Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικα με αγορα νεων ελαστικων, εχει καποιος εμπειρια απο Hankook Ventus S1 Evo 3;

Ειναι 250 ευρω φθηνοτερα απο τα Michelin PS4s και αναρωτιεμαι αν ειναι συγκρισιμα.

Επισης υπαρχει η επιλογη των Continental Conti Sport 7 αλλα εχω διαβασει πως φθειρονται αρκετα γρηγορα.

Το αμαξι ειναι high performance vehicle με πολλα αλογα, ροπη, τετρακινηση αλλα και με μεγαλο βαρος 2 τονων.
Δεν οδηγαω σαν τρελος αλλα μ'αρεσει να ξερω πως το αυτοκινητο παταει καλα και δε θα με προδοσει σε καποια στροφη.

Καθε γνωμη / βοηθεια ευπροσδεκτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε μικρότερη διάσταση που δοκίμασα ηταν άθλια 195/50/15 Hankook Ventus Prime 3 2 φορες άλλαξα ελαστικά μέσα στην εγγύηση καθώς ηταν στραβά
το πρώτο εξάμηνο ήταν οκ πολύ καλά θα έλεγα μετά άρχισε το πατινάζ , σκεψου πριν ειχα linglong (λιγο ποιο ακριβά) και μου κράτησαν 3 χρονια χωρίς πολλά πολλά και μετα άρχισαν να πετρώνουν σιγά σιγά

βέβαια αλλη διάσταση (με οτι συνεπαγεται αυτο)

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα φοράω εδώ και 3.5 χρόνια σε Leon 1.8 (180hp). 

Δεν ξέρω πως είναι απέναντι στα Michelin. Πάντως προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν μου έχει κάνει κάτι περίεργο ή απρόβλεπτο και η απόδοσή τους είναι πολύ καλή στο στεγνό αλλά και στο βρεγμένο. Είναι πολύ ποιοτικό λάστιχο, δεν έχουν σχέση με τα Prime που αναφέρει ο φίλος και είναι άλλη σειρά.

Κι ένα συγκριτικό: https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Performance-Tyre-Test.htm

Επεξ/σία από Sorath
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, merkon είπε

Επισης υπαρχει η επιλογη των Continental Conti Sport 7 αλλα εχω διαβασει πως φθειρονται αρκετα γρηγορα.

Τα καλά κρατήματα είναι και λόγω της φθοράς, κράτημα χωρίς φθορά δεν γίνεται.

Παρόλα αυτά καταλαβαίνω τι λές, το έχω ακούσει και εγώ για τα continental (όπως και ότι είναι εξαιρετικά σε κράτημα - χωρίς όμως να τα έχω δοκιμάσει). To ίδιο και τα Goodyear Εagle F1 Asy 2, τα οποία δεν βγάζουν επίσης τόσα πολλά χλμ.

Ακούω επίσης καλά λόγια για τα Pirelli P zero , τουλάχιστον για την δική μου διάσταση (235/40/19), πολύ πολύ καλά στο στεγνό αλλά όχι τόσο στο βρεγμένο.

Hankook δεν θα έβαζα πλέον ούτε σε τρέηλερ, φρικτό λάστιχο το οποίο γίνεται ακόμα χειρότερο μετά από κάποιους μήνες. (Αναφέρομαι όμως στην σειρά ventus prime - γι'αυτά που ρωτάς δεν έχω άποψη ούτε σκοπεύω να πειραματιστώ για να αποκτήσω).

Προερχόμενος και εγώ από michelin ps4s τα οποία μου κράτησαν περίπου 30Κ/2,5 χρόνια σε 270 άλογα μπροστινοκίνητο, πήγα στα PS5 (έχω δοκιμάσει και τα cup αλλά ακόμα μεγαλύτερη φθορά και από τα 4s). Το PS5 είναι καλύτερο από το PS4 και λίγο χειρότερο από το PS4s έχει όμως περισσότερη διάρκεια ζωής (κάποια χιλιοστά παραπάνω βάθος στις αυλακώσεις / ανάλογα και την διάσταση, με αποτέλεσμα να βγάζει παραπάνω χλμ).

Παίζει ρόλο και το αμάξι που θα τα βάλεις, εννοώ ότι στο δικό μου τα Michelin παίζει να είναι ταμάμ και τα hankook φρικτά και στο δικό σου να ισχύει το αντίστροφο (αν και με τα hankook χλωμό). 

Τα PS4s αν δεν το κυνηγάς τακτικά (ή δεν μπαίνεις σε πίστα) , πιστεύω δεν έχουν νόημα. Αν μπαίνεις σε πίστα με τα cup 2 θα τρίβεις τα μάτια σου, αλλά ζήτημα να βγάλουν χρόνο...

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Sorath said:

Τα φοράω εδώ και 3.5 χρόνια σε Leon 1.8 (180hp). 

Δεν ξέρω πως είναι απέναντι στα Michelin. Πάντως προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν μου έχει κάνει κάτι περίεργο ή απρόβλεπτο και η απόδοσή τους είναι πολύ καλή στο στεγνό αλλά και στο βρεγμένο. Είναι πολύ ποιοτικό λάστιχο, δεν έχουν σχέση με τα Prime που αναφέρει ο φίλος και είναι άλλη σειρά.

Κι ένα συγκριτικό: https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Performance-Tyre-Test.htm

Το μονο που εχω ακουσει ειναι πως δεν ειναι τοσο σταθερα στο δρομο, κυριως στις στροφες, όπως και ο,τι μετα απο μερικους μηνες η αποδοση τους πεφτει αρκετα.
Και πως η διαρκεια ζωης τους ειναι αρκετα μικρη σε σχεση με τα Michelin.
Κατα τα αλλα λενε πως ειναι τιμιο λαστιχο.

38 minutes ago, Timour21 said:

Hankook δεν θα έβαζα πλέον ούτε σε τρέηλερ, φρικτό λάστιχο το οποίο γίνεται ακόμα χειρότερο μετά από κάποιους μήνες. (Αναφέρομαι όμως στην σειρά ventus prime - γι'αυτά που ρωτάς δεν έχω άποψη ούτε σκοπεύω να πειραματιστώ για να αποκτήσω).

Προερχόμενος και εγώ από michelin ps4s τα οποία μου κράτησαν περίπου 30Κ/2,5 χρόνια σε 270 άλογα μπροστινοκίνητο, πήγα στα PS5 (έχω δοκιμάσει και τα cup αλλά ακόμα μεγαλύτερη φθορά και από τα 4s). Το PS5 είναι καλύτερο από το PS4 και λίγο χειρότερο από το PS4s έχει όμως περισσότερη διάρκεια ζωής (κάποια χιλιοστά παραπάνω βάθος στις αυλακώσεις / ανάλογα και την διάσταση, με αποτέλεσμα να βγάζει παραπάνω χλμ).

Παίζει ρόλο και το αμάξι που θα τα βάλεις, εννοώ ότι στο δικό μου τα Michelin παίζει να είναι ταμάμ και τα hankook φρικτά και στο δικό σου να ισχύει το αντίστροφο (αν και με τα hankook χλωμό). 

Τα PS4s αν δεν το κυνηγάς τακτικά (ή δεν μπαίνεις σε πίστα) , πιστεύω δεν έχουν νόημα. Αν μπαίνεις σε πίστα με τα cup 2 θα τρίβεις τα μάτια σου, αλλά ζήτημα να βγάλουν χρόνο...

Michelin PS4 ειχα πριν 2 χρονια σε αλλο οχημα και ημουν φοβερα ευχαριστημενος.

Τωρα μιλαμε για μεγαλη διασταση ομως (285/30/21) που σημαινει και αρκετα μεγαλο κοστος.
Παρατηρησα πως και η Audi και η Porsche ξεκινησαν να βαζουν Hankook απο το εργοστασιο στα νεα τους αυτοκινητα, φυσικα αυτο δεν σημαινει βεβαια πως ειναι και καλυτερο λαστιχο απο το Michelin, αλλα μπορει να ειναι πολυ απλα μια συνεργασια μεταξυ των παραπανω εταιρειων.

Το αυτοκινητο ειναι 600 αλογα και με μεγαλο βαρος και ναι μεν δε το σκιζω ουτε θα μπω πιστα αλλα θα ηθελα να ξερω πως εχω μια σιγουρια στο πατημα και στις στροφες αν το πιεσω λιγο παραπανω.

Δημοσ.

Άρα κάνεις χρήση που (για εμένα) δεν δικαιολογεί την αποκτηση των sport ή των cup ελαστικών. Θεωρώ πως δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα από τα ελαστικά που συζητάμε (και κάποια ακόμα που δεν αναφέρθηκαν) και τις όποιες διαφορές θα τις δείς στα χρονόμετρα (σε πίστα).

Αν είχες μείνει ευχαριστημένος από τα PS4 τότε τα PS5 θα σε ενθουσιάσουν πιστεύω. Λίγο καλύτερα σε κράτημα, καλύτερα στο βρεγμένο (που ήταν top ούτως ή άλλως) και αρκετά καλύτερος χρόνος ζωής (μετά απο 6 μήνες χρήσης - χωρίς όμως να το κυνηγάω, συνεχίζω να έχω περισσότερο tread από τα PS4).

Δεν ξέρω τι διάσταση φοράς, στην δική μου, τα PS5 ήταν λίγο πιο ακριβά από τα PS4 και λίγο φτηνότερα από τα 4s.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...