Spira Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα, θέλω να κάνω λείανση 2 επιφανιών τοίχου καθώς μετά απο στοκαρίσμα (όχι δικό μου) ο τοιχος είναι ανομιορφος. Δηλαδή δεν είναι λέιος και κάνει λακούβες. Η μία επιφάνεια είναι στην οροφή. Αυτό που δεν γνωρίζω αν μπορώ να το κάνω με το χέρι είτε με κάποιο τριβείο χειρός ή χρειάζομαι αποκλιστιστικά τριβείο τοίχου. Επίσης διαθέτω το Bosch PEX 300 AE Έκκεντρο Τριβείο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοίχο.
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, Spira είπε Καλησπέρα, θέλω να κάνω λείανση 2 επιφανιών τοίχου καθώς μετά απο στοκαρίσμα (όχι δικό μου) ο τοιχος είναι ανομιορφος. Δηλαδή δεν είναι λέιος και κάνει λακούβες. Η μία επιφάνεια είναι στην οροφή. Αυτό που δεν γνωρίζω αν μπορώ να το κάνω με το χέρι είτε με κάποιο τριβείο χειρός ή χρειάζομαι αποκλιστιστικά τριβείο τοίχου. Επίσης διαθέτω το Bosch PEX 300 AE Έκκεντρο Τριβείο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοίχο. Θελεις τριβείο χειρός οπως πχ αυτο KRAUSMANN - 9110 ΤΡΙΒΕΙΟ ΤΟΙΧΟΥ ΧΕΙΡΟΣ 800W ΜΕ LED ΦΩΤΙΣΜΟ (9110) (koufopoulosergaleia.gr) Σεταρεται αναγκαστικα με ηλεκτρικη σκουπα για την σκονη (βγαινει πολυ). Οπωσδηποτε χρηση μασκας FFP3. H σκονη απο τσιμεντοειδη υλικα ειναι καρκινογονος. Μπορεις και με το χερι αλλα εχει κοπο και δεν ειναι να το κανεις για μεγαλες επιφανειες με εντονο προβλημα. Η αλλη λύση λέγεται σπατουλαρισμα. Και οι δυο λυσεις θελουν καλό χερι στον μαστορα και καλο φωτισμό με δυνατο προβολεα για να φαινονται οι ατελειες. 1
yannis27gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Για να πετύχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα, προτιμότερο είναι να σπατουλάρεις.
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, yannis27gr είπε Για να πετύχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα, προτιμότερο είναι να σπατουλάρεις. Εάν έχει έντονο πρόβλημα όμως και παλι πρέπει να τρίψει πρώτα. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA
andreas-d Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Μήπως μια καλή ταπετσαρία είναι καλύτερη λύση, ξέρω ότι στην Ελλάδα δε δουλεύουν εδώ και πολλά χρόνια, όμως δεν είναι άσχημη λύση και ξεμπερδεύεις ποιο γρήγορα και με παρόμοιο αποτέλεσμα ίσως και καλύτερο..
yannis27gr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 12 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Εάν έχει έντονο πρόβλημα όμως και παλι πρέπει να τρίψει πρώτα. Όχι απαραίτητα. Με 2 χερια σπατουλαριστό θα καλυφθούν όλες οι ατέλειες.
SeNNinhA Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 25 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Όχι απαραίτητα. Με 2 χερια σπατουλαριστό θα καλυφθούν όλες οι ατέλειες. Μην το λες. Έχω δει και μου έχουν φτιάξει τα μάστορια τοίχους που δεν ερχόταν με τίποτε.
tzotzo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δεν είμαι ειδικός αλλά απ' ότι καταλαβαίνω για να βγει ίσιο αποτέλεσμα χρειάζεται τάκος χειρός μακρόστενος και ενδεχομένως και οδηγός σε σκόνη. Τα ηλεκτρικά τριβεία τοίχου που βλέπω έχουν αρκετά μεγάλο πελμα, αλλά ναι ακριβά είναι, και χρειάζονται και κάποια εξειδίκευση.
sasakisgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Σπατουλάρισμα ελαφρύ τρίψιμο και είσαι έτοιμος για εμένα. Αν το ταβάνι είναι χάλια και προσπαθήσεις να το φέρεις με τριβείο θα σου βγούν τα χέρια .Το δοκίμασα στο δικό μου σπίτι με ένα τριβείο της deko και μου βγήκαν τα χέρια(2.8kg+σακούλα με σκόνι σε ταβάνι πάνω σε σκάλα ήταν βαρύ για εμενα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα