.motorcycle.com/features/motorcycles-hearing-loss.html Είμαστε εκτός θέματος καλύτερα να γίνει split σε νέο θέμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ομολογώ ότι μου κίνησε την περιέργεια το θέμα μιας και εδώ και 2 μήνες περίπου, αντιμετωπίζω θέμα με εμβοές. Κατά το ακουόγραμμα ο γιατρός με ρώτησε : είσαστε πρόσφατα σε χώρο που γίνονται εκρήξεις ή υπάρχουν μεγάλης έντασης ήχοι ;" Η απάντησή μου επί όλων των ερωτήσεών του ήταν μονολεκτική. ΟΧΙ ! Δεν ήμουν σε εκρήξεις, δεν ήμουν σε συναυλίες, δεν είμαι σε αεροδιαδρόμους, δεν χρησιμοποιώ BT ακουστικά, δεν ακούω μουσική με ακουστικά. Το ακουόγραμμα έδειξε κάτι πολύ εντυπωσιακό για εμένα. Πτώση ακοής στο ένα μου αυτί, στις μεσαίες προς υψηλές συχνότητες. Όντας σε αναμονή για εγκεφαλογράφημα, η διάγνωση νευρολόγου που παραστάθηκε κατά τις εξετάσεις μου ήταν μια : μετατραυματικό στρες (PTST) λόγω αφόρητης πίεσης ( * ) που ζήσατε - αντιμετωπίσατε επί 12ετία (σ.σ. με αποκορύφωμα την "επίσκεψη" 4 μπράβων μέσα στο σπίτι μου ...). Από την ώρα που το άκουσα, κάθισα, ηρέμησα, γείωσα τα πάντα, ακόμη και μαλάκες που μου έκοψαν βαθμό (σ.σ. διότι ήμουν "κακό παιδί") και οι εμβοές, μειώθηκαν κατά 50%. Μου μένει το άλλο 50% και η "γείωση" του συνόλου Hasta la vista * Το στρές προήλθε μετά από 22 μηνύσεις και αγωγές που έφαγα από την τραπεζική εταιρείας που εργαζόμουν, μηνύσεις και αγωγές που μετά από 12 χρόνια δικαστηρίων, κέρδισα στο σύνολό τους. Μηνύσεις και αγωγές με κατηγορητήριο ότι "συκοφαντούσα της τράπεζα". Τράπεζα που βάρεσε κανόνι και "ζει" μέσω των "επιχορηγήσεων" του ΤΧΣ. Τράπεζα που ακόμη ψάχνει να βρει που πήγαν 2,6 δισ € ... Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2024 από Gk2016
this.is.elia Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 8 minutes ago, Gk2016 said: Όντας σε αναμονή για εγκεφαλογράφημα Μην ασχολείσαι με κουταμάρες. Εάν είσαι σε φάση που καταφέρνεις να ελέγξεις το θέμα σου, επικεντρώσου σε αυτό και προσπάθησέ το όσο πιο μακρυά από ΩΡΛαδες και νευρολόγους (οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το θέμα των εμβοών έτσι και αλλιώς). 1 1 1
polaki Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 5 hours ago, Exorgistis said: Οι εμβοές δεν ειναι βουητό. Ποικίλει σε συχνότητες, άρα μπορεί να ειναι ειτε σφύριγμα, είτε βουητό, είτε buzzing. Άρα κακώς δεν θες να μάθεις μια παραπάνω έννοια της μητρικής σου γλώσσας. Δεν είπα ότι δεν θέλω να μαθω. Δεν το έχω όμως και έτσι δεν είχε χρειαστεί να ξέρω πως λέγεται. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. 🤷🏼♂️ Ευχαριστώ βέβαια για την εξήγηση γιατί η απλή μετάφραση που Googlάρα όντως δεν έδωσε την πλήρη εικόνα. 1
alexioannou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Έχω εμβοες...... Ακούω πολύ καλά. Επίσης πάνε και έρχονται,Δηλάδη σχεδόν εξαφανίζονται.....και επανέρχονται..... Είναι πλέον διαχειρησημες...... Φαραώ walkman από το 1988,δούλευα νύχτα 20 έτη ..... αλλά πσρουσιαστικε σε εποχή που δεν άκουγα walkman και δεν δούλευα νύχτα 6-7 έτη.....😃
pj2501 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, alex84 είπε Εαν βρει λύση στην κατάρα αυτή...θα είναι ενα τεράστιο καλό για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 12Khz μέρα νύχτα από πάντα και περίπου 80Hz στο δεξί αυτί εδώ και 8 χρόνια... Όποιος δεν το έχει είναι τυχερός..να προσέχει τα αυτιά του σαν τα μάτια του.. Έχω εμβοες εδώ και 20 χρόνια μετά από πυροβολισμό δίπλα στο δεξί αυτι μου σε απόσταση 30 εκατοστών… το βράδυ χειροτερεύουν… συμφωνώ απόλυτα με όσα λες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα