Προς το περιεχόμενο

Συνδρομή cloud για αποθήκευση μεγάλων αρχείων

cinemusic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα τελευταία 20 χρόνια διατηρώ ένα backup ταινιών , μουσικής και άλλων αρχείων που προοδευτικά έχει φτάσει σε ένα όγκο της τάξεως των 10 TB.

Η αποθήκευση για χρόνια γίνεται σε HDDs ( συνήθως των 3ΤΒ)

Το πρόβλημα ότι η λύση δεν είναι αξιόπιστη και παρόλο τον συχνό έλεγχο πριν γίνει αντιληπτή η δυσλειτουργία ενός δίσκου και η αντικατάσταση με νέο , υπάρχει η πιθανότητα κάποια αρχεία να χαθούν.

Τις τελευταίες μέρες στην προσπάθεια να μεταφέρω τα αρχεία μου σε νέους δίσκους δυστυχώς δεν πρόλαβα κάποιον και εντέλει έχασα περίπου 200GB.

Έχω παρατηρήσει πως καθε 6-7 χρόνια χάνω έναν δίσκο και μπορεί μέχρι τώρα να μην είχα μεγάλες απώλειες αλλά το θέμα έχει καταντήσει κουραστικό σε ότι έχει να κάνει με την επίβλεψη τους.

Κάπου εδώ λέω πως είναι καιρός να αλλάξω τακτική αποθήκευσης και σκέφτομαι τις υπηρεσίες Cloud τύπου Mega κτλ.

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ένα μικρό backup των 400gd στο mega αλλά εδώ οι ανάγκες μου θα φτάσουν τα 10TB περίπου.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με την αξιοπιστία της υπηρεσίας σε σχέση και με τον όγκο αποθήκευσης και αν υπάρχει κάτι οικονομικότερο γιατί όπως βλέπω και τέτοια συνδρομή θα έφτανε τα 300€ τον χρόνο.

Φυσικά και όποια άλλη πρόταση , είναι δεκτή.

Επεξ/σία από cinemusic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Συνδρομή cloud για αποθήκευση μεγάλων αρχείων

Data Hoarding είναι αυτό που κάνεις, και για εμένα δεν έχει και νόημα (πχ αν έχεις κάποια ταινία από πριν 15 χρόνια, η λογική λέει, ότι υπάρχει πλέον σε καλύτερη κωδικοποίηση/ανάλυση/ποιότητα - εκτός αν μιλάμε για raw dvd kai Bluray Rips).

Από την στιγμή λοιπόν που θές να τα κρατήσεις μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Στη storage λύση που χρησιμοποιείς τώρα δεν αναφέρεις κάτι για raid. Αν ήσουν σε raid πολύ δύσκολο να έχανες data από την απώλεια ενός δίσκου. Επομένως είναι κάτι που πρέπει να δείς.

Για το cloud που αναφέρεις (και τα 300Euro ετησίως) είναι ακριβό για εμένα σαν λύση. Με λίγο περισσότερα χρήματα αγοράζεις 2 10άριδες (ή και παραπάνω αν θές) τους βάζεις σε raid και ησυχάζεις για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτή τη περίπτωση αυξάνεις αρκετά το κόστος για το 1ο έτος, ενώ για τα υπόλοιπα (μέχρι να πεθάνουν οι δίσκοι) ότι σου καίει σε ρεύμα.

Ότι ΔΕΝ σε παίρνει να χαθεί (πχ προσωπικές φωτογραφίες, έγγραφα κλπ) θα πρότεινα 2πλο backup, τόσο τοπικά στο raid όσο και στο cloud.

Σε 100% cloud λύση θα πήγαινα προσωπικά, αν ήμουν συνέχεια με ένα λάπτοπ σε ταξίδια, και ήθελα ΟΛΑ μου τα δεδομένα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος (αν και γι'αυτό υπάρχει λύση να βγάλεις το τοπικό σου backup έξω- εγώ δεν θα το έκανα). Επουδενί δεν θα αγόραζα cloud storage όμως για να ρίξω εκεί ταινίες, δεν βρίσκω τον λόγο εγώ προσωπικά.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...