Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Δεν θα διαφωνήσω. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί.

Εγώ ανέφερα τα γεγονότα. Το εάν σου κανουν ή όχι οι συνθήκες το αποφασίζεις εσύ.

Όπως είπα δεν είσαι και φυλακή. Εάν σου κάνουν μένεις εάν όχι γυρνάς πίσω.

Το ίδιο λέμε για τα οικονομικά. Ως ελάχιστο ζεις χωρίς άγχος επιβιωσης τουλάχιστον.

Όσον αφορά το πόσο καλά λειτουργεί και εκεί το δημόσιο θα διαφωνήσω. Ειδικά σε UK αφού αναφέρθηκες είναι αθλιο σε όλα τα επίπεδα. Επίσης αδιάφοροι και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άκρη εάν δεν θέλουν.

Ανέφερα τη μικρή εμπειρία που είχα σε σύγκριση με Ελλάδα που 9μιση στις 10 φορές σου βγάζουν το λάδι στις δημόσιες υπηρεσίες. Και τη σύγκριση που έχουν κάνει τα γνωστά μου άτομα του εξωτερικού, όσες φορές έχουμε συζητήσει περί δημοσίου. Φυσικά μπορεί η πιο θετική γνώμη μπορεί να έχει προκύψει επειδή είναι λίγες οι φορές που έχουν συναλλαγεί με το δημόσιο, όπου είναι ο καθένας. Φυσικά κάποιος που έχει μεγαλύτερη ή διαφορετική εμπειρία, θα έχει διαφορετική άποψη.

Στα υπόλοιπα που είπες, συμφωνώ. Θέλω να κάνω κι εγώ τη δοκιμή μου, αλλά αν τελικά διαπιστώσω πως και οικονομικά και κοινωνικά είναι διαφορετικά τα πράγματα απ ότι φανταζόμουν/μου έχουν πει (προς το χειρότερο φυσικά), θα επιστρέψω. Θα είναι μια εμπειρία που όπως και αν καταλήξει, κάτι θα μου διδάξει.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 hours ago, piccolino said:

Ανέφερα τη μικρή εμπειρία που είχα σε σύγκριση με Ελλάδα που 9μιση στις 10 φορές σου βγάζουν το λάδι στις δημόσιες υπηρεσίες. Και τη σύγκριση που έχουν κάνει τα γνωστά μου άτομα του εξωτερικού, όσες φορές έχουμε συζητήσει περί δημοσίου. Φυσικά μπορεί η πιο θετική γνώμη μπορεί να έχει προκύψει επειδή είναι λίγες οι φορές που έχουν συναλλαγεί με το δημόσιο, όπου είναι ο καθένας. Φυσικά κάποιος που έχει μεγαλύτερη ή διαφορετική εμπειρία, θα έχει διαφορετική άποψη.

Στα υπόλοιπα που είπες, συμφωνώ. Θέλω να κάνω κι εγώ τη δοκιμή μου, αλλά αν τελικά διαπιστώσω πως και οικονομικά και κοινωνικά είναι διαφορετικά τα πράγματα απ ότι φανταζόμουν/μου έχουν πει (προς το χειρότερο φυσικά), θα επιστρέψω. Θα είναι μια εμπειρία που όπως και αν καταλήξει, κάτι θα μου διδάξει.

Εδώ κανείς λαθος. Οι συναλλαγές με το δημόσιο πλέον, είναι ευκολότερες και περισσότερο αυτοματοποιημένες σε σχέση με αρκετες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στα τραπεζικά ιδρύματα τα χαλάμε που η γραφειοκρατία τους είναι τραγική.

Μιλαω συγκεκριμένα για Γερμανία, μιας και εκεί έζησα 10+ χρόνια. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Εδώ κανείς λαθος. Οι συναλλαγές με το δημόσιο πλέον, είναι ευκολότερες και περισσότερο αυτοματοποιημένες σε σχέση με αρκετες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στα τραπεζικά ιδρύματα τα χαλάμε που η γραφειοκρατία τους είναι τραγική.

Μιλαω συγκεκριμένα για Γερμανία, μιας και εκεί έζησα 10+ χρόνια. 

Για τις τράπεζες θα συμφωνήσω 100%.

Για το δημόσιο όχι τόσο, σίγουρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια που γίνονται πολλά διαδικτυακά, αλλά αν χρειαστεί να τη μεσολάβηση υπαλλήλου για να γίνει κάτι, δε θα βγάλεις άκρη. Πχ το παράδειγμα που αναφέρω σχετικά με τον ΕΦΚΑ σε προηγούμενο μήνυμα (έχω παραδείγματα σχεδόν για όλες τις υπηρεσίες). Αφορά αλλαγή ταυτότητας που ενώ έχει γίνει η αλλαγή στον ΕΦΚΑ, σε μια συγκεκριμένη βεβαίωση εμφανίζει την παλιά. 5 χρόνια μετά ακόμα περιμένω και η αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο ενημερώνοντας με e-mail (σε αυτό που δεν απαντάνε ποτέ). Έχω δουλέψει λίγο και στο δημόσιο, οπότε ξέρω κι "από μέσα" πώς είναι. Παραιτήθηκα πριν τη λήξη της σύμβασης μου, δεν άντεξα τη νοοτροπία του "εξυπηρετούμε το λιγότερο δυνατό".

Μπορώ εννοείται να δεχτώ και την άποψη (και την κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου) που έχει κάποιος για τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών σε άλλες χώρες, από τη στιγμή που η προσωπική μου εμπειρία είναι απειροελάχιστη και γνωρίζω ότι μου έχουν πει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...