Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά στην παρέα.

Ανοίγω ένα θέμα για να συζητάμε για τις λύσεις που υπάρχουν στην επιλογή πολυμορφικού αυτοκινήτου, την κατηγορία MPV.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Θέλω να δω τί υπάρχει από αυτή την κατηγορία ακόμα, στη χώρα.

Έτσι κι αλλιώς εδώ δεν περπάτησαν ποτέ πολύ, όπως σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Δημοσ.

Scenic, Modus, C-Max, S-Max, Meriva, FRV και (εδώ και χρόνια) τα Verso της Τoyota όλα καταργήθηκαν. Το Zafira βγαίνει σε 9θέσιο van πια. Άντε να δεχτούμε ότι το Jogger είναι MPV, είναι μάλλον το μοναδικό που έμεινε. Ήταν μια κατηγορία που είχε λογική για μεγαλύτερες οικογένειες αλλά ήταν ασουλούπωτα, βαριά, με υψηλές καταναλώσεις λόγω βάρους και κακής αεροδυναμικής. Κανείς δεν τα ήθελε αλλά για κάποιους ήταν αναγκαίο κακό.

Αυτοί πλέον αγοράζουν SUV ή Van.

• Thanks 1
Δημοσ.

Είχα πέσει στις ταξινομήσεις του 4μηνου του 2024, και είδα αρκετά ανεβασμένο νούμερο στο Toyota Proace City Verso και είπα να δω τί γίνεται.

Έχουν κάποιο πλεονέκτημα σε χώρους και πρακτικότητα, από ένα αντίστοιχου όγκου SUV; Για παράδειγμα, σε φόρτωση πραγμάτων;

Δημοσ.

Φυσικά! Όλα τα πολυμορφικά είναι πολύ πιο χρηστικά και έχουν περισσότερους χώρους από τα αντίστοιχου μήκους SUV τα οποία με τη σειρά τους είναι καλύτερα από τα αντίστοιχου μήκους χαμηλά.

Εγώ προσωπικά πήρα πέρισυ το Touran και κάθε μέρα ακόμη με εντυπωσιάζει με την άνεση/χρηστικότητα/χώρους του (αυτοί οι τελευταίοι είναι σπηλαιώδεις!). Σε όποιο άλλο αμάξι μπω μου φαίνεται σαν να το συμπιέσανε και μίκρανε!

• Like 1
  • Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω το grand scenic (7θεσιο) και το μόνο που με προβληματίζει είναι πού θα βρω το επόμενο μοντέλο που να χωράει τα τρια παιδικά καθίσματα χωρίς συμβιβασμούς τύπου booster και παράλληλα να χωράει τις βαλίτσες για να πάει δεκαήμερο ταξίδι η οικογένεια χωρίς μπαγκαζιερα στο κεφάλι μου. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GR77-S είπε

Έχω το grand scenic (7θεσιο) και το μόνο που με προβληματίζει είναι πού θα βρω το επόμενο μοντέλο που να χωράει τα τρια παιδικά καθίσματα χωρίς συμβιβασμούς τύπου booster και παράλληλα να χωράει τις βαλίτσες για να πάει δεκαήμερο ταξίδι η οικογένεια χωρίς μπαγκαζιερα στο κεφάλι μου. 

https://www.carexpert.com.au/car-reviews/2024-skoda-kodiaq-review

Λέει ότι το kodiaq χωράει 3 στο πίσω κάθισμα αλλα δεν το πιστεύω.

Αυτά που ζητάς τα βρίσκεις σε VW multivan ή Merc V class αλλα ειναι πολύ ακριβά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια  το  Toyota Proace City Verso τι σχεση εχει με τα Citroen ? Το εσωτερικο ειναι ιδιο με τα Citroen C3 . Πηραν το μοντελο και αλλαξαν σηματα; 

Επεξ/σία από futureshock
Δημοσ.
16 minutes ago, futureshock said:

παιδια  το  Toyota Proace City Verso τι σχεση εχει με τα Citroen ? Το εσωτερικο ειναι ιδιο με τα Citroen C3 . Πηραν το μοντελο και αλλαξαν σηματα; 

Δεν εχει σχεση με το C3 αλλα με τα Berlingo, Rifter, Combo…

https://www.drive.gr/news/nea-montela/neo-toyota-proace-city-verso-tetradymo

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, futureshock είπε

Είναι τόσο άσχημο που δεν θα με ενδιέφερε καθόλου. Μιλάμε για οικογενειακό αυτοκίνητο, όχι για επαγγελματικό βανακι. Το συγκεκριμένο είναι ξεκάθαρα το δεύτερο με μια μικρή αλλαγή που του έβαλαν παράθυρα πίσω καθώς και καθίσματα. 

15 ώρες πριν, aionnou είπε

https://www.carexpert.com.au/car-reviews/2024-skoda-kodiaq-review

Λέει ότι το kodiaq χωράει 3 στο πίσω κάθισμα αλλα δεν το πιστεύω.

Αυτά που ζητάς τα βρίσκεις σε VW multivan ή Merc V class αλλα ειναι πολύ ακριβά.

Το Kodiaq το έχει φίλος και το έχω μελετήσει. Σίγουρα είναι μικρό για πενταμελή οικογένεια και σίγουρα δεν χωράει τρία αξιοπρεπή καθίσματα στο πίσω κάθισμα.

Τα άλλα δύο που λες πάνε στην κατηγορία πουλμανακι, όχι αυτοκίνητο ιχ. Οκ είναι υποκειμενικό αλλά εγώ τέτοιο πράγμα δεν οδηγώ. 

Αυτό που είδα με πινακίδες Ολλανδίας και τρελάθηκα ήταν το νέο Toyota Highlander αλλά στο ελλαδισταν τέτοιο αυτοκίνητο ο εισαγωγέας δεν θα φέρει ποτέ. Ίσως κάνω υπομονή δύο τρία χρόνια και να το ψάξω σαν μεταχειρισμένο από εξωτερικό 

Δημοσ.

Εχουν πεθανει δυστυχως και εδωσαν χωρο στα suv. 

Εκτος απο το dacia δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο σε καινουργιο.

Και εγω ενα cmax του 11 εχω δεν το αλλαζω προς το παρων. Για αντιστοιχους χωρους σε suv πρεπει να ανεβεις πααρα πολυ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το kodiac το δοκίμασα και δεν χωράει τρία καθίσματα μια πίσω. Όχι ότι δεν είναι αρκετά φαρδύ, απλά τα isofix του δεν είναι αρκετά στην άκρη.

Εγώ πριν 4 χρόνια πήρα τελικά το c4 grand spacetourer 7θεσιο. Υπάρχει και σε 5θεσιο με μόνη διαφορά τα δύο μείον καθίσματα και μικρότερο χώρο αποσκευών.

Μέχρι πέρυσι υπήρχε ακόμα στην citroen, δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα. 

Γενικά πάντως πάει από ότι δείχνει προς κατάργηση η κατηγορία.

Επεξ/σία από JDimi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...