@topos Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου Καλησπερα στο forum, Εχω το pc που φαινετε στην υπογραφη μου. Ο κυριος nvme ειναι ο kingston kc3000 2tb, ψαχνοντας για επιδοσεις+photoshop ειδα γενικα οτι προτεινετε να εχεις ξεχωριστο δισκο για cache. Μου περισσευε ενας nvme 128gb απο αναβαθμιση λαπτοπ και τον εχωσα στο pc και το μονο που κανει ειναι να κραταει την cache του photoshop. Ομως συχνα-πυκνα γεμιζει και μου βγαζει μνμα το Photoshop ->cache disk is full και κολλαει. Αξιζει να παρω καποιον 500αρη να τον εχω μονο για αυτη την δουλεια και εαν ναι τι να προσεξω στην αγορα? Η απλα να ξαναγυρισω την cache στον kingston kc3000 και να μην το υπεραναλυω παλι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου Θεωρητικά μπορεί να σε βαστήξει και ο 128gb, ίσως απλά χρειάζεται setαρισμα https://helpx.adobe.com/photoshop/using/scratch-disks-preferences.html (περιλαμβάνει βίντεο με οδηγίες) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου Δοκίμασε αυτό που σου είπε ο nickol-us πρώτα. Εάν δεις ότι εξακολουθείς και έχεις πρόβλημα το μόνο που θέλεις είναι ένας SSD με τους καλύτερους χρόνους εγγραφής & ανάγνωσης. Πάρε έναν Lexar NM710 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 4.0 (Write Speed: 2600MB/s & Read Speed: 5000MB/s) και βάλε τον για αυτή τη δουλειά μόνο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (43 Ευρώ στο skroutz εδώ). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου για καλύτερα βάζεις μνήμη και εκεί κάνεις την cache σε ram drive αλλιώς πολλοί nvme με bifurcation σε 8αρα /16 pci-e >x3 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 1 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουνίου Thanks θα τα τσεκαρω αύριο γιατί σήμερα είμαι σε project. Υ.γ Ram drive το σκεφτόμουν αλλά βλέπω συχνά πάνω από 80gb utilization οπότε δεν περισσεύει. Spoiler Έχω η αλήθεια λίγο μ@λακισμενο workflow στο photoshop-> Στέλνω από lightroom πολλάπλες φωτογραφίες με αρκετα layers η κάθε μια ταυτοχρονα και ρουφάει τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikdev Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Βαλε 128GB Ram, καποιο διαστημα δουλευα κατι παρομοιο και ηθελα πολυ μνημη + ram disk. Θα πεταει το Photoshop. Μην ασχολεισαι με παλιους ssd δεν αξιζει. Καλο ups οπωσδηποτε αν δεν εχεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 1 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου On 30/06/2024 at 02:50, Nikdev said: Βαλε 128GB Ram, καποιο διαστημα δουλευα κατι παρομοιο και ηθελα πολυ μνημη + ram disk. Θα πεταει το Photoshop. Μην ασχολεισαι με παλιους ssd δεν αξιζει. Καλο ups οπωσδηποτε αν δεν εχεις. Πάντως "γύρισα" την cache στον κύριο nvme (2tb Kingston kc3000) και μου φαινετε πως είναι αρκετα καλύτερα(είναι ταχύτερος αλλά και δεν ξεμένει από χώρο). -Αν και η "φουρια" των project τελείωσε για φέτος θα έχω το νου μου να βρω άλλο ένα Κιτ 2x48gb να φτάσω τα 192gb όταν τα βρω σε καλουτσικη τιμή.- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα