YellowGr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εδώ και 40 μέρες ο γείτονάς μου πήρε ένα σκύλο ο οποίος γαβγίζει όλη μέρα. Αρχικά τον είχε δεμένο όλη μέρα κάτω από ένα δέντρο με ηλεκτρικό κολάρο. Αφού δεν την πάλευα με τίποτα, τον έπιασα 2-3 φορές και του είπα ότι γαβγίζει και τι θα κάνουμε. Δεν είναι σωστό να τον έχει δεμένο όλη μέρα και να του βγάλει και το κολάρο. Πάντα ήταν πολύ ευγενικός και ένιωθα ότι έχουμε συνεννόηση, αλλά τελικά, ναι μεν ευγενικός, αλλά δεν τον ένοιαζε τίποτα και ούτε έκανε απολύτως τίποτα ενώ μου είπε ότι θα το φροντίσει. Τον ξαναβρίσκω, του λέω ακόμα γαβγίζει ο σκύλος κτλ., μου λέει συγγνώμη έχεις δίκιο και θα το φτιάξω. Πάλι τα ίδια, δεν κάνει τίποτα. Παίρνω την αστυνομία και έρχονται και του είπαν να βγάλει το κολάρο και να τον έχει ελεύθερο. Ο σκύλος ζει στο ισόγειο και έχει μεγάλη αυλή. Του έβγαλε το κολάρο, το σκυλί είναι ελεύθερο, αλλά κάθε βράδυ ξεκινάει να γαβγίζει κάνα 20λεπτο, μετά σταματάει, μετά από κάνα δίωρο πάλι τα ίδια (3 η ώρα το βράδυ, 5 η ώρα το βράδυ). Εγώ ξυπνάω κάθε φορά και μέχρι να σταματήσει δεν μπορώ να κοιμηθώ. Του ξαναμιλάω να δούμε τι γίνεται και γιατί γαβγίζει το βράδυ, του δείχνω βίντεο πώς ακούγεται και μου λέει δεν μπορώ να σου κάνω κάτι και κακώς έφερες την αστυνομία. Του λέω να το βάζει μέσα το βράδυ, πάλι δεν τον νοιάζει. Το οικόπεδο είναι δικό του, έχει 3 σπίτια στα οποία στο ένα μένει η μάνα του, στο άλλο η αδερφή του και ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝ ΕΔΩ. Το σκυλί του βάζει φαγητό και νερό η μητέρα του. Λοιπόν, έχω απελπιστεί με την κατάσταση, πάω στην αστυνομία, μου λένε θα τον πάρουν τηλέφωνο για συστάσεις. Γίνεται αυτό, πάλι δεν αλλάζει τίποτα, ξαναπάω στην αστυνομία, μου λένε θα τον ξαναπάρουμε και κάθε φορά που γαβγίζει πάρε το 100 τηλέφωνο να έρχονται. Πάλι τα ίδια, εγώ έχω πάρει 5 φορές το 100 σε 5 διαφορετικές μέρες εν ώρα κοινής ησυχίας, τις 4 νομίζω δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, την 5η φορά με πήραν πίσω τηλέφωνο και μου είπαν να κατέβω κάτω. Κατεβαίνω, τους δείχνω το σκύλο που γαβγίζει, τους εξηγώ τι και πώς και μου λένε θα γράψουμε διατάραξη. Τους λέω δεν μπορείτε να τον γράψετε κάτι άλλο, μου λένε όχι, δεν γίνεται κάτι άλλο. Πάω σε δικηγόρο γνωστό και μου λέει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, ασφαλιστικά μέτρα αν κάνεις, απλά θα γίνεται το ίδιο, θα παίρνεις τηλέφωνο ότι γαβγίζει αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα, μήνυση θα πάρει χρόνια να εκδικαστεί η υπόθεση. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, έχω απελπιστεί. Ο ύπνος μου έχει διαταραχτεί παντελώς. Έχω και εγώ σκύλο μέσα στο σπίτι, τον οποίο φυσικά φροντίζω να μην γαβγίζει και να ενοχλεί. Πρώτη φορά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από YellowGr
JustGud Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ψάχνεις για εξτρεμιστές φιλόζωους ή φιλοζωική που θα ασχοληθεί, ή θα του πάρουν τον σκύλο ή θα τον φοβίσουν τόσο που θα κάνει κάτι. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από JustGud 1
YellowGr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 3 λεπτά πριν, JustGud είπε Ψάχνεις για εξτρεμιστές φιλόζωους ή φιλοζωική που θα ασχοληθεί, ή θα του πάρουν τον σκύλο ή θα τον φοβίσουν τόσο που θα κάνει κάτι. Γιατι να ασχοληθει η φιλοζωική απο τη στιγμη που ο σκυλος πλεον ζει ελευθερος ομως σε μεγαλη αυλη
duende Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δυστυχως επεσες σε (αλλον εναν) ουγκανο ιδιοκτητη σκυλου. Συνεχισε να καλεις την αστυνομια να κανει καταγραφη και κανε μηνυση. Δες και με αλλο δικηγορο που μπορει να μη βαριεται οσο ο πρωτος. Υπαρχουν και δεδικασμενα και σιγουρα δεν εκαναν χρονια. Ισως με ολα αυτα μαζευτει 1
blitzNikos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δυστυχώς, πράγματι, έπεσες σε κάποιον αδιάφορο/αναίσθητο ιδιοκτήτη σκύλου. Μπορείς, πράγματι, να συνεχίσεις να καλείς την αστυνομία κλπ και να κάνεις μήνυση, ασφαλιστικά, ακόμα και αγωγή και να ζητάς αποζημίωση για τη ζημιά που παθαίνεις, αφού χάνεις τον ύπνο σου και ταράζεσαι ψυχολογικά κάθε βράδυ, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να λειτουργήσεις σωστά το πρωί. Όμως ο γνωστός σου δικηγόρος δε βαριέται... Προς τιμήν του, σε προειδοποίησε για τι θα αντιμετωπίσεις αν εμπλακείς δικαστικά. Όποιος έχει σχέση με δικαστήρια γνωρίζει ότι υπάρχουν δυστυχώς αρκετά θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα όπου, ενώ θεωρητικά υπάρχουν σχετικές διατάξεις που τα ρυθμίζουν, στην πράξη πολύ σπάνια βρίσκεις άκρη, ενώ μπλέκεις σε μια χρονοβόρα, δαπανηρή και ατελέσφορη διαδικασία. Με όσα αναφέρω δεν εννοώ να μην κινηθείς δικαστικά, αλλά να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά και οικονομικά για το τι πιθανότατα θα επακολουθήσει... Υπομονή και κουράγιο...
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, YellowGr είπε Καλημέρα σε όλους, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εδώ και 40 μέρες ο γείτονάς μου πήρε ένα σκύλο ο οποίος γαβγίζει όλη μέρα. Αρχικά τον είχε δεμένο όλη μέρα κάτω από ένα δέντρο με ηλεκτρικό κολάρο. Αφού δεν την πάλευα με τίποτα, τον έπιασα 2-3 φορές και του είπα ότι γαβγίζει και τι θα κάνουμε. Δεν είναι σωστό να τον έχει δεμένο όλη μέρα και να του βγάλει και το κολάρο. Πάντα ήταν πολύ ευγενικός και ένιωθα ότι έχουμε συνεννόηση, αλλά τελικά, ναι μεν ευγενικός, αλλά δεν τον ένοιαζε τίποτα και ούτε έκανε απολύτως τίποτα ενώ μου είπε ότι θα το φροντίσει. Τον ξαναβρίσκω, του λέω ακόμα γαβγίζει ο σκύλος κτλ., μου λέει συγγνώμη έχεις δίκιο και θα το φτιάξω. Πάλι τα ίδια, δεν κάνει τίποτα. Παίρνω την αστυνομία και έρχονται και του είπαν να βγάλει το κολάρο και να τον έχει ελεύθερο. Ο σκύλος ζει στο ισόγειο και έχει μεγάλη αυλή. Του έβγαλε το κολάρο, το σκυλί είναι ελεύθερο, αλλά κάθε βράδυ ξεκινάει να γαβγίζει κάνα 20λεπτο, μετά σταματάει, μετά από κάνα δίωρο πάλι τα ίδια (3 η ώρα το βράδυ, 5 η ώρα το βράδυ). Εγώ ξυπνάω κάθε φορά και μέχρι να σταματήσει δεν μπορώ να κοιμηθώ. Του ξαναμιλάω να δούμε τι γίνεται και γιατί γαβγίζει το βράδυ, του δείχνω βίντεο πώς ακούγεται και μου λέει δεν μπορώ να σου κάνω κάτι και κακώς έφερες την αστυνομία. Του λέω να το βάζει μέσα το βράδυ, πάλι δεν τον νοιάζει. Το οικόπεδο είναι δικό του, έχει 3 σπίτια στα οποία στο ένα μένει η μάνα του, στο άλλο η αδερφή του και ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝ ΕΔΩ. Το σκυλί του βάζει φαγητό και νερό η μητέρα του. Λοιπόν, έχω απελπιστεί με την κατάσταση, πάω στην αστυνομία, μου λένε θα τον πάρουν τηλέφωνο για συστάσεις. Γίνεται αυτό, πάλι δεν αλλάζει τίποτα, ξαναπάω στην αστυνομία, μου λένε θα τον ξαναπάρουμε και κάθε φορά που γαβγίζει πάρε το 100 τηλέφωνο να έρχονται. Πάλι τα ίδια, εγώ έχω πάρει 5 φορές το 100 σε 5 διαφορετικές μέρες εν ώρα κοινής ησυχίας, τις 4 νομίζω δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, την 5η φορά με πήραν πίσω τηλέφωνο και μου είπαν να κατέβω κάτω. Κατεβαίνω, τους δείχνω το σκύλο που γαβγίζει, τους εξηγώ τι και πώς και μου λένε θα γράψουμε διατάραξη. Τους λέω δεν μπορείτε να τον γράψετε κάτι άλλο, μου λένε όχι, δεν γίνεται κάτι άλλο. Πάω σε δικηγόρο γνωστό και μου λέει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, ασφαλιστικά μέτρα αν κάνεις, απλά θα γίνεται το ίδιο, θα παίρνεις τηλέφωνο ότι γαβγίζει αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα, μήνυση θα πάρει χρόνια να εκδικαστεί η υπόθεση. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, έχω απελπιστεί. Ο ύπνος μου έχει διαταραχτεί παντελώς. Έχω και εγώ σκύλο μέσα στο σπίτι, τον οποίο φυσικά φροντίζω να μην γαβγίζει και να ενοχλεί. Πρώτη φορά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Καλά, η αστυνομία ειναι γνωστό ότι δεν ξερει καν πως να κανει σωστά την δουλειά της αλλα απορώ με τον δικηγόρο σου. Δες τα link για το τι προβλεπεται Διατάραξη Κοινής Ησυχίας | Νομικά Blogs | Lawspot Διατάραξη κοινής ησυχίας - Ασφαλιστικά μέτρα - Δικηγόρος (iter-legis.gr) "Ποιες είναι οι κυρώσεις; Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984 με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες. Εφ' όσον γίνει καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας, που θεωρείται κατά τα άνω ως έγκλημα, αυτό είναι αυτόφωρο και μπορεί να επιληφθεί η αστυνομία για σύλληψη των "δραστών" και τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου (σύλληψη, προσαγωγή σε εισαγγελέα, παραπομπή προς εκδίκαση στο αυτόφωρο ακροατήριο)." "Μπορεί να γίνει μήνυση για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας; Τα μέτρα για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας ρυθμίζονται μέχρι και σήμερα με την αστυνομική διάταξη υπ’ αριθμ. 3 του 1995, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή. Συνεπώς, μία επιλογή που υπάρχει στην περίπτωση ύπαρξης ενός ενοχλητικού γείτονα είναι η παρέμβαση της αστυνομίας και η υποβολή έγκλησης, η οποία επισύρει τις ανωτέρω ποινές, με τη διαδικασία του αυτόφωρου." "Υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα για την φασαρία από γείτονα; Πολλές φορές, όταν η παραβίαση είναι συνεχόμενη και συστηματική, η αποτελεσματικότερη λύση μπορεί να βρεθεί στα αστικά δικαστήρια, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα ζητεί να σταματήσει η διατάραξη, οι ενοχλητικοί δηλαδή θόρυβοι και να επιβληθεί χρηματική ποινή κάθε φορά που υπάρχει παραβίαση. Το σημαντικότατο πλεονέκτημα της επιλογής αυτής είναι ότι οι ενέργειες δρομολογούνται άμεσα, σε αντίθεση π.χ. με την υποβολή μήνυσης που μπορεί να απαιτηθεί η παρέλευση μηνών ώστε να κληθεί ο υπαίτιος από τις αστυνομικές αρχές και έτσι να διαιωνίζεται η κατάσταση, αφού αυτός δεν θα έχει λάβει καν γνώση της υποβολής της μήνυσης! Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα διατάσσονται όχι μόνο όταν υπάρχει διατάραξη των ωρών κοινής ησυχίας, αλλά και όταν υπάρχει μια ενοχλητική κατάσταση συνεχόμενη και με επαναλαμβανόμενα περιστατικά και η οποία διαταράσσει εν γένει την ηρεμία, προσβάλλει την προσωπικότητα, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία κ.α." Οπως καταλαβαινεις η λύση σου ειναι: Φωνάζεις την αστυνομία Ερχεται και ζητάς ξεκαθαρα να καταθέσεις μύνηση (νομίζω την καταθέτεις στο τμημα). Απαιτείς σύμφωνα με την νομοθεσια να προχωρήσει η αυτοφορη διαδικασία και στην συληψη του ιδιοκτητη ή αλλου . Δεν εχει σημασία εαν δεν ειναι ο ιδιος στο σπίτι. Το αυτοφορο θα ισχύσιε για οποιον ειναι ή οποιον μπορει να βρεθει που ειναι μεσα στις επομενες 47 ωρες και 59 λεπτα (τοσο ισχυει το αυτοφορο). Εχουν υποχρεωση να εφαρμοσουν τον νομο αλλιως εχουν οι ιδιοι ευθυνες. Εαν αρνηθουν τότε ζητας τα στοιχεια τους για νομικες ενεργειες. Εχεις δικαιωμα να ενημερωθείς για την εξεληξη της συληψης αργοτερα. Βρισκεις σοβαρο δικηγόρο Προχωρας σε ασφαλιστικα μετρα. Οπως ειδες ειναι αποτελουνται μονο απο παρατηρησεις αλλα και χρηματικες ποινες οποτε θα τσουζει το καθε γαβγισμα. Δυστυχως ολα αυτα εχουν ενα κοστος. Και χρηματικο και ψυχικο. Δεν γινεται να γινονται ολα αυτοματα εαν κατι στραβωσει πολυ. Αλλα και η ψυχική σου ηρεμια δεν ξερω ποσο κοστολογείται. Εχεις επιλογες αλλα πρεπει να παρεις αποφαση να τις εξασκήσεις. Εασυ αποφασιζεις. 2
YellowGr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Καλά, η αστυνομία ειναι γνωστό ότι δεν ξερει καν πως να κανει σωστά την δουλειά της αλλα απορώ με τον δικηγόρο σου. Δες τα link για το τι προβλεπεται Διατάραξη Κοινής Ησυχίας | Νομικά Blogs | Lawspot Διατάραξη κοινής ησυχίας - Ασφαλιστικά μέτρα - Δικηγόρος (iter-legis.gr) "Ποιες είναι οι κυρώσεις; Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984 με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες. Εφ' όσον γίνει καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας, που θεωρείται κατά τα άνω ως έγκλημα, αυτό είναι αυτόφωρο και μπορεί να επιληφθεί η αστυνομία για σύλληψη των "δραστών" και τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου (σύλληψη, προσαγωγή σε εισαγγελέα, παραπομπή προς εκδίκαση στο αυτόφωρο ακροατήριο)." "Μπορεί να γίνει μήνυση για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας; Τα μέτρα για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας ρυθμίζονται μέχρι και σήμερα με την αστυνομική διάταξη υπ’ αριθμ. 3 του 1995, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή. Συνεπώς, μία επιλογή που υπάρχει στην περίπτωση ύπαρξης ενός ενοχλητικού γείτονα είναι η παρέμβαση της αστυνομίας και η υποβολή έγκλησης, η οποία επισύρει τις ανωτέρω ποινές, με τη διαδικασία του αυτόφωρου." "Υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα για την φασαρία από γείτονα; Πολλές φορές, όταν η παραβίαση είναι συνεχόμενη και συστηματική, η αποτελεσματικότερη λύση μπορεί να βρεθεί στα αστικά δικαστήρια, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα ζητεί να σταματήσει η διατάραξη, οι ενοχλητικοί δηλαδή θόρυβοι και να επιβληθεί χρηματική ποινή κάθε φορά που υπάρχει παραβίαση. Το σημαντικότατο πλεονέκτημα της επιλογής αυτής είναι ότι οι ενέργειες δρομολογούνται άμεσα, σε αντίθεση π.χ. με την υποβολή μήνυσης που μπορεί να απαιτηθεί η παρέλευση μηνών ώστε να κληθεί ο υπαίτιος από τις αστυνομικές αρχές και έτσι να διαιωνίζεται η κατάσταση, αφού αυτός δεν θα έχει λάβει καν γνώση της υποβολής της μήνυσης! Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα διατάσσονται όχι μόνο όταν υπάρχει διατάραξη των ωρών κοινής ησυχίας, αλλά και όταν υπάρχει μια ενοχλητική κατάσταση συνεχόμενη και με επαναλαμβανόμενα περιστατικά και η οποία διαταράσσει εν γένει την ηρεμία, προσβάλλει την προσωπικότητα, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία κ.α." Οπως καταλαβαινεις η λύση σου ειναι: Φωνάζεις την αστυνομία Ερχεται και ζητάς ξεκαθαρα να καταθέσεις μύνηση (νομίζω την καταθέτεις στο τμημα). Απαιτείς σύμφωνα με την νομοθεσια να προχωρήσει η αυτοφορη διαδικασία και στην συληψη του ιδιοκτητη ή αλλου . Δεν εχει σημασία εαν δεν ειναι ο ιδιος στο σπίτι. Το αυτοφορο θα ισχύσιε για οποιον ειναι ή οποιον μπορει να βρεθει που ειναι μεσα στις επομενες 47 ωρες και 59 λεπτα (τοσο ισχυει το αυτοφορο). Εχουν υποχρεωση να εφαρμοσουν τον νομο αλλιως εχουν οι ιδιοι ευθυνες. Εαν αρνηθουν τότε ζητας τα στοιχεια τους για νομικες ενεργειες. Εχεις δικαιωμα να ενημερωθείς για την εξεληξη της συληψης αργοτερα. Βρισκεις σοβαρο δικηγόρο Προχωρας σε ασφαλιστικα μετρα. Οπως ειδες ειναι αποτελουνται μονο απο παρατηρησεις αλλα και χρηματικες ποινες οποτε θα τσουζει το καθε γαβγισμα. Δυστυχως ολα αυτα εχουν ενα κοστος. Και χρηματικο και ψυχικο. Δεν γινεται να γινονται ολα αυτοματα εαν κατι στραβωσει πολυ. Αλλα και η ψυχική σου ηρεμια δεν ξερω ποσο κοστολογείται. Εχεις επιλογες αλλα πρεπει να παρεις αποφαση να τις εξασκήσεις. Εασυ αποφασιζεις. Καλημέρα και ευχαριστώ για την μακροσκελή σου απάντηση. Αυτά που παραθέτεις τα έχω διαβάσει και εγώ, και ενώ φαίνονται όλα όμορφα και ωραία στη θεωρία, ο δικηγόρος το πιο εύκολο είναι να μου πάρει 1500 ευρώ για ασφαλιστικά μέτρα. Αλλά επειδή είναι δικός μου άνθρωπος, μου εξήγησε ότι μετά τα ασφαλιστικά, όταν γαυγίζει ο σκύλος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πηγαίνει στον δικαστή, ο οποίος απλά θα του λέει να προσέχει να μην γαυγίζει ο σκύλος. Κοινώς, δεν θα γίνει τίποτα, ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα. Όσον αφορά τη μήνυση, θα πάρει σίγουρα πάνω από 2 χρόνια για να εκτελεστεί και ποιος ξερει αν θα κερδισεις κατι . Τωρα αν εννοει το αρθρο οτι με το που καταβάλεις μήνυση το πανε αμεσως στον εισαγγελέα και πληρώνει πρόστιμο αυτο δεν το διευκρίνισα, μακάρι να ειναι ετσι. Θα ρωτήσω και άλλον δικηγόρο πάντως. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από YellowGr
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 13 λεπτά πριν, YellowGr είπε Καλημέρα και ευχαριστώ για την μακροσκελή σου απάντηση. Αυτά που παραθέτεις τα έχω διαβάσει και εγώ, και ενώ φαίνονται όλα όμορφα και ωραία στη θεωρία, ο δικηγόρος το πιο εύκολο είναι να μου πάρει 1500 ευρώ για ασφαλιστικά μέτρα. Αλλά επειδή είναι δικός μου άνθρωπος, μου εξήγησε ότι μετά τα ασφαλιστικά, όταν γαυγίζει ο σκύλος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πηγαίνει στον δικαστή, ο οποίος απλά θα του λέει να προσέχει να μην γαυγίζει ο σκύλος. Κοινώς, δεν θα γίνει τίποτα, ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα. Όσον αφορά τη μήνυση, θα πάρει σίγουρα πάνω από 2 χρόνια για να εκτελεστεί και ποιος ξερει αν θα κερδισεις κατι . Τωρα αν εννοει το αρθρο οτι με το που καταβάλεις μήνυση το πανε αμεσως στον εισαγγελέα και πληρώνει πρόστιμο αυτο δεν το διευκρίνισα, μακάρι να ειναι ετσι. Θα ρωτήσω και άλλον δικηγόρο πάντως. Ακομη και εαν η μυνηση σου εκδικαστει μετα απο 2 χρονια τουλαχιστον θα εχεις κατι κερδισει. Ο σκυλος θα ζησει για τουλαχιστον αλλα 12 χρονια. Επίσης το τι προβλεπεται απο τα ασφαλιστικα μετρα ειναι στην κριση του δικαστηρίου. Εαν το παλαιψει σωστα ο δικηγορος σου και εσυ μπορει να προβλέπεται επιπλεον χρηματικό προστιμο καθε φορα που γαβγίζει τότε δεν θα μπορει κανενας δικαστης να πει διαφορετικα. Δεν μπορει με το ετσι θελω να αναιραίσει προηγούμενη αποφαση διακαστηρίου. Το νοημα των ασφαλιστικων μετρων (οταν εκδικαζονται υπερ σου) ειναι να εξασφαλίσουν αυτον που θίγεται υπερμετρα απο αυτη την καθυστερηση της εκδικασης. Προσωπικα θα πηγαινα και θα επαιρνα καποια γνωματευση ότι εχεις προβληματα υπνου και οτι τα προβληματα ύπνου σου δημιουργούν αναστατωση και προβλήματα ψυχικής υγείας. Επισης σαν δικηγόρος με βαση τα προηγουμενα θα εξηγουσα ότι εχουν σαν αποτελεσμα μειωμενη αποδοση στην εργασια σου, μειωμενη προσύλωση και πιθανά προβλήματα ασφαλούς εργασίας λογω αυπνίας, πιθανοτητα απολυσης κλπ κλπ. Δηλαδη απλα θα παρουσίαζα την πραγματικότητα αλλα με βεβαιώσεις ειδικων για να εχει βαρυτητα. Πανω σε αυτη την βαση θα ζησουσα την αμεση απομακρυνση του σκυλου μεχρι την εκδικαση της υποθεσης με χρηματική ποινή σε αντιθετη περιπτωση για καθε παραβιαση των ασφαλιστικων μετρων. Εννοειται θα ειχε ειδοποιήσει τον δικηγορο μου να ειναι σε εγρηγορση για την φορα που θα καλεσεις την αστυνομία ωστε να ειναι παρον κατα την αφιξή τους απαιτωντας να προχωρήσουν στην αυτοφορη διαδικασία. Και μονο η αυτοφορη διδικασια εαν γινεται καθε φορα δημιουργεί προβλημα στον ιδιοκτητη του σκυλου. Οποτε σιγουρα θα θελησει αναγκαστικα να τον απομακρυνει. Να τον εκπαιδευσει το αποκλειω αν και για αυτον θα ηταν η πιο ευκολη λυση με ενα εκπαιδευτη σκυλων.
YellowGr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ακομη και εαν η μυνηση σου εκδικαστει μετα απο 2 χρονια τουλαχιστον θα εχεις κατι κερδισει. Ο σκυλος θα ζησει για τουλαχιστον αλλα 12 χρονια. Επίσης το τι προβλεπεται απο τα ασφαλιστικα μετρα ειναι στην κριση του δικαστηρίου. Εαν το παλαιψει σωστα ο δικηγορος σου και εσυ μπορει να προβλέπεται επιπλεον χρηματικό προστιμο καθε φορα που γαβγίζει τότε δεν θα μπορει κανενας δικαστης να πει διαφορετικα. Δεν μπορει με το ετσι θελω να αναιραίσει προηγούμενη αποφαση διακαστηρίου. Το νοημα των ασφαλιστικων μετρων (οταν εκδικαζονται υπερ σου) ειναι να εξασφαλίσουν αυτον που θίγεται υπερμετρα απο αυτη την καθυστερηση της εκδικασης. Προσωπικα θα πηγαινα και θα επαιρνα καποια γνωματευση ότι εχεις προβληματα υπνου και οτι τα προβληματα ύπνου σου δημιουργούν αναστατωση και προβλήματα ψυχικής υγείας. Επισης σαν δικηγόρος με βαση τα προηγουμενα θα εξηγουσα ότι εχουν σαν αποτελεσμα μειωμενη αποδοση στην εργασια σου, μειωμενη προσύλωση και πιθανά προβλήματα ασφαλούς εργασίας λογω αυπνίας, πιθανοτητα απολυσης κλπ κλπ. Δηλαδη απλα θα παρουσίαζα την πραγματικότητα αλλα με βεβαιώσεις ειδικων για να εχει βαρυτητα. Πανω σε αυτη την βαση θα ζησουσα την αμεση απομακρυνση του σκυλου μεχρι την εκδικαση της υποθεσης με χρηματική ποινή σε αντιθετη περιπτωση για καθε παραβιαση των ασφαλιστικων μετρων. Εννοειται θα ειχε ειδοποιήσει τον δικηγορο μου να ειναι σε εγρηγορση για την φορα που θα καλεσεις την αστυνομία ωστε να ειναι παρον κατα την αφιξή τους απαιτωντας να προχωρήσουν στην αυτοφορη διαδικασία. Και μονο η αυτοφορη διδικασια εαν γινεται καθε φορα δημιουργεί προβλημα στον ιδιοκτητη του σκυλου. Οποτε σιγουρα θα θελησει αναγκαστικα να τον απομακρυνει. Να τον εκπαιδευσει το αποκλειω αν και για αυτον θα ηταν η πιο ευκολη λυση με ενα εκπαιδευτη σκυλων. "Εννοειται θα ειχε ειδοποιήσει τον δικηγορο μου να ειναι σε εγρηγορση για την φορα που θα καλεσεις την αστυνομία ωστε να ειναι παρον κατα την αφιξή τους απαιτωντας να προχωρήσουν στην αυτοφορη διαδικασία." Εννοεις οτι κανονικα χωρις εγω να κανω μήνυση για διαταραξη πρεπει να τον παρουν αυτοφορο? Εμενα μου ειπαν οτι απλα καταγραφεται ως διαταραξη, οταν τους ειπα δεν μπορειτε να του βαλετε προστιμο μου ειπαν οχι. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από YellowGr
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 11 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ακομη και εαν η μυνηση σου εκδικαστει μετα απο 2 χρονια τουλαχιστον θα εχεις κατι κερδισει. Ο σκυλος θα ζησει για τουλαχιστον αλλα 12 χρονια. Επίσης το τι προβλεπεται απο τα ασφαλιστικα μετρα ειναι στην κριση του δικαστηρίου. Εαν το παλαιψει σωστα ο δικηγορος σου και εσυ μπορει να προβλέπεται επιπλεον χρηματικό προστιμο καθε φορα που γαβγίζει τότε δεν θα μπορει κανενας δικαστης να πει διαφορετικα. Δεν μπορει με το ετσι θελω να αναιραίσει προηγούμενη αποφαση διακαστηρίου. Το νοημα των ασφαλιστικων μετρων (οταν εκδικαζονται υπερ σου) ειναι να εξασφαλίσουν αυτον που θίγεται υπερμετρα απο αυτη την καθυστερηση της εκδικασης. Προσωπικα θα πηγαινα και θα επαιρνα καποια γνωματευση ότι εχεις προβληματα υπνου και οτι τα προβληματα ύπνου σου δημιουργούν αναστατωση και προβλήματα ψυχικής υγείας. Επισης σαν δικηγόρος με βαση τα προηγουμενα θα εξηγουσα ότι εχουν σαν αποτελεσμα μειωμενη αποδοση στην εργασια σου, μειωμενη προσύλωση και πιθανά προβλήματα ασφαλούς εργασίας λογω αυπνίας, πιθανοτητα απολυσης κλπ κλπ. Δηλαδη απλα θα παρουσίαζα την πραγματικότητα αλλα με βεβαιώσεις ειδικων για να εχει βαρυτητα. Πανω σε αυτη την βαση θα ζησουσα την αμεση απομακρυνση του σκυλου μεχρι την εκδικαση της υποθεσης με χρηματική ποινή σε αντιθετη περιπτωση για καθε παραβιαση των ασφαλιστικων μετρων. Εννοειται θα ειχε ειδοποιήσει τον δικηγορο μου να ειναι σε εγρηγορση για την φορα που θα καλεσεις την αστυνομία ωστε να ειναι παρον κατα την αφιξή τους απαιτωντας να προχωρήσουν στην αυτοφορη διαδικασία. Και μονο η αυτοφορη διδικασια εαν γινεται καθε φορα δημιουργεί προβλημα στον ιδιοκτητη του σκυλου. Οποτε σιγουρα θα θελησει αναγκαστικα να τον απομακρυνει. Να τον εκπαιδευσει το αποκλειω αν και για αυτον θα ηταν η πιο ευκολη λυση με ενα εκπαιδευτη σκυλων. Δεν ξέρω αν είσαι δικηγόρος αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα παρουσιάζεις. Πρόκειται για πταίσμα τίποτε δεν του κάνουν, σιγά μην τον συλλάβουν για διατάραξη εδώ δεν συλλαμβάνουν για ληστεία. Έχω πρόσφατη εμπειρία από αστικού δικαίου υπόθεση και σου λέω μετά βεβαιότητας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε, το πολύ πολύ να χαλάσει 3-4 χιλιάρικα για να κάνουν επίπληξη στον παραβάτη. Φίλε παθόντα δυστυχώς είσαι έρμαιο στις διαθέσεις του γείτονα, άλλαξε σπίτι αν θες να απαλλαγεις
YellowGr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Linuxdude είπε Δεν ξέρω αν είσαι δικηγόρος αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα παρουσιάζεις. Πρόκειται για πταίσμα τίποτε δεν του κάνουν, σιγά μην τον συλλάβουν για διατάραξη εδώ δεν συλλαμβάνουν για ληστεία. Έχω πρόσφατη εμπειρία από αστικού δικαίου υπόθεση και σου λέω μετά βεβαιότητας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε, το πολύ πολύ να χαλάσει 3-4 χιλιάρικα για να κάνουν επίπληξη στον παραβάτη. Φίλε παθόντα δυστυχώς είσαι έρμαιο στις διαθέσεις του γείτονα, άλλαξε σπίτι αν θες να απαλλαγεις Ειναι δικο μου το σπιτι δυστυχώς. Δηλαδη αν του κανεις μυνηση για διαταραξη κοινης ησυχιας δεν θα του κανουν τιποτα? Εχω 20 + βιντεο που γαυγιζει ο σκυλος που τα τραβαω μεσα απο το σπιτι μου και πραγματικα ακουγεται λες και εχει βαλει καποιος κομπρεσερ, επισεις εχω παει 2 φορες για συστασεις και μια φορα ξερω σιγουρα οτι η αστυνομία ηρθε το κατάγραψε ως διατάραξη. αα και κατι αλλο δεν ειναι πλεον πταισμα μετα το 2019 η διαταραξη ειναι πλημμελήμα. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από YellowGr
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, YellowGr είπε Ειναι δικο μου το σπιτι δυστυχώς. Δηλαδη αν του κανεις μυνηση για διαταραξη κοινης ησυχιας δεν θα του κανουν τιποτα? Εχω 20 + βιντεο που γαυγιζει ο σκυλος που τα τραβαω μεσα απο το σπιτι μου και πραγματικα ακουγεται λες και εχει βαλει καποιος κομπρεσερ, επισεις εχω παει 2 φορες για συστασεις και μια φορα ξερω σιγουρα οτι η αστυνομία ηρθε το κατάγραψε ως διατάραξη. αα και κατι αλλο δεν ειναι πλεον πταισμα μετα το 2019 η διαταραξη ειναι πλημμελήμα. Κατανοώ ότι έχεις δίκιο δεν χρειάζεται να με πείσεις, δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι με την μήνυση, εγώ είχα κακή εμπειρία σε διένεξη με γείτονα, πήγα σε ακρόαση σε εισαγγελέα και τον κάλεσε, τον αντίδικο, να παρουσιαστεί, δεν πήγε ποτέ, η αστυνομία πέταγε χαρταετό και έλεγε βρείτε τα ή Καντού μήνυση, ο δικηγόρος ήθελε 2200€ για ασφαλιστικά μέτρα και άλλα 1600€ για μήνυση, άλλο το ένα άλλο το άλλο και μου έλεγε και αυτός να τα βρούμε, χάος πραγματικό. Τελικά λύθηκε με μεσολάβηση κοινού γνωστού, τζάμπα τα 600€ που έδωσα σε παράβολα και μαλακιες 8 λεπτά πριν, YellowGr είπε διαταραξη ειναι πλημμελήμα. Δεν το ήξερα, ξαναπήγαινε στον δικηγόρο και κάνε ασφαλιστικά, αλλά θα πληρώσεις πολύ χρήμα φιλε
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 35 λεπτά πριν, Linuxdude είπε Δεν ξέρω αν είσαι δικηγόρος αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα παρουσιάζεις. Πρόκειται για πταίσμα τίποτε δεν του κάνουν, σιγά μην τον συλλάβουν για διατάραξη εδώ δεν συλλαμβάνουν για ληστεία. Έχω πρόσφατη εμπειρία από αστικού δικαίου υπόθεση και σου λέω μετά βεβαιότητας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε, το πολύ πολύ να χαλάσει 3-4 χιλιάρικα για να κάνουν επίπληξη στον παραβάτη. Φίλε παθόντα δυστυχώς είσαι έρμαιο στις διαθέσεις του γείτονα, άλλαξε σπίτι αν θες να απαλλαγεις Δικηγόρος δεν είμαι αλλά για ότι λέω φροντίζω να μαθαίνω την σχετική νομοθεσία εάν απαιτείται Εγώ λοιπόν διαβάζω αυτό: "Μέχρι το 2019 οι παραβάτες της τήρησης των κανόνων κοινής ησυχίας τιμωρούνταν με βάση το άρθρο (Ν.1481/1984) σε βαθμό πταίσματος, πρόστιμο ή κράτηση. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πιο αυστηρά αφού με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (Ν.4637/2019), η διατάραξη της κοινής ησυχίας θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα. Οι παραβάτες μπορεί να επιβαρυνθούν με χρηματική ποινή έως και 150 ημερήσιες μονάδες και φυλάκιση έως και 5 μήνες. Δεδομένου ότι ο κώδικας ασχολείται με κάθε είδους παραβιάσεις, η επιβολή της ποινής εξαρτάται από τη σοβαρότητα της εκάστοτε περίπτωσης." Οποτε υποθέτω ότι αναφέρεστε σε προ 2019 διατάξεις. Η διατάραξη κοινής ησυχιας όπως αναφέρουν οι νομικοί και όχι εγώ αποτελειβπια ποινικό αδίκημα και όχι πταίσμα και προβλέπεται κράτηση στα πλαισια αυτοφώρου Δεν είναι δικό μου θέμα το τι θα κάνει ο καθένας. Τα δεδομένα απλά παραθέτω ώστε να μπορεί να αποφασίσει
YellowGr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 14 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Δικηγόρος δεν είμαι αλλά για ότι λέω φροντίζω να μαθαίνω την σχετική νομοθεσία εάν απαιτείται Εγώ λοιπόν διαβάζω αυτό: "Μέχρι το 2019 οι παραβάτες της τήρησης των κανόνων κοινής ησυχίας τιμωρούνταν με βάση το άρθρο (Ν.1481/1984) σε βαθμό πταίσματος, πρόστιμο ή κράτηση. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πιο αυστηρά αφού με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (Ν.4637/2019), η διατάραξη της κοινής ησυχίας θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα. Οι παραβάτες μπορεί να επιβαρυνθούν με χρηματική ποινή έως και 150 ημερήσιες μονάδες και φυλάκιση έως και 5 μήνες. Δεδομένου ότι ο κώδικας ασχολείται με κάθε είδους παραβιάσεις, η επιβολή της ποινής εξαρτάται από τη σοβαρότητα της εκάστοτε περίπτωσης." Οποτε υποθέτω ότι αναφέρεστε σε προ 2019 διατάξεις. Η διατάραξη κοινής ησυχιας όπως αναφέρουν οι νομικοί και όχι εγώ αποτελειβπια ποινικό αδίκημα και όχι πταίσμα και προβλέπεται κράτηση στα πλαισια αυτοφώρου Δεν είναι δικό μου θέμα το τι θα κάνει ο καθένας. Τα δεδομένα απλά παραθέτω ώστε να μπορεί να αποφασίσει Γενικά, πάντως, από μια μικρή γεύση από τη δικαιοσύνη, δεν δουλεύει και πολύ σωστά. Με λίγα λόγια, η αστυνομία ήρθε, είδε ότι υπάρχει διατάραξη, δηλαδή πλημμέλημα, και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Απλώς μου είπε ότι θα καταγραφεί.
Nabuko Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 19 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε όπως αναφέρουν οι νομικοί και όχι εγώ αποτελει πια ποινικό αδίκημα πλημέλλημα και όχι πταίσμα Fixed. Οι νομικοί αποκλείεται να αναφέρουν κάτι τέτοιο μιας και το πταίσμα θεωρείται και αυτό ποινικό αδίκημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις