Πέτρος Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 14 ώρες πριν, MTX είπε Κάτι άλλο σου έφταιγε που ήταν η 3060ti στο 80% με τον 5600x και ειδικά σε 2K , εδώ χτυπάει 100%usage η 3080 σε 2K με τον 5600x , Καλά, εύκολα μπορεί να είναι το στήσιμο των μνημών, που με τον 3δ τρως πολύ μικρότερο penalty. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 26 λεπτά πριν, floba είπε Παιζω σε 1440p alan wake 2 ultra+RT στα 110fps+/cyberpunk ultra path tracing sta 1440p 110+fps και πολλα αλλα.Δεν καταλαβαινω τι λες.Κατι λαθος κανεις.Η cpu πανω απο 50% ποτε.Και καρφωμενος στα 4450mhz 5ωρα με 65c. Τα παιδια μαλλον καποιο λαθος κανουν.Με 4080σουπερ ειμαι καρφωμενος στα παντα 110+φπς οτι game υπαρχει.Για ψαξτε το λιγο. Δοκιμασε αυτο που λεω και πες μου. Ghostwire tokyo ultra ολα συν ολα τα αλλα παιχνιδια που ειπα και θα δεις μεχρι 50% gpu usage. Το alan wake και το 2077 ειναι καθαρα gpu bound και εγω εκει 99% gpu usage εχω δεν ζοριζουν τη cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MTX Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Δοκιμασε αυτο που λεω και πες μου. Ghostwire tokyo ultra ολα συν ολα τα αλλα παιχνιδια που ειπα και θα δεις μεχρι 50% gpu usage. Το alan wake και το 2077 ειναι καθαρα gpu bound και εγω εκει 99% gpu usage εχω δεν ζοριζουν τη cpu. Αστούς να λένε , οι περισσότεροι απλά παίζουν και δεν κοιτάνε τίποτα ούτε gpu usage ούτε fps drops , η μπορεί να έχουν σαν μετρο σύγκρισης ένα προηγούμενο σύστημα που ήταν πολύ αδύναμο σε σύγκριση με το τωρινό και νιώθουν ικανοποιημένοι , δεν υπάρχει καμια αμφιβολία ο 5800x3D είναι πολύ αδύναμος για να συνδυαστεί με κάρτες από 4070Τι και πάνω , όπως και για αντίστοιχες τις AMD 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, MTX είπε Αστούς να λένε , οι περισσότεροι απλά παίζουν και δεν κοιτάνε τίποτα ούτε gpu usage ούτε fps drops , η μπορεί να έχουν σαν μετρο σύγκρισης ένα προηγούμενο σύστημα που ήταν πολύ αδύναμο σε σύγκριση με το τωρινό και νιώθουν ικανοποιημένοι , δεν υπάρχει καμια αμφιβολία ο 5800x3D είναι πολύ αδύναμος για να συνδυαστεί με κάρτες από 4070Τι και πάνω , όπως και για αντίστοιχες τις AMD Μην το παμε στο αλλο ακρο. Για μενα ολα εχουν να κανουν με την αναλυση κυριως και με τα hertz της οθονης. Σε 4Κ πχ ο 5800x3D θα τραβηξει μια 4070ti πολυ ανετα με σχεδον 99% gpu usage στα περισσοτερα μιας και θα γονατισει η καρτα πρωτα. Αλλα στα 1440p εκει θα ζοριστει στα παιχνιδια που ανεφερα μαζι με ray tracing και θα φανει το χαμηλο IPC που εχει ειδικα οπου δεν δουλευει η 3D cache καθολου. Εγω πχ στο hogwarts με ολα δεξια βλεπω μεχρι 50% gpu usage στα 3440x1440 με τον 5700x και μολις κλεισω το ray tracing παει 99% gpu usage και τα fps 150. Το ray tracing ειναι αυτο που εχει γονατισει καθε παλιο και αρκετα νεα cpu μαζι με τις πολυ δυνατες καρτες που βγηκαν τα τελευταια χρονια. Καπου στη μεση ειναι η αληθεια δηλαδη απο ολα αυτα που εχουν γραφτει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MTX Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, Arkin είπε Μην το παμε στο αλλο ακρο. Για μενα ολα εχουν να κανουν με την αναλυση κυριως και με τα hertz της οθονης. Σε 4Κ πχ ο 5800x3D θα τραβηξει μια 4070ti πολυ ανετα με σχεδον 99% gpu usage στα περισσοτερα μιας και θα γονατισει η καρτα πρωτα. Αλλα στα 1440p εκει θα ζοριστει στα παιχνιδια που ανεφερα μαζι με ray tracing και θα φανει το χαμηλο IPC που εχει ειδικα οπου δεν δουλευει η 3D cache καθολου. Εγω πχ στο hogwarts με ολα δεξια βλεπω μεχρι 50% gpu usage στα 3440x1440 με τον 5700x και μολις κλεισω το ray tracing παει 99% gpu usage και τα fps 150. Το ray tracing ειναι αυτο που εχει γονατισει καθε παλιο και αρκετα νεα cpu μαζι με τις πολυ δυνατες καρτες που βγηκαν τα τελευταια χρονια. Καπου στη μεση ειναι η αληθεια δηλαδη απο ολα αυτα που εχουν γραφτει. πόσοι παίζουν σε 4K ? εγώ αναφέρομαι στο 95% που παίζουν σε FHD/2K , όταν μιλάμε για 4K δεν πρέπει να ασχολούμαστε καν με τον CPU όλο το κουπί το τραβάει η κάρτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miltos_91 Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου Πανικός από ότι βλέπω. Και με τα συμφραζόμενα πάλι σε ιντελ θα καταλήξουμε.? Πολύ πράμα , όχι ipc όχι 3d κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 1 ώρα πριν, MTX είπε πόσοι παίζουν σε 4K ? εγώ αναφέρομαι στο 95% που παίζουν σε FHD/2K , όταν μιλάμε για 4K δεν πρέπει να ασχολούμαστε καν με τον CPU όλο το κουπί το τραβάει η κάρτα Λιγοι το θεμα ειναι ποσοι εχουν και μεγαλες καρτες πανω απο 4070ti? Επισης ελαχιστοι οπως ειπε ο φιλος πιο πανω. Με κατι 6700xt η 4060ti δεν θα υπαρχει BN με τετοια cpu στα 1440p περα απο ελαχιστες περιπτωσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreww2211 Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Με καθε νεα γενια οι ιδιες συζητησεις και οι ιδιες διαφωνιες. Το θεμα ειναι στην παραγματικη ζωη ποσο συμφερει τον καθενα μια αναβαθμιση. Ωραιο μικροβιο και ωραια διαδικασια η αναβαθμιση αλλα να δινω1000αρικα για μια αυξηση επιδοσεων της ταξης του 10-15% απο γενια σε γενια(και οχι σε ολους τους τομεις) δεν αξιζει τον κοπο. Μιλαω για μενα καθαρα και δεν γενικευω. Θα καθισω με τον 5900x και με την 3080ti ωσπου το συστημα μου να μην ανταποκρινεται για αυτο που το θελω. Τωρα αν ειχα τα χρηματα να κανω αναβαθμιση σε καθε νεα γενια cpu, mobo και gpu θα το εκανα απ την πρωτη μερα κυκλοφοριας τους. Επεξ/σία 2 Ιουνίου από andreww2211 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gurgurant Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Arkin είπε Μπα δεν ισχυει. Καλα θα ηταν αλλα δεν. Το IPC κυριαρχει ακομα και σημερα και οχι οι πυρηνες. Στο 90% των παιχνιδιων τουλαχιστον υπαρχει και ενα 10% που δουλευει πολλους πυρηνες οπως πρεπει. Ειναι οι μηχανες γραφικων ετσι unreal unity κτλ θελουν να τις φτιαξουν για πολλους πυρηνες. εφοσον κυριαρχει το IPC και με 4 πυρηνες θα εκανες δουλεια τα γκειμ δν θελουν πυρηνες ουτως η αλλος αρα χρησιμοποιουν εναν....αρα με οποιονδηποτε cpu κανεις δουλεια,απαντησες μονος σου στο αν θελουν cpu η οχι τα γκειμ. 5 ώρες πριν, floba είπε Παιζω σε 1440p alan wake 2 ultra+RT στα 110fps+/cyberpunk ultra path tracing sta 1440p 110+fps και πολλα αλλα.Δεν καταλαβαινω τι λες.Κατι λαθος κανεις.Η cpu πανω απο 50% ποτε.Και καρφωμενος στα 4450mhz 5ωρα με 65c. Τα παιδια μαλλον καποιο λαθος κανουν.Με 4080σουπερ ειμαι καρφωμενος στα παντα 110+φπς οτι game υπαρχει.Για ψαξτε το λιγο. εγω τα γνωριζω,με 13900κ και 3090 ειμαι και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με κανενα ΒΝ πουθενα.εκτος απο χαλια παιχνιδια pubg κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miltos_91 Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου Εγώ δεν έχω καταλάβει τι φάση με τους x3d και το ότι δεν έχουν καλό ipc. Διάβασα τι σημαίνει αλλά που ξέρει κάποιος αν ένα παιχνίδι το αξιοποιεί η όχι και κατά πόσο τραβάει σε ipc? Δεν κατάλαβα γενικά την λογική του να πλασάρεις κάτι που δεν το εκμεταλλεύεται ένα game ως απάντηση και στον ανταγωνισμό κιόλας. Και αν διάβασα σωστά οι νέοι x3d βγαίνουν προς το τέλος μιας γενιάς? Αξίζει η αναμονή πέρα από αυτό? Που ούτως ή άλλως θα υποστηρίζει και αμ5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gurgurant Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 7 ώρες πριν, MTX είπε πόσοι παίζουν σε 4K ? εγώ αναφέρομαι στο 95% που παίζουν σε FHD/2K , όταν μιλάμε για 4K δεν πρέπει να ασχολούμαστε καν με τον CPU όλο το κουπί το τραβάει η κάρτα Ετσι μπραβο ντε καποιος το ειπε!Απλα για εμενα και απο εμπειρια απο 2κ και πανω δεν εχει σημασια τι cpu εχεις παει ολο το φορτιο καρτα.μονο σε 1080π κοιτας cpu πλεον απλα τα πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, gurgurant είπε Ετσι μπραβο ντε καποιος το ειπε!Απλα για εμενα και απο εμπειρια απο 2κ και πανω δεν εχει σημασια τι cpu εχεις παει ολο το φορτιο καρτα.μονο σε 1080π κοιτας cpu πλεον απλα τα πραγματα. Έγραψα ότι είμαι σε 3440x1440 ανάλυση πάνω και από την κλασική 1440p και πάλι το BN είναι τεράστιο στα βαρια με RT παιχνίδια που ανέφερα. Με 4080super. Οπότε προσοχή τι γράφουμε έχω δοκιμάσει εκατοντάδες παιχνίδια έχω τερματίσει αλλα τόσα οπότε γνωρίζω τι συμβαίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gurgurant Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Έγραψα ότι είμαι σε 3440x1440 ανάλυση πάνω και από την κλασική 1440p και πάλι το BN είναι τεράστιο στα βαρια με RT παιχνίδια που ανέφερα. Με 4080super. Οπότε προσοχή τι γράφουμε έχω δοκιμάσει εκατοντάδες παιχνίδια έχω τερματίσει αλλα τόσα οπότε γνωρίζω τι συμβαίνει. Σε οτι εχω παιξει δεν εχει ΒΝ,ειδικα σε 3440χ1440 μετραει gpu,κατι κανεις λαθος σγρ φιλε μου,κακες μνημες ισως,κατι δν εχεις κοιταξει δεν παιζει αυτο π λες warzone παιζω τωρα και ειναι gpu:100% cpu:35% ψαξε μαν μου κατι σου διαφευγει.ολο το φορτιο απο τα 3440χ1440 παει καρτα ηδη.θερμοκρασιες επισης δες μπορει να κοβει cpu χωρις τεζα ψυξη. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από gurgurant Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, gurgurant είπε Σε οτι εχω παιξει δεν εχει ΒΝ,ειδικα σε 3440χ1440 μετραει gpu,κατι κανεις λαθος σγρ φιλε μου,κακες μνημες ισως,κατι δν εχεις κοιταξει δεν παιζει αυτο π λες warzone παιζω τωρα και ειναι gpu:100% cpu:35% ψαξε μαν μου κατι σου διαφευγει.ολο το φορτιο απο τα 3440χ1440 παει καρτα ηδη.θερμοκρασιες επισης δες μπορει να κοβει cpu χωρις τεζα ψυξη. Με 4080 super είσαι και εσύ και 5700x? Τις έχω σφίξει τις μνήμες και cpu 4850 συχνότητα. Δοκίμασες κάποιο από αυτά που ανέφερα? Πχ watchdogs legion ghostwire Tokyo callisto protocol hogwarts legacy με ray tracing ultra όλα αυτά. Σε 2077 και Alan wake 2 με path tracing είμαι μόνιμα 99% gpu bound. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gurgurant Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 10 ώρες πριν, Arkin είπε Με 4080 super είσαι και εσύ και 5700x? Τις έχω σφίξει τις μνήμες και cpu 4850 συχνότητα. Δοκίμασες κάποιο από αυτά που ανέφερα? Πχ watchdogs legion ghostwire Tokyo callisto protocol hogwarts legacy με ray tracing ultra όλα αυτά. Σε 2077 και Alan wake 2 με path tracing είμαι μόνιμα 99% gpu bound. Δυστηχως δν έχω κάποιο από τα παιχνίδια που αναφέρεις.Εχει φίλος μου 5800x με 3080ti x570 gigabyte extreme 3200 mhz με πολύ καλό cas ακριβώς δν το θυμάμαι,σε 2κ όλα τα τρέχει πένα,δν είναι τοοοσοοοο πιο γρήγορη η 4080 από 3080 ti όποτε τι να πω,εγώ το έστησα και δν έχει θέμα με το τώρα και πίστεψε με έχει ο τύπος στο στιμ 1000+ παιχνίδια καμένος τελείως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα