Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ξεκλείδωμα bootloader Xiaomi

Peteat
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Giannismarianna,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ξεκλείδωμα του bootloader στο κινητό μου(redmi note 9). Εγώ ανοίξει το usb debugging και το OEM unlocking, συνδέω το κινητό μου στον υπολογιστή και όλα καλά ως εδώ. Από τη στιγμή όμως που βάζω το κινητό μου σε fastboot mode ο υπολογιστής μου είναι σαν να μην αναγνωρίζει το κινητό μου. Συγκεκριμένα έχω εγκαταστήσει τα miflash unlock και το Xiaomi tool V2. Το miflash unlock δεν με αφήνει να πατήσω unlock το οποίο σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει το κινητό μου και το Xiaomi tool V2 αναγνωρίζει το κινητό μου κανονικά όταν δεν είναι σε fastboot αλλά όταν η εφαρμογή το βάζει σε fastboot σταματάει η διαδικασία και η εφαρμογή λέει ότι αποσύνδεσα τη συσκευή. Επίσης έχω δοκιμάσει να το κάνω με adb tools και πάλι το ίδιο. Το αναγνωρίζει όταν είναι ανοιχτο αλλά σε fastboot τίποτα. Επίσης να σημειωθεί ότι ακούω από τον υπολογιστή ότι όταν το κινητό μπαίνει σε fastboot ότι μια συσκευή αποσυνδέεται και κατευθείαν μια άλλη συνδέεται 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σίγουρος, πως μπορώ να το ελέγξω? Σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίνε τα driver οπότε πήγα να μπω στο windows update για να τα κάνω update αλλά δεν φορτίζει καν η σελίδα του windows update στις ρυθμίσεις. Επίσης για τη θύρα έχω δοκιμάσει σχεδόν σε όλες τις θύρες του υπολογιστή 😂. Οπότε μάλλον δεν φταίει αυτό 

Το δοκιμασα ηδη φιλε. Εκανα τη διαδικασια κανονικα εκανα ενα reset το pc αλλα τπτ. Αρχιζω να πιστευω πως το προβλημα οφειλεται στο κινητο και πως εχει καποιο προβλημα η θυρα του γτ και οταν μετεφερα καποια αρχεια που ειχα (απο το κινητο στο pc )μου εβγαζε κατι προβληματακια. Απλα δεν ειμαι σιγουρος οτι οντως ειναι αυτο και δεν ξερω πως να το ελεγξω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν Android bootloader πρέπει να φαίνεται η συσκευή στη διαχείριση συσκευών. Αν υπάρχει mtk driver απεγκατέστησέ τον, δεν νομίζω να χρειάζεται γιαυτό που θέλεις, ο adb driver σε καλύπτει. Καλύτερα με τα πλήκτρα μπες σε fastboot όχι με εντολές adb.

Επεξ/σία από KyrGR

Η συσκευή φαίνεται σαν Android στα other devices. Για τα driver δεν ξέρω που να τα δω και πως να τα αντικαταστήσω.... Πάντως για το fastboot έχω δοκιμάσει και με τα κουμπιά και με τα commands

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Instant unlock bootloader Mediatek

Κατεβασε αυτο το αρχειο και ακολουθησε τα βηματα   https://bit.ly/3d7DuRS

1.Ανοιξε το φάκελο του προγράμματος οδήγησης και κάνε δεξί κλικ στο αρχείο   cdc-acm.inf   και επελεξε Εγκατάσταση

2.Εγκατεστησε το   USBDK

3.Κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή

4.Απενεργοποιησε το τηλ

5.Εκτελεσε το αρχείο   UnlockBootloader.bat

6.Συνδεσε το τηλέφωνο στον υπολογιστή με ένα καλώδιο κρατώντας πατημένο το κουμπί αύξησης της έντασης

Σε περίπτωση που το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου δεν λειτουργεί δοκιμάσε να χρησιμοποιήσεις την αύξηση της έντασης ήχου + μείωση της έντασης ήχου ή και τα τρία κουμπιά ενώ είναι ανοιχτό το   UnlockBootloader.bat

Αυτη η μεθοδος λειτουργει μονο σε   Mediatek

Καλη τυχη 

Επεξ/σία από Giannismarianna
  • Like 1

Είχα την εντύπωση ότι το ξεκλείδωμα bootloader έχει να κάνει πιο πολύ με τον κατασκευαστή και λιγότερο με τον επεξεργαστή, δεν νομίζω να δουλέψει το παραπάνω σε xiaomi.

• Like 1

7 ώρες πριν, KyrGR είπε

Είχα την εντύπωση ότι το ξεκλείδωμα bootloader έχει να κάνει πιο πολύ με τον κατασκευαστή και λιγότερο με τον επεξεργαστή, δεν νομίζω να δουλέψει το παραπάνω σε xiaomi.

Το έχω κάνει αρκετές φορές αλλά μόνο σε xiaomi κ redmi συσκευές με  mediatek επεξεργαστές. 

Αν ακολουθήσει σωστά όλα τα βήματα ξεκλειδώνει απίστευτα εύκολα,αν αποτύχει την πρώτη φορά θέλει από την αρχή.

• Like 1

Λοιπόν έχω update.ακομα δεν έχω δοκιμάσει το mediatek instant bootloader unlock αλλά έβγαλα μια άκρη με την αναγνώριση του κινητου από τον υπολογιστή. Τελικά υπήρχε όντως πρόβλημα με τους driver και ακόμα υπάρχει. Συγκεκριμένα κάθε φορά που βάζω το κινητό μου σε fastboot και το συνδέω πρέπει να ενημερώνω τα driver για να το αναγνωρίσει ως android phone αλλά μετά καταλαβαίνει ευτυχώς ότι είναι σε fastboot. Τώρα, πάω να κάνω unlock και πάλι δεν με αφήνει😂. θα στείλω σκριν με τα error που βγάζει στο Xiaomi tool και στο terminal του platform tools.

επισης το xiaomi tool φτανει μεχρι το σταδιο του checking account unlock availability οποτε μπορει να παιζει κατι με τον λογαριασμο mi? Το λεω γτ εχω δει να λενε οτι πρπεει να περιμενεις 7 μερες μετα την συνδεση του λογαριασμου mi με το κινητο για να κανεις unlock bootloader......
Screenshot2024-06-02175816.png.6165fc9e865b5764814986fea9b75f39.png

Screenshot 2024-06-02 175753.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...