mariaarz Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Καλησπέρα! Έχει κάνει κανείς πρακτική σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας; Ενδιαφέρομαι να μάθω για τις αρμοδιότητες, το κλίμα, αν αξίζει, αν αποκτάει κανείς κάποια χρήσιμη εμπειρια και αν μετράει στο βιογραφικό. Σπουδάζω Λογιστική και Χρηματοοικονομική και προβληματίζομαι με το κατά πόσο η πρακτική θα έχει σχέση με το αντικείμενο σπουδών μου και με το αν θα μάθω κάτι ουσιαστικό πέρα από το να ανοίγω λογαριασμούς. Επίσης πέφτει πάνω στην εξεταστική που είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο δεν θα ήθελα να χάσω τον χρόνο μου. Εάν έχετε κάποια πληροφορία θα με βοηθήσετε πολύ ❤️ 1
Menelaos83 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, mariaarz είπε Καλησπέρα! Έχει κάνει κανείς πρακτική σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας; Ενδιαφέρομαι να μάθω για τις αρμοδιότητες, το κλίμα, αν αξίζει, αν αποκτάει κανείς κάποια χρήσιμη εμπειρια και αν μετράει στο βιογραφικό. Σπουδάζω Λογιστική και Χρηματοοικονομική και προβληματίζομαι με το κατά πόσο η πρακτική θα έχει σχέση με το αντικείμενο σπουδών μου και με το αν θα μάθω κάτι ουσιαστικό πέρα από το να ανοίγω λογαριασμούς. Επίσης πέφτει πάνω στην εξεταστική που είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο δεν θα ήθελα να χάσω τον χρόνο μου. Εάν έχετε κάποια πληροφορία θα με βοηθήσετε πολύ ❤️ Στην Εθνικη σας πρακτικαριος δεν θα μαθεις απολυτως τπτ πανω στο αντικειμενο σου(εγω ανοιγα λογαριασμους, ειδοποιουσα πελατες που εληγαν τα επενδυτικα προγραμματα τους και σε καποιους εκανα και ανανεωση ωστε να βοηθησω την κοπελα με την οποια συνεργαζομουν, αγοραπωλησεις μετοχων σε καποιους πελατες) το καλο ειναι οτι τα χρηματα ειναι παραπανω πχ απο ενα λογιστικο γραφειο και οτι συνηθως ειναι καλο το κλιμα.Επισης σταθερο ωραριο. Αν θες να αρχισεις να μαθαινεις καλυτερα να κοιταξεις σε ενα λογιστικο γραφειο , βεβαια δεν ξερω αν θα σε χωσουν να κανεις εξωτερικες δουλειες και τελικα δεν θα ασχοληθεις και πολυ με την πραγματικη δουλεια οποτε αυτο ειναι κατι που πρεπει να το ψαξεις. 1
vamvakoolas Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) +κανεις κονε/βλεπεις και κοσμο πελατες +αν και ειναι χαμαλοδουλεια υπαρχουν πολυ χειροτερες εκει εξω (π.χ ακομα και να φτιαχνεις καφεδες!) +αναλογα με το ενδιαφερον σου αλλα κυριως με το φορτο του υποκαταστηματος ισως κανεις σχεδον την ιδια δουλεια με εναν μονιμο πισω απο ταμειο (αντε να πηγαινεις οταν χρειαζεται για υπογραφες απο τον διευθυντη γιατι δεν εχεις δικαιωμα εσυ) +το κλιμα ειναι επαγγελματικο και δε θα ακουσεις βρισιες, μπουλινγκ κτλ τουλαχιστον απο συνεδελφους. Επισης βλεπεις απο μεσα πως λειτουργει μια μεγαλη εταιρια τα προβληματα και τα μειονεκτηματα αυτης (αποφασεις). Σε καποια μικροτερη εταρεια ή γραφειο...ουτε με το κυαλι κατι τετοιο. -δεν εχει μελλον αρα μη περιμενεις οτι θα συνεχισεις εκει ενω σε μια μικρη επιχειρηση ή γραφειο ανετα σε τσιμπανε (αν γουσταρεις και εσυ βεβαια) Επεξ/σία 31 Μαΐου 2024 από vamvakoolas
kostasbm Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 εξαρτάται αν πας σε κατάστημα η Διοικηση η λογιστική και τα λογιστήρια δεν υπάρχουν στα καταστήματα...δεν είναι όπως παλιά όπου έκαναν και ισολογισμό τα καταστήματα..οποτε μην περιμένεις να δεις τίποτα σχετικο το μόνο καλό είναι η εμπειρία και να δεις πως δουλεύει ένα κατάστημα.....το ωράριο και τα χρήματα...ενώ σε λογιστικό γραφείο είσαι κάθε μέρα αντιμέτωπος με πράγματα που πρέπει να μάθεις
mariaarz Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 7 ώρες πριν, Menelaos83 είπε Στην Εθνικη σας πρακτικαριος δεν θα μαθεις απολυτως τπτ πανω στο αντικειμενο σου(εγω ανοιγα λογαριασμους, ειδοποιουσα πελατες που εληγαν τα επενδυτικα προγραμματα τους και σε καποιους εκανα και ανανεωση ωστε να βοηθησω την κοπελα με την οποια συνεργαζομουν, αγοραπωλησεις μετοχων σε καποιους πελατες) το καλο ειναι οτι τα χρηματα ειναι παραπανω πχ απο ενα λογιστικο γραφειο και οτι συνηθως ειναι καλο το κλιμα.Επισης σταθερο ωραριο. Αν θες να αρχισεις να μαθαινεις καλυτερα να κοιταξεις σε ενα λογιστικο γραφειο , βεβαια δεν ξερω αν θα σε χωσουν να κανεις εξωτερικες δουλειες και τελικα δεν θα ασχοληθεις και πολυ με την πραγματικη δουλεια οποτε αυτο ειναι κατι που πρεπει να το ψαξεις. Άρα το πιο σχετικό με το αντικείμενο μου ήταν οι αγοραπωλησίες μετοχών, τέλεια🙃 Τα λεφτά δυστυχώς είναι πολύ λίγα (σχεδόν 700€ για τρεις μήνες μέσω ΕΣΠΑ) και τα ίδια με τις υπόλοιπες θέσεις πρακτικής από την σχολή μου. Σε λογιστικό γραφείο η εταιρεία δεν πρόλαβα να κάνω αίτηση επειδή με ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκα για πρακτική 1 μέρα πριν την προθεσμία και η μόνη μου επιλογή ήταν η τράπεζα. Θα πρέπει να το ψάξω κι άλλο όμως 2 ώρες πριν, kostasbm είπε εξαρτάται αν πας σε κατάστημα η Διοικηση η λογιστική και τα λογιστήρια δεν υπάρχουν στα καταστήματα...δεν είναι όπως παλιά όπου έκαναν και ισολογισμό τα καταστήματα..οποτε μην περιμένεις να δεις τίποτα σχετικο το μόνο καλό είναι η εμπειρία και να δεις πως δουλεύει ένα κατάστημα.....το ωράριο και τα χρήματα...ενώ σε λογιστικό γραφείο είσαι κάθε μέρα αντιμέτωπος με πράγματα που πρέπει να μάθεις Θα είμαι σε κατάστημα, οπότε τύπου εξυπηρέτηση πελατών. Τα χρήματα δυστυχώς είναι λίγα (σχεδόν 700 για 3 μήνες) 7 ώρες πριν, vamvakoolas είπε +κανεις κονε/βλεπεις και κοσμο πελατες +αν και ειναι χαμαλοδουλεια υπαρχουν πολυ χειροτερες εκει εξω (π.χ ακομα και να φτιαχνεις καφεδες!) +αναλογα με το ενδιαφερον σου αλλα κυριως με το φορτο του υποκαταστηματος ισως κανεις σχεδον την ιδια δουλεια με εναν μονιμο πισω απο ταμειο (αντε να πηγαινεις οταν χρειαζεται για υπογραφες απο τον διευθυντη γιατι δεν εχεις δικαιωμα εσυ) +το κλιμα ειναι επαγγελματικο και δε θα ακουσεις βρισιες, μπουλινγκ κτλ τουλαχιστον απο συνεδελφους. Επισης βλεπεις απο μεσα πως λειτουργει μια μεγαλη εταιρια τα προβληματα και τα μειονεκτηματα αυτης (αποφασεις). Σε καποια μικροτερη εταρεια ή γραφειο...ουτε με το κυαλι κατι τετοιο. -δεν εχει μελλον αρα μη περιμενεις οτι θα συνεχισεις εκει ενω σε μια μικρη επιχειρηση ή γραφειο ανετα σε τσιμπανε (αν γουσταρεις και εσυ βεβαια) Ωραία, σε ευχαριστώ πολύ! 1
Bitbit Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 βασικά είναι ανάλογα τι θέλεις και ποιος ο στόχος σου. Τα περισσότερα αναφέρθηκαν ήδη. Ο κανόνας είναι ότι όσοι παίρνουν πρακτικάριους (το κάναμε κι εμείς στη δουλειά) τους θέλουν για χαμαλοδουλειές. Πήγαινε αυτο, φέρε το άλλο... Αν είσαι κάπου έξω έχεις πιθανότητες να σε κρατήσουν. Όχι πολλές αλλα υπάρχουν. Στη δουλειά που ήμουν παλαιότερα, 2 άτομα από πρακτική τα είχαν κρατήσει διότι ήταν καλα. Ε στην εθνική μη περιμένεις κάτι τέτοιο. Βέβαια υπήρχαν και χωσίματα του στυλ έλα λίγο το σάββατο για 1 ώρα που είναι να κάνουμε αυτό, έλα αύριο αντί για τις 10 στις 8 να ανοίξεις (διότι ο υπάληλος πήρε άδεια και κανείς δε θέλει να ξυπνήσει πρωί οπότε ας χώσουμε τον νέοπα). Τώρα στην τράπεζα, το κλίμα γενικά είναι καλό. Εξαρτάται φυσικά και από τους διευθυντές- υπαλλήλους. Επειδή λόγω δουλειάς μπαινοβγαίνω σε αρκετά καταστήματα τους και ξέρω όλους τους διευθυντές και πολλούς υπαλλήλους δε θα είχα πρόβλημα να δούλευα εκεί. Ειδικά σε μερικά τμήματα το κλίμα είναι κορυφαίο. Οι πρακτικάριοι που έχω δει κάνουν απλά πράγματα. Συνήθως στην υποδοχή, βοηθούν πολλές φορές τα παπούδια με τα atm και τις πληρωμές, αν δουν κανέναν στα χαμένα τον ρωτάνε πως μπορούν να βοηθήσουν, περιφέρονται μεταφέροντας έγγραφα...και γενικά απ ότι είχα δει χαλαρά πράγματα. το ωράριο σου θα είναι αυστηρό. όχι απλά δε θα κάθεσαι παραπάνω αλλά θα σε διώχνουν μόλις σχολάσεις. 2
George_pzg21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Στις 31/5/2024 στις 12:52 ΜΜ, mariaarz είπε σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας; Όσοι πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας ήταν τα παιδιά για όλα τα θελήματα (δλδ φωτοτυπίες) Αν θες τράπεζα κοίτα να μπεις στη Τράπεζα της Ελλάδας τον Οκτώβρη που ψάχνει interns...επίσης κοίτα σε κανένα λογιστικό γραφείο να μάθεις τη δουλειά ή σε κανένα λογιστήριο εταιρείας
archer100 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 On 31/05/2024 at 12:52, mariaarz said: Καλησπέρα! Έχει κάνει κανείς πρακτική σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας; Ενδιαφέρομαι να μάθω για τις αρμοδιότητες, το κλίμα, αν αξίζει, αν αποκτάει κανείς κάποια χρήσιμη εμπειρια και αν μετράει στο βιογραφικό. Σπουδάζω Λογιστική και Χρηματοοικονομική και προβληματίζομαι με το κατά πόσο η πρακτική θα έχει σχέση με το αντικείμενο σπουδών μου και με το αν θα μάθω κάτι ουσιαστικό πέρα από το να ανοίγω λογαριασμούς. Επίσης πέφτει πάνω στην εξεταστική που είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο δεν θα ήθελα να χάσω τον χρόνο μου. Εάν έχετε κάποια πληροφορία θα με βοηθήσετε πολύ ❤️ Φυσικα και εχει σχεση η τραπεζα με το αντικειμενο σπουδων σου. Επειδη ομως το πεδιο ειναι αχανες, στα Καταστηματα γινεται κυριως εξυπηρετηση πελατειας και πωλησεις (τα υπολοιπα γινονται απο τα κεντρικα) και επειδη ως πρακτικαρια σε πολλα αντικειμενα και διαδικασιες δε θα εχεις καθολου προσβαση, τελικα το πεδιο με το οποιο θα ερθεις σε επαφη θα ειναι περιορισμενο. Ωστοσο, θα το συνιστουσα και παλι γιατι ειναι μεγαλο σχολειο απο πολλες αποψεις (γνωριμιες, επαφη με κοσμο, βλεπεις την καρδια μιας τεραστιας επιχειρησης και πως δουλευει, θα αποκτησεις η ιδια μια εργασιακη ρουτινα με πρωινο ξυπνημα, 8ωρο, αμοιβη, κλπ). Τελος δεν εχω γνωρισει κανεναν που μετανιωσε που εκανε πρακτικη σε τραπεζα. Και εχω γνωρισει παρα πολλους που εκαναν 1
milos_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Τα μόνο που θα μάθεις είναι ποιος φούρνος κάνει τα καλύτερα κουλούρια, που έχει τον καλύτερο καφε και τα κουτσομπολιά του καταστήματος... 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα