Mitsos Papas Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Καλησπέρα, δεν θα γράψω πολλά ούτε θα κρίνω. Από την προηγούμενη εβδομάδα αρκετά ελληνικά καταστήματα όπως και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες της χώρας έχουν στα χέρια τους πάνω από 150 motherboards της MSI λόγω του ίδιου προβλήματος με σένα κι εμένα φίλε του INSOMNIA. Κοινοί παρονομαστές είναι 1) οποιαδήποτε motherboard MSI που υποστηρίζει AM4 2) επεξεργαστές ryzen της σειράς 5000 3) οι τελευταίες περίπου 7 ημέρες. Στη δική μου περίπτωση ο υπολογιστής δούλευε άψογα για περίπου ένα χρόνο, χωρίς να αλλάξω κάτι και ξαφνικά έχω το ίδιο πρόβλημα, τελικό αποτέλεσμα νεκρή οθόνη, error code 00 το οποίο δεν είναι καταχωρημένο πουθενά γιατί σημαίνει ότι δεν λειτουργεί κανένα ΣΑΕ της κάρτας και αναμμένο led στη CPU που σημαίνει can not identify cpu. Έχω επικοινωνήσει ήδη με την MSI και για καλή μου τύχη με καλύπτει η εγγύηση, περιμένοντας αντικατάσταση και όχι επιδιόρθωση όπως μου ανέφεραν (η επικοινωνία ήταν τηλεφωνική) Ψάχνοντας βρήκα παγκόσμια πολλά posts που αναφέρονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν βρήκα πουθενά κάποια επιβεβαιωμένη λύση που εφάρμοσε κάποιος στο σπίτι παρά άπειρες συμβουλευτικές ενέργειες με ποσοστό επιτυχίας το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Προσωπικά παρήγγειλα καινούριο pc απο την αρχή και εννοείται δεν επέλεξα motherboard της MSI (το πολύ πολύ να βρεθώ με δύο PC οταν παραλάβω την αντικατάσταση) Ό,τι γράφω παραπάνω είναι πραγματικά δεδομένα και ενημέρωση, σε καμιά περίπτωση πρόταση λύσης. Καλή συνέχεια και καλή τύχη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 54 λεπτά πριν, Mitsos Papas είπε Καλησπέρα, δεν θα γράψω πολλά ούτε θα κρίνω. Από την προηγούμενη εβδομάδα αρκετά ελληνικά καταστήματα όπως και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες της χώρας έχουν στα χέρια τους πάνω από 150 motherboards της MSI λόγω του ίδιου προβλήματος με σένα κι εμένα φίλε του INSOMNIA. Κοινοί παρονομαστές είναι 1) οποιαδήποτε motherboard MSI που υποστηρίζει AM4 2) επεξεργαστές ryzen της σειράς 5000 3) οι τελευταίες περίπου 7 ημέρες. Στη δική μου περίπτωση ο υπολογιστής δούλευε άψογα για περίπου ένα χρόνο, χωρίς να αλλάξω κάτι και ξαφνικά έχω το ίδιο πρόβλημα, τελικό αποτέλεσμα νεκρή οθόνη, error code 00 το οποίο δεν είναι καταχωρημένο πουθενά γιατί σημαίνει ότι δεν λειτουργεί κανένα ΣΑΕ της κάρτας και αναμμένο led στη CPU που σημαίνει can not identify cpu. Έχω επικοινωνήσει ήδη με την MSI και για καλή μου τύχη με καλύπτει η εγγύηση, περιμένοντας αντικατάσταση και όχι επιδιόρθωση όπως μου ανέφεραν (η επικοινωνία ήταν τηλεφωνική) Ψάχνοντας βρήκα παγκόσμια πολλά posts που αναφέρονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν βρήκα πουθενά κάποια επιβεβαιωμένη λύση που εφάρμοσε κάποιος στο σπίτι παρά άπειρες συμβουλευτικές ενέργειες με ποσοστό επιτυχίας το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Προσωπικά παρήγγειλα καινούριο pc απο την αρχή και εννοείται δεν επέλεξα motherboard της MSI (το πολύ πολύ να βρεθώ με δύο PC οταν παραλάβω την αντικατάσταση) Ό,τι γράφω παραπάνω είναι πραγματικά δεδομένα και ενημέρωση, σε καμιά περίπτωση πρόταση λύσης. Καλή συνέχεια και καλή τύχη... Κι εγώ έχω msi μητρική με ryzen 5000. Έχεις κάποιο λινκ για το θέμα που ανέφερες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spfres Δημοσ. 7 Ιουνίου Share Δημοσ. 7 Ιουνίου Δοκίμασες να πατήσεις το κουμπί χωρίς να έχει ρεύμα; Ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέβη σε υπολογιστή με Β550 της MSI, με το που κάναμε bios update έμπαινε στο BIOS κανονικά, δεν αναγνώριζε δίσκους, φλασάκια ούτε έκανε boot, απλά έκανε bootloop στο BIOS. Με το που κλείσαμε το τροφοδοτικό κ πατήσαμε το κουμπί να φύγει ο,τι ρεύμα είχαν κρατήσει οι πυκνωτές μέσα, μπουταρε σα να μη συμβαίνει τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amiga1200 Δημοσ. 9 Ιουνίου Share Δημοσ. 9 Ιουνίου Στις 2/6/2024 στις 1:19 ΠΜ, koula25 είπε Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα την βοήθεια σας, μόλις άλλαξα cpu μαζί με AIO, πήγα από 2600 σε 5600Χ και τώρα δεν κάνει boot το pc, όταν το ανοίγω με πετάει κατευθείαν στο bios menu, έχω βάλει το τελευταίο bios πριν ακόμα αλλάξω την cpu, όλα τα άλλα είναι ίδια, τι μπορεί να φταίει ;; μηπως θέλει καμία αλλαγή στο bios menu ?? μήπως θέλει να κάνω format ?? Έχω βάλει να τρέχει σαν πρώτο boot τον ssd.. το hw είναι το εξής: CPU: 5600X (από 2600) Motherboard: msi tomahawk b450 Gpu: Gtx 1660 Ti Ram: GSkill 3200mhz PSU: Thermaltake toughpower 550w Ssd: 860evo Ευχαριστώ πολυ Φίλε μου, αν δεν έχεις καταφέρει ακόμη κάτι και είμαστε κοντά (είμαι Νίκαια-Πειραια) μπορείς να περάσεις με τον πύργο σου να το φτιάξουμε επιτόπου... Εννοείται χωρίς χρήματα πάντα....Απλά πρέπει να περάσεις... Ενημέρωσε... Ευχαριστώ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koula25 Δημοσ. 9 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 6 ώρες πριν, Amiga1200 είπε Φίλε μου, αν δεν έχεις καταφέρει ακόμη κάτι και είμαστε κοντά (είμαι Νίκαια-Πειραια) μπορείς να περάσεις με τον πύργο σου να το φτιάξουμε επιτόπου... Εννοείται χωρίς χρήματα πάντα....Απλά πρέπει να περάσεις... Ενημέρωσε... Ευχαριστώ. Το πήγα σε τεχνικό γιατί δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ πολύ, λόγο παιδιών δουλειάς και υποχρεώσεων, σε ευχαριστώ πολύ πάντως, δυστυχώς είμαι βόρεια Ελλάδα, Ξάνθη 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koula25 Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Επανέρχομαι λοιπόν μετά από λίγο καιρό, όπου μετά από 2 τεχνικούς που το πήγα, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη, μου είπαν να δοκιμάσω να βάλω το τελευταίο bios που είναι beta, και να ξανά βάλω πίσω τον 2600 να δω αν θα δουλεύει πάλι, πράγμα το οποίο και έκανα, και τελικά το πρόβλημα είναι στην μητρική, δεν δουλεύει με τον 5600Χ, έχω black screen ακόμα και με το τελευταίο bios, μόλις έβαλα τον 2600 άνοιξε με την μια το pc, φυσικά είχα στο μυαλό μου μήπως έχει πρόβλημα ο 5600Χ, αλλά ευτυχώς δεν έχει γιατί τον δοκίμασα σε ένα άλλο pc με μια άλλη μητρική Β450 και άνοιξε επίσης με την μια, οπότε θα πάω για αλλαγή μητρικής αναγκαστικά.. θέλω να ρωτήσω, αν αλλάξω μητρική θα χρειαστεί να κάνω φορματ ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Πως έμπλεξες έτσι... Στις 10/7/2024 στις 8:18 ΜΜ, koula25 είπε θέλω να ρωτήσω, αν αλλάξω μητρική θα χρειαστεί να κάνω φορματ ; Αν μιλάμε για windows 10 και μετά, όχι. Αλλάζοντας μητρική το πιθανότερο να χρειαστεί επανενεργοποίηση των windows που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει με το ίδιο (υπάρχον) κλειδί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koula25 Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουλίου Στις 11/7/2024 στις 9:26 ΜΜ, nickol-us είπε Πως έμπλεξες έτσι... Αν μιλάμε για windows 10 και μετά, όχι. Αλλάζοντας μητρική το πιθανότερο να χρειαστεί επανενεργοποίηση των windows που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει με το ίδιο (υπάρχον) κλειδί Ναι windows 10 έχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα