Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, hln3 είπε

oc-cyberpunk.png

Τελείως άκυρα αυτά του tech power up.

Εάν θες σου τρέχω oc νίτρο 7900χτχ κ οc 4090 σε 4κ. Οι κάρτες έχουν διαφορά. Τις έχω και τις δύο 

• Like 3
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, hln3 είπε

oc-cyberpunk.png

Άσχετο αλλά ποιος θα βάλει να παίξει cp77 χωρίς rt? Το Quaker και το Minecraft έχουν καλύτερα γραφικά και gameplay 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Άσχετο αλλά ποιος θα βάλει να παίξει cp77 χωρίς rt? Το Quaker και το Minecraft έχουν καλύτερα γραφικά και gameplay 🤣

Εγώ ,χωρίς rt το παίζω στην 7900χτχ .😋 

• Haha 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Τελείως άκυρα αυτά του tech power up.

Εάν θες σου τρέχω oc νίτρο 7900χτχ κ οc 4090 σε 4κ. Οι κάρτες έχουν διαφορά. Τις έχω και τις δύο 

Προφανώς και οι κάρτες έχουν διαφορά.
Μαρκετίστικα όμως μπορούσε να πλασαριστεί η ΧΤΧ σαν το αντίπαλο δέος της 4090 και όχι της 4080

4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

η 7900xtx σε οποιδηποτε υλοποιηση δεν εφτανε την 4090 ,και ο 7800x3d ειναι ενα 8 πυρηνο cpu ποσο να ειχε δλδ? 350 ευρω ειναι τσαμπα για 8 πυρηνες?

350 ευρώ για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή σε gaming, που δεν απαιτεί και τουμπανισμένες μνήμες/υδρόψυξη;
Προφανώς και είναι τσάμπα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hln3 είπε

Μαρκετίστικα όμως μπορούσε να πλασαριστεί η ΧΤΧ σαν το αντίπαλο δέος της 4090 και όχι της 4080

Σε αυτό ναι συμφωνώ!

Γιατί είναι πιο γρήγορη από την 4080/4080s σε ράστερ. Όπου παίζει όμως rt/pt εκεί μένει πίσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, hln3 είπε

Θα μπορούσε αλλα επικοινωνιακά ίσως  δεν συμφέρει την ίδια την amd.Γιατι τότε θα έτρωγε ξύλο η xtx από την 4090 και η 7900xt από την 4080.Θα ήταν εμφανώς πίσω σε δύο segment.Ενω τωρα στην σύγκριση 7900xtx/4080 έχει τουλάχιστον να σου δώσει καλύτερο raster σε χαμηλότερη τιμή.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Εγώ ,χωρίς rt το παίζω στην 7900χτχ .😋 

Λογικό για γραφικά Minecraft πετάνε φωτιές τα ραντεον δε τα πιάνει τίποτα :P

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

Λογικό για γραφικά Minecraft πετάνε φωτιές τα ραντεον δε τα πιάνει τίποτα :P

Δυνατές οι radeon 7900χτ/7900χτχ μην αρχίζεις τα τρελά σου .Έλα σου έχω πει να δείς απόδοση . 😋

Επεξ/σία από azazil1190
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hln3 είπε

350 ευρώ για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή σε gaming, που δεν απαιτεί και τουμπανισμένες μνήμες/υδρόψυξη;
Προφανώς και είναι τσάμπα.

Αμα ελεγε οτι απεναντι στην 4090 εχω την 7900xtx εκει να δεις κραξιμο που θα ετρωγε.

Καλα ενα  8πυρινο gaming cpu ειναι, μεχρι εκει. Προσωπικα τα 350 τα βλεπω λογικα ,απο εκει και πανω οχι. Κραζαμε καποτε την ιντελ ,μην κανουμε τα ιδια.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.

Καλά η 7900xtx είναι έχει ίδιο ραστερ με 4080s και rt 4070, τι βγάλαμε πάλι ιδια με 4090… κάθε βδομάδα πως διαβάζουμε ότι μοιάζει με 4090 δε ξέρω ούτε η Λίζα δε θα τόλμαγε να το πει αυτό :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνέχεια RT και RT ακούω και σου πουλάνε κάρτες διαφημίζοντας 3 ετών παιχνίδι. Δεν το καταλαβαίνω, και μην το πάρετε στραβά πραγματικά και 10.000€ κάρτα να υπήρχε και κάποιος να τα έδινε μαγκιά του, κουμάντο στα λεφτά του κάνει ο ίδιος και δεν θα πω κουβέντα, απλά δεν το καταλαβαίνω βγαίνουν 15 παιχνίδια τον χρόνο με RT/PT, από αυτά τα 12 έχει κακό implementation πραγματικά ή φαίνονται χειρότερα ή δεν αξίζει η διαφορά, τα άλλα 2 έχουν κακό optimization οπότε έρχεται και το RT από πάνω και πρέπει να το τρέξεις σε 720p με upscale (υπερβολικός το ξέρω) για να φτάσεις ένα νορμαλ framerate και ένα που παίζει να αξίζει αλλά ένας θεός ξέρει αν σε ενδιαφέρει κιόλας σαν παιχνίδι. Φέτος ήταν το Black Myth Πέρσι δεν θυμάμαι πραγματικά με το χέρι στην καρδία, πριν 3 χρόνια το Cyberpunk. Για εμένα αν αυτά τα δύο παιχνίδια αντί για αυτά ήταν ένα FIFA και ένα NBA πραγματικά το RT θα είχε μηδενική αξία.

Δηλαδή αν η INTEL έβγαινε και έλεγε βγάζω 500 παιχνίδια τένις με το καλύτερο RT που έχετε δει και τρέχουν όλα στα ultra 4k/240hz θα ξεπούλαγε;

Προσωπικά θα κοιτάξω να έχει καλό Raster, VRAM, upscale, frame generation και 5ο και τελευταίο το RT/PT.

Η ερώτηση που κάνω στους πάντες είναι η η παρακάτω:

Μη μου λες πόσα παιχνίδια υπάρχουν με RT πες μου πόσα παιχνίδια έχεις παίξει εσύ;

Επεξ/σία από grevoil
  • Like 9
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, grevoil είπε

Συνέχεια RT και RT ακούω και σου πουλάνε κάρτες διαφημίζοντας 3 ετών παιχνίδι. Δεν το καταλαβαίνω, και μην το πάρετε στραβά πραγματικά και 10.000€ κάρτα να υπήρχε και κάποιος να τα έδινε μαγκιά του, κουμάντο στα λεφτά του κάνει ο ίδιος και δεν θα πω κουβέντα, απλά δεν το καταλαβαίνω βγαίνουν 15 παιχνίδια τον χρόνο με RT/PT, από αυτά τα 12 έχει κακό implementation πραγματικά ή φαίνονται χειρότερα ή δεν αξίζει η διαφορά, τα άλλα 2 έχουν κακό optimization οπότε έρχεται και το RT από πάνω και πρέπει να το τρέξεις σε 720p με upscale (υπερβολικός το ξέρω) για να φτάσεις ένα νορμαλ framerate και ένα που παίζει να αξίζει αλλά ένας θεός ξέρει αν σε ενδιαφέρει κιόλας σαν παιχνίδι. Φέτος ήταν το Black Myth Πέρσι δεν θυμάμαι πραγματικά με το χέρι στην καρδία, πριν 3 χρόνια το Cyberpunk. Για εμένα αν αυτά τα δύο παιχνίδια αντί για αυτά ήταν ένα FIFA και ένα NBA πραγματικά το RT θα είχε μηδενική αξία.

Δηλαδή αν η INTEL έβγαινε και έλεγε βγάζω 500 παιχνίδια τένις με το καλύτερο RT που έχετε δει και τρέχουν όλα στα ultra 4k/240hz θα ξεπούλαγε;

Προσωπικά θα κοιτάξω να έχει καλό Raster, VRAM, upscale, frame generation και 5ο και τελευταίο το RT/PT

100% 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, grevoil είπε

Μη μου λες πόσα παιχνίδια υπάρχουν με RT πες μου πόσα παιχνίδια έχεις παίξει εσύ;

Tw3,dl2,exodus,cyber,Alan wake,hogwarts legacy … μερικά πρόχειρα που θυμάμαι εγώ και έχω παίξει… αν δε σε ενδιαφέρει το rt μένεις με 6800χτ και παίζεις όλα τα παιχνίδια με ραστερ δε χρειάζεσαι νέα κάρτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/1/2025 στις 1:29 ΜΜ, grevoil είπε

Θέλω να αισθάνομαι ότι έχω πάρει κάτι που να αξίζει, και δεν έχω πετάξει τα λεφτά μου,

αν η 7900xtx έκανε 750-800 όταν βγήκε θα είχα πάρει 2, το ίδιο και με την 4090 αν είχε 1000-1100 θα είχα πάρει 2.

έχουν περάσει 5 χρόνια και ακόμα περιμένω να βρω κάτι που να αξίζει.

Η 2080ti πίσω στο 2019 χωρίς πληθωρισμό είχε 1200$ msrp.

Τα ποσά αυτά που αναφέρεις στις παραπάνω κάρτες ματαφράζονται σε 600$(XTX) και 850$(4090) αντίστοιχα .

Στην περίπτωση της 4090, στην ουσία μιλάμε για μισή τιμή από την επίσημη.

Κοινώς οι τιμές που περιμένεις και θεωρείς οτι αξίζουν είναι εκτός πραγματικότητας, αρα θα συνεχίσεις να περιμένεις να βρεις κάτι που αξίζει με αυτές τις προσδοκίες.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, grevoil είπε

Προσωπικά θα κοιτάξω να έχει καλό Raster, VRAM, upscale, frame generation και 5ο και τελευταίο το RT/PT.

Η ερώτηση που κάνω στους πάντες είναι η η παρακάτω:

Οταν αγοραζεις μια gpu και εχεις σκοπο να τη κρατησεις 2-3 χρονια, δεν βασιζεσαι στο τι εχει βγει,στο τι εχεις παιξει και το αν τα Χ Ψ games με RT ειχαν καλο story.
H gpu ειναι μια ακριβη επενδυση και αν θες να μη βρεθεις προ εκπληξεων πρεπει να απαιτεις να εχεις τα ΠΑΝΤΑ σε οσο το δυνατον καλυτερο βαθμο γιατι σε 1 χρονο μπορει να βγει μια παιχνιδαρα που δεν ηξερες με RT, ενα RT update patch απο εκει που δεν το περιμενες κτλ κτλ.

Ας υποθεσουμε ομως οτι σε εμας τους 2 δεν μας ενδιαφερει το RT και ποτε δεν θα παιξουμε game με RT.
Κανενας απο τους σοβαρους τιτλους δεν παιζει Raster ολοι θελουν upscale.
Nα υποθεσουμε οτι 2 καλοι τιτλοι τη παλευουν σε Raster;
H Νvidia εχεις το DLAA/ΤΑΑ και η AMD τo ΤΑΑ                                              1-0
H Νvidia εχει και τα 2 upscale (DLSS FSR) και η AMD εχει μονο FSR.        2-0
To Nvidia DLSS ειναι πολυ ανωτερο του FSR.                                                  3-0
To Νvidia FG ειναι πολυ ανωτερο του AMD FSR.                                             4-0
H Vram εξαρταται απο το τι αναλυση παιζεις, τι settings παιζεις και τι budget διαθετεις.
Πχ μια 4060Ti 16gb ή μια 7600xt 16gb σε 1440p θα πεθανουν απο πυρηνα πριν γεμισουν τα 16gb.
Να στο δωσω οτι η AMD εχει περισσοτερη Vram για να μη μακρυγορουμε;  4-1
Eιναι 4-1 παντα με τα δικα σου κριτηρια χωρις να βαλω RT, PT, RR, Reflex 2, DLDSR, καταναλωση, Drivers.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...