Προς το περιεχόμενο

Συνεργάζεται ξανά η Google με τη Magic Leap πάνω σε άγνωστο πρόγραμμα


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νέες και συναρπαστικές εξελίξεις θα μπορούσε να επιφυλάσσει το μέλλον, όμως οι δύο εταιρίες τηρούν σιγή ιχθύος.

Έχει περάσει αρκετό διάστημα από την τελευταία φορά που η Magic Leap βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας, όμως μια νέα συνεργασία με τη Google θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Η εταιρία ανακοίνωσε μια "πολυεπίπεδη, στρατηγική συνεργασία" με τον τεχνολογικό κολοσσό, όμως δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το τι ετοιμάζει ή αν αναμένονται νέα προϊόντα στο άμεσο μέλλον.

Η Magic Leap το μόνο που θέλησε να ανακοινώσει μέσω δελτίου τύπου ήταν ότι μια "συνεργασία πάνω σε λύσεις και εμπειρίες Ενισχυμένης Πραγματικότητας", όμως κάποια στιγμή εκτιμάται πως αυτή η συνεργασία θα αποφέρει καρπούς, με τη μορφή κάποιας νέας συσκευής. Παρότι η Google απέχει από το χώρο της Επαυξημένης Πραγματικότητας εδώ και αρκετό διάστημα, πραγματοποίησε θεαματική επιστροφή στη σκηνή στη διάρκεια του Google I/O με το Project Astra. 

 Παρότι το Project Astra είναι απλά ένας τρόπος για να επιδείξει η google τις προοπτικές του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης Gemini AI, η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν αρκετά πειστική και ενδιαφέρουσα, όπως φαίνεται και από το παραπάνω βίντεο. Ασαφές παραμένει το κατά πόσο θα δούμε κάποια στιγμή ένα προϊόν με τις δυνατότητες του Astra εμπορικά διαθέσιμο, όμως δεν αποκλείεται η Google να θέλει να καταστεί πραγματικότητα αυτή η τεχνολογία.

Εντωμεταξύ, όσο διάστημα η Google απείχε, σημαντικοί παράγοντες της αγοράς, όπως η Apple και η Meta αργά αλλά σταθερά πέρασαν στο προσκήνιο για να πραγματώσουν τα οράματά τους γύρω από το πώς θα έπρεπε να είναι τα γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας. Κι όλα αυτά, χωρίς να προσμετράται η πληθώρα εναλλακτικών επιλογών από μικρότερες εταιρίες, όπως η Viture, η Rokid και πολλές άλλες. Μάλιστα, παρότι η Επαυξημένη Πραγματικότητα ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία στα προαναφερθέντα προϊόντα, δεν αποκλείεται η Google να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο σε αυτή την κατηγορία.

O Σαράμ Ιζάντι, στέλεχος της Google, δήλωσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός επιδιώκει να συνδυάζει την ηγετική θέση της Magic Leap στην κατασκευή οπτικών με τις τεχνολογίες της εταιρίας, προκειμένου να παρουσιάσει νέες προτάσεις στην αγορά. Το ζητούμενο είναι να φανεί τι συγκεκριμένο θα προκύψει μέσα από αυτή τη συνεργασία, με τη μορφή εμπορικά διαθέσιμων συσκευών.

Από την άλλη, εξακολουθούν να εκφράζονται επιφυλάξεις για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτή η τεχνολογία υπό πραγματικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η χρονική συγκυρία είναι η κατάλληλη, με την τεχνητή νοημοσύνη να κινεί τις εξελίξεις στη βιομηχανία, οπότε λογικά είναι ζήτημα χρόνου έως ότου η Google ή κάποιος άλλος τεχνολογικός κολοσσός βρει τρόπο να συνδυάσει ουσιαστικά τον υλικό εξοπλισμό με το λογισμικό, μέσω μιας συνεργασίας όπως αυτής που ανακοινώθηκε με τη Magic Leap.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...