Προς το περιεχόμενο

Στα τέλη Ιουλίου φημολογείται ότι θα λανσαριστούν οι desktop επεξεργαστές AMD Ryzen 9000-series (Granite Ridge)

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, gurgurant είπε

Δυστηχως δν έχω κάποιο από τα παιχνίδια που αναφέρεις.Εχει φίλος μου 5800x με 3080ti x570 gigabyte extreme 3200 mhz με πολύ καλό cas ακριβώς δν το θυμάμαι,σε 2κ όλα τα τρέχει πένα,δν είναι τοοοσοοοο πιο γρήγορη η 4080 από 3080 ti όποτε τι να πω,εγώ το έστησα και δν έχει θέμα με το τώρα και πίστεψε με έχει ο τύπος στο στιμ 1000+ παιχνίδια καμένος τελείως.

Η 4080 super είναι 40% πάνω από 3080ti σε raster και 150% πάνω σε ray tracing για αυτό λογικά δεν έχει θέμα ο φίλος με τον 5800x. Και εγώ 1300 παιχνίδια έχω αγορασμένα έχω δοκιμάσει πάρα πολλά και γνωρίζω τι συμβαίνει. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα αλλά σε ray tracing τα έχουν φάει τα ψώνια τους οι 5000 εκτός τους 3D με τις νέες μεγάλες κάρτες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η 4080 super είναι 40% πάνω από 3080ti σε raster και 150% πάνω σε ray tracing για αυτό λογικά δεν έχει θέμα ο φίλος με τον 5800x. Και εγώ 1300 παιχνίδια έχω αγορασμένα έχω δοκιμάσει πάρα πολλά και γνωρίζω τι συμβαίνει. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα αλλά σε ray tracing τα έχουν φάει τα ψώνια τους οι 5000 εκτός τους 3D με τις νέες μεγάλες κάρτες. 

Ετσι λενε τα χαρτια για τις καρτες οπως ολοι γνωριζουμε δεν ειναι 40% πανω 15-26 fps σε 4κ δεν τα λες και 40% πανω χεχε μην κοιτας raster  κ παπατζες διοτι αν ειναι ετσι παρε μια 7900xtx που ειναι και πιο φθηνη απο 4090,παλι αναλογα το optimize σε καθε γκειμ.Τι να σου πω μηπως να τσιμπησεις κανεναν 7800x3d και να εισαι πενα για μερικα χρονια.Εγω προσωπικα δεν αλλαζω 13900κ για τουλαχιστον 5 πρωτον για μας πουλανε παπατζες και 2ον διοτι βαρεθηκα να ασχολουμε και εχω πολυ ακριβο συστημα πιστεψε με.

Επεξ/σία από gurgurant

26 λεπτά πριν, gurgurant είπε

Ετσι λενε τα χαρτια για τις καρτες οπως ολοι γνωριζουμε δεν ειναι 40% πανω 15-26 fps σε 4κ δεν τα λες και 40% πανω χεχε μην κοιτας raster  κ παπατζες διοτι αν ειναι ετσι παρε μια 7900xtx που ειναι και πιο φθηνη απο 4090,παλι αναλογα το optimize σε καθε γκειμ.Τι να σου πω μηπως να τσιμπησεις κανεναν 7800x3d και να εισαι πενα για μερικα χρονια.Εγω προσωπικα δεν αλλαζω 13900κ για τουλαχιστον 5 πρωτον για μας πουλανε παπατζες και 2ον διοτι βαρεθηκα να ασχολουμε και εχω πολυ ακριβο συστημα πιστεψε με.

24fps στα 70 δηλαδή αν η μία βγάζει 70 και η άλλη 95 μιλάμε για 36% διαφορά. Κάνεις 95/70 και βγαίνει το ποσοστό. Θα τσιμπήσω arrow lake μεχρι τέλος του χρόνου υγεια να έχουμε και μια 5080 αργότερα και πιστεύω θα είμαι ενταξει από άποψη BN. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

24fps στα 70 δηλαδή αν η μία βγάζει 70 και η άλλη 95 μιλάμε για 36% διαφορά. Κάνεις 95/70 και βγαίνει το ποσοστό. Θα τσιμπήσω arrow lake μεχρι τέλος του χρόνου υγεια να έχουμε και μια 5080 αργότερα και πιστεύω θα είμαι ενταξει από άποψη BN. 

Αν σκεφτεις την χρηματικη διαφορα 3080τι με 4080 δεν αξιζει να κοιταξεις καν το λεω και απο οικονομικη πλευρα.Δεν ακουμπαω τπτ για τα επομενα χρονια ειμαι πενα με 13900κ και 3090 kingpin ^_^ 

Επεξ/σία από gurgurant

Μόλις τώρα, gurgurant είπε

Δεν ακουμπαω τπτ για τα επομενα χρονια ειμαι πενα με 13900κ και 3090 kingpin ^_^ 

Ε χωρίς dlss 3 είναι λίγο θεματακι καλύτερα πουλα την και πάνε σε 4070ti super να έχεις και το frame generation που είναι game changer. Μια η άλλη θα σου βγει πάνω κάτω θα καις και το μισό ρεύμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ε χωρίς dlss 3 είναι λίγο θεματακι καλύτερα πουλα την και πάνε σε 4070ti super να έχεις και το frame generation που είναι game changer. Μια η άλλη θα σου βγει πάνω κάτω θα καις και το μισό ρεύμα. 

Δεν αξιζει γτ ειναι πολυ καλη εκδοση για να την σκοτωσω την λυπαμαι....Δεν την στην φωτο στην αγγελια μου.

Επεξ/σία από gurgurant

Μόλις τώρα, gurgurant είπε

Δεν αξιζει γτ ειναι πολυ καλη εκδοση για να την σκοτωσω την λυπαμαι....Δεν την στην φωτο στην αγγελια μου.

Παιχνίδι και αυτό με τις εκδόσεις εδώ και αρκετά χρόνια. Γομάρια ψύκτρες έχουν όλες το oc δεν αξίζει μετά πας στα rgb. Είχα strix merc και πολλές άλλες καλά τα φρου φρου αλλά πληρώνεις δυσανάλογα παραπάνω για αυτά δυστυχώς. 

• Like 1

Στις 2/6/2024 στις 10:56 ΠΜ, Hacker?pcs είπε

Είναι δυνατόν κανένας να κάτσει σοβαρά να απαντήσει σε επιχειρήματα τύπου "ο 10900 έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 5800X3D"; Το έχεις γράψει 150 φορές σε οποιοδήποτε thread αφορά CPUs, ε έχουν βαρεθεί να σου απαντάνε και απλά βάζουν reactions γέλιου μην το πάρει και κανείς που δεν έχει ενημερωθεί στα σοβαρά ότι ισχύει. Η πλάκα είναι ότι γράφεις μόνος σου ότι τα reviews επαγγελματιών, με 350 rigs, με 350 διαφορετικούς συνδυασμούς hardware, με έναν τόνο data, variables κτλ (βλέπε π.χ. GamersNexus που δεν χαρίζει κάστανο σε καμία εταιρεία) βγάζουν όλοι το ίδιο αποτέλεσμα αλλά εσύ λες "είναι όλα ψέματα, δείτε τον ραντομά στο youtube ή σε ένα forum post που έχει την ύψιστη αλήθεια", ε τι να κάτσει να απαντήσει κανείς σοβαρά. Εν τω μεταξύ, έχεις σαν μεσσία τον Frame Chasers, ενα κριντζά ψιλοάσχετο που είναι γνωστό ανέκδοτο στους κύκλους του OC ότι δεν ξέρει την τύφλα του, κάνει ό,τι να ναι στις συγκρίσεις του (στο MW3 14900 vs 7800X3D έχει βάλει ευκολότερες ρυθμίσεις γραφικών στον 14900), χρεώνει την πρόσβαση στον discord server και κερασάκι στην τούρτα χρεώνει $500 (ναι πεντακόσια) για "overclocking consulting", ο τύπος είναι ο ορισμός του άσχετου και επικίνδυνου

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έδωσα save file για όποιον θέλει να τρέξει δοκιμή με τον ryzen 3D του. Εκτός και αν οι Ryzen του εμπορίου είναι διαφορετικοί από αυτούς των reviewers :D.

Οι επαγγελματίες reviewers, με τα διδακτορικά και τα 350 συστήματα που λες, τεστάρουν με αργή ΣΤΟΚ RAM ή xmp και έτσι βγάζουν τον 5800X3D στα ίδια ή και πάνω ακόμα από 12900K. Ελπίζω να το έχεις πάρει χαμπάρι.

Για να σε βγάλω από τον κόπο μιας και δεν έχεις GPU  για path tracing:

Αυτό είναι από overclocked 12900K με tuned RAM πρώην μέλους του insomnia(έχει και κάποια άλλα στο κανάλι του). Χωρίς E-cores:

Spoiler

Αυτό είναι απάντηση(ίδιο save file) από 5800X3D δικού μας μέλους πάλι με tuned RAM:

Spoiler

Εκεί που σταματάει ο 5800X3D ξεκινά ο 12900K....Ειδικά σε minimum fps δεν υπάρχει επαφή. Ειρωνικά, ο 12900K του εν λόγω μέλους έχει ίδιο σκορ με τον 5800X3D στο τυποποιημένο benchmark του Cyberpunk. In game όμως γίνεται "σφαγή".

Μάντεψε τώρα ένας biased reviewer τι θα σου δείξει ώστε και την AMD να βγάλει κυρίαρχη και να μην έχει λερωμένη την φωλιά του ότι σε εξαπάτησε με ψεύτικα στοιχεία.

Αναφορά σε κείμενο

Είναι δυνατόν κανένας να κάτσει σοβαρά να απαντήσει σε επιχειρήματα τύπου "ο 10900 έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 5800X3D"; 

Σε κάποια games ΝΑΙ(Starfield, Far Cry 6, The Last of Us ίσως και στο Hogwarts από όσα ανεβάζουν οι 3Dάδες). Και το έχω αποδείξει. Προφανώς συνολικά 5800X3D > 10900K. Το θέμα είναι ότι δεν έχει τόσο κραυγαλέο προβάδισμα πάντα και παντού ώστε να δικαιολογήσει την αναβάθμιση(από 10900Κ/5900X σε 5800X3D). Καλύτερα "σκότωμα" το AM4 και μετάβαση σε AM5.

υ.γ. 1. Όποιος πιστεύει ότι λέω μπαρούφες ας αναρωτηθεί γιατί τα μέλη του insomnia που ρίχνουν τα περισσότερα λεφτά σε gaming PC είναι κατά 99% με 14900K ως κύριο σύστημα. Μαλ.... είναι;

2. Το Frame Chasers τεστάρει tuned συστήματα. Μη συγκρίσιμα πράγματα.

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις που έγιναν στην computex, περιμένεις ή φτιάχνεις τώρα που θα πέσουν οι τιμές?
(Έλεγα να βάλω 7800x3d και επειδή  δεν νομίζω ότι αξίζει να περιμένω να το κάνω τώρα ?)
Από ιντελ τίποτα ακόμα οπότε μάλλον θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Τωρα που βγαινουν οι νεοι περιμενετε παιδια μπορει ενας 9600x να ειναι στα ιδια με 7800x3D και σε πολυ χαμηλοτερη τιμη. Ιουλιο βγαινουν μην βιαζεστε. Για μενα μονο 7600 που ειναι πολυ φθηνος και μετα πηγαινετε σε καποιον 9xxx series. Η σε 5700x3D εφοσον δεν θελετε να πατε σε AM5 πλατφορμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...