Προς το περιεχόμενο

Στα τέλη Ιουλίου φημολογείται ότι θα λανσαριστούν οι desktop επεξεργαστές AMD Ryzen 9000-series (Granite Ridge)

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Κοιτα με 8700k ημουν τον πηρα μολις βγηκε αλλα για τωρα περσι δηλαδη περιμενα arrow lake για αυτο δεν πηγα σε καλυτερο cpu λεω μια και καλη αναβαθμιση και τοτε ειχα 4070ti οχι 4080super. Δεν με ενοχλει απλα θα αναφερω οτι δεν τραβαει o 5700x δεν θα πω ψεμματα. Ο 13900k πολυ πιθανο να μην τραβαει με 5080 ακομα και σε 1440p. Βαραινουν επικινδυνα τα παιχνιδια σε cpu με το ray tracing. Για αυτο και θελουμε μεγαλο IPC με τους νεους. 

RT μια φορα δοκιμασα δεν μαρεσε να σου πω την αληθεια,μαλλον επειδη ως γνωστον ειναι απλα παιχνιδια στο μυαλο μου και τπτ παραπανω οποτε δεν με εντυπωσιαζει.Οσον αφορα τα υπολοιπα αμα εχεις 8 πυρηνες δεν υπαρχει ΒΝ μν βλεπεις τα σαιτ που λενε τα δικα τους διοτι σκεψου αν εφτιαχναν καλα τα παιχνιδια ουτε 6 πυρηνο δεν θα ηθελες οποτερ δεν θα πουλουσαν τπτ.μαντεψε τοτε γτ το κανουν ολο το κολπο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, gurgurant είπε

RT μια φορα δοκιμασα δεν μαρεσε να σου πω την αληθεια,μαλλον επειδη ως γνωστον ειναι απλα παιχνιδια στο μυαλο μου και τπτ παραπανω οποτε δεν με εντυπωσιαζει.Οσον αφορα τα υπολοιπα αμα εχεις 8 πυρηνες δεν υπαρχει ΒΝ μν βλεπεις τα σαιτ που λενε τα δικα τους διοτι σκεψου αν εφτιαχναν καλα τα παιχνιδια ουτε 6 πυρηνο δεν θα ηθελες οποτερ δεν θα πουλουσαν τπτ.μαντεψε τοτε γτ το κανουν ολο το κολπο....

Δεν υπάρχει χρονιά που να μην βγουν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού κακογραμμένα games, ικανά να γονατίζουν ακόμα και τελευταίας γενιάς επεξεργαστές. Τα περισσότερα από αυτά διορθώνονται στην πορεία με patches(π.χ. Callisto Protocol).

Σιγά μην αναβαθμίζουμε το σύστημά μας για καθένα από δαύτα. Η CPU αντέχει πάνω από 5 χρόνια σε νορμάλ games. Δεν χρειάζονται upgrades αν ξεκινήσεις με κάτι δυνατό(π.χ. 5900X).

Το Cyberpunk με path/ray tracing είναι ειδική περίπτωση. Όσο μεγαλύτερη ανάλυση τρέχεις με FG, λόγω υποχρεωτικής ενεργοποίησης του Reflex, τόσο αυξάνεται το cpu bottleneck. Σε κανένα άλλο RT game δεν υπάρχει παρόμοια συμπεριφορά. Με άλλα λόγια, η ενεργοποίηση του reflex ΔΕΝ αυξάνει το cpu bottleneck σε άλλα RT games. Με 4080 και 10900K το παίζω σε upscaled 1620p χωρίς FG. Μονίμως η κάρτα είναι το bottleneck και όχι το CPU.

• Like 1

22 ώρες πριν, Eloy είπε

O καλός επεξεργαστής σε σαπάκι μητρική, αδικείται...

Προσωπική άποψη κάνεις λάθος. Σε όλες τις μητρικές το ίδιο τρέχει ο επεξεργαστής. Είμαι με μια b450m micro atx pro vdh plus. Τι διαφορά θα έβλεπα δηλαδή με x470 ή x570. Απλά καμία. 

1 λεπτό πριν, oraiustepe είπε

Προσωπική άποψη κάνεις λάθος. Σε όλες τις μητρικές το ίδιο τρέχει ο επεξεργαστής. Είμαι με μια b450m micro atx pro vdh plus. Τι διαφορά θα έβλεπα δηλαδή με x470 ή x570. Απλά καμία. 

*Αν η μητρική μπορεί να τον καλύψει από άποψη vrm. Τρέξε έναν 5800x3d σε 4+2 b450 και θα εχεις προβλήματα. Η αντίστοιχα σε productivity και με 6+2, μπορεί και με ακόμα καλύτερες μητρικές θα είναι σχεδόν αδύνατο να τρέξουν πάνω από 10 πυρήνες.  Κατά τα άλλα το chipset ένα είναι, όντως. 

• Like 1

16 ώρες πριν, MTX είπε

Τι να σου πω έκανες τρελό upgrade, ξαναπήρες τον ίδιο cpu σε επιδόσεις απλά τώρα ο καινούργιος έχει ένα 3D από πίσω και 5 fps διαφορά στο gaming , τα παιχνίδια που πραγματικά αξιοποιούν τον 3D και βλεπεισ διαφορά είναι μετρημενα στα δάχτυλα ενός χεριού 

Εγώ ξέρω ότι πριν η κάρτα μου ήταν 80% σε warzone, finals με 3060ti σε 2k ανάλυση 165 hz οθόνη και τώρα την τερματίζει, χώρια ότι δεν έχεις drops. Η διαφορά για μένα φαίνεται χαώδης ακόμα και με 3060ti. Για 95 ευρώ ήταν κλέψιμο αναβάθμιση για μένα. Προφανώς σε μια μελλοντική αναβάθμιση κάρτας γραφικών η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Απλά δεν τραβάει σε competitive games ούτε ο 5600x ούτε 5700 κλπ. Μόνο οι 3d από am4 και μετά οι am5. Αλλά οκ ο καθένας με τη γνώμη του. Όσες φορές και να με έβαζες να το ξανά σκεφτώ θα την έκανα την αναβάθμιση. 3 χρονάκια τα έχει άνετα αυτός ο επεξεργαστής ότι και να του βάλεις 

3 λεπτά πριν, tzavardin είπε

*Αν η μητρική μπορεί να τον καλύψει από άποψη vrm. Τρέξε έναν 5800x3d σε 4+2 b450 και θα εχεις προβλήματα. Η αντίστοιχα σε productivity και με 6+2, μπορεί και με ακόμα καλύτερες μητρικές θα είναι σχεδόν αδύνατο να τρέξουν πάνω από 10 πυρήνες.  Κατά τα άλλα το chipset ένα είναι, όντως. 

Δε ξέρω σε productivity. Εγώ με 5700x 3d πάνω της δεν έχω κανένα θέμα στα παιχνίδια και με καλές θερμοκρασίες κιόλας με μια arctic freezer 36 ψύκτρα φτηνιαδουρα. 

• Like 1

56 λεπτά πριν, oraiustepe είπε

Εγώ ξέρω ότι πριν η κάρτα μου ήταν 80% σε warzone, finals με 3060ti σε 2k ανάλυση 165 hz οθόνη και τώρα την τερματίζει, χώρια ότι δεν έχεις drops. Η διαφορά για μένα φαίνεται χαώδης ακόμα και με 3060ti. Για 95 ευρώ ήταν κλέψιμο αναβάθμιση για μένα. Προφανώς σε μια μελλοντική αναβάθμιση κάρτας γραφικών η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Απλά δεν τραβάει σε competitive games ούτε ο 5600x ούτε 5700 κλπ. Μόνο οι 3d από am4 και μετά οι am5. Αλλά οκ ο καθένας με τη γνώμη του. Όσες φορές και να με έβαζες να το ξανά σκεφτώ θα την έκανα την αναβάθμιση. 3 χρονάκια τα έχει άνετα αυτός ο επεξεργαστής ότι και να του βάλεις 

Δε ξέρω σε productivity. Εγώ με 5700x 3d πάνω της δεν έχω κανένα θέμα στα παιχνίδια και με καλές θερμοκρασίες κιόλας με μια arctic freezer 36 ψύκτρα φτηνιαδουρα. 

Κάτι άλλο σου έφταιγε που ήταν η 3060ti στο 80% με τον 5600x και ειδικά σε 2K , εδώ χτυπάει 100%usage η 3080 σε 2K με τον 5600x , έπρεπε να τρέξεις από πίσω ένα GPU-Z και να δεις τον λόγο , πάντως το BN δεν ήταν σίγουρα γιατι 3060Ti/3070/3080 έχουν μηδενικό BN με 5600X σε 2K , ένα μικρό BN έχει η 3080Ti , όλα αυτά που σου λέω τα έχω δοκιμάσει σε πολλά πσ , 

7 ώρες πριν, MTX είπε

Κάτι άλλο σου έφταιγε που ήταν η 3060ti στο 80% με τον 5600x και ειδικά σε 2K , εδώ χτυπάει 100%usage η 3080 σε 2K με τον 5600x , έπρεπε να τρέξεις από πίσω ένα GPU-Z και να δεις τον λόγο , πάντως το BN δεν ήταν σίγουρα γιατι 3060Ti/3070/3080 έχουν μηδενικό BN με 5600X σε 2K , ένα μικρό BN έχει η 3080Ti , όλα αυτά που σου λέω τα έχω δοκιμάσει σε πολλά πσ , 

Εγώ ότι βλέπω λέω. Σε cpu Based παιχνίδια λογικό είναι ο 5600x να γονατίζει λίγο. Σιγά τον επεξεργαστή. Δεν έφταιγε κάτι γιατί πολύ απλά δεν άλλαξα τίποτα στο πσ πάρα μόνο τον επεξεργαστή. Ωστόσο κυρίως δεν είναι τόσο το 15% περίπου που κέρδισα σε αυτά τα games όσο τα drops που μου έσπαγαν τα νεύρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, pirmen56 said:

Γι αυτό και βλέπεις να "ανεβάζουν" μόνο...emoticons τα γνωστά fanboys αντί για δοκιμές με τους "βασιλιάδες του gaming" 7800X3D. Είναι βασιλιάδες μόνο στα reviews(στοκ setups).

Είναι δυνατόν κανένας να κάτσει σοβαρά να απαντήσει σε επιχειρήματα τύπου "ο 10900 έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 5800X3D"; Το έχεις γράψει 150 φορές σε οποιοδήποτε thread αφορά CPUs, ε έχουν βαρεθεί να σου απαντάνε και απλά βάζουν reactions γέλιου μην το πάρει και κανείς που δεν έχει ενημερωθεί στα σοβαρά ότι ισχύει. Η πλάκα είναι ότι γράφεις μόνος σου ότι τα reviews επαγγελματιών, με 350 rigs, με 350 διαφορετικούς συνδυασμούς hardware, με έναν τόνο data, variables κτλ (βλέπε π.χ. GamersNexus που δεν χαρίζει κάστανο σε καμία εταιρεία) βγάζουν όλοι το ίδιο αποτέλεσμα αλλά εσύ λες "είναι όλα ψέματα, δείτε τον ραντομά στο youtube ή σε ένα forum post που έχει την ύψιστη αλήθεια", ε τι να κάτσει να απαντήσει κανείς σοβαρά. Εν τω μεταξύ, έχεις σαν μεσσία τον Frame Chasers, ενα κριντζά ψιλοάσχετο που είναι γνωστό ανέκδοτο στους κύκλους του OC ότι δεν ξέρει την τύφλα του, κάνει ό,τι να ναι στις συγκρίσεις του (στο MW3 14900 vs 7800X3D έχει βάλει ευκολότερες ρυθμίσεις γραφικών στον 14900), χρεώνει την πρόσβαση στον discord server και κερασάκι στην τούρτα χρεώνει $500 (ναι πεντακόσια) για "overclocking consulting", ο τύπος είναι ο ορισμός του άσχετου και επικίνδυνου

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 5
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη η σειρα θα εχει apu ?

Ποιο νεο apu θα κυκλοφορησει?

(cpu+graphics σε ενα chip)

Επεξ/σία από j2k

Στις 1/6/2024 στις 7:44 ΠΜ, Georgios Pappas είπε

Ωραίοι επεξαργαστές θα είναι γενικά αν και μου φάινετε πιο πολύ σαν refresh των 7000 series. Θα ήθελα έναν minolithic 12 core me 3dvcache  αλλα μια απο τα ίδια βγάζουνε πάλι. μας πάνε milking. θα κάτσω με τον 5800x3d μου με medium  και high settings και όλα καλά.

Εχω τον 5800x3d με 4080super και δεν υπαρχει κατι που να μην κανω στο φουλ!Δεν καταλαβα τι εννοεις medium high settings?Σε τι σου κολλαει?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/6/2024 στις 7:44 ΠΜ, Georgios Pappas είπε

Ωραίοι επεξαργαστές θα είναι γενικά αν και μου φάινετε πιο πολύ σαν refresh των 7000 series. Θα ήθελα έναν minolithic 12 core me 3dvcache  αλλα μια απο τα ίδια βγάζουνε πάλι. μας πάνε milking. θα κάτσω με τον 5800x3d μου με medium  και high settings και όλα καλά.

Τι καρτα γραφικών έχεις που πρέπει να έχεις medium τα γραφικά λόγο του επεξεργαστή σου 5800x3d; Μήπως σε έδωσαν πρόωρα την rtx 7090;

Επεξ/σία από therion13
  • Like 1

33 λεπτά πριν, floba είπε

Εχω τον 5800x3d με 4080super και δεν υπαρχει κατι που να μην κανω στο φουλ!Δεν καταλαβα τι εννοεις medium high settings?Σε τι σου κολλαει?

Δοκιμασες ghostwire tokyo/kingdom come deliverance/watchdogs legion/hogwarts legacy/callisto protocol/jedi survivor/last of us με ολα max με ray tracing κτλ και ειναι στο 99% gpu usage μονιμα η καρτα? Σε αναλυση μεχρι 1440p? Δεν υπαρχει περιπτωση σε κανενα απο αυτα τα παιχνιδια με ολα max δεν θα τερματισει την 4080super ο 5800x3D στα 1440p. Σε 4Κ ναι αλλα οχι σε 1440p. Δυστυχως το πολυ χαμηλο IPC δεν βοηθαει. Οπου δουλευει η 3D cache ειναι μια χαρα αλλα οπου χρειαζεται IPC δυσκολα τα πραγματα.

13 ώρες πριν, MTX είπε

Σωστός ο φίλος!

3 ώρες πριν, Arkin είπε

Δοκιμασες ghostwire tokyo/kingdom come deliverance/watchdogs legion/hogwarts legacy/callisto protocol/jedi survivor/last of us με ολα max με ray tracing κτλ και ειναι στο 99% gpu usage μονιμα η καρτα? Σε αναλυση μεχρι 1440p? Δεν υπαρχει περιπτωση σε κανενα απο αυτα τα παιχνιδια με ολα max δεν θα τερματισει την 4080super ο 5800x3D στα 1440p. Σε 4Κ ναι αλλα οχι σε 1440p. Δυστυχως το πολυ χαμηλο IPC δεν βοηθαει. Οπου δουλευει η 3D cache ειναι μια χαρα αλλα οπου χρειαζεται IPC δυσκολα τα πραγματα.

Αν δοκιμάσεις AAA τίτλους παιχνιδιών δουλεύουν όλα πένα.Στο pubg που είναι σκουπίδι σε κώδικα οοομωσσσς 30 cpu 65 gpu….ολα θα παίξουν αν είναι σωστό το παιχνίδι το ΒΝ για εμένα δν υπάρχει είναι μάρκετινγκ όπως είπα ξανά.

17 λεπτά πριν, gurgurant είπε

Σωστός ο φίλος!

Αν δοκιμάσεις AAA τίτλους παιχνιδιών δουλεύουν όλα πένα.Στο pubg που είναι σκουπίδι σε κώδικα οοομωσσσς 30 cpu 65 gpu….ολα θα παίξουν αν είναι σωστό το παιχνίδι το ΒΝ για εμένα δν υπάρχει είναι μάρκετινγκ όπως είπα ξανά.

Μπα δεν ισχυει. Καλα θα ηταν αλλα δεν. Το IPC κυριαρχει ακομα και σημερα και οχι οι πυρηνες. Στο 90% των παιχνιδιων τουλαχιστον υπαρχει και ενα 10% που δουλευει πολλους πυρηνες οπως πρεπει. Ειναι οι μηχανες γραφικων ετσι unreal unity κτλ θελουν να τις φτιαξουν για πολλους πυρηνες. 

3 ώρες πριν, Arkin είπε

Παιζω σε 1440p alan wake 2 ultra+RT στα 110fps+/cyberpunk ultra path tracing sta 1440p 110+fps και πολλα αλλα.Δεν καταλαβαινω τι λες.Κατι λαθος κανεις.Η cpu πανω απο 50% ποτε.Και καρφωμενος στα 4450mhz 5ωρα με 65c.

22 λεπτά πριν, gurgurant είπε

Σωστός ο φίλος!

Τα παιδια μαλλον καποιο λαθος κανουν.Με 4080σουπερ ειμαι καρφωμενος στα παντα 110+φπς οτι game υπαρχει.Για ψαξτε το λιγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...