nikopoup Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 41 λεπτά πριν, duende είπε 65κ?? τι αλλαξατε? ειχα μεινει πως μια νορμαλ ανακαινιση παει το πολυ κανα 25ρι Και εγώ που κάνω τώρα ολική ανακαίνιση για 140τμ όπως τα υπολογίζω θα μου βγει γύρω στα 110.000 χωρίς τα έπιπλα, χωρίς αντλία που υπήρχε και σχεδόν όλα τα υλικά σε τιμή κόστους γιατί έχω κατάστημα με δομικά υλικά. 1
Ducatista Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 22 λεπτά πριν, nikopoup είπε Και εγώ που κάνω τώρα ολική ανακαίνιση για 140τμ όπως τα υπολογίζω θα μου βγει γύρω στα 110.000 χωρίς τα έπιπλα, χωρίς αντλία που υπήρχε και σχεδόν όλα τα υλικά σε τιμή κόστους γιατί έχω κατάστημα με δομικά υλικά. Για αυτό το ποσό φαντάζομαι ότι έμειναν μόνο τα μπετά ομως
anax111 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Για 100 τ.μ. ολική ανακαίνιση (σοβάδες, ηλεκτρικά, υδραυλικά, πατώματα, μονώσεις, κουφώματα, ταβάνια, κλιματισμός, φωτισμός, ελαιοχρωματισμοί) να υπολογίσεις 80.000 € στα σίγουρα. Δυστυχώς έχουν ανεβεί πάρα πολύ τα κόστη. 2 1
Liapisftw Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Με τα ποσά που ακούω εχω αρχίσει και πιστεύω σοβαρά ότι η αγορά - κατασκευή κατοικίας είναι η χειρότερη επένδυση που μπορεί κάποιος να κάνει. Καλύτερα κρατάς το χρήμα και το επενδύεις εκτός και αν έχεις μεγάλη άνεση ( κόστος κατασκευής χ3 καβατζα ) ή δουλειά που σου αποφέρει μεγάλα κέρδη και δεν σε νοιάζει. 1
nikopoup Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 29 λεπτά πριν, Ducatista είπε Για αυτό το ποσό φαντάζομαι ότι έμειναν μόνο τα μπετά ομως Και μια τζαμαρία που είναι 7χ3 και δεν ήθελα να δώσω μισό σπίτι μόνο γι'αυτή 1
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, Liapisftw είπε Με τα ποσά που ακούω εχω αρχίσει και πιστεύω σοβαρά ότι η αγορά - κατασκευή κατοικίας είναι η χειρότερη επένδυση που μπορεί κάποιος να κάνει. Καλύτερα κρατάς το χρήμα και το επενδύεις εκτός και αν έχεις μεγάλη άνεση ( κόστος κατασκευής χ3 καβατζα ) ή δουλειά που σου αποφέρει μεγάλα κέρδη και δεν σε νοιάζει. Παντα ήταν κακή επενδυση. Ο κοσμος δεν το εβλεπε σαν επενδυση. Σαν εξασφαλιση το εβλεπε. Ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι μου για να μην μεινω στους δρομους. Καταλοιπο από αλλες δυσκολες εποχες. Η χειροτερη επενδυση μακραν ειναι το ακριβο ΙΧ 3
Ducatista Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, nikopoup είπε Και μια τζαμαρία που είναι 7χ3 και δεν ήθελα να δώσω μισό σπίτι μόνο γι'αυτή Αυτό το θέμα είχα και εγώ με τις τζαμαρίες στο σπίτι... Οι τιμές είναι από άλλο γαλαξία άσε που είναι άλλη τοποθέτηση μεταφορά κλπ
james01gr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 23 ώρες πριν, kakofonixx είπε αφού έχεις αποφασίσει να κάνεις μια επένδυση γύρω στα €200.000, γιατί δε δίνεις 0,5% ακόμα βάζοντας έναν μηχανικό να δει τα ακίνητα από κοντά, να τα ελέγξει, να σου πει τα υπέρ και τα κατά της κάθε (συγκεκριμένης) περίπτωσης και να κάνει μια προκοστολόγηση των εργασιών για κάθε περίπτωση που θα συζητήσετε? τι περιμένεις να σου απαντήσουμε ο καθένας από το πισι του? δεν υπάρχει περίπτωση, ότι προκοστολόγηση να σου κάνει ο μηχανικός να πέσει μέσα. θα πάει τουλάχιστον +30% από αυτά που θα σου πει. 19 ώρες πριν, GiannisTheodoropoulos είπε 25.000€ κοστίζει το οικόπεδο. Μάλλον δεν το έγραψα εγώ σωστα Ναι, προφανώς και θα μιλήσω με μηχανικό. Μια γενική εικόνα ήθελα στο περίπου για να δω εάν έχει όντως νόημα να μπω στην διαδικασία. Μίλησε με 3 εταιρίες προκάτ και μου ζητούσαν από 170 έως 200 χιλιάδες. ρώτα κατ αρχήν ποια είναι η αμοιβή του μηχανικού για νέα άδεια. πιστεύω πως με τα νέα κοστολόγια, εάν θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο, σωστά, κάτω από 2500ευρώ/τμ θα είναι πολύ δύσκολο να πας. χώρια αμοιβές μηχανικού, ένσημα κτλ. ειδικά εάν πας σε αντλία θερμότητας (φαντάζομαι πως δεν περνάει αέριο από εκεί), αλουμίνια, σωστές μονώσεις, υπόγειο κτλ. εάν δεν πας σε υπόγειο, λογικά θα σου βγει αρκετά φθηνότερα εφόσον έχεις χώρο να καλύψεις θέσεις στάθμευσης στο οικόπεδο. γνώμη μου υπολογίζεις 250κ μόνο το σπίτι χωρίς οικόπεδα και χωρίς τρέλες στα υλικά κτλ. στα προκάτ λογικά δεν σου περιλαμβάνει σύστημα θέρμανσης λογικά συν το κόστος κατασκευής της βάσης.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, Liapisftw είπε Με τα ποσά που ακούω εχω αρχίσει και πιστεύω σοβαρά ότι η αγορά - κατασκευή κατοικίας είναι η χειρότερη επένδυση που μπορεί κάποιος να κάνει. Καλύτερα κρατάς το χρήμα και το επενδύεις εκτός και αν έχεις μεγάλη άνεση ( κόστος κατασκευής χ3 καβατζα ) ή δουλειά που σου αποφέρει μεγάλα κέρδη και δεν σε νοιάζει. Δεν θεωρώ γενικά κακή μια επένδυση σε ακίνητα. Δηλαδή ένας που ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο το να έχει κάποια assets είτε ακίνητα, ακόμα και οικοπεδα που δεν φέρνουν μηνιαια κέρδη σίγουρα δεν εξαφαντίζονται. Εγώ θεωρώ σήμερα κακή μια επένδυση να αγοράσεις π.χ εντός Αττικής εν έτη 2024 ένα νεόδμητο με το 90% να είναι χρηματοδότηση, και να πληρώνεις το 50-60% του οικογενειακού σου μισθού σε δόσεις, να περάσουν 35 χρόνια και να εχεις ξεπληρώσει 2*Χ του αρχικού δανεισμού. Αντίθετα, το να χτίσεις π.χ ένα ακίνητο στο "χωριό" σου, που δεν είναι κανένα εγκατατελειμένο μέρος αλλά υπάρχει ζωή μακράν καλύτερη επένδυση. Μακράν η χειρότερη επένδυση η αγορά ενός καινούργιου αμαξιού με χρηματοδότηση, σε 1 μήνα έχεις χάσει το 20% της αξίας του, ενός δεν έχεις πληρώσει καν την πρώτη δόση. Φυσικά αναφέρομαι στο μέσο Έλληνα. Δεν αφορούν όλα αυτά ανθρώπους με ισχυρά πορτοφόλια, ούτε άτομα σε θέσεις ευθύνης με καλούς μισθούς.
lamprosts Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Το κόστος κατασκευής μιας καινούριας κατοικίας αυτόν τον καιρό είναι περίπου 2000ευρώ το τετραγωνικό ... χωρίς πολυτέλειες... με καλά υλικά....
andreaspA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 8 λεπτά πριν, lamprosts είπε Το κόστος κατασκευής μιας καινούριας κατοικίας αυτόν τον καιρό είναι περίπου 2000ευρώ το τετραγωνικό ... χωρίς πολυτέλειες... με καλά υλικά.... διαμερισματος ή μονοκατοικιας?
GiannisTheodoropoulos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 18 ώρες πριν, basilis_k6 είπε αθηνα οικοπεδο που χτιζει 100τμ? μιλάμε για μεζονετα? γιατι 100 οροφος σημαινει οικοπεδο πολυ παραπανω. που το βρηκες θέλω και εγω ενα. βασικα οχι, θέλω 2! αν εχεις βρει και αλλο στειλε μου. Δεν τρολλαρω! Χτίζει 130τμ σύνολο. 50τμ ο όροφος έγραψα για 100τμ σπίτι. Συγκεκριμένα είναι στο Αιγάλεω. Έχω και τα τοπογραφικά, είναι έτσι τα πράγματα Συγνώμη που δεν απαντάω σε κάθε έναν ξεχωριστά. Μίλησα με μηχανικό, εργολάβο, εταιρίες κλπ. Όλοι μου είπαν ότι πλέον για να χτίσεις πάει περίπου 2000-2500€/τμ. Και κάτι λιγότερο για τα προκάτ. Δεν περίμενα αυτά τα νούμερα και σίγουρα άλλαξα γνώμη, δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτές τις τιμές. Δηλαδή ξεκινάς από 200Κ για να φτιάξεις μια μονοκατοικία. Επίσης όλοι μου είπαν ότι μέχρι πριν τρία χρόνια η μέση τιμή ήταν γύρω στα 1300€/τμ. Φοβερή αύξηση. Καταλήγω στην ανακαίνιση. Επίσης όλοι μου είπαν ότι μια ολική ανακαίνιση θα κοστίσει περίπου 70Κ. Αλλά όλα όλα, χωρίς επιπλέον κόστη μελλοντικά. Σίγουρα πιο εφικτή λύση, και μάλλον έτσι θα κινηθώ. Επειδή κάποιοι ρωτούσαν για το οικόπεδο, εαν υπάρχει ενδιαφέρον μπορούν να μου στείλουν μνμ να τους στείλω την αγγελία. Έχω μιλήσει με τον άνθρωπο και μου έχει δώσει και τα τοπογραφικά. Σας ευχαριστώ όλους!
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα , έχω πάρει μια προσφορά για μια ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 60τμ στο οποίο περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες : 1) Βάψιμο όλο (στοκάρισμα +μερεμέτια) 2) Εσωτερικές πόρτες 3 + Πόρτα ασφαλείας (υλικά +ξήλωμα + τοποθέτηση) 3) Αλλαγή στα φύλλα στα ντουλάπια των υπνοδωματίων + τις κλειδαριές στα παντζούρια 4) Ξήλωμα στα είδη υγιεινής στο μπάνιο και τοποθέτηση καινούργιων (τα είδη υγιεινής θα τα αγοράσω εγω) 5) Ξήλωμα και τοποθέτηση ντουλαπιών στη μπάνιο (τα ντουλάπια θα τα πάρω εγω) 6) Στο hall απλά θα ξηλωθεί η πόρτα που έχει (δεν θα μπει καινούργια) 7)Στην κουζίνα ξήλωμα όλα τα ντουλάπια + πλακάκια τοίχου και τοποθέτηση (τα πλακάκια θα τα πάρω εγω) Σύνολο 10520€ , σαν πολλά μου φαίνεται , έχει ανέβει το κόστος τόσο πολύ ;
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε Καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα , έχω πάρει μια προσφορά για μια ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 60τμ στο οποίο περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες : 1) Βάψιμο όλο (στοκάρισμα +μερεμέτια) 2) Εσωτερικές πόρτες 3 + Πόρτα ασφαλείας (υλικά +ξήλωμα + τοποθέτηση) 3) Αλλαγή στα φύλλα στα ντουλάπια των υπνοδωματίων + τις κλειδαριές στα παντζούρια 4) Ξήλωμα στα είδη υγιεινής στο μπάνιο και τοποθέτηση καινούργιων (τα είδη υγιεινής θα τα αγοράσω εγω) 5) Ξήλωμα και τοποθέτηση ντουλαπιών στη μπάνιο (τα ντουλάπια θα τα πάρω εγω) 6) Στο hall απλά θα ξηλωθεί η πόρτα που έχει (δεν θα μπει καινούργια) 7)Στην κουζίνα ξήλωμα όλα τα ντουλάπια + πλακάκια τοίχου και τοποθέτηση (τα πλακάκια θα τα πάρω εγω) Σύνολο 10520€ , σαν πολλά μου φαίνεται , έχει ανέβει το κόστος τόσο πολύ ; Εάν δεν βάλεις ποσότητες τι να πει κανένας? Ποσοτητες και τιμές από δίπλα είναι το πιο σωστό. Πόσα τετραγωνικά βαψιματα? Πόσα χέρια βάψιμο? Σε τι χρώματα? Ανοιχτά, σκούρα? Τι χρώματα έχει από κάτω? Τι ποιότητα χρώματα? Πόσα τετραγωνικά ντουλάπες? Τι τύπου φύλλα? Τι ποιοτητας? Πόσο πάχος? Τι μηχανισμούς? Χερούλια για τα πορτακια? Τι? Απλά φύλλα ή με ντεκόρ? Πόσα μέτρα μήκους ντουλάπια κουζίνας πάνω, πόσα κάτω και πόσα μέτρα μήκους πάγκου? Τι ποιότητας ντουλάπια κουζίνας και πάγκου? Με μηχανισμούς ή απλά? Χερουλια και ποια? Εσωτερικές πόρτες από τι υλικο? Της πλάκας από praktiker/leroy ή πιο επώνυμες και ποιες? Τι πορτα ασφάλειας? Έχει και με 400€ έχει και με 1000€ και παραπάνω Πως θα μερεμετηθει το σημείο του κασώματος της πορτας του χωλ? Σοβαρισμα ή περιμετρικο ξύλινο κασωμα? Ξέρεις πόσο τεράστιες διαφορές θα βρεις αναλόγως τις ποιότητες στα παραπάνω? Πόσο τεράστιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν αναλογως τα τετραγωνικά?. Sorry αλλά με μπακαλιστικα νούμερα δεν υπάρχει απάντηση. Κανονικά θα επρεπε να έχεις ξεκαθαρίσει το τι θέλεις πριν να πάρεις προσφορές και οι προσφορές θα έπρεπε να είναι με αναλυτικες προμετρησεις και συγκεκριμένα υλικά. Αλλιώς να σου δώσω και από εδώ μια προσφορά με 10% εκπτωση από τώρα να πάρω την δουλειά και να είσαι σίγουρος ότι χωρίς καν να την δω μπορώ να βγάλω κέρδος. Όχι γιατί σε κλέβει ο άλλος αλλά γιατί μπορώ να σε "κλέψω" εγώ. Δεν θα σε κλέψω αλλά αφού μπορώ θα επιλέξω αυτά που βολεύουν εμένα. Τυπικά θα είμαι απόλυτα ενταξει. Μην κάνεις ποτέ τέτοιες συμφωνίες. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 3
basilis_k6 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε Καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα , έχω πάρει μια προσφορά για μια ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 60τμ στο οποίο περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες : 1) Βάψιμο όλο (στοκάρισμα +μερεμέτια) 2) Εσωτερικές πόρτες 3 + Πόρτα ασφαλείας (υλικά +ξήλωμα + τοποθέτηση) 3) Αλλαγή στα φύλλα στα ντουλάπια των υπνοδωματίων + τις κλειδαριές στα παντζούρια 4) Ξήλωμα στα είδη υγιεινής στο μπάνιο και τοποθέτηση καινούργιων (τα είδη υγιεινής θα τα αγοράσω εγω) 5) Ξήλωμα και τοποθέτηση ντουλαπιών στη μπάνιο (τα ντουλάπια θα τα πάρω εγω) 6) Στο hall απλά θα ξηλωθεί η πόρτα που έχει (δεν θα μπει καινούργια) 7)Στην κουζίνα ξήλωμα όλα τα ντουλάπια + πλακάκια τοίχου και τοποθέτηση (τα πλακάκια θα τα πάρω εγω) Σύνολο 10520€ , σαν πολλά μου φαίνεται , έχει ανέβει το κόστος τόσο πολύ ; αν εμαθα κατι κανοντας 2 φορες αυτη τη δουλεια σπιτι μου ειναι οτι ολα αυτα που γραφεις ειναι σαν να λες θελω αμαξι με 1) 4 ροδες και 1 τιμονι 2) 1400-1600κυβικα 3) 300-400λιτρα πορτ μπαγκαζ 4) κτλ κτλ υπαρχουν τιμες απο 12κ μεχρι 120κ ευρω για κατι τετοιο. θελω να πω οτι δεν υπαρχει μια τιμη ουτε στο περιπου για τετοιες δουλειες αν δεν εχεις ακριβως τα υλικα που θα βαλεις και ακριβως τις μερες που θελει καθε δουλεια. εγω τα εκανα χωριστα, οχι ολα ενα γραφειο ανακαινισεων. δεν ξερω αν ειναι πιο φθηνα η πιο ακριβα αλλα ξερω οτι πληρωσα αυτο που πηρα. γιατι ελενξα ενα ενα ολα οσα εβαλα οποτε εβγαλαν κερδος προφανως οι ανθρωποι αλλα δεν με δαγκωσε καποιος. βεβαια επρεπε να δαπανησω ΠΟΛΛΕΣ ωρες να διαβαζω και να ψαχνω και να μετραω και να πηγαινω απο εδω και απο εκει. τυχαιο παραδειγμα υπαρχει πορτα θωρακισμένη με 300 ευρω και με 2000 ευρω. οπως και πλακακι 9 ευρω και 50 ευρω. δεν υπαρχει απαντηση λοιπον στο "πολλα ειναι". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα