duffyduck Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, fotaras76 said: Στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζεται cpu για να μπει στο bios καθώς είναι αποθηκευμένο στη μνήμη rom της μητρικής. https://www.partitionwizard.com/news/can-a-pc-run-without-a-cpu.html 20 minutes ago, fotaras76 said: Πιθανότατα να είναι έτσι και όντως να γράφει βλακείες, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ για να το επιβεβαιώσω. Απλά θεώρησα ότι ίσως γίνεται επειδή το bios υπάρχει στην μητρική. IT IS NOT POSSIBLE, at least in desktop/laptop PCs. Επεξ/σία 2 Ιουνίου από duffyduck 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GCX Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου Προσπάθησες να το κλείσεισ και να το ξανά ανοίξεις? Έκανες κάνα bios update? Γιατί χρειάζονται στις μητρικές πριν βάλεις κάποιον νεότερο cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koula25 Δημοσ. 2 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, GCX είπε Προσπάθησες να το κλείσεισ και να το ξανά ανοίξεις? Έκανες κάνα bios update? Γιατί χρειάζονται στις μητρικές πριν βάλεις κάποιον νεότερο cpu. Χθες βράδυ μόλις άλλαξα cpu και έβαλα τον 5600Χ άνοιγε μέχρι το bios από μόνο του χωρίς κανένα μυνημα, και τον cpu τον αναγνώριζε, το bios το είχα αλλάξει πριν αλλάξω cpu για να είναι έτοιμο να μην χρειάζεται να κάνω flashback με φλασάκι.. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο, και μου είπαν τα παιδιά να κάνω clear cmos, έβγαλα την μπαταρία δηλαδη κτλ, μετά από αυτό, ΤΩΡΑ δεν με βάζει καν στο bios ΚΑΙ φωτίζει και το λεντάκι cpu της motherboard.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sstratos Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 25 χρόνια , εκατοντάδες μητρικές εχουν περάσει απο τα χέρια μου , δεν υπάρχει περίπτωση να ανάψει μηχάνημα χωρις επεξεργαστή (να μπεί στο βιος δηλαδη) 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GCX Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου Δοκίμασε να βάλεις πάλι τον παλιό. Ίσως ο καινούργιος cpu να είναι προβληματικός 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoympampa Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Παίξε λίγο και με τις θέσεις των Ram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paulmers37 Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Κάπου υπάρχει μέσα ενα cms ,κάτι τέτοιο.Ενεργοποιησε το να Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Απο τη στιγμή που μπαινει BIOS τον επεξεργαστή τον βλέπει. Τι μηνυμα σου βγάζει; Boot Device αναγνωρίζει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paulmers37 Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Συνέχεια: ενεργοποίησε το να δει όλους τους σκληρούς και αν δεν μπουταρει win,βγάλε όλους τους άλλους σκληρους Είναι απλή ρύθμιση στο bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spfres Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Με κλειστό τον υπολογιστή κλείσε το τροφοδοτικό από το power switch πίσω και κράτα πατημένο το power button του υπολογιστή για 15 δευτερόλεπτα. Έπειτα άνοιξε το κουμπί του τροφοδοτικού και ξεκίνα τον υπολογιστή και πες μας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Painmaker Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Μην κάνεις τίποτα και πήγαινε το σε κάποιον που ξέρει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mythoplasths Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Στις 2/6/2024 στις 1:19 ΠΜ, koula25 είπε Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα την βοήθεια σας, μόλις άλλαξα cpu μαζί με AIO, πήγα από 2600 σε 5600Χ και τώρα δεν κάνει boot το pc, όταν το ανοίγω με πετάει κατευθείαν στο bios menu, έχω βάλει το τελευταίο bios πριν ακόμα αλλάξω την cpu, όλα τα άλλα είναι ίδια, τι μπορεί να φταίει ;; μηπως θέλει καμία αλλαγή στο bios menu ?? μήπως θέλει να κάνω format ?? Έχω βάλει να τρέχει σαν πρώτο boot τον ssd.. το hw είναι το εξής: CPU: 5600X (από 2600) Motherboard: msi tomahawk b450 Gpu: Gtx 1660 Ti Ram: GSkill 3200mhz PSU: Thermaltake toughpower 550w Ssd: 860evo Ευχαριστώ πολυ Από την στιγμή που ποσταρει κανονικά. Δεν έχει να κάνει το cpu. Αν το πρόβλημα σου είναι ότι δεν μπαίνει σε γοθιντος; πριν αρχή σεις τα βάλε βγάλε.. Τις ανούσιες και επικ αναβαθμίσεις σε bios.. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου πάρε ένα μικρό μεγάφωνακι για το μπαιος. Βάλτο είναι πανεύκολο. Και δες τι ήχους βγάζει όταν ποσταρει. Ένα μπιπ ειν; Ι το όλα καλά. Αν τώρα το πρόβλημα σου είναι καθαρά τα γοθιντος.. Δες στις επιλογές μπουτ μπας και έχει κάνει καμία αλλαγή από λεγκασυ σε τπτ άσχετο. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ τα βάλε βγάλε απαρτία του μηχανιματος η κάνε αναβάθμιση στο μπαιος λες και είναι παιχνίδι 🤣. Κάνε τα απλά και με ασφάλεια βήματα. Την καλησπέρα μου 18 ώρες πριν, sstratos είπε 25 χρόνια , εκατοντάδες μητρικές εχουν περάσει απο τα χέρια μου , δεν υπάρχει περίπτωση να ανάψει μηχάνημα χωρις επεξεργαστή (να μπεί στο βιος δηλαδη) Τι ακούς κάτι φορές αλήθεια είναι... Για να ποσταρει το μηχανάκι θέλει ένα κιλό Πατάτες δίπλα του και μια από τζατζίκι.. Ακόυ τρελά πράγματα να θέλει cpu.. Gpu. Ram και πληκτρολόγιο... Τι το περάσαμε αμέρικα μπαρ.. Αλήθεια μου έφυγε το κιν από το χέρι όταν το διάβασα.. Αλλά φίλε το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τελικά από υπολογιστές.. Είναι να τα γράφεις στα εγγλέζικα όπως τα βλέπεις στο νετ.. Και ας μην έχεις ιδέα τι είναι. Την καλησπέρα μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kremenarasi Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 20 ώρες πριν, fotaras76 είπε Πιθανότατα να είναι έτσι και όντως να γράφει βλακείες, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ για να το επιβεβαιώσω. Απλά θεώρησα ότι ίσως γίνεται επειδή το bios υπάρχει στην μητρική. Υπαρχουν καποιες MB που μπορεις να φλασαρεις BIOS χωρις CPU Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, kremenarasi είπε Υπαρχουν καποιες MB που μπορεις να φλασαρεις BIOS χωρις CPU Και χωρίς ram μόνο τροφοδοτικό και m/b χρειάζεται για να κάνεις bios flash back(εφόσον το υποστηρίζει το m/b χωρίς να υπάρχουν τα υπόλοιπα) ΑΛΛΑ για να ανοίξει να δεις bios δηλαδή να δώσει σήμα ρε αδερφέ ΔΕΝ γίνεται ΧΩΡΙΣ CPU RAM και VGA (αν δεν υποστηρίζει γραφικά ο επεξεργαστής) (και PSU για ρεύμα προφανώς). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kremenarasi Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Και χωρίς ram μόνο τροφοδοτικό και m/b χρειάζεται για να κάνεις bios flash back(εφόσον το υποστηρίζει το m/b χωρίς να υπάρχουν τα υπόλοιπα) ΑΛΛΑ για να ανοίξει να δεις bios δηλαδή να δώσει σήμα ρε αδερφέ ΔΕΝ γίνεται ΧΩΡΙΣ CPU RAM και VGA (αν δεν υποστηρίζει γραφικά ο επεξεργαστής) (και PSU για ρεύμα προφανώς). Άλλο λέμε εδώ. Κάποιος απάνω είπε για bios update φίλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα