Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρα τον συγκεκριμένο ανταπτορα(τον προτίμησα σε σχέση με τον Nikon γιατί δουλεύουν και κάποιοι άλλοι φακοι-οχι nikon- που με τον επίσημο δεν έχουν autofocus).

Παρέλαβα σε καλή κατάσταση και δουλεύουν οι 3 από τους 4 φακούς που ήθελα οπότε μια χαρά.

Το θέμα είναι πως εάν τον κουνήσεις στον αέρα -μόνο του-κάνει ένα θόρυβο(rattling) και δεν ξέρω εάν είναι φυσιολογικό η είναι ελλατωματικος ο συγκεκριμένος.

Υπαρχει κανείς που τον έχει να μου το επιβεβαιώσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον έχω, Θα τον δω σπίτι, δε μου θυμίζει κάτι πάντως να κάνει κάποιο θόρυβο κλπ.

Με το φακό ή σκέτος σου κάνει θόρυβο?

ΥΓ: Και εμένα με 2 διαφορετικούς FTZ II Nikon Ο sigma 105mm πέταγε errors, με αυτόν (χτύπα ξύλο) τίποτα, κανένα θέμα.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 minutes ago, stratigos24 said:

@@topos

Έβγαλα ένα βίντεο σε βοηθάει??

Είσαι ο καλυτεροτερος, έτσι κάνει και ο δικός μου.

Υ.γ Εγώ τον αγόρασα από aliexpress στο 80ευρω και άνοιξα dispute(τους έστειλα αντίστοιχο videaki με το δικό σου), μου δίνουν επιλογή για να μου γυρίσουν 20 ευρώ και να τον κρατήσω η να τον επιστρέψω και να μου γυρίσουν τα χρήματα.

Στο ενδιάμεσο έστειλα και στην viltrox το ίδιο βιντεάκι να μου πουν και αυτοί εάν είναι φυσιολογικό αυτό το rattling και περιμένω.

Προφανώς Κλάιν εάν κάνει αυτό τον θόρυβο, όμως μην είναι τίποτα έτοιμο να ξεκολλήσει και πάει σε κανένα κλείστρο και πάθουμε ζημιά 2000λιαρου..

-Θα ποσταρω και την απάντηση της viltrox όταν μου απαντησουν-

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά δε βλέπω να είναι κάτι το μεμπτό ..Για να δούμε τι θα πει και η Viltrox (στείλε τους και πμ στο messenger στη σελίδα τους στο fb απαντάνε πιο σύντομα) 

ΥΓ. Και τώρα 2/2 πόσο γκαντεμια να το έχουμε το θέμα και οι 2.

Θεωρώ έτσι θα κάνει γενικά αλλά ας περιμένουμε ...

ΥΓ2: τον πήρα απο ελληνικό κατάστημα .

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκου και αυτό το βίντεο κάνει ήχους όπως τον κρατάει.

22 λεπτά πριν, pifilos είπε

Σας το κάνει και με ανοιχτή τη μηχανή ; 

Μισό να δω.

22 λεπτά πριν, pifilos είπε

Σας το κάνει και με ανοιχτή τη μηχανή ; 

Τον έβαλα σκέτο πάνω στη μηχανή και την άνοιξα και Το κάνει αλλά θέλει να κάτσεις να το παρατηρήσεις προσεχτικά για να το καταλάβεις.

Και με φακό το κάνει αλλά πιο ανεπαίσθητα γιατί κλείνει μπρος πίσω ο ανταπτορας μετα και μένει μέσα του ο ήχος αν καταλαβαίνεις τι λέω χαχα 

ΥΓ. Θεωρώ ότι είναι ο μηχανισμός από τα πιαστρακια του εσωτερικά ένα πιαστρακι που πιάνει στο mount της μηχανής και ένα στο φακό.

Δεν έχουμε και έναν ftz mark 1 να δούμε αλλά.. αντιγραφή του είναι ... Έτσι θα κάνει και εκείνος θεωρώ χαχα 

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Μισό να δω.

Τον έβαλα σκέτο πάνω στη μηχανή και την άνοιξα και Το κάνει αλλά θέλει να κάτσεις να το παρατηρήσεις προσεχτικά για να το καταλάβεις.

Και με φακό το κάνει αλλά πιο ανεπαίσθητα γιατί κλείνει μπρος πίσω ο ανταπτορας μετα και μένει μέσα του ο ήχος αν καταλαβαίνεις τι λέω χαχα 

Οκ ρώτησα επειδή στους linear motors των φακών όταν είναι κλειστή η μηχανή και δεν περνάει ρεύμα και κουνάς τον φακό ακούγεται το πέρα δώθε των μηχανισμών λόγω απουσίας ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Μήπως έχει κάτι αντίστοιχο σα μηχανισμό αυτός χωρίς να ξέρω πως λειτουργεί. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pifilos είπε

Οκ ρώτησα επειδή στους linear motors των φακών όταν είναι κλειστή η μηχανή και δεν περνάει ρεύμα και κουνάς τον φακό ακούγεται το πέρα δώθε των μηχανισμών λόγω απουσίας ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Μήπως έχει κάτι αντίστοιχο σα μηχανισμό αυτός χωρίς να ξέρω πως λειτουργεί. 

Λογικά όχι , αλλά ας περιμένουμε τους ιδιοκτήτες να επιβεβαιώσουν ότι κάνει τον ίδιο θόρυβο και επάνω στη μηχανή . 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, babisskg είπε

Λογικά όχι , αλλά ας περιμένουμε τους ιδιοκτήτες να επιβεβαιώσουν ότι κάνει τον ίδιο θόρυβο και επάνω στη μηχανή . 

Απάντησα το κάνει.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Απάντησα το κάνει.

Ναι , το άκουσα , κάτι έχει φύγει από την θέση του μέσα , προφανώς λόγω κακής στήριξης . Ξεβιδώστε την μπροστινή στεφάνη και θα φανεί τι είναι . Κάποιο έλασμα η κλιπ που κάνει την επικοινωνία των επαφών μεταξύ μπροστινής και πισινής στεφάνης .

Δημοσ.

Γιατί να είναι απαραίτητα κάποιο ελάττωμα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι έτσι κατασκευάστηκα ? Να είναι κάτι μηχανικό που "πρέπει" να κάνει έτσι κλπ? 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stratigos24 είπε

Γιατί να είναι απαραίτητα κάποιο ελάττωμα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι έτσι κατασκευάστηκα ? Να είναι κάτι μηχανικό που "πρέπει" να κάνει έτσι κλπ? 

Δεν υπάρχει μηχανική κίνηση εκεί μέσα . Δεν είναι τίποτε να ξεβιδώσεις την μπροστινή στεφάνη και να δείς τι κάνει τον θόρυβο . Αν θες φυσικά .

2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Δεν υπάρχει μηχανική κίνηση εκεί μέσα . Δεν είναι τίποτε να ξεβιδώσεις την μπροστινή στεφάνη και να δείς τι κάνει τον θόρυβο . Αν θες φυσικά .

Κάτσε να δώ μήπως έχει κανένα pin που ασφαλίζει τον φακό .

https://www.dpreview.com/forums/thread/4712092

Μόνο αυτό βρίσκω , οπότε δείτε με προσοχή τις απαντήσεις μήπως και σας οδηγήσουν σε κάτι άλλο .

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...