Προς το περιεχόμενο

Καλυτερο wi-fi σε λαπτοπ

doubtful

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Γινετε να αγορασω εξωτερικο wi-fi για να γινει πιο δυνατος ο δεκτης του λαπτοπ? Αν ναι, τι ειδος να παρω, τι να προσεξω, κτλ
Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα σειρα αυτα που θα χρειαστει να ελεγξεις-διορθωσεις ή και αλλαξεις:

1) θεση στο ρουτερ. Τοποθετηση σε σημειο ελευθερο και χωρις εμποδια και οσο το δυνατο πιο κοντα κι ανεμποδιστα ( το γυαλι ειναι μεγαλο εμποδιο ) στις συσκευες που συνδεονται ασυρματα σε αυτο

2) θεση στο ρουτερ ( ξανα). Καλυτερα τα ψηλοτερα απο τα χαμηλοτερα σημεια

3) αλλαγη του ρουτερ με καποιο καλυτερο. Εαν χρησιμοποεις το ρουτερ του παροχου ισως η επενδυση σε μια αγορα δικη σου, βελτιωσει την συνδεση

4) πληρως ενημερωμενο συστημα σε λειτουργικο και drivers και ειδικα αυτους του δικτυου

5) τοποθετηση repeater. Η προσθηκη ενος αναμεταδοτη ( repeater ) αναμεσα στον "φαρο" του ρουτερ και του pc σιγουρα θα βελτιωσει την εμβελεια και τη συνδεσιμοτητα αν και με απωλεια στην ταχυτητα αναλογα με τον χωρο, τα εμποδια και τις αποστασεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς παραπάνω στοιχεία τι laptop έχεις, τι πρωτόκολλα υποστηρίζει το Wi-Fi του laptop σου, ποιο μοντέλο είναι ο router σου και τι πρωτόκολλα αυτός υποστηρίζει, καλύτερα να παίξω κανά euro jackpot. Ποιο πολλές ελπίδες θα έχω να πέσω μέσα 🤣.

Οπότε χωρίς πρόσθετα στοιχεία / πληροφορίες σου απαντώ γενικά. 

H χρήση ενός Wi-Fi USB adapter μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της ασύρματης σύνδεσης του laptop, στην περίπτωση που το υπάρχον ενσωματωμένο Wi-Fi (στο laptop σου) είναι παλαιότερης τεχνολογίας ή έχει περιορισμένες δυνατότητες. Ωστόσο, για να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες ενός Wi-Fi USB adapter, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι υποστηρίζει τα ίδια ή νεότερα πρότυπα και τεχνολογίες με τον router σου.

Π.χ. 

• Αν ο router σου υποστηρίζει νεότερα πρότυπα Wi-Fi (π.χ., 802.11ac ή 802.11ax) και το ενσωματωμένο Wi-Fi του laptop σου υποστηρίζει μόνο παλαιότερα πρότυπα (π.χ., 802.11n), τότε η χρήση ενός Wi-Fi USB adapter που υποστηρίζει τα νεότερα πρότυπα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα και την εμβέλεια της σύνδεσης.
  • Αν ο router σου υποστηρίζει dual-band (2.4 GHz και 5 GHz) και το ενσωματωμένο Wi-Fi του laptop υποστηρίζει μόνο μία ζώνη, τότε ένας dual-band Wi-Fi USB adapter μπορεί να εκμεταλλευτεί και τις δύο ζώνες, προσφέροντας καλύτερη απόδοση και λιγότερες παρεμβολές.
  • Παράλληλα, πολλοί Wi-Fi USB adapters διαθέτουν εξωτερικές κεραίες με υψηλότερη ισχύ και καλύτερη διάχυση σήματος σε σύγκριση με τις ενσωματωμένες κεραίες των laptops και ειδικά αυτών που είναι αρκετά παλιά. 

Μια καλή σειρά adapters είναι αυτή της TP-Link (εδώ) αλλά για να επιλέξεις θα πρέπει να αποσαφηνίσεις τα παραπάνω που σου ανέφερα πρώτα.

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1

16 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Χωρίς παραπάνω στοιχεία τι laptop έχεις, τι πρωτόκολλα υποστηρίζει το Wi-Fi του laptop σου, ποιο μοντέλο είναι ο router σου και τι πρωτόκολλα αυτός υποστηρίζει, καλύτερα να παίξω κανά euro jackpot. Ποιο πολλές ελπίδες θα έχω να πέσω μέσα 🤣.

Οπότε χωρίς πρόσθετα στοιχεία / πληροφορίες σου απαντώ γενικά. 

H χρήση ενός Wi-Fi USB adapter μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της ασύρματης σύνδεσης του laptop, στην περίπτωση που το υπάρχον ενσωματωμένο Wi-Fi (στο laptop σου) είναι παλαιότερης τεχνολογίας ή έχει περιορισμένες δυνατότητες. Ωστόσο, για να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες ενός Wi-Fi USB adapter, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι υποστηρίζει τα ίδια ή νεότερα πρότυπα και τεχνολογίες με τον router σου.

Π.χ. 

• Αν ο router σου υποστηρίζει νεότερα πρότυπα Wi-Fi (π.χ., 802.11ac ή 802.11ax) και το ενσωματωμένο Wi-Fi του laptop σου υποστηρίζει μόνο παλαιότερα πρότυπα (π.χ., 802.11n), τότε η χρήση ενός Wi-Fi USB adapter που υποστηρίζει τα νεότερα πρότυπα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα και την εμβέλεια της σύνδεσης.
  • Αν ο router σου υποστηρίζει dual-band (2.4 GHz και 5 GHz) και το ενσωματωμένο Wi-Fi του laptop υποστηρίζει μόνο μία ζώνη, τότε ένας dual-band Wi-Fi USB adapter μπορεί να εκμεταλλευτεί και τις δύο ζώνες, προσφέροντας καλύτερη απόδοση και λιγότερες παρεμβολές.
  • Παράλληλα, πολλοί Wi-Fi USB adapters διαθέτουν εξωτερικές κεραίες με υψηλότερη ισχύ και καλύτερη διάχυση σήματος σε σύγκριση με τις ενσωματωμένες κεραίες των laptops και ειδικά αυτών που είναι αρκετά παλιά. 

Μια καλή σειρά adapters είναι αυτή της TP-Link (εδώ) αλλά για να επιλέξεις θα πρέπει να αποσαφηνίσεις τα παραπάνω που σου ανέφερα πρώτα.

Δεν γνωριζω τι ρουτερ ειναι μιας δεν ειναι δικο μου. Θα παω σε μια δουλεια οπου θα παρω και το λαπτοπ μαζι και για καλυτερο σημα μου προτειναν να παρω ενα Wi-Fi adapter.
Το δικο μου wi fi ειναι αυτο. image.png.3b04f2d219021de5e7db96675fe90656.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις Wi-Fi 6 802.11ax ότι πιο τελευταίο οπότε τεχνολογικά είσαι μια χαρά. Άρα το laptop δεν είναι παλιό. Τώρα το πόσο καλές είναι οι ενσωματωμένες κεραίες του Wi-Fi αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης προφανώς και υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω με παλαιότερα πρωτόκολλα (802.11ac, 802.11n, κ.λπ.). 

Τώρα εάν έχεις κάποια θέματα με την ταχύτητα (αυτό δεν οφείλεται σε έλλειψη δυνατοτήτων του adapter του laptop σου αλλά ίσως σε κάποιες ρυθμίσεις ή στον router). Εάν δεις κάτι ανάλογο μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Πήγαινε στις ιδιότητες / properties (δηλαδή στο device manager όπως είσαι παραπάνω, μετά advanced properties) και απενεργοποίησε το "roaming aggressiveness". Παράλληλα δοκίμασε να παίξεις με μια ζώνη δηλαδή απενεργοποίησε τα 2.4ghz  και να δουλεύεις με τα 5ghz (ή αντίστροφα και δες εάν βλέπεις βελτίωση στην ταχύτητα και στις συνδέσεις). Εάν ορίζεις τη ζώνη αυτή θα πρέπει να υποστηρίζεται και από τον εκάστοτε router (εάν και στην πλειοψηφία τους οι σημερινοί router υποστηρίζουν και τις δυο και κάποιοι και τις δυο ταυτόχρονα).

Για αυτό και σου είπαν να πάρεις ένα Wi-Fi adapter. Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων του realtek rtl8852be wifi 6 802.11ax αλλά απλά θέμα κάποιων αποστάσεων. Οπότε ένα οποιοδήποτε 1000 Mbps Wi-Fi adapter που θα υποστηρίζει IEEE 802.11ax και με καλές κεραίες θα σε καλύψει μια χαρά.

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1

18 λεπτά πριν, doubtful είπε

Βρηκα ενα παλιο ξεχασμενο που εχω https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn422g-high-power-wireless-usb-adapter-p-PER.612382

Δεν κανει ε?

Αυτό υποστηρίζει μόνο Πρωτόκολλα IEEE 802.11g, IEEE 802.11b. Δηλαδή θα πας να βάλεις κάτι που υποστηρίζει πρωτόκολλα δεκαετίας αντί για το AX που είναι πιο πρόσφατο; 

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί να το πετάξεις; Ένα καλώδιο προέκτασης usb  και το βάζεις σε μία καλή θέση. Και ένα παλιό τηλέφωνο Android μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως receiver εναλλακτικά.

Επεξ/σία από KyrGR
  • Like 2

1 ώρα πριν, JPaxilleas είπε

Αυτό υποστηρίζει μόνο Πρωτόκολλα IEEE 802.11g, IEEE 802.11b. Δηλαδή θα πας να βάλεις κάτι που υποστηρίζει πρωτόκολλα δεκαετίας αντί για το AX που είναι πιο πρόσφατο; 

https://www.skroutz.gr/s/18470805/TP-LINK-UE300-v3-USB-Antaptoras-Diktyou-gia-Ensyrmati-syndesi-Gigabit-Ethernet.html

Καλο? Θα κανει δουλεια?
--
Τωρα αυτο ειτε θα το συνδεσω με το λαπτοπ μεσω usb καλωδιου (για να το παω καπου ψηλα και κοντα σε παραθυρο).
Η μπορω να το συνδεσω με ethernet καλωδιο απευθειας στο ρουτερ τους (αν εχω τετοια προσβαση)?

1 ώρα πριν, doubtful είπε

Καλο? Θα κανει δουλεια?
--
Τωρα αυτο ειτε θα το συνδεσω με το λαπτοπ μεσω usb καλωδιου (για να το παω καπου ψηλα και κοντα σε παραθυρο).
Η μπορω να το συνδεσω με ethernet καλωδιο απευθειας στο ρουτερ τους (αν εχω τετοια προσβαση)?

Τώρα σε έχασα.

Τι σχέση έχει αυτό με το Wi-Fi adapter;

Άλλο αυτό, άλλο ο αντάπτορας δικτύου (TP-LINK UE300 v3 USB) για Ethernet. Με το πρώτο συνδέεσαι ασύρματα με το δεύτερο ενσύρματα (με καλώδιο Ethernet).  

4 ώρες πριν, doubtful είπε

Δεν γνωριζω τι ρουτερ ειναι μιας δεν ειναι δικο μου. Θα παω σε μια δουλεια οπου θα παρω και το λαπτοπ μαζι και για καλυτερο σημα μου προτειναν να παρω ενα Wi-Fi adapter.

Για τη δουλειά σου είπαν να πάρεις Wi-Fi adapter, όχι Ethernet Adapter. Παράλληλα, δεν έχει Ethernet θύρα το laptop σου; Μήπως για αυτό το ζητάς;  

• Like 2

Άλλο αυτό, άλλο ο αντάπτορας δικτύου (TP-LINK UE300 v3 USB) για Ethernet. Με το πρώτο συνδέεσαι ασύρματα με το δεύτερο ενσύρματα (με καλώδιο Ethernet). 

Εγω νομιζα με το **TP-LINK UE300 v3 USB** μπορω να συνδεθω και με τους δυο τροπους.

Για τη δουλειά σου είπαν να πάρεις Wi-Fi adapter, όχι Ethernet Adapter. Παράλληλα, δεν έχει Ethernet θύρα το laptop σου; Μήπως για αυτό το ζητάς;  

Ναι μου ειπαν wi-fi adapter. Aπλα εγω σκεφτηκα μηπως αν εχουν και Ethernet γραμμη, να συνδεθω.
Ναι το λαπτοπ μου εχει και ethernet θυρα.
--
Οποτε το **TP-LINK UE300 v3 USB** μπορει να συνδεθει **μονο** σε Ethernet και οχι να χρησημοποιηθει και ως wireless?

14 ώρες πριν, doubtful είπε

Ναι μου ειπαν wi-fi adapter. Aπλα εγω σκεφτηκα μηπως αν εχουν και Ethernet γραμμη, να συνδεθω.
Ναι το λαπτοπ μου εχει και ethernet θυρα.

Οπότε γιατί ψάχνεις για Ethernet USB Adapter αφού έχεις Ethernet;

Με συχγωρείς που θα το πω, αλλά ρωτάς χωρίς καμία δομή και δε διαβάζεις αυτά που σου γράφω. 

42 λεπτά πριν, doubtful είπε

Το εν λόγω μοντέλο που αναφέρεις TP-LINK TL-WN722N v3 Ασύρματος USB Αντάπτορας Δικτύου με Αποσπώμενη Κεραία 150Mbps είναι (σύμφωνα με την περιγραφή του skroutz) ένα ασύρματο USB Stick συμβατό με τα πρότυπα 802.11b/802.11g όπως και με το νεότερο 11n.

Οπότε και πάλι, θα πας να βάλεις κάτι που υποστηρίζει πρωτόκολλα δεκαετίας αντί για το AX που είναι πιο πρόσφατο και που υποστηρίζει το Wi-Fi στο laptop σου. 

Τη λύση στην έχω προτείνει: 

19 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Για αυτό και σου είπαν να πάρεις ένα Wi-Fi adapter. Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων του realtek rtl8852be wifi 6 802.11ax αλλά απλά θέμα κάποιων αποστάσεων. Οπότε ένα οποιοδήποτε 1000 Mbps Wi-Fi adapter που θα υποστηρίζει IEEE 802.11ax και με καλές κεραίες θα σε καλύψει μια χαρά.

Τώρα για να μπορέσεις να βγάλεις άκρη γενικά για το Wi-Fi (ψάχνεις και στο διαδίκτυο για περισσότερα):

image.png.c6b5a0e5bd36d361c44fc8ef1643cd23.png

Τώρα για να μπορέσεις να βγάλεις άκρη γενικά με τις συνδέσεις:

Οι βασικοί τρόποι σύνδεσης με το διαδίκτυο από ένα υπολογιστή (σταθερό ή φορητό) είναι εξής:

• Wired Μέσω Ethernet (ο υπολογιστής πρέπει να έχει ενσωματωμένο κύκλωμα για Ethernet και τη σχετική θύρα και συγκεκριμένα η μητρική ή εάν δεν έχει ή θέλουμε να προσθέσουμε εμείς και άλλη θύρα βάζουμε ένα USB Wireless Adapter ή μια PCIE κάρτα).
  • Wireless Μέσω Wi-Fi (ο υπολογιστής πρέπει να έχει ενσωματωμένο κύκλωμα Wi-Fi και συγκεκριμένα η μητρική ή εάν δεν έχει βάζουμε ένα USB Wireless Adapter).

Εάν έχεις τα παραπάνω μπορείς να συνδεθείς στο διαδίκτυο μέσω των εξής (παραδείγματα):

• Μέσω κινητού το οποίο έχεις μετατρέψει σε hotspot.
  • Μέσω ενός router / modem
  • Μέσω ενός hotspot (Mi-Fi) δηλαδή ενός router / modem το οποίο συνδέεται σε ένα δίκτυο κινητής.
  • Μέσω δορυφορικού Internet (βλέπε π.χ. Starlink)
  • κ.λπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...