Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Ύστερα από καμιά 50αρια συναλλαγές σε ινσόμνια και FB marketplace o κλήρος έκαυσε και σε εμένα να πέσω θύμα απάτης.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά μιλάμε για τριψήφιο ποσό συναλλαγής, για ένα videogame. 

Έχοντας καταθέσει τα χρήματα εδώ και 3-4 μέρες, ο πωλητής ( να πω σε αυτό το σημείο ότι είναι κανονικό προφίλ τα προσέχω πολύ αυτά εδώ και χρόνια) με διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εργάσιμη θα στείλει το παιχνίδι και μέχρι τότε τίποτα. Καμία αποστολή, καμία απάντηση στα μηνύματα που του έχω στείλει.

Στο σημείο αυτό να πω ότι έχω κρατήσει όλη τη συνομιλία, το ονομ/μο του αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του (?) που κατέθεσα τα χρήματα.

Είμαι αποφασισμένος να το πάω δικαστικά. Ποιες κινήσεις ακολουθώ από εδώ και πέρα; 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Ποιες κινήσεις ακολουθώ από εδώ και πέρα; 

???

Ο δικηγόρος θα σου πει , δεν ξέρω γιατί ρωτάς εδώ ...

• Confused 1
Δημοσ.
10 minutes ago, Ukforthemoment said:

Δικηγόρος;Αστυνομία για μήνυση; 

video game με τριψήφιο ποσό;

Ναι δυστυχώς έκανα μαλακία σε αυτό και το πληρώνω τώρα...

Καταφεύγω εδώ συμφορουμίτες; https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/kataggelies/kataggelia-gia-periptoseis-apates-me-upologiste

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ειχα κανει πολυ παλια μηνυση στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος για απατη απο μελος εδω. Μετα απο 4 χρονια εγινε το δικαστηριο ερημην γιατι δεν εμφανιστηκε το λαμογιο. Δυστυχως οι ποινες ειναι χαδι οποτε δεν εχουν προβλημα.

Δημοσ.

Θες να πας δικαστικά για να δικαιωθεις ηθικα, που δεν θα πας γιατί θα σου περάσει ο θυμός σε μια δυο μέρες ή θα κουραστείς με την πρώτη δυσκολία που θα εχει η διαδικασία, και φυσικά θα σε τσουξουν ο χρόνος και λεφτά που θα πρέπει να ξοδευσεις για μια μικρή πιθανότητα δικαιωθεις (ηθικα). Τα γράφεις ολα αυτα γιατί σε ενοχλεί που πιαστηκες κορόιδο, εχει θιχτεί ο εγωισμός σου. 

Εχεις παει ποτέ σε δικαστήριο; Πιστεύεις οτι το είμαι σίγουρος οτι εχω δίκιο ειναι αρκετό στο δικαστήριο; Έστειλες λεφτά με την θεληση σου σε εναν άγνωστο και συνομιλησες στο μεσσαντζερ με εναν αλλο άγνωστο και εχεις screenshots, ε, και; 

Σκέψου το ποσό που έχασες σαν να πληρωσες για ενα μάθημα, αργησες να το πάρεις αλλα το πήρες. Γινε πλεον πιο προσεκτικός και πιο ρεαλιστής, αν και με 50 και βαλε συναλλαγές απο αγγελιες, μαλλον εχεις βρει και εσυ τον "τζογο" σου. 

• Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, MrZeroGR είπε

Ναι δυστυχώς έκανα μαλακία σε αυτό και το πληρώνω τώρα...

Καταφεύγω εδώ συμφορουμίτες; https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/kataggelies/kataggelia-gia-periptoseis-apates-me-upologiste

Κάντο, και κάνε και καταγγελία στην αστυνομία, αν δεν σε παραπέμψει κατευθείαν αυτό. Και πες του ότι έχει μια τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει τα χρήματα πριν προχωρήσεις σε καταγγελία - το δικαστήριο θα προχωρήσει αλλιώς ούτως ή άλλως και αργά η γρήγορα θα τον καλέσουν. Εάν έχεις όντως τα στοιχεία του είναι σχετικά απλό όλο νομίζω. Αυτά τα βήματα δεν θέλουν χρήματα , οπότε μην του τη χαρίσεις, ασχέτως του αποτελέσματος. Πάντως συχνά επιστρέφουν χρήματα για να μειωθούν οι ποινές τους

Δημοσ.

Δια της επισημης νομιμης οδου δε σε βλεπω να βγαζεις ακρη, οποτε αν εχεις ορεξη να ασχοληθεις θα μπορουσες να κανεις το παρακατω.

Για να σου πει να καταθεσεις στη μανα του, παιζει να ναι κανα ανηλικο τσογλανι. Φτιαξε στο word ενα πλαστο εγγραφο με τα στοιχεια του (και της μητερας του) που να ειναι δηθεν μηνυση, και στειλτου το σε screenshot. Ισως να τρομαξει και να σου στειλει το παιχνιδι ή τα λεφτα.

Δημοσ.

Εντομεταξυ, γράφετε και παρουσιάζετε τρόπους που θα μπορούσε να ενεργήσει, ενώ ο άλλος είναι μέλος και τα διαβάζει……είστε πανέξυπνοι !!!

• Like 1
  • Haha 4
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Εντομεταξυ, γράφετε και παρουσιάζετε τρόπους που θα μπορούσε να ενεργήσει, ενώ ο άλλος είναι μέλος και τα διαβάζει……είστε πανέξυπνοι !!!

Διαβασε αλλη μια φορα τον τιτλο 

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
9 hours ago, dbrillis said:

Θες να πας δικαστικά για να δικαιωθεις ηθικα, που δεν θα πας γιατί θα σου περάσει ο θυμός σε μια δυο μέρες ή θα κουραστείς με την πρώτη δυσκολία που θα εχει η διαδικασία, και φυσικά θα σε τσουξουν ο χρόνος και λεφτά που θα πρέπει να ξοδευσεις για μια μικρή πιθανότητα δικαιωθεις (ηθικα). Τα γράφεις ολα αυτα γιατί σε ενοχλεί που πιαστηκες κορόιδο, εχει θιχτεί ο εγωισμός σου. 

Εχεις παει ποτέ σε δικαστήριο; Πιστεύεις οτι το είμαι σίγουρος οτι εχω δίκιο ειναι αρκετό στο δικαστήριο; Έστειλες λεφτά με την θεληση σου σε εναν άγνωστο και συνομιλησες στο μεσσαντζερ με εναν αλλο άγνωστο και εχεις screenshots, ε, και; 

Σκέψου το ποσό που έχασες σαν να πληρωσες για ενα μάθημα, αργησες να το πάρεις αλλα το πήρες. Γινε πλεον πιο προσεκτικός και πιο ρεαλιστής, αν και με 50 και βαλε συναλλαγές απο αγγελιες, μαλλον εχεις βρει και εσυ τον "τζογο" σου. 

Αυτό το πράγμα που κατηγορούμε αυτό που την πάτησε (ναι ήξερα ότι έχει πάντα ένα ρίσκο μια ιντερνετικη συναλλαγή) και όχι τους πωλητές - λαμογια με ξεπερνάει...

Ποιον τζόγο φίλε μου; που είναι εν; γειά hobby, ήθελα να πάρω ένα παιχνίδι για να χαλαρώνω από τα δεκαωρα δουλειάς και με κλέψανε; 

Εάν δεν έχεις να απαντήσεις κάτι ουσιαστικό στην συζήτηση γιατί είσαι εδώ; 

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

3 ώρες πριν, SAFEBAR είπε

Πες του να σου στειλειν παιχνιδι και ΘΑ τον πληρωσεις σε 3 ημερες .. αλλα εσυ μην τον πληρωσειε

Διαβάσατε καθόλου τι έχει γράψει;

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, MrZeroGR είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Ύστερα από καμιά 50αρια συναλλαγές σε ινσόμνια και FB marketplace o κλήρος έκαυσε και σε εμένα να πέσω θύμα απάτης.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά μιλάμε για τριψήφιο ποσό συναλλαγής, για ένα videogame. 

Έχοντας καταθέσει τα χρήματα εδώ και 3-4 μέρες, ο πωλητής ( να πω σε αυτό το σημείο ότι είναι κανονικό προφίλ τα προσέχω πολύ αυτά εδώ και χρόνια) με διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εργάσιμη θα στείλει το παιχνίδι και μέχρι τότε τίποτα. Καμία αποστολή, καμία απάντηση στα μηνύματα που του έχω στείλει.

Στο σημείο αυτό να πω ότι έχω κρατήσει όλη τη συνομιλία, το ονομ/μο του αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του (?) που κατέθεσα τα χρήματα.

Είμαι αποφασισμένος να το πάω δικαστικά. Ποιες κινήσεις ακολουθώ από εδώ και πέρα; 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Μιλα με την τράπεζα σου να μάθεις τον τρόπο να κάνεις dispute και cancel την συναλλαγή

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μιλα με την τράπεζα σου να μάθεις τον τρόπο να κάνεις dispute και cancel την συναλλαγή

Ιδιώτης σε ιδιώτη και μάλιστα με κατάθεση σε λογαριασμό, άρα δεν γίνεται αυτό που γράφεις. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...