Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα δικτυακό σκληρό και εκεί θέλω να κάνω sync αρχεία από τρεις συσκευές, δύο android και 1 pc ( στο pc έχω freefilesync), ποια εφαρμογή εσείς χρησιμοποιείται;

Το sync είτε θα είναι απλά backup είτε πραγματικό sync folder με προθήκη ή σβήσιμο αρχείων.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα το SMBSync2 λειτουργεί μια χαρά! κρίμα που το έχουν αφαιρέσει από το playstore.

Έχω ένα "μικρό NAS" αν μπορείς να το πεις,  έναν παλιό μικρό stick usb 2.0 πάνω στο modem/router (επίσης USB2.0)  ώστε να μοιράζω εύκολα μικρά αρχεία ανάμεσα στο PC, table και κινητό, λειτουργεί με SMB, για πρόσβαση στους φακέλους από τα android χρησιμοποιώ το Cx File Explorer που είναι μια χαρά αλλά δεν έχει sync.

Πάντως να πω ότι έχει βολέψει πολύ to να έχω ένα "nas", κάνω σκέψεις να πάρω raspberry pi 5 σαν "24/7 on" pc για browsing, YouTube, torrent, music BT streaming, και να βάλω εκεί κάποιο κοινόχρηστο δίσκο με usb 3 για πιο καλή ταχύτητα, τώρα η ταχύτητα είναι ~3-4mb/sec που δεν το λες σε καμία περίπτωση γρήγορο αλλά για μικρά αρχεία είναι αποδεκτό, είναι ο περιορισμός του usb 2 αλλά και του USB stick, εκτός αν έβαζα κάποιο σκληρό με θήκη που να έχει ethernet αλλά νομίζω καλύτερα με το raspberry.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
On 01/06/2024 at 21:23, Havik said:

Δοκίμασα το SMBSync2 λειτουργεί μια χαρά! κρίμα που το έχουν αφαιρέσει από το playstore.

Έχω ένα "μικρό NAS" αν μπορείς να το πεις,  έναν παλιό μικρό stick usb 2.0 πάνω στο modem/router (επίσης USB2.0)  ώστε να μοιράζω εύκολα μικρά αρχεία ανάμεσα στο PC, table και κινητό, λειτουργεί με SMB, για πρόσβαση στους φακέλους από τα android χρησιμοποιώ το Cx File Explorer που είναι μια χαρά αλλά δεν έχει sync.

Πάντως να πω ότι έχει βολέψει πολύ to να έχω ένα "nas", κάνω σκέψεις να πάρω raspberry pi 5 σαν "24/7 on" pc για browsing, YouTube, torrent, music BT streaming, και να βάλω εκεί κάποιο κοινόχρηστο δίσκο με usb 3 για πιο καλή ταχύτητα, τώρα η ταχύτητα είναι ~3-4mb/sec που δεν το λες σε καμία περίπτωση γρήγορο αλλά για μικρά αρχεία είναι αποδεκτό, είναι ο περιορισμός του usb 2 αλλά και του USB stick, εκτός αν έβαζα κάποιο σκληρό με θήκη που να έχει ethernet αλλά νομίζω καλύτερα με το raspberry.

Αντί για Raspberry κοίτα προς Ν100. Το RB για αυτά που ανάφερες κ θα σε ταλαιπωρησει απο θέμα ταχύτητας αλλά και ίσως να σου βγει και πιο ακριβό! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...