Προς το περιεχόμενο

To SSD or not to SSD, that is the question

endeavour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 hours ago, CMOS_Z said:

Bit rot έχουμε και στους HDD. Και συμβαίνει πολύ συχνά ειδικά σε long term storage.

Για τι όγκο μιλάμε;

Δεν είναι μεγάλος όγκος, κάτω απο 1 tb.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, endeavour είπε

Δεν είναι μεγάλος όγκος, κάτω απο 1 tb.

Εγω πιστευα οτι θα ειναι κανα 5-6tb.. 

μιλαμε για μικρο ογκο λοιπον.. 

εγω θα επαιρνα 2 σκληρους εσωτερικους κ θα τα εκανα εκει backup..  μετα τους βγαζεις και τους βαζεις στο συρταρι. 

+ 1 μεσα στο pc. δεν εχεις θεμα.. 

καθε 5 χρονια αλλαγη ολους και εισαι κομπλε (μιλαμε για ενα κοστος 100ευρω ανα 5 χρονια) 

αλλιως google drive backup 100E/χρονο (αλλα δε θεωρω οτι υπαρχει λογος) 

Επεξ/σία από emperor4her

8 minutes ago, emperor4her said:

Εγω πιστευα οτι θα ειναι κανα 5-6tb.. 

μιλαμε για μικρο ογκο λοιπον.. 

εγω θα επαιρνα 2 σκληρους εσωτερικους κ θα τα εκανα εκει backup..  μετα τους βγαζεις και τους βαζεις στο συρταρι. 

+ 1 μεσα στο pc. δεν εχεις θεμα.. 

καθε 5 χρονια αλλαγη ολους και εισαι κομπλε (μιλαμε για ενα κοστος 100ευρω ανα 5 χρονια) 

αλλιως google drive backup 100E/χρονο (αλλα δε θεωρω οτι υπαρχει λογος) 

Μιλάς για σκληρους δίσκους, άρα οχι SSD αν καταλαβα καλά.

Αυτο το κάνω ήδη, με μηχανικούς δίσκους. Η ερώτηση ήταν για long term storage σε SSD.

1 ώρα πριν, endeavour είπε

Μιλάς για σκληρους δίσκους, άρα οχι SSD αν καταλαβα καλά.

Αυτο το κάνω ήδη, με μηχανικούς δίσκους. Η ερώτηση ήταν για long term storage σε SSD.

Δες εδώ: Ssd vs hdd

Ήταν ένα θέμα που είχα βάλει γιατί είχα παρόμοια απορία.

Εγώ κατέληξα σε 1 SSD, 1 hdd + Google photos backup

Εάν κριτήριο είναι η τιμή πας σε hdd, ;ννοχι θεωρώ ότι οι SSD δεν έχουν θέμα. 

Εκτός αν σκοπεύεις να τους αφήσεις πχ 10 χρόνια στο συρτάρι. (Που αν ναι, δεν υπάρχει και λόγος να τα κρατήσεις σαν backup) 🤣

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@emperor4her

Νομίζω ότι απλά θα προσθέσω ένα ακόμα SSD εξωτερικό backup που θα ανανεώνω κάθε χρόνο ή κατι τέτοιο. Ετσι θα έχω 3 backup, ενα στο pc (Μηχανικο), ένα εξωτερικό μηχανικό και ένα εξωτερικό SSD.

Cloud κλπ ιστοριες δεν .... ειμαι οπαδος.

Αν βρώ κανένα wd black μεταχειρισμένο (δυσκολο να είναι σε καλή κατάσταση) 1tb μπορεί να τον τσιμπήσω.

Για εξωτερικό SSD έχω ηδη εναν Samsung SSD 960 PRO που νομίζω είναι φουλ αξιοπιστος.

Επεξ/σία από endeavour
  • Like 1

Με θορυβήσατε με αυτο που γραφετε παραπάνω για τους SSD.

Εδω και χρονια διατηρώ backup ταινιων σε HHD και πριν ενα μηνα αποφάσισα να ξεφωρτωθω το HDD docking station τεσσαρων θεσεων , με αντίστοιχο που δεχεται μονο SSD 2.5' αρα και μικρότερο μεγεθος.

Ηδη εχουν μπει 3 ssd των 4ΤΒ  ( 2 EVO samsung και ενας WD)

To SSD Docking προφανως θα βρίσκεται στο ρευμα αλλα οχι παντα ενεργο παρα μονο οταν θα θελω να δω καποια ταινια η να προσθέσω καποια νεοτερη.

Με αυτον τον τροπο λειτουργίας θα εχω προβλημα η καποια μερα θα τους ανοιξω και θα ειναι άδειοι;

Σκεφτομαι επισης και την λυση του Mega upload αλλα μιλαμε για ενα ετησιο κοστος 250-300 ευρω.

@cinemusic Αν και προσωπικά δεν μου έχει τύχει να κακαρώσει SSD και τους χρησιμοποιώ πανω-κατω 6-7 χρόνια. Ακόμα έχω έναν Sandisk με 90% υγεία που παιζει μια χαρά σε ένα παλιο laptop.

Αλλά "λένε" ότι οι SSD κακαρώνουν χωρίς προειδοποίηση. Αν και μου έχουν κακαρώσει μηχανικοί επίσης χωρίς προειδοποιηση.

Οπότε, θάλεγα, να έχεις και εναν μηχανικό backup. Υπάρχουν κατι 3tb black wd στις αγγελίες. Ισως θαξιζε, αν και ταινίες μπορεις να τις βρεις εύκολα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ssd γενικότερα είναι καλύτεροι από τους μηχανικούς σκληρούς.

Τώρα για το backup δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο το τι είναι το μέσο,φτάνει τα αρχεία να βρίσκονται σε τουλάχιστον 2 διαφορετικα συστήματα. Τα συστήματα αυτά,μπορεί να είναι συνδεδεμενα μεταξύ τους ή ξεχωριστά με περιστασιακή σύνδεση.

Για παράδειγμα ένα σύστημα είναι το pc και ένα άλλο το NAS. Μπορεί να προστεθεί και ένας εξωτερικός σκληρός στο παραπάνω ώστε να έχουμε 3 σήμεια. Μπορεί να προστεθεί και cloud ώστε να έχουμε 4 κ.ο.κ

Εγώ προτιμώ το hotback up με versioning όπου κρατάει ανά τακτά διαστήματα ιστορικό των αρχείων μου. Έτσι ώστε αν σβήσω κάτι κατά λάθος να πάω πίσω στο προηγούμενο backup να το επαναφέρω.

Επεξ/σία από atheatos

• 1 μήνα μετά...

1. Κάνε ένα λογαριασμό σε IDrive δίνει δωρεάν 5Tb.

2. Πάρε εναν HDD 2ΤΒ κάνε Backup και βάλτον στο συρτάρι.

3. Κράτα το παλιό backup που έχεις σέναν διαφορετικό χώρο από αυτόν του Νο2.

Πάρε έναν καινουργιο και σύγχρονο SSD για το σύστημά σου με μεγάλο TBW

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το δωρεάν που ίσχυσε εδώ και 1+ χρόνο για 5Tb. Η αλλαγή είναι πολύ πρόσφατη.  Ετησίως βγαίνει γύρω στα 63€.

Σαν υπηρεσία συμφέρει και είναι από τις πιο εύχρηστες και η εφαρμογή και on Site.

Στο χώρο αυτό τα 5ΤΒ δίνει και 5ΤΒ για sync. Και πάλι δεν είναι ακριβό και αν τα δεδομένα είναι πολύτιμα, η cloud λύση αξίζει.

Πάντα με ένα σκληρό στην άκρη.

Επεξ/σία από Nikdev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...