gdimi Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα στην κοινότητα! Μετά από αρκετές ...διαπραγματεύσεις και σπάσιμο νεύρων τελικά η vodafone δέχτηκε να μας δώσει στη δουλειά τα στοιχεία της voip τηλεφωνίας ώστε να πετάξουμε το απαρχαιωμένο hybrid τηλεφωνικό κέντρο το οποίο παίζει και δεν παίζει πλέον και να βάλουμε ένα καινούργιο. Το πρόβλημα είναι πως για λόγους .."ασφαλείας" μας έβαλαν την τηλεφωνία σε ένα private network μόνη της και το υπόλοιπο internet σε άλλο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βλέπουμε ταυτόχρονα το interface του καινούργιου τηλεφωνικού κέντρου και να παίζει. Περιττό να πω πως μας είχαν διαβεβαιώσει πως το νέο τηλεφωνικό κέντρο (ένα μικρό grandstream) είναι επαρκέστατο και θα δουλέψει και τώρα μας λένε οτι θα έπρεπε να έχει 2 κάρτες δικτύου και να αγοράσουμε managed switch ή να μας φέρουν αυτοί ένα δικό τους κλπκλπ. Σε κάθε βήμα και ένα νέο εμπόδιο. Έχουμε φάει ένα μήνα και ακόμη δεν έχει γίνει η μετάβαση. Έχετε καμιά ιδέα πως να συνδυάσουμε τα δύο αυτά διαφορετικά δίκτυα ώστε να μπορει το τηλεφωνικό κέντρο και να κάνει register τα trunks Και να δέχεται κλήσεις αλλά και να μπορούμε να το βλέπουμε από το διαχειριστικό του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
comfuzio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δεν μιλάμε για οικιακή σύνδεση έτσι; To Grandstream υποστηρίζει vlan tags; https://www.grandstream.com/hubfs/Product_Documentation/VLAN_Guide.pdf Λογικά αν έχετε managed switch και μπορείτε να κάνετε vlan tags θα μπορέσετε να το κάνετε αυτό και χωρίς αγορά νέου switch, επίσης το GS πρέπει να έχει λογικά wan port και lan port. Τώρα αν μπορούν να σας φέρουν αυτοί managed switch σε περίπτωση που δεν έχετε, ίσως να γίνει δουλειά. Μετά οι συσκευές που έχετε εκεί είναι poe; Γιατί τότε μιλάμε για κάποιο poe managed switch που θα πρέπει να έχετε ή να πάρετε ή να σας δώσει η VF. Αν και δεν έχω και μεγάλη σχέση με τα τηλεφωνικά κέντρα και δεν θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου και καλό είναι να περιμένεις και άλλες απαντήσεις, θα πω μόνο κάτι που έτυχε να είμαι μπροστά, πάλι για εταιρία είχαμε αυτά τα τρελά από vf και τελικά μεταφέραμε το νούμερο στην modulus, ναι δεν έχει τα δωρεάν από το σταθερό που είχανε από VF αλλά τώρα για μια εταιρία δεν ήταν μεγάλη η χασούρα τελικά για τα οφέλη που είχαν να το πάνε αλλού.
gdimi Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση! Η σύνδεση είναι εταιρική και επειδή είναι εταιρική περίμενα και μια καλύτερη αντιμετώπιση και όχι αυτό το χάος. Anyway, στα τεχνικά τώρα, επειδή όντως έχει WAN + LAN ports το grandstream, θα δοκιμάσω με το ένα δίκτυο στη WAN port σε route mode και τα υπόλοιπα (τηλ συσκευές, dect κλπ) στη LAN port για αρχή σε άλλο δίκτυο μπας και παίξει έτσι. Αν παίξει έτσι για αρχή θα τους πω να πάρουμε και ένα managed switch για να μπουν εκεί οι υπόλοιπες συσκευές.
comfuzio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Είναι λίγο περίεργοι, αν και εργαζόμουν για την vf, ήμουν στα οικιακά και δεν έχω καθόλου εικόνα για τα εταιρικά. Και εγώ το περίμενα να είναι πιο εύκολο, ένα user+pass και μια IP για να χτυπάει το κέντρο, άντε και ένα ΝΑΤ την 5060 και τέλος αλλά αυτό με τα vlan είναι περίπλοκο χωρίς αιτία
gdimi Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Ξέχασα και το άλλο το καλό, μου έστειλαν ο codec να είναι ο G.711...από τα 70s! Αλήθεια αρχίζω και πιστεύω πως είναι η πολιτική της εταιρίας τέτοια για να αποθαρρύνεσαι να βάζεις δικές σου λύσεις ώστε να πηγαίνεις με το δικά τους συστήματα και να παραμένεις vendor-locked για να σου παίρνουν περισσότερα λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα