Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

@Tambas91 που σε χανω που σε βρισκω ολο εδωμεσα τριγυρνας ,κοιτα μην σου γινει συνηθεια 

9070xt ;)

Σε αυτό το φορουμ 2 πράγματα είναι στανταράκια: Οτι ο Azazil θα πάρει 5090 και ο Tampas 9070xt.

Όταν το αρνούνται μου θυμίζει τη διοίκηση μιας ομάδας που βγαίνει και στηρίζει δημόσια τον προπονητή της λίγο πριν απολυθεί.

• Haha 22
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Ο λόγος που το cyberpunk χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα είναι επειδή έχει πουλήσει πάνω από είκοσι εκατομμύρια,είναι ένα πάρα πολύ δημοφιλές παιχνίδι που διαφημίζει όλες τις τεχνολογίες της Nvidia day one

Ε μέσα σε όλα αυτά ας βγάλουν και ένα texture pack να μην πονάνε τα μάτια μας 

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Arkin said:

Η αληθεια ειναι οτι πολυ περισσοτερα παιχνιδια δεν ειχαν DLSS απο οτι fsr. Δες τη λιστα παρακατω πχ τι γινεται. FSR δεν εχουν ελαχιστα 4 συγκεκριμενα και δες τι γινεται με το DLSS. Σε καποια εχουν μπει πχ jedi survivor η starfield αλλα μετα απο πολυ πιεση απο τους κατοχους. 

ev5skgvbw4bb1.png

Είναι ενημερωμένη αυτή η λίστα; Αν δεις εδώ:
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high-fidelity_upscaling

Έχει παρόμοιο αριθμό παιχνιδιών με DLSS αλλά χωρίς FSR και αρκετά από αυτά με FSR είναι indies με FSR 1 αντί για 2 που δεν μετράει. Επίσης το ξαναλέω, αν έχει FSR έχει upscaling και FG για όλους, αν έχει DLSS, το έχει μόνο για τις Nvidia.

Επεξ/σία από John_on_PC
Δημοσ.
2 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Κοίτα, δεν μπορώ να πω πως είναι τα Nvidia features στο Cyberpunk χωρίς Nvidia GPU, αλλά μόνο και μόνο που τα προσθέτουν πριν καν βγουν και αμέσως το Digital Foundry βγάζει βίντεο που μιλάει για αυτά λες και είναι η δεύτερη εμφάνιση του Χριστού με 1 εκατομμύριο προβολές άσχετα από την ποιότητά τους, η Nvidia παίρνει τρελό press απά αυτό.

Το κάθε κανάλι ρε συ john κοιτάει να κάνει τη δουλειά του αν με εννοείς..  από εκεί και πέρα αν τα παίρνουμε όλα που λένε τις μετρητοίς ή όχι είναι και δικός μας θέμα γι αυτό πάντα κρατάω μικρό καλάθι βλέποντας τα μεγάλα κανάλια...

Και όλα τα προβλήματα με τις νέες τεχνολογίες τα βρίσκουν αφού βγει η νέα έκδοσή τους. Αστείο πως δουλεύει αυτό ε; Στο Cyberpunk to DLSS 3 ήταν φοβερό όταν βγήκε, αλλά τώρα το DLSS 4 είναι ξεκάθαρα καλύτερο και βρήκαν ένα κάρο προβλήματα με το DLSS 3 στο Cyberpunk, που τόσο καιρό που μιλούσαν για το DLSS 3 δεν τα βλάπανε ή αναφέρανε.

Αυτό σκέψου το κάνουν άτομα εδώ μέσα που δεν πληρώνται κιόλας... αστείο να διαβάζω άτομα που τρέχαν cp77 στις αρχές που μπήκε το fg και τρέχαν με 60 fps σύνολο και γράφαν "άψογο", "καταπληκτικό", "τι έκανε πάλι εκεί ο πέτσας" και αλλα τέτοια ...και αφού έπαιρνε κάνα update διάβαζες το φτιάξαν επιτέλους το τάδε που χτύπαγε άσχημα στο μάτι και αλλα ωραία... καταλαβαίνεις δε χρειάζεται να επεκταθούμε

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η ποιότητα των implementation δεν έχει πολύ νόημα, ειδικά στις πρώτες υλοποιήσεις, αρκεί να πάρει το θετικό PR η Nvidia. Και στης Nvidia τις τεχνολογίες υπάρχει αυτή η δικαιολογία πως είναι οι πρώτοι που τα βάζουν και είναι και δικιά τους μηχανή, όχι σαν το Unreal Engine που θα έχει έτοιμα implementation από την ίδια την Nvidia.

Αν θες τη γνώμη μου κανεις λάθος γιατί απλά στοχεύεις στο να διαβάζεις και να σου μένουν αυτά που θέλεις.. εγώ θυμάμαι και βιντεάκια από HU και αλλα κανάλια που το θάβαν το fg στις αρχές, όπως θυμάμαι κιόλας για το fsr2 παρόλο που ήταν υποδεέστερο του dlss να λένε για επανάσταση και εννοείτε ότι στα αρχικά στάδια θα έχουν μικροπροβλήματα το θέμα είναι ποσο playble είναι...

3 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Για το FSR που θέλει μια μικρή τροποποίηση στο pipeline του DLSS και τα mods το έχουν καταφέρει τέλεια εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, ποιά είναι η δικαιολογία;

Θα σου φέρω το πιο απλό παράδειγμα σκέψου τη bethesda και τα παιχνίδια που βγάζει πως γίνετε μια εταιρία εκατομμυρίων με εκατοντάδες άτομα δυναμικό και επαγγελματίες προγραμματιστές να βγάζει τα παιχνίδια τις στη μορφή που τα βγάζει και για να τα παίξεις να πρέπει να έρθει η κοινότητα με τα mods για να τα μεταμορφώσει και να διορθώσει bugs? εκεί πως γίνετε αυτό?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high-fidelity_upscaling

Έχει παρόμοιο αριθμό παιχνιδιών με DLSS αλλά χωρίς FSR και αρκετά από αυτά με FSR είναι indies με FSR 1 αντί για 2 που δεν μετράει. Επίσης το ξαναλέω, αν έχει FSR έχει upscaling και FG για όλους, αν έχει DLSS, το έχει μόνο για τις Nvidia.

Απλά με το fsr πρέπει να κάνεις μεγάλη έκπτωση στην ποιότητα του upscaling,

Ιδικά τώρα με το dlss4 τα πράγματα είναι σχεδόν μέρα με νύχτα 👍

Θα μπορούσε όμως να το κάνει με το fsr4 αλλά όπως φαίνεται θα είναι locked μόνο για radeon

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Κοιτα απο αυτα που βλεπω μονο το jedi εχει παρει DLSS μετα απο πολυ κραξιμο ουτε valhalla ουτε fc 6 ουτε tiny tina ουτε sniper elite η callisto protocol δεν εχουν καθολου. Ενω παιχνιδια με dlss και χωρις fsr ειναι ελαχιστα plague tale το sackboy δεν ξερω αν προσθεσαν απο τη λιστα τουλαχιστον. Σκεψου ολα αυτα που δεν εχουν dlss ποσα ειναι και ποσα αυτα χωρις fsr. Ναι το fsr παιζει παντου αλλα η nvidia εχει 90% market share οποτε ειναι περισσοτερο κακο να μην εχει dlss απο το να εχει μονο fsr. Η nvidia θελει να εχουν τα παιχνιδια που εχουν dlss και fsr ωστε να φαινεται η υπεροχη του πρωτου ενω η amd εσκεμμενα δεν βαζει dlss για να μην γινεται η συγκριση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Arkin said:

Κοιτα απο αυτα που βλεπω μονο το jedi εχει παρει DLSS μετα απο πολυ κραξιμο ουτε valhalla ουτε fc 6 ουτε tiny tina ουτε sniper elite η callisto protocol δεν εχουν καθολου. Ενω παιχνιδια με dlss και χωρις fsr ειναι ελαχιστα plague tale το sackboy δεν ξερω αν προσθεσαν απο τη λιστα τουλαχιστον. Σκεψου ολα αυτα που δεν εχουν dlss ποσα ειναι και ποσα αυτα χωρις fsr. Ναι το fsr παιζει παντου αλλα η nvidia εχει 90% market share οποτε ειναι περισσοτερο κακο να μην εχει dlss απο το να εχει μονο fsr. Η nvidia θελει να εχουν τα παιχνιδια που εχουν dlss και fsr ωστε να φαινεται η υπεροχη του πρωτου ενω η amd εσκεμμενα δεν βαζει dlss για να μην γινεται η συγκριση. 

Δεν ασχολούμαι με τα συγκεκριμένα παιχνίδια που είπες, πάντως το Valhalla FSR 1 είχε, όχι 2 οπότε δεν έχει νόημα. Τα άλλα δεν ξέρω. Αλλά όπως είπα στην ενημερωμένη λίστα που έστειλα, έχει ίσο αριθμό χωρίς FSR και χωρίς DLSS με μια γρήγορη ματιά.

19 minutes ago, Tambas91 said:

Το κάθε κανάλι ρε συ john κοιτάει να κάνει τη δουλειά του αν με εννοείς..  από εκεί και πέρα αν τα παίρνουμε όλα που λένε τις μετρητοίς ή όχι είναι και δικός μας θέμα γι αυτό πάντα κρατάω μικρό καλάθι βλέποντας τα μεγάλα κανάλια...

Αυτό σκέψου το κάνουν άτομα εδώ μέσα που δεν πληρώνται κιόλας... αστείο να διαβάζω άτομα που τρέχαν cp77 στις αρχές που μπήκε το fg και τρέχαν με 60 fps σύνολο και γράφαν "άψογο", "καταπληκτικό", "τι έκανε πάλι εκεί ο πέτσας" και αλλα τέτοια ...και αφού έπαιρνε κάνα update διάβαζες το φτιάξαν επιτέλους το τάδε που χτύπαγε άσχημα στο μάτι και αλλα ωραία... καταλαβαίνεις δε χρειάζεται να επεκταθούμε

Αν θες τη γνώμη μου κανεις λάθος γιατί απλά στοχεύεις στο να διαβάζεις και να σου μένουν αυτά που θέλεις.. εγώ θυμάμαι και βιντεάκια από HU και αλλα κανάλια που το θάβαν το fg στις αρχές, όπως θυμάμαι κιόλας για το fsr2 παρόλο που ήταν υποδεέστερο του dlss να λένε για επανάσταση και εννοείτε ότι στα αρχικά στάδια θα έχουν μικροπροβλήματα το θέμα είναι ποσο playble είναι...

Θα σου φέρω το πιο απλό παράδειγμα σκέψου τη bethesda και τα παιχνίδια που βγάζει πως γίνετε μια εταιρία εκατομμυρίων με εκατοντάδες άτομα δυναμικό και επαγγελματίες προγραμματιστές να βγάζει τα παιχνίδια τις στη μορφή που τα βγάζει και για να τα παίξεις να πρέπει να έρθει η κοινότητα με τα mods για να τα μεταμορφώσει και να διορθώσει bugs? εκεί πως γίνετε αυτό?

Για να πω την αλήθεια μου την σπάει πολύ το Digital Foundry, για αυτό το είπα. Αλλά εκτός από το Hardware Unboxed (ίσως και τον tech Jesus) που το λένε πως υποστηρίζει AMD, τα περισσότερα υπόλοιπα κανάλια συνήθως είναι υπέρ των νέων τεχνολογιών, ειδικά αυτά που πέρνουν πολλά views. Πχ το Digital Foundry όταν μιλούσε για το MFG είπε δεν ξέρουμε πως να το ονομάσουμε εφόσον δεν είναι πραγματικά fps, αλλά ο γνωστός όρος είναι motion smoothing, αλλά δεν θέλανε να τον χρησιμοποιήσουν για να μην χαλάσει το marketing.

Με την Bethesda δεν έχω ιδέα. Δεν έχω παίξει ποτέ παιχνίδι τους, δεν βλέπω τίποτα ενδιαφέρον στα παιχνίδια τους, και δεν έχω ιδέα πως κάνουν τον κόσμο να τα αγοράζει και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Αλλά προσωπικά μου είναι ξεκάθαρο πως δεν προλάβανε να βάλουν το DLSS έτσι όπως βγήκε το παιχνίδι. FSR κυριολεκτικά δεν μπορούσαν να μην βάλουν γιατί αλλιώς θα έτρεχε 15 fps στις κονσόλες. Και το Jedi Survivor μια από τα ίδια μου φαίνεται, στο release ήθελε 5800x3d για να μην έχεις 60 stutter/sec.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς που υπάρχει backlog (μακρύ 10ετιας) και δεν έδωσα σε αγγελία την 3070. Αν περιμέναμε επιστροφή στην ' κανονικότητα ' ή κάποια ΟΚ τιμή, με τον έναν ή τον άλλο, θα ήταν απλά ένα όνειρο θερινής νυκτός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Ευτυχώς που υπάρχει backlog (μακρύ 10ετιας) και δεν έδωσα σε αγγελία την 3070. Αν περιμέναμε επιστροφή στην ' κανονικότητα ' ή κάποια ΟΚ τιμή, με τον έναν ή τον άλλο, θα ήταν απλά ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Κάθε γενιά το ίδιο πράγμα γίνεται.

Δημουργούνται ψεύτικες/υπερβολικές προσδοκίες στις νεες κάρτες, και είναι απότομη η προσγειωση στην πραγματικότητα.

Σε εξωτερικό μεριά πάντως, μια χαρά βλέπεις κόσμο να πηγαίνει στις τωρινές 7000(ή 4000)και να μην ασχολείται με τις καινούργιες, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα(και αυτοί εννοείτα έχοουν backlog).

image.png.b246d8bd98da63b4b8bda315f42adeba.png

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Fulgore είπε

Κάθε γενιά το ίδιο πράγμα γίνεται.

Δημουργούνται ψεύτικες/υπερβολικές προσδοκίες στις νεες κάρτες, και είναι απότομη η προσγειωση στην πραγματικότητα.

Σε εξωτερικό μεριά πάντως, μια χαρά βλέπεις κόσμο να πηγαίνει στις τωρινές 7000(ή 4000)και να μην ασχολείται με τις καινούργιες, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα(και αυτοί εννοείτα έχοουν backlog).

image.png.b246d8bd98da63b4b8bda315f42adeba.png

Συμφωνώ μαζί τους. Δε πά να μου κάνει και φραπέ η 9070ΧΤ, ξέρω ότι θα βγει στην ίδια τιμή με 4080 στην Ελλάδα (σίγουρα) και θα βγει και καθυστερημένα. Ε μέχρι τότε τί να κάνω, να παίζω (είτε video games, είτε με ΑΙ μποτακια) στην igpu του 7600Χ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, niko_gram_15 είπε

Συμφωνώ μαζί τους. Δε πά να μου κάνει και φραπέ η 9070ΧΤ, ξέρω ότι θα βγει στην ίδια τιμή με 4080 στην Ελλάδα (σίγουρα) και θα βγει και καθυστερημένα. Ε μέχρι τότε τί να κάνω, να παίζω (είτε video games, είτε με ΑΙ μποτακια) στην igpu του 7600Χ?

Μην κολλάτε στην τιμή που θα έχει εδώ, σε κοινή ευρωπαϊκη αγορά είμαστε, υπάρχουν καταστήματα έξω που στέλνουν Ελλάδα.
Τώρα βέβαια προβλέπω γενικά να είναι τσιμπεμένη η τιμή...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, niko_gram_15 είπε

Εγώ για άλλο πράγμα το ανέφερα αυτό.

Γράφτηκαν πιο πίσω κάποια σχόλια απογοήτευσης, λές και είμαστε ακόμα σε εποχές mining και δεν βρίσκεις κάρτα να πάρεις.

Και μάπα να βγουν οι 9070, μια χαρά βρίσκεις σήμερα 7800xt/7900GRE/7900XT από τα 480-700ευρώ.

Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...