leningr Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Καλησπέρα, έχω 100/10, μου πήραν τηλέφωνο από COSMOTE και μου είπαν να περάσουν την οπτική ίνα στο σπίτι μέχρι το router. Ερώτηση είναι 1. Η ίνα θα συνδεθεί στο ρουτερ και μετά κανονικά συνεχίζω με το καλώδιο LAN όπως ήταν και πριν? 2. Πόσο μεγάλη είναι διάφορα στο PING στα παιχνίδια και download με οπτική ίνα από την απλή που έχω τώρα πιάνω περίπου 98-101/10,ΧΧ. 3. Το σπίτι άπλα δεν είναι δικό μου και δεν θέλουν πολλές τρύπες στο σπίτι και ούτε θέλω εγώ να μπαίνω ασύρματα ή με ότι έχει σχέση με αυτό το δωμάτιο είναι αρκετά μακριά από την είσοδο του σπιτιού και χωρίζει με μια πόρτα. Σημαντικότερα θα ήθελα να ξέρω διάφορες από τώρα με το που θα μπει οπτική ίνα, αν ξέρει κάποιος παρακαλώ απαντήστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iddqdiddqd Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Η ίνα από έξω θα πάει σε ένα πριζάκι που θα βάλει ο εγκαταστάτης. Αυτό συνήθως είναι στο πρώτο δωμάτιο μπαίνοντας από την εξώπορτα αλλά μπορείς να προτείνεις εναλλακτικές. Η ίνα είναι ιδιαίτερα λεπτή, αλλά δε θέλει απότομες στροφές. Θα βάλουν και καναλάκι για ομορφιά/προστασία. Επιπλέον του router θα σου δώσουν μια εξτρά συσκευή που θα συνδέεται στο πριζάκι με καλώδιο ίνας και με το router με ethernet. Τα υπόλοιπα, όπως τα ξέρεις (με μια εξτρά θέση στο πολύπριζο για το ρευμα της νέας συσκευής). Η nova δίνει νομίζω και ειδικό router που παίρνει ίνα κατευθείαν, αλλά σε cote και voda θα είσαι με δύο συσκευές. Για το ping, κάνε τώρα ένα traceroute και δες πόσο είναι στο πρώτο εξωτερικό hop. Με ίνα υπολόγιζε ότι θα είναι 2-3. Για το Download, από 100/10 dsl σε 100/10 ίνα, καμία διαφορά μην περιμένεις αφού όπως λες πιάνεις την ονομαστική σου ταχύτητα. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από iddqdiddqd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leningr Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 42 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε Για το ping, κάνε τώρα ένα traceroute και δες πόσο είναι στο πρώτο εξωτερικό hop. Με ίνα υπολόγιζε ότι θα είναι 2-3. Εννοείται να κάνω speedtest και να δω ping? Ας πούμε έχω 40, τα 2-3 δεν κατάλαβα? Να κάνω διαίρεση? Στο streaming βοηθάει καθόλου η ίνα? Π.χ. Έχω σε ένα παιχνίδι 90 ping κατά το stream..? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση iddqdiddqd Δημοσ. 3 Ιουνίου Λύση Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 minute ago, leningr said: Εννοείται να κάνω speedtest και να δω ping? Ας πούμε έχω 40, τα 2-3 δεν κατάλαβα? Να κάνω διαίρεση? Στο streaming βοηθάει καθόλου η ίνα? Π.χ. Έχω σε ένα παιχνίδι 90 ping κατά το stream..? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για βοήθεια. Start -> run -> cmd Γράφεις πχ: tracert www.grnet.gr Το πρώτο hop είναι ο router σου, οπότε θα έχεις ping <1ms με καλώδιο. Κοίτα πόσο έχεις στο δεύτερο (διαφέρει αν έχεις fastpath ή interleaved σε dsl). Με ίνα θα έχεις 2-3ms εκεί. Ανάλογα που ήσουν αρχικά αυτό μπορεί να είναι 10ms κάτω, μπορεί 20ms κάτω, μπορεί παραπάνω. Streaming εννοείς εσύ να κάνεις stream ενώ παίζεις ε; Εκεί πρέπει να ψαχτείς πρωτίστως για το τι ρύθμιση έχεις επιλέξει για upload rate στο video, δεύτερο να ψαχτείς για μεγαλύτερη γραμμή ώστε να μην είσαι με 10up μόνο, και τρίτο για router με καλό QoS και queue management (ψάξε και τον όρο bufferbloat), με ποιο σημαντικά τα δύο πρώτα. Αν βάλεις να κάνεις upload με ποιότητα 15Mbit σε 10ρα γραμμή δε θα δεις προκοπή ότι router και να πάρεις. Η οπτική δε θα αλλάξει κάτι στο streaming, εκτός αν είχες θέματα σταθερότητας. Επίσης αν στην περιοχή σου οι vdsl προσφέρεται μέχρι 100/10, προφανώς η ίνα είναι ο μόνος τρόπος να πας παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leningr Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 16 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε Start -> run -> cmd Γράφεις πχ: tracert www.grnet.gr Το πρώτο hop είναι ο router σου, οπότε θα έχεις ping <1ms με καλώδιο. Κοίτα πόσο έχεις στο δεύτερο (διαφέρει αν έχεις fastpath ή interleaved σε dsl). Με ίνα θα έχεις 2-3ms εκεί. Ανάλογα που ήσουν αρχικά αυτό μπορεί να είναι 10ms κάτω, μπορεί 20ms κάτω, μπορεί παραπάνω. Streaming εννοείς εσύ να κάνεις stream ενώ παίζεις ε; Εκεί πρέπει να ψαχτείς πρωτίστως για το τι ρύθμιση έχεις επιλέξει για upload rate στο video, δεύτερο να ψαχτείς για μεγαλύτερη γραμμή ώστε να μην είσαι με 10up μόνο, και τρίτο για router με καλό QoS και queue management (ψάξε και τον όρο bufferbloat), με ποιο σημαντικά τα δύο πρώτα. Αν βάλεις να κάνεις upload με ποιότητα 15Mbit σε 10ρα γραμμή δε θα δεις προκοπή ότι router και να πάρεις. Η οπτική δε θα αλλάξει κάτι στο streaming, εκτός αν είχες θέματα σταθερότητας. Επίσης αν στην περιοχή σου οι vdsl προσφέρεται μέχρι 100/10, προφανώς η ίνα είναι ο μόνος τρόπος να πας παραπάνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για βοήθεια και χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα