Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και ζητώ συγνώμη εαν είναι άσχετη η δημοσίευση με το περιεχόμενο. Δυστυχώς χρειάζομαι βοήθεια και δεν γνωρίζω που να απευθυνθώ, υπόσχομαι να αφαιρέσω την δημοσίευση μόλις λάβω τις πληροφορίες που θέλω. Έχω πρόβλημα με τον από πάνω μου, έχει ξεκίνησει τους τελευταίους 2 μήνες περίπου να τρέχει ΜΕΓΑΛΗ ποσότητα νερού από την αποχέτευση της τουαλέτας του στο πατάρι του μπάνιου μου. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δυσοσμιας και υγρασίας και από ότι φοβάμαι και υγειονομικό. Ο τύπος είναι τρελός και αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση. Έχω φτάσει να του προτείνω να αναλάβω εγώ ο ίδιος όλα τα έξοδα και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μη θέλει να μπούμε στην διαδικασία της διόρθωσης. Ναι το ξέρω πως δεν υπάρχει λογική, δεν είναι η λογική το ζητούμενο. Σας παρακαλώ, γνωρίζει κάποιος που μπορεί να αντιμετώπησε κάτι αντίστοιχο στο παρελεθόν, ποια είναι η νομική οδός; Τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ να συνεχίζω να ζω στο σπίτι έτσι όπως έχει η κατάσταση, έχω φτάσει να σκέφτομαι να το πουλήσω, δεν μπορώ να βγάλω άκρη, έχω χάσει τον ύπνο μου, χρειάζομαι βοήθεια.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, constantinosbou είπε

Καλημέρα και ζητώ συγνώμη εαν είναι άσχετη η δημοσίευση με το περιεχόμενο. Δυστυχώς χρειάζομαι βοήθεια και δεν γνωρίζω που να απευθυνθώ, υπόσχομαι να αφαιρέσω την δημοσίευση μόλις λάβω τις πληροφορίες που θέλω. Έχω πρόβλημα με τον από πάνω μου, έχει ξεκίνησει τους τελευταίους 2 μήνες περίπου να τρέχει ΜΕΓΑΛΗ ποσότητα νερού από την αποχέτευση της τουαλέτας του στο πατάρι του μπάνιου μου. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δυσοσμιας και υγρασίας και από ότι φοβάμαι και υγειονομικό. Ο τύπος είναι τρελός και αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση. Έχω φτάσει να του προτείνω να αναλάβω εγώ ο ίδιος όλα τα έξοδα και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μη θέλει να μπούμε στην διαδικασία της διόρθωσης. Ναι το ξέρω πως δεν υπάρχει λογική, δεν είναι η λογική το ζητούμενο. Σας παρακαλώ, γνωρίζει κάποιος που μπορεί να αντιμετώπησε κάτι αντίστοιχο στο παρελεθόν, ποια είναι η νομική οδός; Τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ να συνεχίζω να ζω στο σπίτι έτσι όπως έχει η κατάσταση, έχω φτάσει να σκέφτομαι να το πουλήσω, δεν μπορώ να βγάλω άκρη, έχω χάσει τον ύπνο μου, χρειάζομαι βοήθεια.

διαχειριστής;Αστυνομία;Δικηγόρος;

Δημοσ.

Αυτό ψάνχω, την διαδικασία.  Να πάρω την αστυνομία τηλέφωνο και να της πω τι; Τρέχει η αποχεύτευση του απο πάνω; Κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία θα μπορούσε να βοθήσει αρκετά 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, constantinosbou είπε

Αυτό ψάνχω, την διαδικασία.  Να πάρω την αστυνομία τηλέφωνο και να της πω τι; Τρέχει η αποχεύτευση του απο πάνω; Κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία θα μπορούσε να βοθήσει αρκετά 

Να πεις τι συμβαίνει ,ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία σου.Δηλαδή η πρώτη σου σκέψη είναι ένα φορουμ;

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Να πεις τι συμβαίνει ,ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία σου.Δηλαδή η πρώτη σου σκέψη είναι ένα φορουμ;

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προφανώς δεν είναι η πρώτη μου σκέψη, αν δεν μπορείς να με βοηθήσεις, μπορείς να μην γράψεις τίποτα; 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ζήτα γνώμη από δικηγόρο τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση.Λογικα η αστυνομία θα σου πει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

• Thanks 1
Δημοσ.

27 minutes ago, Mr_Terror said:

Ζήτα γνώμη από δικηγόρο τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση.Λογικα η αστυνομία θα σου πει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Σε ευχαριστώ, επικοινωνώ τώρα με δικηγόρο. Αναρωτιέμαι πόσο χρονοβόρα μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία 

Δημοσ.

Δύσκολα πράγματα είχα παρόμοια κατάσταση πριν 10 χρόνια. Μου πήρε πάνω από 1 χρόνο να βρω λύση και τελικά η λύση ήταν δικηγόρος ο οποίος αν θυμάμαι καλά έκανε και καταγγέλια στην πολεοδομια .

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sasakisgr είπε

Δύσκολα πράγματα είχα παρόμοια κατάσταση πριν 10 χρόνια. Μου πήρε πάνω από 1 χρόνο να βρω λύση και τελικά η λύση ήταν δικηγόρος ο οποίος αν θυμάμαι καλά έκανε και καταγγέλια στην πολεοδομια .

Σε ευχαριστώ 

Δημοσ.

Για να λες οτι σκέφτεσαι να "πουλήσεις" το διαμέρισμα , καταλαβαίνω οτι είναι δικό σου (και οχι οτι νοικιάζεις). 

Καταρχήν για να είσαι 10000% σίγουρος , πρέπει να φέρεις υδραυλικό με κάμερα , να μπεί στην αποχέτευση και να βρεί πού ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι η διαρροή. Απο κεί και πέρα , θα πρέπει να πάς σε δικηγόρο , να κάνει έγγραφη όχληση στον απο πάνω οτι κινδυνεύει η υγεία σου κτλ κτλ κτλ, και εαν δεν επιδιορθώσει αυτός την διαρροή σε εύλογο χρονικό διάστημα , θα αναλάβει και έξοδα ξενοδοχείου μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά.

Θες δικηγόρο (αν και μια ερώτηση στην αστυνομία στον αξιωματικό υπηρεσίας είναι δωρεάν)

Δημοσ.

δυσκολη περιπτωση. απευθυνσου σε δικηγορο. επίσης απευθυνσου στο υγειονομικο. θελει τρεξιμο. 

Δημοσ.

Αν κάνεις έγγραφη καταγγελία στο υγειονομικό, μπορεί να καθυστερήσουν 2-4 βδομάδες να έρθουν στο σπίτι σου για αυτοψία, και μετά θα γράψουν έκθεση η οποία θα σταλεί στον εισαγγελέα... ο οποίος εισαγγελέας θα πρέπει επίσης με τους δικούς του ρυθμούς να βγάλει απόφαση η οποία θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό, πολεοδομία, αστυνομία) όπου θα τους δίνει το δικαίωμα να πάνε στο σπίτι του από πάνω για αυτοψία. Και μετά αυτοί θα πρέπει να γράψουν έκθεση, να την κοινοποιήσουν στον από πάνω ότι οφείλει να μεριμνήσει για τη βλάβη κλπ... Καλό φθηνόπωρο.

Μια άλλη λύση είναι να καλέσεις αστυνομία και πυροσβεστική αν υπάρχει κίνδυνος το νερό να περάσει οπουδήποτε στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση σου. Αν ο πιθανός κίνδυνος είναι άμεσος (ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά), ίσως να έχουν το δικαίωμα να μπούνε στο σπίτι του από πάνω. Ή με μια καταγγελία στην αστυνομία αναφέροντας και αυτό το πρόβλημα, να μπορέσει η υπόθεση να πάει σε εισαγγελέα με κατ'επείγον...

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο να σου πει τι κινήσεις να κάνεις... αλλιώς δε πρόκειται να ξεμπλέξεις εντός του καλοκαιριού.

Δημοσ.
Στις 31/5/2024 στις 12:02 ΜΜ, constantinosbou είπε

Τα βήματα είναι στγκεκριμενα:

1) Καταγγελία στο υγειονομικο

2) Καταγγελία στην πολεοδομία

3) Καταγγελία σε πυροσβεστική

Και τα τρια άμεσα και μαζί. Τα δύο πρώτα οπωσδήποτε το τρίτο πιστεύω ότι μπορεί να δικαιολογηθει μιας και υπάρχει ηλεκτρική εγκατάσταση.

Δεν είναι άμεση η επέμβαση τους οπότε πρέπει να τους πείσεις για να έρθουν όσο πιο άμεσα ή να βρεις και κανένα γνωστό να σε βοηθησει.

Και αργά να έρθουν αυτή είναι η διαδικασία για την επίλυση. Αλλιώς δεν θα λυθεί ποτέ και το διαμέρισμα σου δεν θα είναι κατοικησιμο οπότε και πάλι μέσω αυτή της διαδικασίας θα πρέπει να πας. Οπότε μην χάνεις χρόνο. Το κάνεις αύριο κι όλας.

Για πιο άμεσα αποτελέσματα πας επιπλέον και σε μυνηση και ασφαλιστικά μετρα. Υπολογίζω ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα κοστίσουν κάτι παραπάνω από 2.000€ και άλλο τόσο η εκδίκαση της μυνησης με δικηγόρο. Εάν κερδίσεις τότε μπορείς να κάνεις νέα καταγγελία για το αστικό κομμάτι της εκδίκασης των εξόδων σου ώστε να στα επιστρέψει ο αντιδικος.

Όταν τα πραγματα στραβωνουν χοντρα δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες και ταυτόχρονα νόμιμες λύσεις. Αυτές είναι.

Υπάρχει και εκτός νόμου λύση επίλυσης των διαφόρων μόνοι σας αλλά αυτό ανοίγει πόλεμο με άγνωστα τελικά αποτελέσματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...