andreaspA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 30 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Μιλα με την τράπεζα σου να μάθεις τον τρόπο να κάνεις dispute και cancel την συναλλαγή δεν υπαρχει τροπος στο τραπεζικο συστημα να παρεις πισω λεφτα που κατεθεσες σε λογαριασμο. Και σωστα δεν υπαρχει! αλλιως την ειχαμε βαψει! 2
dbrillis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 54 minutes ago, MrZeroGR said: Αυτό το πράγμα που κατηγορούμε αυτό που την πάτησε (ναι ήξερα ότι έχει πάντα ένα ρίσκο μια ιντερνετικη συναλλαγή) και όχι τους πωλητές - λαμογια με ξεπερνάει... Ποιον τζόγο φίλε μου; που είναι εν; γειά hobby, ήθελα να πάρω ένα παιχνίδι για να χαλαρώνω από τα δεκαωρα δουλειάς και με κλέψανε; Εάν δεν έχεις να απαντήσεις κάτι ουσιαστικό στην συζήτηση γιατί είσαι εδώ; Δεν θες να κάνεις συζήτηση, θες μονο απαντήσεις που συμφωνούν μαζι σου. Περιμένω να μας πεις το αποτέλεσμα απο το δικαστήριο 😉. 1
MrZeroGR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 2 minutes ago, dbrillis said: Δεν θες να κάνεις συζήτηση, θες μονο απαντήσεις που συμφωνούν μαζι σου. Περιμένω να μας πεις το αποτέλεσμα απο το δικαστήριο 😉. Καθόου απαντήσεις που να συμφωνούν μαζί μου. Το αρχικό ποστ το λέει ξεκάθαρα. ήταν και σειρά μου να την πατήσω, ζητάω οδηγίες για την νομική οδό...
Cocomel Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 έχω μαγαζί σε ένα χωριό και οικογενειακή επιχείρηση αλλα δεν ειναι στο ονομα μου . εγω εχω αλλη δουλεια , ερχεται μια παρέα τρώει δεν υπάρχει pos εχει πέσει και λεω στην μανα μου ασε εχω εγω viva στο τηλέφωνο Pos οκ απλα θα περάσει σε μενα η συναλλαγη ολα οκ βλεπω τα χρήματα στην viva αλλα κανω ενα λαθος και τους επιστρεφω παλι τα χρηματα ... παιρνω τηλ την viva να ακυρωσω και μου λεει δεν γινεται μονο αν θελιυν οι ίδιοι θα σου επιστρεψουν τα χρηματα ,,, τελικα μου τα επέστρεψαν οι ανθρωποι...αλλα αν κανεις καταθεσει δεν παίζει να ζητήσεις ακυρώσει και είναι σωστό φαντασου να πληρώνεις κατι πχ ξενοδοχείο και μετα να ακυρώνεις .... μόνο με κάρτα γίνεται
N3M3SiS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MrZeroGR είπε Καθόου απαντήσεις που να συμφωνούν μαζί μου. Το αρχικό ποστ το λέει ξεκάθαρα. ήταν και σειρά μου να την πατήσω, ζητάω οδηγίες για την νομική οδό... Θα στα εξηγήσω ακριβώς ως έχουν και δε θα σου αρέσει καθόλου. Οι νομικές οδοί είναι 2 (τις οποίες μπορείς να τις επιλέξεις και τις δυο ταυτόχρονα ή μια απο τις δυο). Η ποινική οδός και η αστική οδός. Στην πρώτη πηγαίνεις σε ένα αστυνομικο τμημα και τον εγκαλείς (αυτό που ακούς συνήθως ως.. κάνω μήνυση). ΑΝ τελικά εκδικαστεί καθώς μπορεί να κρίνει ο εισαγγελέας οτι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για ποινική δίωξη και να πάει απλά αρχείο, θα πάρει ΠΟΛΛΑ χρόνια, με πολλές αναβολές στις οποίες εσύ θα είσαι υποχρεωμένος να πηγαίνεις και να σου σπάνε τα νεύρα μολις ακούς "αναβάλλεται για 15 μήνες μετά". Πιθανότατα θα βάλεις και έναν δικηγόρο για να το χειριστεί, στον οποίο θα έχεις δώσει αρκετά παραπάνω χρήματα απο τη ζημιά που σου έκανε ο πωλητής. Ηθική αποζημίωση αν καταδικαστεί, ουσιαστική αποζημίωση καμία καθώς το ποινικό δικαστήριο δεν αποζημιώνει, αλλά τιμωρεί τον παραβάτη. Είναι κράτος εναντίον παραβάτη, οχι εσύ εναντίον παραβάτη. Εσυ είσαι εκει σαν μάρτυρας για την υποστήριξη της κατηγορίας. Ποινή; Μην πέριμένεις τίποτα αξιόλογο. Μιλάμε για κάτι αστείο, τύπου 1 μηνα με αναστολή και ΑΝ. Πάμε στην 2η οδό, την αστική. Δε θα το αναλύσω πολύ. Προσλαμβάνεις δικηγόρο (ο οποίος κοστίζει) και ο οποίος αναλαμβάνει να διεκδικήσει εκ μέρους σου την αποζημίωση σου για την πραγματική βλάβη που υπέστης, ήτοι το κόστος του παιχνιδιού καθώς και την αποζημίωση για την ηθική σου βλάβη, αυτό που ακούς συνήθως ως "ψυχική οδύνη".. Τωρα το πόση είναι αυτή.. μη φανταστείς, αστείο θα είναι πάλι το ποσό. ΑΝ τελικά δικαιωθείς, ξανά μετά απο πολλά χρονια με διαδικασία παρόμοια των ποινικων δικαστηρίων, τότε θα αναλογιστείς αν πραγματικά άξιζε όλο αυτό σε χρόνο και χρήμα για 1-2 κατοστάρικα που σου έφαγε. Πιθανότατα να συνειδητοποιήσεις κι όλας πως τελικά έδωσες πολλά παραπάνω χρήματα, από αυτά που εξ αρχής είχες χάσει απο το video game. Θα σου απαντήσω εν συντομία στο ερώτημα αυτό. Έχεις δίκιο. Είναι λαμόγιο και νόπανο. Δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω. Πήρες ένα μάθημα και μάλιστα φθηνό, γιατι άλλοι κλαίνε πολλά χιλιάρικα και άκρη δεν έβγαλαν ποτέ. Απλά την πάτησες, μαζεύεις τον εγωισμό σου και πας παρακάτω. Υ.Γ. Αν έχεις ή αν καταφέρεις να βρεις τα πλήρη στοιχεία του, τον απειλείς με ένα εξώδικο συντεταγμένο ακόμα και απο εσένα ή κάποιον που γνωρίζει απο νομικούς όρους και ελπίζεις να τρομοκρατηθεί και να σου επιστρέψει τα χρήματα. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2024 από N3M3SiS 4 1
@sterios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Προχωράς παρακάτω και δεν κοιτάς πίσω. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως σου τα περιέγραψε ο @N3M3SiS παραπάνω. Για κάτω από 3κ δεν αξίζει να ασχοληθείς για τέτοιες περιπτώσεις, χάσιμο χρόνου και παραπάνω χρήματος. Παρένθεση για τα σχόλια περί μπανανίας, στην πολιτισμένη δυτική Ευρώπη που έχω προσωπική εμπειρία, παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά με αντίστοιχες ενέργειες από τις διωκτικές αρχές. Μην έχετε ψευδαισθήσεις ότι σε παρόμοιο περιστατικό πχ στην Γαλλία/Ολλανδια θα γινόταν κάτι παραπάνω, σε αντίστοιχη καταγγελία.
christos_uoa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δυστυχώς λόγω του νομοθετικού αλλά και δικαστικού μας συστήματος, τα ζητήματα αυτά με ένα τρόπο λύνονται όπου ίσως ανταμειφθείς χρηματικά αλλά σίγουρα θα ικανοποιηθείς ηθικά...
dkstopo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Στην θεση σου θα προσπαθούσα να παρω τα λεφτα μου πισω με φυσικο τροπο. Φυσικα με τον αναλογο τοκο. Ελπιζω να εχεις ενα τηλεφωνο που να ειναι στο ονομα του. καλη τυχη.
VasKag Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Δυστυχως για τετοιες συναλλαγες που δε γνωριζει ο ενας τον αλλο, μονο η αντικαταβολη ειναι που προστατευει καπως τον αγοραστη (και τον πωλητη). Και ας υπαρχει και μια μικρη επιβαρυνση. Τουλαχιστον θα ξερει ο ενας το εστειλε και ο αλλος οτι πληρωθηκε. Γιατι αν δεν πληρωθει στην παραδοση, δεν παραδιδεται. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2024 από VasKag
1comment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Ποτέ δεν αγοράζουμε πράγματα αν η συναλλαγή δεν είναι χερι-χερι. Ειδικά σε προϊόντα τεχνολογίας που δεν μπορείς να τσεκάρεις άμεσα την κατάσταση καλό είναι γενικά να αποφεύγονται τα μεταχειρισμένα αν δεν είναι από μαγαζί. Πολλά τα λάθη του συμφορουμίτη. Ακόμα και να το έστελνε, μπορεί να ήταν ένα διαλυμένο πράγμα και μετά άντε βρες τον να σου δώσει τα λεφτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις