Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού , δόσεις ; (Xiaomi 14 Ultra, Apple 15 Pro Max, Samsung S24 Ultra, One Plus 12)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από AccountSaver,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα προς όλους / καλημέρα σε άλλους.

Πήγα είδα από κοντά τα εξής:

• Xiaomi 14 Ultra
  • Apple 15 Pro Max (δεν είχα ποτέ στην ζωή μου)
  • Samsung S24 Ultra
  • OnePlus 12 (το οποίο μάλλον για εδώ με βλέπω).

Μου δίνει άτοκες δόσεις η εταιρεία (βρίσκομαι εξωτερικό) για 1 έτος .Οπότε ,δεν με "ενδιαφέρει" τόσο το κόστος. Όσο οι δυνατότητες ,και τα χαρακτηριστικά από άποψη Longevity.(όσο ναναι αυτό που έχω τώρα άντεξε 4 χρόνάκια όμορφα).

Αυτή τη στιγμή είμαι με ένα σκυλί μαύρο Poco F2 Pro ,το οποίο καλό χρυσό , αλλά μάλλον θα το δώσω σε οικογενειακό μέλος ,έως και σήμερα για τα δικά μου δεδομένα έβγαζε τέλειες φώτο ,βίντεο κτλ. το ότι έχει 8Κ/30FPS κινητό του 2020 , και μερικά τωρινά κινητά βλέπω 'μόνο' 8Κ/24Fps (άσχετα αν δεν τα χρησιμοποιείς όσο ναναι είναι λίγο ,περίεργο; θα έλεγα εγώ). 

Προ-απαίτηση , καλό θα ήταν να έχει eSim και dual-SIM. Κάτι άλλο, δεν με ενδιαφέρει ,παιχνίδια δεν παίζω καθόλου.Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για daily driver και φωτογραφίες , αν μου αρέσει κάτι πάρα πολύ να το φωτογραφίσω . ( στο Poco F2 Pro ,παίζω στο Manual κτλ. δεν το έχω δηλαδή στο auto για να πω ότι πάρε ένα να τελείωνεις και ότι γίνει στο auto-AI)

Θα μου πείς τώρα ,μα λες για eSim και πας και αναφέρεις το 14 Ultra, ο λόγος ο οποίος αναφέρθηκε το συγκεκριμένο είναι ,καθαρά αν αξίζει τόσο πολύ το hype της κάμερας με το photography kit (τράβα πάρε μια DSLR θα με πείς, αλλά όσο ναναι τα εξτραδάκια δεν χάλασαν ποτέ κανέναν) ,και να αναγκαστώ να πάρω δεύτερο για eSim.

Πιστεύω ακόμα και το OnePlus 12 παρότι μου βγαίνει περίπου 850€~ (ναι ξέρω από tradingchenzen κόλπα κτλ. δεν με ενδιαφέρουν ,μιλάμε καθαρή αγορά από μεγάλο κατάστημα με δόσεις τα οποία θα μπούν στην κάρτα της εταιρείας). Οπότε το συγκεκριμένο έχει , πιστεύω καλύτερη κάμερα από POCO F2 Pro ,καλύτερη μπαταρία, dual-SIM και eSIM αν το χρειαστώ με το καλό κτλ. άρα ίσως με καλύπτει σε όλα ;

Δεν με ενδιαφέρει ούτε το fan-base του κάθε ένα ούτε τίποτα, ρεαλιστικά πράγματα (είμαι ταγμένος μεν παρότι πέρασαν μόνο android από τα χέρια μου στην Poco και Xiaomi από το πρώτο redminote ,ούτε ένα δεν μου χάλασε ,φτού-φτού για αυτό και μόνο λέω "ταγμένος" στην android οικογένεια).

Ευχαριστώ για όποιον ακούσει / διαβάσει τον παραλιλισμό μου.. 

Peace out!

Επεξ/σία από AccountSaver
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αγορά κινητού , δόσεις ; (Xiaomi 14 Ultra, Apple 15 Pro Max, Samsung S24 Ultra, One Plus 12)
Δημοσ.

Επειδή δεν φαίνεσαι κανένας τρομερός τηλεφωνάκιας που να ξεψειρίζει τις φωτογραφίες δύο κινητών στο x300 για να δεις ποιο φωτίζει καλύτερα εκείνο το pixel στο βάθος του σκοτεινού δρόμου, για εμένα όποιο και να πάρεις, θα είσαι ευχαριστημένος.

Αλλάζω κινητό κάθε τρία-τέσσερα χρόνια. Πρόσφατα πήρα το S24U για δύο μόνο λόγους, για το S-pen (το χρησιμοποιώ αρκετά) και την καλή εμπειρία που έχω από το σέρβις της Samsung στην πόλη μου. Δεν έχω κανένα παράπονο, το έβαλα 36 δόσεις και τα ξαναλέμε για το επόμενο στα μέσα του '27 - γεροί να'μαστε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Voodooman είπε

Επειδή δεν φαίνεσαι κανένας τρομερός τηλεφωνάκιας που να ξεψειρίζει τις φωτογραφίες δύο κινητών στο x300 για να δεις ποιο φωτίζει καλύτερα εκείνο το pixel στο βάθος του σκοτεινού δρόμου, για εμένα όποιο και να πάρεις, θα είσαι ευχαριστημένος.

Αλλάζω κινητό κάθε τρία-τέσσερα χρόνια. Πρόσφατα πήρα το S24U για δύο μόνο λόγους, για το S-pen (το χρησιμοποιώ αρκετά) και την καλή εμπειρία που έχω από το σέρβις της Samsung στην πόλη μου. Δεν έχω κανένα παράπονο, το έβαλα 36 δόσεις και τα ξαναλέμε για το επόμενο στα μέσα του '27 - γεροί να'μαστε.

α καλά σίγουρα δεν είμαι , ούτε καν παίζει να έχω χρησιμοποιήσει το ζούμ στην δική μου, ναι θα βγάλω μια φώτο ,με προσπάθεια να προσέξω ISO F κτλ κτλ. αλλά εώς εκεί ,σιγά μη φάω την ζωή μου και επάνω τους.

Βρήκα εχθές και καλή θήκη Spigen που κάνει μπροστά στο OnePlus 12 να έχει ένα σχετικό ύψος άρα ,τον φόβο περί (curved) ίσως το σώσω εξτρά.

(Μια από τα ίδια 4 χρόνια πάει αυτό και ακόμα σκυλί ,αν δεν είχα την ευκαιρία με τις δόσεις και το ζάλισμα να δώσω στον αδερφό το κινητό τότε παίζει να συνέχιζα με αυτό).

Όπως και να έχει , σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες

Δημοσ.
3 minutes ago, AccountSaver said:

α καλά σίγουρα δεν είμαι , ούτε καν παίζει να έχω χρησιμοποιήσει το ζούμ στην δική μου, ναι θα βγάλω μια φώτο ,με προσπάθεια να προσέξω ISO F κτλ κτλ. αλλά εώς εκεί ,σιγά μη φάω την ζωή μου και επάνω τους.

Βρήκα εχθές και καλή θήκη Spigen που κάνει μπροστά στο OnePlus 12 να έχει ένα σχετικό ύψος άρα ,τον φόβο περί (curved) ίσως το σώσω εξτρά.

(Μια από τα ίδια 4 χρόνια πάει αυτό και ακόμα σκυλί ,αν δεν είχα την ευκαιρία με τις δόσεις και το ζάλισμα να δώσω στον αδερφό το κινητό τότε παίζει να συνέχιζα με αυτό).

Όπως και να έχει , σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες

A, ξέχασα το curved display του 12. Είσαι σίγουρος ότι το θέλεις; Το είχα στο S10 και δεν έβλεπα την ώρα να το ξεφορτωθώ.

-Δεν βρίσκεις εύκολα tempered glass. Λόγω της καμπύλης, δέχεται μόνο συγκεκριμένο τύπο tempered glass, αυτά που τοποθετούνται με υγρό και UV, πολύ δύστροπο.

-Η καμπύλη της οθόνης υπο συνθήκες δημιουργεί παραμορφώσεις στην εικόνα και τελικά στην πράξη έχεις μικρότερη οθόνη.

-Δυσκολεύει κάποιες φορές στο κράτημα και τον χειρισμό.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Voodooman είπε

A, ξέχασα το curved display του 12. Είσαι σίγουρος ότι το θέλεις; Το είχα στο S10 και δεν έβλεπα την ώρα να το ξεφορτωθώ.

-Δεν βρίσκεις εύκολα tempered glass. Λόγω της καμπύλης, δέχεται μόνο συγκεκριμένο τύπο tempered glass, αυτά που τοποθετούνται με υγρό και UV, πολύ δύστροπο.

-Η καμπύλη της οθόνης υπο συνθήκες δημιουργεί παραμορφώσεις στην εικόνα και τελικά στην πράξη έχεις μικρότερη οθόνη.

-Δυσκολεύει κάποιες φορές στο κράτημα και τον χειρισμό.

Πίστεψε με , δεν το θέλω καθόλου.

Το είδα από κοντά όμως, τήμιο δεν μπορώ να πω .

Απλά , βρήκα θήκη της Spigen που το κάνει το Lip να περνάει από πάνω ,άρα μπορώ να βάλω και μικρότερο tempered glass αφού στα πλάγια , θα το πιάνει η θήκη. Λες να μη είναι αρκετό ; με βάζεις σε σκέψεις γέροντα. Αν και σπάνια έως ποτέ δεν μου πέφτουν από τα χέρια χαχα..

Δημοσ.

Η πτώση είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Τα άλλα τρία με ενοχλούν.

Δεν μπορείς να βάλεις όποιο tempered glass θέλεις. Λόγω της καμπύλης, δεν παίρνει τα συνηθισμένα τζαμάκια, αλλά αυτά που πρώτα βάζεις ένα υγρό και μετά το σκληραίνεις με την UV λάμπα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στην τεχνολογία των tempered glasses, αλλά τότε στο S10 αυτά ήταν ο μόνος τρόπος ώστε και το δαχτυλικό αποτύπωμα να δουλεύει, και να έχεις τζάμι. Αλλιώς πας σε απλή μεμβράνη.

Δούλεψε λίγο μια οθόνη με καμπύλη, ώστε να δεις αν και πόσο σε ενοχλούν οι αντανακλάσεις στα πλαϊνά. Εμένα με εκνεύριζαν αρκετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά,θα σου πω να πας σε iPhone. Ήμουν και γω ταγμενος στο android από την αρχή που πήρα smartphone γιατί τα σκάλιζα κιόλας στο software κομμάτι. Όμως πέρσι(στο iphone 14 pro) είπα να κάνω τη μετάβαση έτσι για το γαμώτο,ε και έκτοτε δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω πίσω. Πήρα το s24 ultra αλλά στα μάτια μου και στα χέρια μου,μου φαινόταν λιγότερο smooth σε οτιδήποτε έκανα. Βέβαια δεν μπορείς να συνηθίσεις ένα λογισμικό σε 2-3 μέρες αλλά ό,τι είναι,το αντάλλαξα με iphone 15 pro και ειμαι κατευχαριστημενος

Στην θέση σου θα κοιτούσα το Xiaomi 14 ultra καθως βγηκε να έχει απιστευτη καμερα

Επεξ/σία από geomrk
Δημοσ.
Στις 2/6/2024 στις 11:05 ΠΜ, Voodooman είπε

Η πτώση είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Τα άλλα τρία με ενοχλούν.

Δεν μπορείς να βάλεις όποιο tempered glass θέλεις. Λόγω της καμπύλης, δεν παίρνει τα συνηθισμένα τζαμάκια, αλλά αυτά που πρώτα βάζεις ένα υγρό και μετά το σκληραίνεις με την UV λάμπα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στην τεχνολογία των tempered glasses, αλλά τότε στο S10 αυτά ήταν ο μόνος τρόπος ώστε και το δαχτυλικό αποτύπωμα να δουλεύει, και να έχεις τζάμι. Αλλιώς πας σε απλή μεμβράνη.

Δούλεψε λίγο μια οθόνη με καμπύλη, ώστε να δεις αν και πόσο σε ενοχλούν οι αντανακλάσεις στα πλαϊνά. Εμένα με εκνεύριζαν αρκετά.

Πήγα ξανά σήμερα να το δώ από κοντά, οφείλω να πω ότι "τρελάθηκα" . Μπα , UV λάμπα τζαμάκι δεν βάζω , ο θεός ο ίδιος να κατέβει :D 

Όπως και να έχει , προς τα εκεί με βλέπω , σε ευχαριστώ παρόλα αυτά.

Στις 3/6/2024 στις 3:26 ΜΜ, geomrk είπε

Προσωπικά,θα σου πω να πας σε iPhone. Ήμουν και γω ταγμενος στο android από την αρχή που πήρα smartphone γιατί τα σκάλιζα κιόλας στο software κομμάτι. Όμως πέρσι(στο iphone 14 pro) είπα να κάνω τη μετάβαση έτσι για το γαμώτο,ε και έκτοτε δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω πίσω. Πήρα το s24 ultra αλλά στα μάτια μου και στα χέρια μου,μου φαινόταν λιγότερο smooth σε οτιδήποτε έκανα. Βέβαια δεν μπορείς να συνηθίσεις ένα λογισμικό σε 2-3 μέρες αλλά ό,τι είναι,το αντάλλαξα με iphone 15 pro και ειμαι κατευχαριστημενος

Στην θέση σου θα κοιτούσα το Xiaomi 14 ultra καθως βγηκε να έχει απιστευτη καμερα

Το γνωρίζω το είδα και το χρησιμοποίησα από κοντά αλλά δεν έχει eSim που όπως γράφω είναι σημαντικό για εμένα πλέον από εδώ και πέρα. Καταλαβαίνω τις μεριές κτλ. αλλά όσο χρησιμοποιώ της δικιάς μου το Apple οφείλω να πω ότι δεν ξετρελένομαι (13 Pro Max) , νιώθω τελείως Out of scope , απλά το έβαλα σαν μέτρο σύγκρισης γιατί έχει και την eSim .

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ :) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AccountSaver είπε

Το γνωρίζω το είδα και το χρησιμοποίησα από κοντά αλλά δεν έχει eSim που όπως γράφω είναι σημαντικό για εμένα πλέον από εδώ και πέρα.

εδω γραφουν παντως οτι αμα αλλαξεις το region δουλευει, λογικο αν αναλογιστεις οτι το esim ειναι region based κυριως πλεον

image.png.2ee3715c897a33516dd5f61b4fc2ae6b.png

Δημοσ.
21 ώρες πριν, geomrk είπε

εδω γραφουν παντως οτι αμα αλλαξεις το region δουλευει, λογικο αν αναλογιστεις οτι το esim ειναι region based κυριως πλεον

Πλάκα κάνεις ! Οκ τώρα αλλάζει το πράγμα κατά πολύ.... Κατά πάρα πολύ! 

Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στο κόπο και το έψαξες . Πρέπει να πάω να το τεσταρω από κοντά ότι όντως συμβαίνει αυτό . 

Γιατί αν συμβαίνει δεν το συζητάω καν . Τύφλα να έχουν όλα τους .

21 ώρες πριν, geomrk είπε

Nope.

Το φάγαμε το άκυρο ,σε 14 απλό ,ναι το βγάζει.

Σε Ultra δεν το βγάζει ,το είδα με τα μάτια μου.

(Switch region κτλ)

• Like 1
Δημοσ.
On 02/06/2024 at 11:53, AccountSaver said:

Πίστεψε με , δεν το θέλω καθόλου.

Το είδα από κοντά όμως, τήμιο δεν μπορώ να πω .

Απλά , βρήκα θήκη της Spigen που το κάνει το Lip να περνάει από πάνω ,άρα μπορώ να βάλω και μικρότερο tempered glass αφού στα πλάγια , θα το πιάνει η θήκη. Λες να μη είναι αρκετό ; με βάζεις σε σκέψεις γέροντα. Αν και σπάνια έως ποτέ δεν μου πέφτουν από τα χέρια χαχα..

Δοκίμασε hydrogel.

• Λύση
Δημοσ.

Πήρα το 12άρι τελικά :)

Δοκίμασα και το Pixel 8 Pro, και όλα τα υπόλοιπα του θέματος, αλλά τελικά έκλεισα στο OnePlus12, ήταν και το πιο "φθηνό" οπότε πρόσθεσα και άλλα πραγματάκια τριγύρω και είμαστε εντάξει :) 

Πάντως 

Επιβεβαίωνω για τυχόν future search , Xiaomi 14 Pro / Xiaomi 14 έχουν eSIM αλλάζεις Region (το είδα με τα μάτια μου).

Xiaomi 14 Ultra δεν αλλάζει ,δεν βγάζει eSIM τον κώλο σου κάτω να χτυπάς.

(Αν έβγαζε ,δεν το συζητάω θα το είχα πάρει μαζί με το Photography kit, έτσι για να έχω να παίζω) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...