Προς το περιεχόμενο

καινούργιο pc και θα ήθελα τη βοήθεια σας .???

pete666

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι μου θέλω να αγοράσω καινούργιο pc και θα ήθελα τη βοήθεια σας .

Το πρόβλημα το έχω στο να αγοράσω έναν καλό συνδυασμό.

Επεξεργαστή

Μητρική κάρτα

κάρτα γραφικών

μνήμη Ram

δίνω περίπου 400 με 500 εύρο για τα παραπάνω κομμάτια τι συνδυασμό θα προτείνατε ???

ο επεξεργαστής θέλω να είναι της amd

Δημοσ.

Επεξεργαστής:AMD ATHLON 64 2800+, Socket 754 BOX (mgmanager.gr) = 156.43 EUR

Μητρική:MSI K8N Neo Platinum (cosmodata.gr) = 143.44 EUR

Αν δεν σε ενδιαφέρει firewire ή αν είσαι διατεθιμένος να βάλεις αργότερα μια firewire pci κάρτα θα πρότεινα την Epox 8KDA3+ αλλα δεν την βρήκα πουθενά να σου πω ακριβώς τιμή.

Κάρτα γραφικών:ATI RADEON 9800 PRO 128MB DDR VO/DV (infoshop.gr) = 234.17 EUR

Μνήμη:DIMM DDR 512MB PC3200 (400MHz) (eshop.gr) = 86.32 EUR

=620.36 EUR (όλες οι τιμές είναι με φπα)

Το σύστημα που σου προτείνω ξεπερνά τα 500 euro σου αλλά αξίζει και το τελευταίο ευρώ του.

Ps.Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι περισσότερο στο pc σου αλλα αν σε ενδιαφέρουν τα games μην λυπηθείς τα λεφτά για κάρτα γραφικών γιατί είναι ενα λάθος που κάνουν πολλοί.

Δημοσ.

"MSI K8N Neo Platinum"

Με αυτή την μητρική ( ? ) , "αξίζει και το τελευταίο ευρώ του".

Δεν θα το έλεγα.

Ας μην βγάλουμε το παιδί εκτός προϋπολογισμού , και ας ρωτήσουμε ως ωφείλουμε:

1) Τι θες να κάνεις κυρίως με το PC ?

2) Σκοπεύεις να ασχοληθείς με τον υπερχρονισμό? ( Overclocking )

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει και πολύ το overclocking , συνήθως ασχολούμαι με συμπίεση ταινιών , να παίζω παιχνίδια και γενικά θέλω έναν γρήγορο pc

Δημοσ.

Για συμπίεση ταινειών το μεγαλύτερο ατού είναι η συχνότητα επεξεργαστή, εδώ προτείνω intel. Για παιχνίδια εκτός από κάρτας γραφικών της προκοπής θα χρειαστείς κ μνήμη. Παίξε πάνω από 512 ddr με προτίμηση το 1g αν σε παίρνει στα χρήματα. Για γρήγορο pc θα χρειαστείς κ γρήγορο αποθηκευτικό μέσο. Έχε υπόψη σου & τους raptor.

/sc

Δημοσ.
"MSI K8N Neo Platinum"

Με αυτή την μητρική ( ? ) ' date=' "αξίζει και το τελευταίο ευρώ του".

Δεν θα το έλεγα.[/quote']

Αυτά θές και τα λές ή σου ξεφεύγουν?

Η Epox 8KDA3+ με την MSI K8N Neo Platinum είναι χωρίς αμφιβολία οι 2 καλύτερες mobos για socket 754 αφού εκτός απο τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα διάφορα benchmarks και εκτός του ότι διαθέτουν ότι μπορεί να προσφέρει μια mobo για socket 754 έχουν γίνει και πολύ καλά clockαρίσματα πάνω τους.

Η Epox υπερτερεί ελαφρώς της Msi σε θέμα oc γι αυτό και για να διαλέξεις μεταξύ τους καταληγεις στο αν θες firewire ή όχι ή στην τιμή.

Τέλος για να μην αδικούμε κανέναν όταν μιλάμε για oc και socket 754 δεν πρέπει να ξεχνάμε την Chaintech VNF3-250 η οποία επιπλέον είναι φτηνή αλλα χωρίς gbit lan και κάποια άλλα features.

Ας μην βγάλουμε το παιδί εκτός προϋπολογισμού

Εντάξει δεν του πήραμε τα λεφτά απο την τσέπη...

Απλά με 600 περίπου euro έχεις ένα 64μπιτο pc που θα παίζει ικανοποιητικά doom 3 και hl 2 :wink: ,θα κάνει άνετα encode ,έχει περιθώρια και δυνατότητες για oc και ένα σχετικό περιθώριο αναβάθμισης (μέχρι 3700+ για την cpu)

Όχι κι άσχημα για περίπου 600 euro(αυτό εννοώ όταν λέω οτι αξίζει και το τελευταίο euro του)

PS.Άνετα θα σου πρότεινα εναν Athlon XP 2500+ και μια DFI NFII Ultra Infinity που βγαίνουν κάπου στα 180 euro οπότε το σύνολο πέφτει στα 500 αλλά άλλη φάση ο 64άρης :P

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο τόπικ,εγώ που θελω ενα pc και δεν παίζω τιποτα απο παιχνίδια,τι θα μπορούσα να παρω ως value for money με όσο το δυνατόν χαμηλότερο budget?

Με ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία και ο υπερχρονισμός,η αναβάθμιση καθόλου γιατί όταν παλιώσει του πετάω ενα overclocking και όσο αντέξει.

Δημοσ.

"Αυτά θές και τα λές ή σου ξεφεύγουν?

Η Epox 8KDA3+ με την MSI K8N Neo Platinum είναι χωρίς αμφιβολία οι 2 καλύτερες mobos για socket 754 αφού εκτός απο τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα διάφορα benchmarks και εκτός του ότι διαθέτουν ότι μπορεί να προσφέρει μια mobo για socket 754 έχουν γίνει και πολύ καλά clockαρίσματα πάνω τους. "

Η Epox είναι καλή , αλλά αυτά για την MSI... ( Μόνο στο RAM & στον "Θωμά" ).

Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ σε θέματα για μητρικές MSI.

@vagos789

"Για να μην ανοίγω καινούριο τόπικ"

Δεν χρειάζεται να κάνεις οικονομία.

Δεν κοστίζουν. ( τα νέα topic )

Άνοιξε νέο thread.

Ερώτηση: Δεν θες να παίζεις παιχνίδια όπως λες.

Τι θα κάνεις συνήθως στο PC που θες να πάρεις?

Δημοσ.
Η Epox είναι καλή ' date=' αλλά αυτά για την MSI... ( Μόνο στο RAM & στον "Θωμά" ).

Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ σε θέματα για μητρικές MSI.[/quote']

Για να ασχοληθείς πρέπει να έχεις να πεις και κατι...

Ενημερωτικά σου λέω :P οτι οι "μητρικές MSI" είναι πολλές,με διάφορα chipsets,για διάφορα sockets κτλ και δεν είναι όλες καλές η κακές.Η συγκεκριμένη είναι καλή τι να κάνουμε τώρα...

Επίσης μάθε να μην κοιτάς εταιρίες αλλα συγκεκριμένα μοντέλα.Την dfi για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια δεν την ήξερε ούτε η μάνα της αλλα με τις infinity και τις lanparty έγραψε.

Όσον αφορά το RAM και τον tom,το RAM είμαι έτοιμος να σε ρωτήσω "τι είναι αυτό?" και μάλλον είσαι ο τελευταίος αναγνώστης του,ενώ ο tom είναι αυτός που είναι :P .Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα μόνο απο τον tom δεν έβγαλα συμπεράσματα.

Δημοσ.

"Για να ασχοληθείς πρέπει να έχεις να πεις και κατι...

Ενημερωτικά σου λέω οτι οι "μητρικές MSI" είναι πολλές,με διάφορα chipsets,για διάφορα sockets κτλ και δεν είναι όλες καλές η κακές.Η συγκεκριμένη είναι καλή τι να κάνουμε τώρα...

Επίσης μάθε να μην κοιτάς εταιρίες αλλα συγκεκριμένα μοντέλα.Την dfi για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια δεν την ήξερε ούτε η μάνα της αλλα με τις infinity και τις lanparty έγραψε.

Όσον αφορά το RAM και τον tom,το RAM είμαι έτοιμος να σε ρωτήσω "τι είναι αυτό?" και μάλλον είσαι ο τελευταίος αναγνώστης του,ενώ ο tom είναι αυτός που είναι .Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα μόνο απο τον tom δεν έβγαλα συμπεράσματα."

Δεν μου αρέσει καθόλου το υφάκι σου.

Υ.Γ. Δεν έχω τόσο χρόνο για να αφιερώσω 10-15 λεπτά για να γράψω διάφορα πράγματα για τις Super Duper μητρικές της MSI.

Υ.Γ. KT3 Series , KT4 Series , K7Pro Series , 865 Neo Series... A class of it's own ( trashcan ones... ) [ you have to buy , use , exam , and see ]

Υ.Γ. Την μηνυσούλα που έφαγε πριν κάμποσο καιρό η MSI ούτε που την έχεις ακούσει φαντάζομαι...

Μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις.

Δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα "MSI"

Δημοσ.

" Την μηνυσούλα που έφαγε πριν κάμποσο καιρό η MSI ούτε που την έχεις ακούσει φαντάζομαι... "

oriste? gia pes!

"Επίσης μάθε να μην κοιτάς εταιρίες αλλα συγκεκριμένα μοντέλα.Την dfi για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια δεν την ήξερε ούτε η μάνα της αλλα με τις infinity και τις lanparty έγραψε. "

kai ayto swsto. egw exw mia soltek mobo. enw thn phra gia mapa mobo telika apodeiktike poly kalh (se sigkrish me kati asus pou kahkan)

den mporw na pw oti phgainei sfentona alla eimai 100% ikanopoihmenos giati me ta lefta pou edwsa phra poly kalo ergaleio!

Δημοσ.

Για επεξεργαστή και μνήμη νομίζω ότι αποφάσισα τα παρακάτω .

Επεξεργαστής:AMD ATHLON 64 2800+, Socket 754 BOX

Μνήμη:DIMM DDR 512MB PC3200 (400MHz)

Τώρα για μητρική και κάρτα γραφικών δεν ξέρω ??

Ειδικά για μητρική ..

Δημοσ.
Δεν μου αρέσει καθόλου το υφάκι σου.

Ούτε εμένα μου αρέσει ο κάθε spammer να σχολιάζει χωρίς επιχειρήματα κάτι που λέω αντί να προτείνει κάτι ο ίδιος αλλα δεν το έκανα θέμα...

Μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις.

Δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα "MSI"

Βασικά δεν είσαι εκτός θέματος' date='είσαι εκτός πραγματικότητας.Εδώ προτείνουμε κάποια πράγματα δεν είναι χώρος για να λύσουμε τα ψυχολογικά σου προβλήματα με την msi.

Αν έχεις κάποια επιχειρήματα εναντίον της MSI K8N Neo Platinum ή αν έχεις να προτείνεις κάποια άλλη mobo πες το για να βοηθήσεις.

ΥΓ.Αυτό για την μήνυση δεν το κατάλαβα.Η msi σαν κλασσική πολυεθνική φαντάζομαι θα έχει ένα καλό μέσο όρο μηνύσεων ανά έτος και το νομικό της τμήμα αρκετή δουλειά.Νομίζεις οτι ανακάλυψες την Αμερική ή αυτό αποδεικνύει οτι η K8N Neo Platinum δεν είναι καλή mobo? :idea:(ελπίζω να μην μας πεις για καμιά μήνυση για αθέμιτο ανταγωνισμό ή για στημένα tests κτλ :P )

Τώρα για μητρική και κάρτα γραφικών δεν ξέρω ??

pete666 αν το θέμα στην κάρτα είναι τα λεφτά εντάξει υπάρχουν φτηνότερες λύσεις.Αλλά σε θέμα απόδοσης στα λεφτά της η 9800 pro 128mb είναι πραγματικά χωρίς αντίπαλο.

Δημοσ.

katarxin min tsakoneste gia ilika aga8a... lol ti eipa pali...

tespa...

ego file den 8a sou po me money.. 8a sou miliso genika... an kaneis sinexeia subiesi tainion kalo 8a itan na epernes enan P4 logo to HT to opoio kanei diafora. (stin periptosi pou 8es na kaneis kai alla pramata sto pc otan subiezeis tainies) vevea uparxei kai h alli lusi... perneis ena dvd recorder opote den 8eloun subiesi kai etsi boreis na pareis enan athlon 64! lol! pos ta leo! :P

tora gia mnimi mia 512 pare. apli h kingston aples oxi tipota HyperX kai teteia palava.

apo VGA odos h 9800 einai pragmatika polu kali eukeria. tora an 8es kati pio f8ino... h 9700 metaxirismeni 8a pareis h kapia 9600 kainouria h metaxirismeni. (uparxei kai h periptosi tis 9800SE pou ama ginei pro einai kala. alla as to afisoume auto..)

tora apo mitriki.. to na sou po.. idea den exo... kati me to pio kainourio nforce upo8etw.. alla den ksero.. den exo koitaksei pote gia athlon64 mobo ara oti kai na sou po 8a einai vlakeia...

Δημοσ.
... ο κάθε spammer ... είσαι εκτός πραγματικότητας ... δεν είναι χώρος για να λύσουμε τα ψυχολογικά σου προβλήματα ...

Αφού ο φίλος μας ο Skouk, επέλεξε να αποδείξει την άποψη του με λεκτική επίθεση & ερριστικό τρόπο εναντίον άλλου μέλους ας ελπίσουμε τον Σεπτέμβρη που θα τον ξαναδούμε να έχει αποκτήσει καλύτερους τρόπους.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...