just_a_dude Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Το FSR FG δεν χαλάει την εικόνα. Τα όποια προβλήματα είναι από το upscaling κομμάτι, όχι από το frame gen. Το FSR FG όμως μπορείς να το βάλεις και πάνω στο ΤΑΑ ή στο XeSS αν το FSR Upscale δεν είναι καλό. 6
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, Crus είπε Ρε συ σταματα να εκτιθεσαι χωρις λογο. Ποιος σοβαρος ανθρωπος πηγε και αγορασε 7800xt και rtx4070 και περιμενε οτι θα επαιζε 1440p Ultra RT παντου με υποφερτα (ανω των 60) minimum frames σε ΟΛΑ τα games? Τουναντιον, οι ανθρωποι που αγοραζουν mid range καρτες επιδιωκουν το καλυτερο VFM χωρις να αναστεναξει το πορτοφολι τους. Μια χαρα ξερουν τι να περιμενουν οι περισσοτεροι και μια χαρα θα συμβιβαστουν, ειτε να ριξουν settings, να κλεισουν τελειως το RT ή και να ενεργοποιησουν upscaler και γλιτωσανε και 200-300 ευρω. Δεν υπαρχει ανθρωπος που πηγε στην απο πανω κατηγορια και νιωθει οτι εκανε καμια επενδυση, επειδη εχει ενα 15% παραπανω αποδοση πληρωνοντας 30% παραπανω το λιγοτερο σε τιμη. Και οκ ενταξει αν νιωθει οτι εκανε επενδυση με την επιλογη του δικαιωμα του ειναι αλλα δεν αποτελει αυτο επιχειρημα. Εξαλλου τα 1440p Ultra RT παντου και με minimum frames δεν καλυπτονται ουτε απο την 4070ti, ουτε την 4070ti super, ουτε την 7900xt. 4080 και πανω χρειαζεσαι, οποτε πρακτικα 3 καρτες, 4080, 4080S και 4090. Mαλλον εισαι καινουριος , για πηγαινε στο Rx 7000 topic και δες ποσοι πηραν 7800xt και ποσταραν 1440p RT screenshots . Θα σου μιλησω λοιπον για τη δικη μου περιπτωση. Οταν βγηκαν οι 4000 ειχα σκοπο να κανω τη μεταβαση σε 4Κ. Δεν παιζω Single player games vs NPC , προτιμω να παιζω MMO RPG, ARPG, RTS κτλ που ο ανταγωνισμος ειναι human vs human. Στα games που περιμενα να βγουν (Diablo 4, Throne and Liberty) ακομα και μια 4070Ti θα με καλυπτε να παιξω Native 4Κ Ultra εχοντας καβατζα τα καλουδια DLSS Q , DLSS 3 FG για καποια νεα κυκλοφορια. Eπειδη το build θα ηταν ασπρο δεν μου εκαναν κατι Inno,Zotac,Manli που ηταν φθηνες, επρεπε να παω σε Gigabyte Aero 4070Τi ή Αsus Strix 4070Τi. H τιμη της Gigabyte Aero 4070Ti τοτε ηταν 1150€ με τη 4080 Aero να παιζει στα 1450€. Πετυχα λοιπον μια μερα που η 4080 Aero ειχε 1380€ και με πληρωμη με συγκεκριμενη καρτα μου βγηκε 1300€. Ερχομαι λοιπον και λεω 1300-1150=150€. ΑΥΤΑ ΤΑ 150€ παραπανω ηταν επενδυση για εμενα, δεν χρειαζομουν πραγματικα μια 4080 αλλα αυτα τα 150€ που για καποιον αλλον μια αλλη μερα ισως ηταν και 250€ με γλιτωσαν απο τη μεταβαση στις 5000 και ισως και τις 6000. 2
charllestone Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Τι επενδύσεις ρε μάγκες και κουραφεξαλα, δίνουμε 1000αρικα για να παίζουμε παιχνίδια και το θεωρούμε και επένδυση... Παιχνίδια παίζουμε, το ιδιο παιχνίδι θα παιξει κ καποιος με καρτα 200 ευρω το ιδιο κ αυτός με 1000. Οκ αυτος με τα 1000 θα εχει και ουαου αντανακλάσεις στα τζαμια και χέστηκε η φοράδα... 3 1 1
Arkin Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, charllestone είπε Τι επενδύσεις ρε μάγκες και κουραφεξαλα, δίνουμε 1000αρικα για να παίζουμε παιχνίδια και το θεωρούμε και επένδυση... Παιχνίδια παίζουμε, το ιδιο παιχνίδι θα παιξει κ καποιος με καρτα 200 ευρω το ιδιο κ αυτός με 1000. Οκ αυτος με τα 1000 θα εχει και ουαου αντανακλάσεις στα τζαμια και χέστηκε η φοράδα... Με την ιδια λογικη και με αμαξι 1000 ευρω πας οπου θελεις και με αμαξι 100 χιλιαδων ευρω. Με την ιδια λογικη και σε σπιτι 20τμ μενεις και σε σπιτι 300τμ. Η εμπειρια αλλαζει απλα. 1
charllestone Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Το αμαξι ειναι εργαλείο φιλτατε, η καρτες ειναι για να παίζουμε παιχνίδια... 2
just_a_dude Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 17 λεπτά πριν, charllestone είπε Τι επενδύσεις ρε μάγκες και κουραφεξαλα, δίνουμε 1000αρικα για να παίζουμε παιχνίδια και το θεωρούμε και επένδυση... Παιχνίδια παίζουμε, το ιδιο παιχνίδι θα παιξει κ καποιος με καρτα 200 ευρω το ιδιο κ αυτός με 1000. Οκ αυτος με τα 1000 θα εχει και ουαου αντανακλάσεις στα τζαμια και χέστηκε η φοράδα... Επένδυση όχι με την άποψη ότι αγοράζεις πίνακα ή την ferrari που οδηγούσε o Prost ξέρω 'γω, αλλά από άποψης ότι αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις πολλά λεφτά τότε κάνεις μια "επένδυση" σε χρήματα για κάτι που θα κρατήσει καιρό. Οπότε θες να έχει ικανή vram που να κρατήσει, να έχει αρκετό perf, κτλ. Όπως λέμε ότι ένα ακριβό monitor είναι επένδυση γιατί θα το έχεις για χρόνια. Ή ένα καλό τροφοδοτικό και ας είναι πολύ παραπάνω σε watt απ' ότι χρειάζεσαι σήμερα. 25 λεπτά πριν, charllestone είπε Τι επενδύσεις ρε μάγκες και κουραφεξαλα, δίνουμε 1000αρικα για να παίζουμε παιχνίδια και το θεωρούμε και επένδυση... Παιχνίδια παίζουμε, το ιδιο παιχνίδι θα παιξει κ καποιος με καρτα 200 ευρω το ιδιο κ αυτός με 1000. Οκ αυτος με τα 1000 θα εχει και ουαου αντανακλάσεις στα τζαμια και χέστηκε η φοράδα... Δεν είναι μόνο το RT όμως. Και το raster είναι καλύτερο με ακριβότερη κάρτα. Το πιο σημαντικό με 200 ευρώ κάρτα θα παίξεις 1080p με το ζόρι, ενώ με κάρτα 1000 ευρώ θα παίξεις 4Κ. Καμιά επαφή η ποιότητα. Και καλύτερα fps και καλύτερα settings και καλύτερα textures. Καμιά σχέση στην εμπειρία. 2 1
charllestone Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, just_a_dude είπε Επένδυση όχι με την άποψη ότι αγοράζεις πίνακα ή την ferrari που οδηγούσε o Prost ξέρω 'γω, αλλά από άποψης ότι αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις πολλά λεφτά τότε κάνεις μια "επένδυση" σε χρήματα για κάτι που θα κρατήσει καιρό. Οπότε θες να έχει ικανή vram που να κρατήσει, να έχει αρκετό perf, κτλ. Όπως λέμε ότι ένα ακριβό monitor είναι επένδυση γιατί θα το έχεις για χρόνια. Ή ένα καλό τροφοδοτικό και ας είναι πολύ παραπάνω σε watt απ' ότι χρειάζεσαι σήμερα. Καταλαβαίνω πως το εννοείς εσυ οκ. Δεν ειναι κ πολυ σωστος ο ορος.. Απλά στο τελος η επένδυση σου θα ειναι για το χόμπι σου, οχι για να κανεις δουλειά ας πούμε, οπότε δεν επενδύεις σε κατι που θα σου αποφέρει κατι ας πούμε. Εντάξει καλύτερη εμπειρία εχεις με πιο καλη καρτα το ξερω κ εγω το ιδιο εκανα εχω σκασει κ εγω πολλα λεφτα για καρτες αλλα στην τελική αυτό λεω, δεν αξιζει κατα τη γνώμη τοσα λεφτά, πιστεύω μας έχουν βαλει στο τριπακι του μάρκετινγκ για κατι που νομίζουμε οτι το έχουμε ανάγκη μεγαλη αλλα στην τελική δεν το εχουμε. Στην τελική οτι γουστάρει ο καθενας κανει 2
just_a_dude Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, charllestone είπε Καταλαβαίνω πως το εννοείς εσυ οκ. Δεν ειναι κ πολυ σωστος ο ορος.. Απλά στο τελος η επένδυση σου θα ειναι για το χόμπι σου, οχι για να κανεις δουλειά ας πούμε, οπότε δεν επενδύεις σε κατι που θα σου αποφέρει κατι ας πούμε. Εντάξει καλύτερη εμπειρία εχεις με πιο καλη καρτα το ξερω κ εγω το ιδιο εκανα εχω σκασει κ εγω πολλα λεφτα για καρτες αλλα στην τελική αυτό λεω, δεν αξιζει κατα τη γνώμη τοσα λεφτά, πιστεύω μας έχουν βαλει στο τριπακι του μάρκετινγκ για κατι που νομίζουμε οτι το έχουμε ανάγκη μεγαλη αλλα στην τελική δεν το εχουμε. Στην τελική οτι γουστάρει ο καθενας κανει Ναι αλλά μια καλή κάρτα θα την κρατήσεις 2 γενιές εύκολα. Αν πάρεις entry level κάρτα απ' την πρώτη μέρα παίζει να βλέπεις κάποια unplayable games. Εκεί κολλάει το "επένδυση". Και μια καλή κάρτα κρατάει όσο να 'ναι και καλύτερη μεταπωλητική αξία. Και σκέψου ότι οι περισσότεροι κρίνουν τις κάρτες με βάση το "όλα ultra" και τις βγάζουν άχρηστες μετά από ένα χρόνο. 2-3 settings να καταβάσεις παίρνεις 30% performance που πλέον τόσο είναι το gen to gen improvement. Το αν θα "υποκύψεις" ή όχι στο marketing είναι δικό σου θέμα. Για παράδειγμα σε κάποιους αρέσει το RT και κυρίως τα games με RT οπότε εκεί ναι θα χρειαστεί κάρτα σε κάθε γενιά. Προσωπικά 3 games με RT μου άρεσαν και σαν games (CP77, Εxodus και Control) οπότε δεν με νοιάζει και τόσο γι' αυτό πήρα την 7900ΧΤ ώστε να ξέρω ότι δεν θα ξεμείνω από vram για να μπορέσω να pushάρω textures και resolution (έστω και με optimized settings αντί για όλα ultra). Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από just_a_dude 1
Arkin Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, charllestone είπε Καταλαβαίνω πως το εννοείς εσυ οκ. Δεν ειναι κ πολυ σωστος ο ορος.. Απλά στο τελος η επένδυση σου θα ειναι για το χόμπι σου, οχι για να κανεις δουλειά ας πούμε, οπότε δεν επενδύεις σε κατι που θα σου αποφέρει κατι ας πούμε. Εντάξει καλύτερη εμπειρία εχεις με πιο καλη καρτα το ξερω κ εγω το ιδιο εκανα εχω σκασει κ εγω πολλα λεφτα για καρτες αλλα στην τελική αυτό λεω, δεν αξιζει κατα τη γνώμη τοσα λεφτά, πιστεύω μας έχουν βαλει στο τριπακι του μάρκετινγκ για κατι που νομίζουμε οτι το έχουμε ανάγκη μεγαλη αλλα στην τελική δεν το εχουμε. Στην τελική οτι γουστάρει ο καθενας κανει Το αν αξιζει ειναι στην κριση του καθενος ομως. Αν θες το καλυτερο δυνατο θα τα δωσεις προφανως μεχρι εκει που αντεχει η τσεπη και η συνειδηση του καθενος γιατι ολα εχουν και ενα οριο μεχρι ποσα μπορει να δικαιολογησει καποιος για το χομπι του. Εφοσον δεν αξιζει για σενα να δωσεις πανω πχ απο 400 ευρω για καρτα γραφικων απλα δεν δινεις σεβαστη η αποψη σου αλλα μεχρι εκει δεν γινεται να πεις στον αλλο γιατι πας και αγοραζεις 2000 ευρω καρτα. Ναι να κραξεις την εταιρια και την τιμη της καρτας αλλα δεν μπορεις τον αλλο ειδικα εφοσον δουλεψει την καρτα και την χαρει στο 100% γιατι εχει πολυ κοσμο που αγοραζουν αλλα δεν τις χαιρονται οσο θα επρεπε εκει ειναι κριμα και ισχυει σε καθε πραγμα αυτο. Εχει κοσμο με 100 χιλιαρικα αμαξια και το εχουν γκαραζ δεν το πανε πουθενα και βλεπεις να οδηγανε αυτο με τα 10 χιλιαρικα καθημερινα. Χαρειτε τις καρτες σας και το χομπι σας.
charllestone Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Ναι ρε παιδιά συμφωνούμε. Δεν είναι επένδυση ομως αυτο λεω. Στο τελος φεύγουν λεφτα απο την τσέπη σου που δεν επιστρέφουν ποτε.
akoinonitos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Οταν υπηρχε το mining ηταν επενδυση ,τωρα ειναι βαρελι διχως πατο Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από akoinonitos 1 6
just_a_dude Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Αυτό που λέει ο πετσινος "the more you buy the more you save" είναι μαρκετινιστικο αλλά κρύβει και λίγο αλήθεια. Αν πάρεις κάτι φθηνό να κρατήσει λιγότερο άρα θα ξαναπάρεις πιο σύντομα ή θα αναγκαστείς να μείνεις με ένα κακό προϊόν και σε βάθος χρόνου μπορεί να δώσεις τα ίδια χρήματα που θα έδινες αν αγόραζες κάτι πιο ακριβό που όμως θα κρατούσε περισσότερο. Και αυτό ισχύει για όλα, όχι μόνο για τις κάρτες. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από just_a_dude 2
akoinonitos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Αυτό που λέει ο πετσινος "the more you buy the more you save" είναι μαρκετινιστικο αλλά κρύβει και λίγο αλήθεια. Αν πάρεις κάτι φθηνό να κρατήσει λιγότερο άρα θα ξαναπάρεις πιο σύντομα ή θα αναγκαστείς να μείνεις με ένα κακό προϊόν και σε βάθος χρόνου μπορεί να δώσεις τα ίδια χρήματα που θα έδινες αν αγόραζες κάτι πιο ακριβό που όμως θα κρατούσε περισσότερο. Και αυτό ισχύει για όλα, όχι μόνο για τις κάρτες. εχω παρει κατι βρακια απο τη λαικη φιλε 3 ευρω το ενα ,αθανατα! 1 7
just_a_dude Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε εχω παρει κατι βρακια απο τη λαικη φιλε 3 ευρω το ενα ,αθανατα! Ρε φίλε εγώ ότι κάλτσες έχω πάρει απ' τη λαϊκή τρυπάνε σε μια βδομάδα. Πήρα κάτι με 20 ευρώ και τις έχω μήνες. Καλά λέει ο πετσινος. 4
niko_gram_15 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Κοίτα, η κάρτα γραφικών για κάποιους είναι όντως επένδυση, και το κόκκινο, και το πράσινο σου κάνει δουλειά, αλλά το πράσινο είναι πιο καλό και γρηγορότερο. Όμως το πράσινο θέλει να δώσεις λίγο παραπάνω για να είσαι άνετος. Βέβαια μένει να δούμε πως θα είναι το zluda όταν θα έχει feature parity.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα