Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Είμαι μισθωτός ιδιωτικού τομέα με έσοδα 14.000 και έξοδα γύρω στα 17.000 με ένα όχημα στο όνομά μου (χρονολογίας 2011, όχι τίποτα τρελό) και ένα ακίνητο, το οποίο ενοικιάζω και είμαι φιλοξενούμενος από τους γονείς μου.

Στην περσινή δήλωση τα έσοδα ήταν τα ίδια, αλλά τα έξοδα ήταν κατά 3k λιγότερα.

Η ερώτησή μου είναι η εξής.

Μπορώ να ελεγχθώ από την ΑΑΔΕ για τα παραπάνω έξοδα? 

Πόσο περίπου θα είναι ο φόρος που θα πληρώσω?

Επεξ/σία από juanito1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, juanito1 είπε

Καλησπέρα,

Είμαι μισθωτός ιδιωτικού τομέα με έσοδα 14.000 και έξοδα γύρω στα 17.000 με ένα όχημα στο όνομά μου (χρονολογίας 2011, όχι τίποτα τρελό) και ένα ακίνητο, το οποίο ενοικιάζω και είμαι φιλοξενούμενος από τους γονείς μου.

Γιατι δεν απευθύνεσαι σε κάποιον λογιστή; 

Εμεις εδω αν και ειναι γνωστο οτι εχουμε γνώσεις για ολα... Καλυτερα θα εμπιστευόμουν τον λογιστη μου... 

Δημοσ.
6 minutes ago, dbrillis said:

Εγω λεω οτι κινδυνεύεις. Το πόσο θα πληρώσεις δεν το ξερω. 

αν βάλεις κάτω τους αριθμούς, θεωρητικά κινδυνεύει η μισή και πλέον ελλάδα γιατί στους περισσότερους τα νούμερα δε βγαίνουν με το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί.

Σήμερα κιολας διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε σχετικά με τα έξοδα των ελλήνων. Σύγκρινε τα έξοδα με ηλεκτρονικά μέσα και με μετρητά. Κι αυτοί σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγανε. Ότι δε βγαίνουν τα νούμερα, άρα κάτι δε πάει κάλα. Τελείως απλοϊκά, δε γίνεται όλοι οι έλληνες να δηλώνουν πχ 100€ και να ξοδεύουν 120€. Τρώνε αποταμιεύσεις, έχουν μαύρο χρήμα; Ας υποθέσει ο καθένας ό,τι θέλει

Επι του θέματος τώρα. Αν εγώ βγάζω 100 και ξοδεύω 120 (δε λέμε να το κάνεις συνέχεια) δε σημαίνει πρόβλημα. Διότι πολύ απλά μπορεί να έχω αποταμιεύσεις. Ο ts έγραψε ότι πέρυσι ξόδεψε λιγότερα απ όσα έβγαλε κατα ~3000€. Ε ωραία, αυτά που αποταμίεσε πέρυσι τα ξόδεψε φέτος. Έληξε το θέμα. Που είναι το πρόβλημα και γιατί να έχει πρόβλημα; Μη τρομοκρατείτε τον κόσμο.

Αν αυτό το κάνει για χρόνια τότε μπορεί να έχει θέμα και πάλι αν τα ποσά είναι μικρά, παίζεται. Αν και λογικά σιγά σιγά θα δυσκολεύουν τα πράγματα

Δημοσ.
9 minutes ago, Bitbit said:

αν βάλεις κάτω τους αριθμούς, θεωρητικά κινδυνεύει η μισή και πλέον ελλάδα γιατί στους περισσότερους τα νούμερα δε βγαίνουν με το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί.

Σήμερα κιολας διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε σχετικά με τα έξοδα των ελλήνων. Σύγκρινε τα έξοδα με ηλεκτρονικά μέσα και με μετρητά. Κι αυτοί σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγανε. Ότι δε βγαίνουν τα νούμερα, άρα κάτι δε πάει κάλα. Τελείως απλοϊκά, δε γίνεται όλοι οι έλληνες να δηλώνουν πχ 100€ και να ξοδεύουν 120€. Τρώνε αποταμιεύσεις, έχουν μαύρο χρήμα; Ας υποθέσει ο καθένας ό,τι θέλει

Επι του θέματος τώρα. Αν εγώ βγάζω 100 και ξοδεύω 120 (δε λέμε να το κάνεις συνέχεια) δε σημαίνει πρόβλημα. Διότι πολύ απλά μπορεί να έχω αποταμιεύσεις. Ο ts έγραψε ότι πέρυσι ξόδεψε λιγότερα απ όσα έβγαλε κατα ~3000€. Ε ωραία, αυτά που αποταμίεσε πέρυσι τα ξόδεψε φέτος. Έληξε το θέμα. Που είναι το πρόβλημα και γιατί να έχει πρόβλημα; Μη τρομοκρατείτε τον κόσμο.

Αν αυτό το κάνει για χρόνια τότε μπορεί να έχει θέμα και πάλι αν τα ποσά είναι μικρά, παίζεται. Αν και λογικά σιγά σιγά θα δυσκολεύουν τα πράγματα

Του απάντησα έτσι γιατί είπε οτι θελει μια γνώμη. Είπα και εγω μια γνωμη. 

Ετσι ειναι οταν ζητας γνώμες στο ίντερνετ. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, juanito1 είπε

Καλησπέρα,

14000 από μισθούς και ενοίκιο ή 14000 από μισθούς συν τα έσοδα από το ενοίκιο; Είναι μικρά τα ποσά και δύσκολα θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fmarkos είπε

14000 από μισθούς και ενοίκιο ή 14000 από μισθούς συν τα έσοδα από το ενοίκιο; Είναι μικρά τα ποσά και δύσκολα θα έχεις πρόβλημα.

Συν τα έσοδα από ενοίκιο που είναι περίπου 2000+

Δημοσ.

Άρα η διαφορά σου είναι ακόμα μικρότερη και σίγουρα αρκετά μικρή για να ανησυχείς. 

Δημοσ.

Μόνο αν θελήσεις στο μέλλον να κάνεις κάποια αγορά ακινήτου, ίσως έχεις πρόβλημα.

Γιατί θα σου πουν ότι με αυτά τα έσοδα-έξοδα δεν δικαιολογείται αποταμίευση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...