Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν και πιστεύω λίγο δύσκολο να πάρω απάντηση, θα προσπαθήσω. εντάξει δεν είναι smartphone αλλά έχει android 13 και οι βασικές αρχές είναι ίδιες.

Έχω μια οθόνη κινέζικη με android 13. Στην αρχική οθόνη έχει τα κλασικά εικονίδια όπου ανοίγεις το gps, κάνεις κλήση με bt, ανοίγεις τον music player.

Στις ρυθμίσεις υπάρχει μια επιλογή όπου ρυθμίζεις όταν πατήσεις το εικονίδιο για το gps στην αρχική οθόνη, ποιο πρόγραμμα θα εκκινήσει. Αυτό προϋποθέτει βέβαια να έχεις εγκαταστήσει και 2ο πρόγραμμα πχ gmaps, sygic...

Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ έχω βάλει μερικά προγράμματα στις επιλογές δε τα εμφανίζει όλα ώστε να επιλέξω. πχ εμφανίζει gmaps, sygic, εμφανίζει ορισμένες εκδόσεις του igo (Avic)... Δεν εμφανίζει όμως το MapFactor Navigator, το Magic Earth και δε θυμάμαι ποια άλλα απ όσα δοκίμασα. Τα προγράματα είναι κανονικά κατεβασμένα από το store. Προφανώς δε τα αναγνωρίζει σαν Προγράμματα πλοήγησης και γι αυτο δε τα εμφανίζει.

Μπορώ με κάποιον τρόπο, κάποιο hack, να πειράξω αυτή τη ρύθμιση και να εκκινώ όποιο πρόγραμμα θέλω; Πιστεύω θεωρητικά γίνεται. Ίσως να απαιτεί root, δε ξέρω κιολας.

Το ίδιο πρόβλημα είχα παλαιότερα και με το κινητό. Πατούσα πχ σε κάποιο σημείο-διαδρομή και με ρωτούσε με ποιο πρόγραμμα πλοήγησης θέλω να συνεχίσω. Ε κι εκεί πάλι δεν εμφάνιζε τα προγράμματα που είχα.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.
1 hour ago, panatha1369 said:

Δοκιμασε τα here maps και το petal maps

το here maps δε μου το κάνει εγκατάσταση, το petal maps ωραίο αλλά πάει αργά στη συγκεκριμένη συσκευή. Αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ το igo χρησιμοποιούσα πάντα και αυτό θέλω. Αλλά μόνο με την έκδοση igo avic έχω την επιλογή να μπορώ να το εκκινώ από την αρχική. Πρέπει να είχα βάλει και μια άλλη έκδοση που πάλι ήταν οκ αλλά δε θυμάμαι ποια. έχω δοκιμάσει αρκετές. Θα μου πεις μικρό το κακό, το ξεκινώ από το εικονίδιο απλά κάνω 2 κλικ παραπάνω.

Τώρα έβαλα την basarsoft 9.18.27.736574 αλλά δεν μου βγάζει την επιλογή που θέλω.

Κάπως θα πειράζεται αυτό χειροκίνητα, δε μπορεί, αλλά δε ξέρω πως

Επίσης σε 2η φάση θα ήθελα μόλις πατάω στην αρχική την επιλογή για media player να εκκινεί όχι τον default αλλά τον aimp player που έχω εγκαταστήσει μιας και αυτόν χρησιμοποιώ. Γι αυτό δε βλέπω να υπάρχει επιλογή. Ίσως καπως "χακάρεται" χειροκίνητα.

Αν βρεθεί λύση από κανένα αλάνι καλώς, αλλιώς δε πειράζει

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα προσεξε λιγο με τις κινεζικες οθονες για root κλπ, γιατι αν σου κρασαρει απ'ο,τι ακουω καποιοι πωλητες το παιζουν τρελα και δεν σου δινουν το firmware για να το ξαναπερασεις μετα.

Απο κει και περα, στην δικη μου οθονη (κινεζικη κι αυτη και εχω καναν μηνα που την σεταρα), απλα πεταξα το εικονιδιο του GPS απο την αρχικη οθονη (που ανοιγε το iGo, beacuse resons) και στην θεση του εβαλα το Google Maps, σαν να ηταν οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη. Δεν ξερω αν σε βοηθα αυτο, παραειναι προφανες οποτε λογικα θα το εχεις σκεφτει κι εσυ. Γενικα αυτες οι οθονες εχουν εναν  απλο launcher που τον παραμετροποιεις πατωντας παρατεταμενα στην εκαστοτε εφαρμογη για να την σουταρεις και μετα απο το αpp drawer βαζεις αλλη.

Αν τωρα εχει hardware button η συσκευη, στην δικη μου (που εχει κι απο δαυτο), του εκανα remap με μια stock εφαρμογη που ειχε μεσα η rom, τυπου key remapper.

Δημοσ.
On 03/06/2024 at 19:24, stormrain said:

Γενικα προσεξε λιγο με τις κινεζικες οθονες για root κλπ, γιατι αν σου κρασαρει απ'ο,τι ακουω καποιοι πωλητες το παιζουν τρελα και δεν σου δινουν το firmware για να το ξαναπερασεις μετα.

Απο κει και περα, στην δικη μου οθονη (κινεζικη κι αυτη και εχω καναν μηνα που την σεταρα), απλα πεταξα το εικονιδιο του GPS απο την αρχικη οθονη (που ανοιγε το iGo, beacuse resons) και στην θεση του εβαλα το Google Maps, σαν να ηταν οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη. Δεν ξερω αν σε βοηθα αυτο, παραειναι προφανες οποτε λογικα θα το εχεις σκεφτει κι εσυ. Γενικα αυτες οι οθονες εχουν εναν  απλο launcher που τον παραμετροποιεις πατωντας παρατεταμενα στην εκαστοτε εφαρμογη για να την σουταρεις και μετα απο το αpp drawer βαζεις αλλη.

Αν τωρα εχει hardware button η συσκευη, στην δικη μου (που εχει κι απο δαυτο), του εκανα remap με μια stock εφαρμογη που ειχε μεσα η rom, τυπου key remapper.

σε εμένα δε πιάνει. αλλά μικρό το κακό, έβαλα μια έκδοση του igo που κάνει αυτό που θέλω.

Άκρη μπορεί να έβγαλα αλλά η απορία παραμένει. δε μπορεί να μη γίνεται απλά πρέπει να ξέρεις ποιο αρχείο να πειράξεις. σε ένα gps που είχα πριν χρόνια (wince) ήταν ένα αρχείο txt που πείραζα 

IMG_20240603_2156171.jpg.5ec8a864fb73329abc38444a1fb819e2.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...