shortlived Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα, δεν γνωρίζω που ακριβώς να αναθέσω το παρακάτω ερώτημα αλλά ανακάλυψα χθες έξω από το σπίτι μου στην άκρη του πεζοδρομίου μία, από ότι φαίνεται, προσωπική συλλογή του Αναστάσιου Φάλκου Αρβανιτάκη. Και αυτό το συμπεραίνω γιατί υπάρχουν φάκελοι από εφημερίδες με το ονοματεπώνυμο του, αφιερώσεις σε βιβλία και σε ορισμένα αποτυπωμένη μία σφραγίδα που αναγράφει ¨ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Τ. ΦΑΛΚΟΥ". Η στοίβα αποτελείται από καλλιτεχνικές εφημερίδες, φιλολογικά περιοδικά, ιστορικές περιγραφές, ταξιδιωτικούς οδηγούς, ποιητικές συλλογές, ανθολόγια μυθιστορημάτων, "δημοπρασίες σπάνιων βιβλίων" (αναφέρουν κυρίως τίτλους, αλλά δεν ξέρω ακριβώς σε τι χρησιμεύουν), προσκλήσεις σε γκαλερύ και τόμους εκδιδόμενους από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία. Το θέμα είναι μίας και είναι σάββατο προσπάθησα ανώφελα να τηλεφωνήσω στην δημοτική βιβλιοθήκη για να ρωτήσω εάν κατέχουν κάποια αξία κυριώς ως αρχειακά αντικείμενα και αν αξίζει να δωριστούν με την ελπίδα ότι δεν θα χαραμιστούν στην ανακύκλωση. Οπότε δεν ξέρω τι να κάνω, δεν γνωρίζω κάποιον οργανισμό αρχείων βιβλίου στη Θεσσαλονική και διστάζω να τα φιλοξενήσω όλα γιατί ενοικιάζω και δεν θέλω να μείνουν μαζί μου. Τι σκέφτεστε ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και καλή σας ημέρα/νύχτα!!
TuXaKoS Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, shortlived said: Καλησπέρα, δεν γνωρίζω που ακριβώς να αναθέσω το παρακάτω ερώτημα αλλά ανακάλυψα χθες έξω από το σπίτι μου στην άκρη του πεζοδρομίου μία, από ότι φαίνεται, προσωπική συλλογή του Αναστάσιου Φάλκου Αρβανιτάκη. Και αυτό το συμπεραίνω γιατί υπάρχουν φάκελοι από εφημερίδες με το ονοματεπώνυμο του, αφιερώσεις σε βιβλία και σε ορισμένα αποτυπωμένη μία σφραγίδα που αναγράφει ¨ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Τ. ΦΑΛΚΟΥ". Η στοίβα αποτελείται από καλλιτεχνικές εφημερίδες, φιλολογικά περιοδικά, ιστορικές περιγραφές, ταξιδιωτικούς οδηγούς, ποιητικές συλλογές, ανθολόγια μυθιστορημάτων, "δημοπρασίες σπάνιων βιβλίων" (αναφέρουν κυρίως τίτλους, αλλά δεν ξέρω ακριβώς σε τι χρησιμεύουν), προσκλήσεις σε γκαλερύ και τόμους εκδιδόμενους από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία. Το θέμα είναι μίας και είναι σάββατο προσπάθησα ανώφελα να τηλεφωνήσω στην δημοτική βιβλιοθήκη για να ρωτήσω εάν κατέχουν κάποια αξία κυριώς ως αρχειακά αντικείμενα και αν αξίζει να δωριστούν με την ελπίδα ότι δεν θα χαραμιστούν στην ανακύκλωση. Οπότε δεν ξέρω τι να κάνω, δεν γνωρίζω κάποιον οργανισμό αρχείων βιβλίου στη Θεσσαλονική και διστάζω να τα φιλοξενήσω όλα γιατί ενοικιάζω και δεν θέλω να μείνουν μαζί μου. Τι σκέφτεστε ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και καλή σας ημέρα/νύχτα!! Ίσως μια επικοινωνία εδώ; https://www.facebook.com/ydria28/?locale=el_GR Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από TuXaKoS 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα