Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Εννοείται δεν είναι ότι σου ρίχνει την vram usage στο μισό,είπαμε θαύματα δεν γίνονται 😁 απλά σου δίνει ένα καλό boost στο συνολικό performance της κάρτας 

ναι οκ αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, και ούτε ρίχνει την vram στο μισό το DLSS Q. Και αποφεύγεις εντέχνως να σχολιάσεις το ότι τα 12GB είναι οριακά ακόμη και για DLSS Q σε 1440p.

• Like 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

ναι οκ αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, και ούτε ρίχνει την vram στο μισό το DLSS Q. Και αποφεύγεις εντέχνως να σχολιάσεις το ότι τα 12GB είναι οριακά ακόμη και για DLSS Q σε 1440p.

Δεν θα αποφύγω αυτήν την ερώτηση όταν δω τι έχει να προσφέρει η AMD με την 9070👍μην ανησυχείς αλλάζω ιδέες όταν βλέπω ότι έχω άδικο,εμένα μου αρέσει η τεχνολογία των γραφικών,δεν έχω θέμα να κάνω κωλοτουμπες άμα δω ότι η AMD είναι καλη😁

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι έχει μια χρυσή ευκαιρία να σηκώσει κεφάλι. Ίσως αυτή η καθυστέρηση να της βγει σε καλό. Το θέμα να θυμίσω όμως δεν ειναι μόνο το msrp αλλά η πραγματική τιμή αγοράς η οποία εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως marketing και διαθεσιμότητα. Επίσης τα msrp της πράσινης απ' ότι φαίνεται δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κέρδους στους vendors εξ' ού και οι αντιδράσεις τους όπως και οι αυξημένες κατά πολύ τιμές σε σχέση με το msrp. Δεν ξέρουμε τι περιθώρια δίνει η amd. Μπορεί επομένως η επίσημη τιμή να μας φανεί υψηλή αλλά πριν κράξουμε καλό θα είναι να κρίνουμε με τις πραγματικές τιμές αγοράς. Επίσης πριν κράξουμε το νέο fsr και θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα είναι πολύ χειρότερο από της nvidia ας το δούμε πρώτα, you never know, το fg απ' ότι καταλαβαίνω (δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά) εξέπληξε ευχάριστα και ας το θεωρούσαμε εξαρχής ανέκδοτο.

• Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Να περιμένουμε να της δούμε παιδιά δε διαφωνώ … τα specs όμως ξέρουμε που κυμαίνονται και το θέμα είναι η τιμή …αν κρίνω από τιμολογιακή πολιτική τις AMD με τα cpu εγώ δεν έχω πολλές ελπίδες 

Αφού δεν διαφωνείς στο να περιμένουμε να τις δούμε, τότε γιατί προτρέχεις ότι οι κάρτες θα είναι χειρότερες και δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις ''υπερκάρτες'' της nvidia?

Επίσης ας μην μιλάμε από τώρα για καραγκιοζιλίκια, με αυτά τα χάλια που βλέπουμε σε πράσινη μεριά.

Ας ανακοινωθούν πρώτα οι κάρτες να δούμε τι ρόλο βαράνε, και μετά ας γίνει η όποια κριτική.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Αντοχή στο χρόνο όχι αλλά αντοχή από την πρώτη μέρα ναι. Με 12GB τι κάνεις; Παίζεις RT; Όχι, εκτός αν βάλεις sub 1080p ανάλυση και αν. Ε αν το θες τόσο πολύ πάρε μια μεταχειρισμένη 4070S, να γλιτώσεις και τα λεφτά σε σχέση με την 5070.

Πάντως πιο συχνά βλέπω games να θέλουν πάνω από 12GB παρά πάνω από 16. Τα 16 για 1440p είναι μια χαρά, και θα είναι και για τα επόμενα μερικά χρόνια.

Πολλες 16αρες μπορουν να βγουν ανετα DOA συγκριτικα με νεοτερες 12αρες(6800xt,6900xt,7800xt vs 4070Ti),οπως και παλιες 20-24αρες απο νεοτερες 16αρες(3090,3090Ti,7900xt, vs 4070Ti S, 4080S, 5080) 
Aκομα και 10αρες εχουμε δει να βγαζουν περισσοτερα fps απο 16αρες(6800xt,6900xt,7800xt vs 3080)
Το πρωτο και βασικοτερο ειναι να εχεις δυνατο πυρηνα και μετα αν σε καλυπτει η Vram για τη Χ αναλυση.
Αν ο πυρηνας κρεμασει δεν θα γεμισεις ποτε τα 16/24/128 Vram.
Τωρα αν εχεις 2 εξισου δυνατους πυρηνες, η παραπανω Vram θα βοηθησει να φορτωσεις τα textures.

Για το αν μπορεις να παιξεις RT εξαρταται παλι απο το πυρηνα.
Δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση να παιξεις σοβαρο RT Ultra με 4060,4060Τi,4070,7600,7600xt,7700xt,7800xt,7900GRE,7900xt. 
Aυτες οι καρτες προοριζονται κυριως για την εκαστοτε αναλυση σε συνδιασμο με Upscale.
DLSS/FSR Q 1080p,DLSS/FSR Q 1440p και μεχρι εκει...
Το RT ειναι για τις μεγαλυτερες καρτες που ο πυρηνας ειναι υπεραρκετος για τη Χ αναλυση οποτε εχει περιθωρια να πεσεις.
Οταν η καρτα ειναι οριακη για την αναλυση της πως να παιξεις RT που μπορει να ριξει τις επιδοσεις ακομα και στο μισο;
Mπορουν να παιξουν καποια μετρια RT αλλα σε καμια περιπτωση Ηeavy RT ή PT.

Oποτε ναι μεν ειναι σωστα οσα λες περι Vram αρκει να μιλαμε για τον ιδιο πυρηνα και για games που ειναι Optimized ή τουλαχιστον εχουν βγει 5-6 patches απο τη πρωτη κακη beta-like κυκλοφορια(TLOU,Indiana).
Αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα της εποχης και οχι τα 8 τα 12 και τα 16.
Προσπαθουμε δηλαδη να κανουμε bypass τα προβληματα των Devs με το extra hardware και μας φταιει το hardware.
Yποθετικα αν ειχαμε 4080 12gb vs 4080 16gb vs 4080 24gb για 4Κ η παραπανω Vram θα μετραγε.
Yποθετικα αν ειχαμε 4070 8gb vs 4070 12gb vs 4070 16gb για 1440p η παραπανω Vram θα μετραγε.
Kαι αυτο οχι παντα, πχ 4060Τi 8/16 και 7600/7600xt σε 1080p 1440p δεν εχουν καμια ουσιαστικη διαφορα,παντα σε ρεαλιστικα σεναρια
Raster vs Raster
DLSS Q vs DLSS Q
DLSS Q+RT vs DLSS Q+RT
και οχι Raster+Ultra RT.
Tωρα αν δεις 4070,4070S,4070Τι ολες εχουν το ιδιο chip και την ιδια Vram αλλα τα παραπανω Cuda Cores κανουν τη διαφορα.
Μια αυξηση περιπου 25% (94->117) σε 1440p που και 100gb vram να προσθετες δεν θα την εφτανες.

Screenshot_2.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.

Πάντως το XeSS Native AA μια χαρά είναι στην AMD. Βάζεις και λίγο Radeon Image Sharpening από το driver και έχεις πολύ ωραία εικόνα αν δεν σε καίνε τα fps τόσο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://videocardz.com/newz/amd-promises-full-details-on-radeon-rx-9070-series-soon

image.png.05a14a01039d3a26195e6cef2affd202.png

αι να δούμε

Δεν ξέρω τι γκειμς παίζουν όλοι αλλά πρόσφατα πρόσεξα ότι στο transport fever 2 μετά από ώρες γκειμινγκ ενώ η κάρτα είναι στο 70% γεμίζουν τα 16GB και υπάρχει θέμα σε 2κ.

Επεξ/σία από Aris-leme
Δημοσ.
5 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Η nvidia πουλαει 4 και 5 χιλαρικα 5090 , η amd μας πειραξε που δινει το καλυτερο cpu για gaming στον κοσμο 550-600

Άλλη η μια αγορά άλλη η άλλη ο κάθε ένας πουλάει στο maximum της τιμής που μπορεί… εκτός άμα νομίζεις ότι η κόκκινη αν μπορούσε να πουλάει το cpu 5-6k δε θα το έκανε γιατί έχει καθαρή τη συνείδηση της…

3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αφού δεν διαφωνείς στο να περιμένουμε να τις δούμε, τότε γιατί προτρέχεις ότι οι κάρτες θα είναι χειρότερες και δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις ''υπερκάρτες'' της nvidia?

Είδες στο σχόλιο που απάντησα ή απλά προτρέχεις να κουνήσεις το δάχτυλο; Οταν ο φαραώ υπονοεί ότι όλοι θα πάρουν NVIDIA ανεξάρτητου τιμής και perf ενώ αυτό δεν ισχύει… και η ιντελ κάποτε έκανε κρουαζιέρα στα cpu όταν όμως η AMD σοβαρεύτηκε δες πως ήρθαν τα πράγματα … οπότε εγώ λέω να βάλουν καμία ανταγωνιστή τιμή και να δώσουν καμιά καλή κάρτα και να μη περιμένουν να δουν τη θα κάνει ο πετσινος γιατί έχουν καταντήσει γραφικοί και το ποσοστό από 10% θα πάει 5…

• Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, Tambas91 said:

....και η ιντελ κάποτε έκανε κρουαζιέρα στα cpu όταν όμως η AMD σοβαρεύτηκε δες πως ήρθαν τα πράγματα … 

Ακριβώς. Εγώ είχα να πάρω AMD από τον DX4 προ...30ετών, μέχρι να πάρω τον 7800x3D 😁

Τώρα δεν ξέρω αν σοβαρεύτηκε η AMD ή το είδε πολύ χαλαρά η intel (μάλλον και τα δύο) αλλά όλοι προσβλέπουμε σε καλά προϊόντα από όλους.

Δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου να μην ξαναπάρω Nvidia ποτέ στη ζωή μου, όμως στο tier που κινούμαι είναι μονόδρομος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

Είδες στο σχόλιο που απάντησα ή απλά προτρέχεις να κουνήσεις το δάχτυλο; Οταν ο φαραώ υπονοεί ότι όλοι θα πάρουν NVIDIA ανεξάρτητου τιμής και perf ενώ αυτό δεν ισχύει… και η ιντελ κάποτε έκανε κρουαζιέρα στα cpu όταν όμως η AMD σοβαρεύτηκε δες πως ήρθαν τα πράγματα … οπότε εγώ λέω να βάλουν καμία ανταγωνιστή τιμή και να δώσουν καμιά καλή κάρτα και να μη περιμένουν να δουν τη θα κάνει ο πετσινος γιατί έχουν καταντήσει γραφικοί και το ποσοστό από 10% θα πάει 5…

Προφανώς και το είδα, αλλά δεν είδα να γράφει κάτι το περίεργο.

Η Amd δεν ανταγωνίζεται την Nvidia στις high end κάρτες φετος.

Η Nvidia έχει market share πάνω από 80-85%.

Αρα όσο μάπα να έβγαιναν οι 5080/5090 ή και η 5070 αργότερα, πάλι ο κόσμος θα πέσει με τα μούτρα.

Οπως με τα μούτρα έπεσε ο κόσμος και αγόραζε το σαπάκι την 3050 απέναντι στην 6600, λόγω nvidia brand.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που πάνε σε 7900xt/x, είτε για να μην είναι στο περίμενε των 9070xt/5070ti/5080, είτε για να μην τους απασχολούν τα 16gb Vram κυρίως για 4Κ.

Καμία σχέση η Nvidia με την Intel σαν εταιρείες.

Οσο για τις 9070, είπαμε.

Οταν με το καλό ανακοινωθούν και παρουσιαστούν/κυκλοφορήσουν οι κάρτες, τότε εδώ είμαστε να κράξουμε την Amd, αν οι κάρτες βγούν μάπα το καρπούζι.

Θέλει πάντως υπερ προσπάθεια από την Amd για να βγάλει κάρτα χειρότερη της 5070 πχ που ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Aris-leme said:

https://videocardz.com/newz/amd-promises-full-details-on-radeon-rx-9070-series-soon

image.png.05a14a01039d3a26195e6cef2affd202.png

αι να δούμε

Δεν ξέρω τι γκειμς παίζουν όλοι αλλά πρόσφατα πρόσεξα ότι στο transport fever 2 μετά από ώρες γκειμινγκ ενώ η κάρτα είναι στο 70% γεμίζουν τα 16GB και υπάρχει θέμα σε 2κ.

my last bet

679$ 9070XT

449$ 9070 

Πάλι δεν θα πουλήσει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 9070XT είναι σε specs σαν την 7800XT. 500$ MSRP και 500 ευρώ στα καταστήματα σήμερα, 600 ευρώ όταν πρωτοβγήκε στα καταστήματα. Εκεί θα είναι και η 9070ΧΤ, με την 9070 50 με 100$ παρακάτω, ανάλογα τις διαφορές που θα έχει. Επειδή έχει 10% μεγαλύτερο die άντε να βγει συνολικά και 50$ παραπάνω, δηλαδή 550$ MSRP  και 650 ευρώ στα καταστήματα. Αν πάει ακόμα πιο πάνω σε τιμή θα είναι σφάλμα της AMD. Από κει και πέρα, σε  θα δούμε που θα φτάνει. Πάντως η τιμή της εκεί θα είναι, είμαι σίγουρος.

edit: σε κάθε περίπτωση δε γίνεται να βγει σε τιμή πιο πάνω της 7900xt που είχε 530 mm2 die και 20gb vram. Και δε λέω το αρχικό 899$ MSRP αλλά αυτό που ισχύει από το περασμένο Απρίλιο (699$) ενώ πλέον έχει πέσει και πιο χαμηλά από 650$

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, malakudi είπε

Η 9070XT είναι σε specs σαν την 7800XT. 500$ MSRP και 500 ευρώ στα καταστήματα σήμερα, 600 ευρώ όταν πρωτοβγήκε στα καταστήματα. Εκεί θα είναι και η 9070ΧΤ, με την 9070 50 με 100$ παρακάτω, ανάλογα τις διαφορές που θα έχει. Επειδή έχει 10% μεγαλύτερο die άντε να βγει συνολικά και 50$ παραπάνω, δηλαδή 550$ MSRP  και 650 ευρώ στα καταστήματα. Αν πάει ακόμα πιο πάνω σε τιμή θα είναι σφάλμα της AMD. Από κει και πέρα, σε  θα δούμε που θα φτάνει. Πάντως η τιμή της εκεί θα είναι, είμαι σίγουρος.

Tα 500€ στο ραφι της 7800xt δεν ειναι μια κανονικη τιμη με βαση το MSRP, ουσιαστικα ειναι μια μειωση τιμης που ποτε δεν ανακοινωθηκε επισημα σαν MSRP.
To ΜSRP δηλαδη εμεινε τυπικα ως εχει αλλα η τιμη χονδρικης επεσε με αποτελεσμα να πεσει και η τιμη στο ραφι.
499$ MSRP at Launch = 481€ + 24% = 596€
Αν η 9070xt βγει στα 550$ MSRP που για εμενα μου φαινεται απιθανο, μιλαμε για:
550$ = 530€ +24% = 657€ αντε να πεσει στα 600€ μετα απο μερικους μηνες αλλα σιγουρα δεν θα τη δουμε στα 500€.
Εγω πιστευω οτι θα στοχευσει στα 700€ ραφι με την 7900xtx να εχει αυτη τη στιγμη 900€+

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Tα 500€ στο ραφι της 7800xt δεν ειναι μια κανονικη τιμη με βαση το MSRP, ουσιαστικα ειναι μια μειωση τιμης που ποτε δεν ανακοινωθηκε επισημα σαν MSRP.
To ΜSRP δηλαδη εμεινε τυπικα ως εχει αλλα η τιμη χονδρικης επεσε με αποτελεσμα να πεσει και η τιμη στο ραφι.
499$ MSRP at Launch = 481€ + 24% = 596€
Αν η 9070xt βγει στα 550$ MSRP που για εμενα μου φαινεται απιθανο, μιλαμε για:
550$ = 530€ +24% = 657€ αντε να πεσει στα 600€ μετα απο μερικους μηνες αλλα σιγουρα δεν θα τη δουμε στα 500€.
Εγω πιστευω οτι θα στοχευσει στα 700€ ραφι με την 7900xtx να εχει αυτη τη στιγμη 900€+

Δες και το edit που έκανα παραπάνω.

500-550$ είναι το λογικό MSRP για την 9070XT που θα σημαίνει 600 με 650 ευρώ σε καταστήματα, εφ' όσον φυσικά υπάρχει διαθεσιμότητα.

Και σίγουρα δε θα είναι πάνω από 700, αφού τόσο έχει εδώ και 1 σχεδόν χρόνο MSRP η 7900XT. Γιατί η 7900ΧΤ έχει 530 mm2 die και 20gb vram. Οπότε αναμένουμε μια τιμή από 500 ως το πολύ 650$, με πιο πιθανό εύρος το 550 ως 600. Η δε 9070 θα είναι πιστεύω 100$ MSRP παρακάτω, ανάλογα βέβαια και το πόσα μειωμένα specs θα έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δες και το edit που έκανα παραπάνω.

500-550$ είναι το λογικό MSRP για την 9070XT που θα σημαίνει 600 με 650 ευρώ σε καταστήματα, εφ' όσον φυσικά υπάρχει διαθεσιμότητα.

Και σίγουρα δε θα είναι πάνω από 700, αφού τόσο έχει εδώ και 1 σχεδόν χρόνο MSRP η 7900XT. Γιατί η 7900ΧΤ έχει 530 mm2 die και 20gb vram. Οπότε αναμένουμε μια τιμή από 500 ως το πολύ 650$, με πιο πιθανό εύρος το 550 ως 600. Η δε 9070 θα είναι πιστεύω 100$ MSRP παρακάτω, ανάλογα βέβαια και το πόσα μειωμένα specs θα έχει.

To να σου δωσει καλυτερο Raster απο 7900xt και καλυτερο RT απο 7900xtx στα 700€ δεν την αποτρεπει το γεγονος οτι τωρα η 7900xt ξεκιναει απο τα 650€.
Αν τιμολογουσε με βαση τη Vram και οχι με βαση τις επιδοσεις θα τους ειχε βαλει 20gb ηταν πιο ευκολο και πιο οικονομικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...