Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους!

Τα φωτα σας παρακαλω:

Εχω βρει μια μονοκατοικια στις 120.000€ - 100τμ αρκετα παλια και θελει ολικη ανακαινιση - φανταζομαι οτι 50 - 60.000 θα τα χρειαστει.

Η δευτερη επιλογη ειναι η κατασκευη μονοκατοικιας. Υπαρχει ενα οικοπεδο που χτιζει τα 100τμ που θελω - εχει δυο παλια κτισματα μεσα που θελουν κατεδαφιση και το κοστος της ειναι 25.000€.

Και οι δυο επιλογες ειναι για Αθηνα. 

Τι θα μου κοστιζει λιγοτερο η θα ειναι καλυτερα αναλογικα για τα χρηματα που θα δωσω?

Επεξ/σία από GiannisTheodoropoulos
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφού έχεις αποφασίσει να κάνεις μια επένδυση γύρω στα €200.000, γιατί δε δίνεις 0,5% ακόμα βάζοντας έναν μηχανικό να δει τα ακίνητα από κοντά, να τα ελέγξει, να σου πει τα υπέρ και τα κατά της κάθε (συγκεκριμένης) περίπτωσης και να κάνει μια προκοστολόγηση των εργασιών για κάθε περίπτωση που θα συζητήσετε?

τι περιμένεις να σου απαντήσουμε ο καθένας από το πισι του? 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω απλα θα σου πω οτι 80τμ σπιτι-διαμερισμα που μολις τελειωσα απο ανακαινιση ολικη (μεχρι και νεα τσιμεντοκονια) πηγε 65.000 (με πολλους γνωστους και τιμες χονδρικης σε πλακακια-κουφωματα κτλ) γιατι η γυναικα μου ειναι σε κατασκευαστικη κι ακομα δεν εχω τελειωσει με τα της θερμανσης.

Ετσι για να εχεις μια εικονα, αν ειναι σε  κακη κατασταση το σπιτι.Κι εμας δεν ειχε κανενα δομικο θεμα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kakofonixx είπε

αφού έχεις αποφασίσει να κάνεις μια επένδυση γύρω στα €200.000, γιατί δε δίνεις 0,5% ακόμα βάζοντας έναν μηχανικό να δει τα ακίνητα από κοντά, να τα ελέγξει, να σου πει τα υπέρ και τα κατά της κάθε (συγκεκριμένης) περίπτωσης και να κάνει μια προκοστολόγηση των εργασιών για κάθε περίπτωση που θα συζητήσετε?

τι περιμένεις να σου απαντήσουμε ο καθένας από το πισι του? 

ΤΟ ΑΥΤΟ.

Εαν δεν κάνει καποιος εμπειρος σε κτηριακές κατασκευες ελεγχο αλλα κυριως ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ των εργασιων και των υλικών που θα χρειαστείτε τότε μπορεί να πέσετε ανετα και 100% εξω στο υπολογιζόμενο κοστος για ανακαίνηση.

Το ίδιο συμβαίνει και για την νεα κατοικία σας. Μην στηρίζεστε στα χοντρικά κόστη ανα τετραγωνικό που ακούτε στην πιάτσα.

Ειδικα μια μονοκατοικία εχει πολύ μεγαλύτερα κοστη ανα τετραγωνικό για την πλήρη ολοκήρωσή της.

Πρώτον δεν θα βαλετε εργολαβικά υλικά (πλακακια, ειδη υγειινης, μπαταριες, ηλεκτρολογικα, ερμαρια, κουζινα κλπ κλπ). Καθε ενας ιδιοκτητης ολο και κατι παραπανω επιλέγει, πάντα προς το πιο ακριβό εως και αρκετα πιο ακριβό. Εαν τα διαθετετε ΟΚ. Εαν οχι τοτε θα βρεθειτε προ εκπλήξεως. Οποτε ενας σωστός και αναλυτικός προυπολογισμος θα σας δινει παντα την πραγματική εικόνα του πόσο εχετε ξεφύγει και που. Αντιστοιχα ισχυει και για την ανακαινηση.

Υπολογίστε επίσης τις εργασίες για τον περιβάλοντα χώρο του οικοπεδου. Περιγραξη, πορτες, δαπεδα για παρκινγκ, αιθρια κλπ, περγολες, επιχωσεις, καλοπισμους, φωτα κηπου κλπ κλπ.

Συν στεγη. Αλλο 100 μ2 στεγη για μονοκατοικια και αλλο 100μ2 στεγη για πενταοροφη οικοδομη. Αλλιως μοιραζεται ανα τετραγωνικό το κοστος κατασκευης.

• Like 2
Δημοσ.

25000 η κατεδάφιση ?? Αφού δίνεις τόσα λεφτά δεν είναι καλύτερα να φτιάξεις κάτι καινούργιο ;

Δημοσ.

Χωρις μηχανικο δεν πας πουθενα ,πρωτα ελεγχος στην υπαρχουσα μονοκατοικια για να δεις πως ειναι στατικα και αν αξιζει να χωσεις λεφτα.

Αν ειναι οκ τοτε αρχιζεις (με τον μηχανικο ) να βγαζεις ενα κοστολογιο για να δεις τα ποσα.

Αν δεν μπορεις να καλυψεις το ποσο που εβγαλες με τον μηχανικο +30% επιπλεον για τυχον υπερβασεις μην το αρχισεις καν.

Απο την αρχη χτισιμο μονοκατοικιας 100τμ το κοβω πανω απο μισο χαρτι παντως.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GiannisTheodoropoulos είπε

50 - 60.000 θα τα χρειαστει.

Πολύ αισιόδοξο σε κόβω ως προς τις τιμές σε περίπτωση ανακαίνισης, αν όντως είναι πολύ παλιά και χρειάζεται ολική ανακαίνιση. Για πάρε για τα αλουμίνια μια προσφορά...

Μια αντλία θερμότητας, ηλιακός σε 100 τμ και οι νέες εγκαταστάσεις υδραυλικές θα σου πάρουν εύκολα ενα 15αρι...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gbras είπε

25000 η κατεδάφιση ?? Αφού δίνεις τόσα λεφτά δεν είναι καλύτερα να φτιάξεις κάτι καινούργιο ;

25.000€ κοστίζει το οικόπεδο. Μάλλον δεν το έγραψα εγώ σωστα

3 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

ΤΟ ΑΥΤΟ.

Εαν δεν κάνει καποιος εμπειρος σε κτηριακές κατασκευες ελεγχο αλλα κυριως ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ των εργασιων και των υλικών που θα χρειαστείτε τότε μπορεί να πέσετε ανετα και 100% εξω στο υπολογιζόμενο κοστος για ανακαίνηση.

Το ίδιο συμβαίνει και για την νεα κατοικία σας. Μην στηρίζεστε στα χοντρικά κόστη ανα τετραγωνικό που ακούτε στην πιάτσα.

Ειδικα μια μονοκατοικία εχει πολύ μεγαλύτερα κοστη ανα τετραγωνικό για την πλήρη ολοκήρωσή της.

Πρώτον δεν θα βαλετε εργολαβικά υλικά (πλακακια, ειδη υγειινης, μπαταριες, ηλεκτρολογικα, ερμαρια, κουζινα κλπ κλπ). Καθε ενας ιδιοκτητης ολο και κατι παραπανω επιλέγει, πάντα προς το πιο ακριβό εως και αρκετα πιο ακριβό. Εαν τα διαθετετε ΟΚ. Εαν οχι τοτε θα βρεθειτε προ εκπλήξεως. Οποτε ενας σωστός και αναλυτικός προυπολογισμος θα σας δινει παντα την πραγματική εικόνα του πόσο εχετε ξεφύγει και που. Αντιστοιχα ισχυει και για την ανακαινηση.

Υπολογίστε επίσης τις εργασίες για τον περιβάλοντα χώρο του οικοπεδου. Περιγραξη, πορτες, δαπεδα για παρκινγκ, αιθρια κλπ, περγολες, επιχωσεις, καλοπισμους, φωτα κηπου κλπ κλπ.

Συν στεγη. Αλλο 100 μ2 στεγη για μονοκατοικια και αλλο 100μ2 στεγη για πενταοροφη οικοδομη. Αλλιως μοιραζεται ανα τετραγωνικό το κοστος κατασκευης.

Ναι, προφανώς και θα μιλήσω με μηχανικό. Μια γενική εικόνα ήθελα στο περίπου για να δω εάν έχει όντως νόημα να μπω στην διαδικασία. Μίλησε με 3 εταιρίες προκάτ και μου ζητούσαν από 170 έως 200 χιλιάδες. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GiannisTheodoropoulos είπε

25.000€ κοστίζει το οικόπεδο.

Σε ποιό νομό της Ελλάδας φίλε είναι το οικόπεδο που χτίζεις 100 τ.μ και κοστίζει 25.000;

Επεξ/σία από Manefs23
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GiannisTheodoropoulos είπε

25.000€ κοστίζει το οικόπεδο. Μάλλον δεν το έγραψα εγώ σωστα

Ναι, προφανώς και θα μιλήσω με μηχανικό. Μια γενική εικόνα ήθελα στο περίπου για να δω εάν έχει όντως νόημα να μπω στην διαδικασία. Μίλησε με 3 εταιρίες προκάτ και μου ζητούσαν από 170 έως 200 χιλιάδες. 

Δεν μπορεις να εχεις γενικη εικονα απο εμας οταν εμεις δεν εχουμε γενικη εικονα απο το κτιριο.

Οτι και να πουμε θα ειναι λογια του αερα που δεν θα πρεπει να τα λαβεις υποψην σου.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από οικονομικά και οικοδομικά θέματα, αλλά δε θα έπρεπε πρώτα από όλα να επιλέξεις τοποθεσία μεταξύ των δύο;

Η τοποθεσία είναι το μόνο που δεν αλλάζει, το σπίτι το χτίζεις/βελτιώνεις/ανακαινίζεις και σταδιακά που λέει ο λόγος. 

Εκτός βέβαια αν μιλάς για περιπτώσεις τελείως παρόμοιες από άποψης τοποθεσίας.

Δημοσ.

αθηνα οικοπεδο που χτιζει 100τμ? μιλάμε για μεζονετα? γιατι 100 οροφος σημαινει οικοπεδο πολυ παραπανω. που το βρηκες θέλω και εγω ενα. βασικα οχι, θέλω 2! αν εχεις βρει και αλλο στειλε μου. Δεν τρολλαρω!

Δημοσ.

πως περιμένεις να σου πει κάποιος τι θα είναι καλύτερο αν δεν έχει δει το σπίτι και την τοποθεσία; Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Φαντάσου το οικόπεδο να έχει γείτονες τίποτα οπαδούς κάποιας Ιταλικής ομάδας...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Seldon68 είπε

Απο την αρχη χτισιμο μονοκατοικιας 100τμ το κοβω πανω απο μισο χαρτι παντως.

για μισο εκατομμυριο ευρω μιλας?

Δημοσ.
18 ώρες πριν, rallistas είπε

Εγω απλα θα σου πω οτι 80τμ σπιτι-διαμερισμα που μολις τελειωσα απο ανακαινιση ολικη (μεχρι και νεα τσιμεντοκονια) πηγε 65.000 (με πολλους γνωστους και τιμες χονδρικης σε πλακακια-κουφωματα κτλ) γιατι η γυναικα μου ειναι σε κατασκευαστικη κι ακομα δεν εχω τελειωσει με τα της θερμανσης.

Ετσι για να εχεις μια εικονα, αν ειναι σε  κακη κατασταση το σπιτι.Κι εμας δεν ειχε κανενα δομικο θεμα.

65κ?? τι αλλαξατε? ειχα μεινει πως μια νορμαλ ανακαινιση παει το πολυ κανα 25ρι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...