Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

11 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Λοιπόν .

Το κατέχεις καθόλου με Μπεντς κτλ? 

Η θα ανοίξουμε συζήτηση άδικα.

Με λίγα λόγια το σκορ που είπες. Μιλάμε για κάρτα μπιναρισμενη . Κάρτα με μοντ bios ίσως 1000w . Με ψυγεία βαθμούς υπό του μηδεν η με Τσίλερ. Άρα δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή κάρτα ενός μέσου χρήστη.Φυσικα αυτή η κάρτα δεν θα είναι σταθερή σε καθημερινά σενάρια.

Ασχολούμαι λίγο. 42-43k τα φτάνουν με 700w. Δεν ειναι binned gpu. Modded bios ανάλογα, άλλοι παίζουν με της aqua άλλοι με της nitro κτλ. Σε ln2 είναι ελάχιστοι. 9η θέση ο homex πχ με την xfx είναι σε αέρα αλλά με Evc2. Οι περισσότεροι επίσης με ptm7950 και putty utp8. Σε game λογικά δε θα ναι σταθερές σε αυτά τα score αλλά 38-40k είναι πολλοί που παίζουν σταθερά. Μία stock 4090 βγάζει 35k περίπου, clocked με 1000 memory, 100 core πάνω 37k. Σε raster το πιστεύεις ή όχι ανάλογα και το game βέβαια σε τέτοια scores η amd θα βγει μπροστά στα fps. 

received_1341171387332454.png

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, aceofarmakopoios είπε

Ασχολούμαι λίγο. 42-43k τα φτάνουν με 700w. Δεν ειναι binned gpu. Modded bios ανάλογα, άλλοι παίζουν με της aqua άλλοι με της nitro κτλ. Σε ln2 είναι ελάχιστοι. 9η θέση ο homex πχ με την xfx είναι σε αέρα αλλά με Evc2. Οι περισσότεροι επίσης με ptm7950 και putty utp8. Σε game λογικά δε θα ναι σταθερές σε αυτά τα score αλλά 38-40k είναι πολλοί που παίζουν σταθερά. Μία stock 4090 βγάζει 35k περίπου, clocked με 1000 memory, 100 core πάνω 37k. Σε raster το πιστεύεις ή όχι ανάλογα και το game βέβαια σε τέτοια scores η amd θα βγει μπροστά στα fps. 

received_1341171387332454.png

Στα παιχνίδια δεν βγαίνει με τίποτα μπροστά.

Στα συνθετικά και συγκεκριμένα σε ts(αγαπάει αμδ το συγκεκριμένο )μόνο κοντραρουν και όπως είπες μόνο με μοντ bios(700-1000w)κ evc2 λίγο πριν σκασουν.

Όπως και η 6900χτ ήταν πιο γρήγορη σε ts εάν είχες το χτχ chip που έπαιζε πιο δυνατά μέσο mpt και έριχνε στα αυτιά στην 3090. Αλλά έμενε μόνο στα συγκεκριμένα συνθετικά

Μια καλή σε μπιναρισμα 4090 με το hof bios (666w)k custom wc είναι μπροστά από οποία 7900χτχ .Δεν μιλάμε για καταστάσεις ln2.

Παράδειγμα 

https://www.3dmark.com/spy/46436401

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Το 3DMark δεν έχει καμιά σχέση με το gaming performance όμως

Καμία; οπότε εσύ πιστεύεις ότι μία 7900xtx πχ βγάζει 38k score, μία 4090 βγάζει 35k score, αν παίξουν ενα game native resolution χωρίς rtx και path πως η 4090 θα βγάλει καλύτερα fps? Αδύνατον εκτός και αν είναι τόσο optimised για nvidia κ unoptimised για amd. Στη πληθώρα παιχνιδιών θα ναι πάνω η 7900xtx. Τα 3dmark scores δεν είναι heaven ή κάτι από παλιά, είναι πολύ σχετικά. Φέρε μια gpu με χειρότερο score graphics απο μένα πχ μία 3090ti και καλή επιτυχία να βγάλεις παραπάνω fps από μενα. 

4 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Στα παιχνίδια δεν βγαίνει με τίποτα μπροστά.

Στα συνθετικά και συγκεκριμένα σε ts(αγαπάει αμδ το συγκεκριμένο )μόνο κοντραρουν και όπως είπες μόνο με μοντ bios(700-1000w)κ evc2 λίγο πριν σκασουν.

Όπως και η 6900χτ ήταν πιο γρήγορη σε ts εάν είχες το χτχ chip που έπαιζε πιο δυνατά μέσο mpt και έριχνε στα αυτιά στην 3090. Αλλά έμενε μόνο στα συγκεκριμένα συνθετικά

Μια καλή σε μπιναρισμα 4090 με το hof bios (666w)k custom wc είναι μπροστά από οποία 7900χτχ .Δεν μιλάμε για καταστάσεις ln2.

Παράδειγμα 

https://www.3dmark.com/spy/46436401

Δεν έχω δει ποτέ 3090-3090ti να με περνάει σε fps σε native χωρίς rt.  Η 4090 που έβαλες έχει ακραία ψύξη. Δεν είναι σε αέρα όπως η θέση 9 πχ 42400 στη 7900 xtx

Επεξ/σία από aceofarmakopoios
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 3DMark πάντως θα έπρεπε να έχει βγάλει fully path-traced demo τώρα, απορώ τι κάνουν..Κάποτε έσπερναν οπτικά, τα 2003 και 2006 ειδικά ήταν κορυφαία και πολύ μπροστά από την εποχή τους.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aceofarmakopoios είπε

Καμία; οπότε εσύ πιστεύεις ότι μία 7900xtx πχ βγάζει 38k score, μία 4090 βγάζει 35k score, αν παίξουν ενα game native resolution χωρίς rtx και path πως η 4090 θα βγάλει καλύτερα fps? Αδύνατον εκτός και αν είναι τόσο optimised για nvidia κ unoptimised για amd. Στη πληθώρα παιχνιδιών θα ναι πάνω η 7900xtx. Τα 3dmark scores δεν είναι heaven ή κάτι από παλιά, είναι πολύ σχετικά. Φέρε μια gpu με χειρότερο score graphics απο μένα πχ μία 3090ti και καλή επιτυχία να βγάλεις παραπάνω fps από μενα. 

Επειδή έχω και τις δύο κάρτες σε δύο μηχανήματα αρκετά καλά κουρδισμενα. Σε 4κ native χωρίς dlss k pt/rt πάλι είναι μπροστά η 4090

Είναι πιο δυνατή σε ράστερ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Επειδή έχω και τις δύο κάρτες σε δύο μηχανήματα αρκετά καλά κουρδισμενα. Σε 4κ native χωρίς dlss k pt/rt πάλι είναι μπροστά η 4090

Είναι πιο δυνατή σε ράστερ.

Ε δε το πιστεύω 🤗😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, niko_gram_15 είπε

Συγκεκριμένα, σε benchmarks, η Aqua έκδοση με πείραγμα πάει κόντρα την 4090. Αν είχε βγάλει η Λίζα το RT performance που λένε ότι βγάζει η 9070(ΧΤ) στην προηγούμενη γενιά, πιστεύω δεν θα μιλούσαμε πλέον για το αν θα πάρει market share η AMD αλλά πόσο θα πέσει η nvidia, ειδικά με το zluda.

Άργησε να ξεκινήσει με το RT, οπότε πρακτικά αν δεν κάνει leap δεν παίζει να φτάσει την Nvidia, επίσης άργησε να ξεκινήσει και με το FSR, που κανονικά έπρεπε με το καλημέρα να είναι AI based και να έχει ανταγωνιστικό IQ, στην πράξη ούτε καν.

Τουλάχιστον φαίνεται να μαζεύει το χάλι με το FSR 4, ίσως να κάνει και ένα σημαντικό leap στο RT performance, αλλά ρεαλιστικά στο πακέτο PT+Upscale+FG, οριακά θα παλεύει με την 5070, χωρίς να βάλουμε καν μέσα το 4x, ας μείνουμε στο 2x.

Οπότε με την 5070 στα 549$, πόσο να βάλεις την 9070XT; 449$ βαριά βαριά για να πιάσει κάποιο market share.

Επεξ/σία από Razor333
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμία; οπότε εσύ πιστεύεις ότι μία 7900xtx πχ βγάζει 38k score, μία 4090 βγάζει 35k score, αν παίξουν ενα game native resolution χωρίς rtx και path πως η 4090 θα βγάλει καλύτερα fps?

ναι. το 3dmark δεν είναι gaming load, δεν έχει σχέση με games. Άλλωστε και σε raster 4k gaming benchmarks η 4090 είναι μπροστά.

relative-performance_3840-2160.png

Average_4K-p.webp

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ.

Δεν έχω δει ποτέ 3090-3090ti να με περνάει σε fps σε native χωρίς rt.  Η 4090 που έβαλες έχει ακραία ψύξη. Δεν είναι σε αέρα όπως η θέση 9 πχ 42400 στη 7900 xtx

Μα δεν μίλησα εγώ για αέρα στην 4090.

Και με την 7900χτχ για να βγάλεις στο συγκεκριμένο πάνω από 41κ θέλει νερά . Εκτός εάν ζεις σε βόρεια Ευρώπη με θερμοκρασία -5 έως 5 και το βγάζεις το pc μπαλκόνι και παίζεις με αέρα και open case.

5 λεπτά πριν, aceofarmakopoios είπε

Ε δε το πιστεύω 🤗😂

Τι δεν πιστεύεις ότι έχω και τις δύο κάρτες?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

ναι. το 3dmark δεν είναι gaming load, δεν έχει σχέση με games. Άλλωστε και σε raster 4k gaming benchmarks η 4090 είναι μπροστά.

relative-performance_3840-2160.png

Average_4K-p.webp

Είσαι εκτός συζήτησης αφού μου δείχνεις πινακάκια στοκ. Η 7900xtx βγάζει 31-32k η 4090 35k stock. 

2 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Μα δεν μίλησα εγώ για αέρα στην 4090.

Και με την 7900χτχ για να βγάλεις στο συγκεκριμένο πάνω από 41κ θέλει νερά . Εκτός εάν ζεις σε βόρεια Ευρώπη με θερμοκρασία -5 έως 5 και το βγάζεις το pc μπαλκόνι και παίζεις με αέρα και open case.

Τι δεν πιστεύεις ότι έχω και τις δύο κάρτες?

Πιστεύω ότι δε βγάζεις παραπάνω score με 7900xtx και λιγότερο με 4090 και πώς η 4090 βγάζει καλύτερα fps. 

Επίσης όπως είπα 42400 ο άλλος είναι σε αέρα

6 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Άργησε να ξεκινήσει με το RT, οπότε πρακτικά αν δεν κάνει leap δεν παίζει να φτάσει την Nvidia, επίσης άργησε να ξεκινήσει και με το FSR, που κανονικά έπρεπε με το καλημέρα να είναι AI based και να έχει ανταγωνιστικό IQ, στην πράξη ούτε καν.

Τουλάχιστον φαίνεται να μαζεύει το χάλι με το FSR 4, ίσως να κάνει και ένα σημαντικό leap στο RT performance, αλλά ρεαλιστικά στο πακέτο PT+Upscale+FG, οριακά θα παλεύει με την 5070, χωρίς να βάλουμε καν μέσα το 4x, ας μείνουμε στο 2x.

Οπότε με την 5070 στα 549$, πόσο να βάλεις την 9070XT; 449$ βαριά βαριά για να πιάσει κάποιο market share.

Κάνανε μεγάλη πατάτα που δε βγάλανε μια 9080xt με 20-24gb να τη κατασπαραξει την 5080 με τα 16gb vram. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, aceofarmakopoios είπε

Πιστεύω ότι δε βγάζεις παραπάνω score με 7900xtx και λιγότερο με 4090 και πώς η 4090 βγάζει καλύτερα fps. 

Επίσης όπως είπα 42400 ο άλλος είναι σε αέρα

Δεν νομίζω να είπα εγώ κάπου ότι με 7900χτχ θα βγάλω περισσότερο σκορ από την 4090 . Και όχι μόνο σε ts αλλά σε απολύτως πουθενά. Δεν φτάνει 4090

Όσο για τον άλλον που λες σε αέρα μόνο αέρας δεν είναι .

Παρακάτω σκορ του φίλου Σταυρου ο οποίος είναι και μέλος εδώ .Έχει ένα από τα πιο καλό σεταρισμενα κ μπιναρσμενα συστήματα στο φόρουμ καθώς και τρέχει και σε νερά με Μόρα ψυγεία. Το συγκεκριμένο Μπεντς εάν θυμάμαι καλά ήταν με evc k η κάρτα του είχε τραβήξει 1000w

https://www.3dmark.com/spy/50842765

Άρα για ποιον αέρα μιλάμε? 😆

Επεξ/σία από azazil1190
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Δεν νομίζω να είπα εγώ κάπου ότι με 7900χτχ θα βγάλω περισσότερο σκορ από την 4090 . Και όχι μόνο σε ts αλλά σε απολύτως πουθενά. Δεν φτάνει 4090

Όσο για τον άλλον που λες σε αέρα που αέρας δεν είναι .

Παρακάτω σκορ του φίλου Σταυρου ο οποίος είναι και μέλος εδώ .Έχει ένα από τα πιο καλό σεταρισμενα κ μπιναρσμενα συστήματα στο φόρουμ καθώς και τρέχει και σε νερά με Μόρα ψυγεία. Το συγκεκριμένο Μπεντς εάν θυμάμαι καλά ήταν με evc k η κάρτα του είχε τραβήξει 1000w

https://www.3dmark.com/spy/50842765

Άρα για ποιον αέρα μιλάμε? 😆

Έχεις άδικο αλλά δε το συνεχίζω. Μια χαρά ο Σταύρος αλλά δεν είναι αυτός και μόνο. Gpu με gpu διαφέρει. Σε αέρα ήταν 700 κατι watt, με evc2. Δεν θα κάτσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, πήγαινε overclockers ή στο άλλο το hardwareluxx να δεις.

Αν δεις εκεί και δε καταλάβεις είσαι απλά κολλημένος.. Τέσπα 

Επεξ/σία από aceofarmakopoios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, aceofarmakopoios είπε

Έχεις άδικο αλλά δε το συνεχίζω. Μια χαρά ο Σταύρος αλλά δεν είναι αυτός και μόνο. Gpu με gpu διαφέρει. Σε αέρα ήταν 700 κατι watt, με evc2. Δεν θα κάτσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, πήγαινε overclockers ή στο άλλο το ρωσικό δε θυμάμαι όνομα να δεις. Τέσπα 

700w σε αέρα και με evc2 όπως σου είπα μόνο σε πολικές θερμοκρασίες. Αλλιώς η κάρτα του έμεινε στο χέρι. 

Δεν έχω καθόλου άδικο.Μια χαρά στα εξηγώ αλλά δεν μπορείς να τα κατανοήσεις δυστυχώς. Οπότε άδικα συζητάμε κ δεν θέλω να αποδείξεις εάν είσαι ελέφαντας η όχι. Μια τελευταία παρατήρηση του run που πιστεύεις ότι ήταν αέρα ,να δεις την μέγιστη θερμοκρασία που έπιασε η κάρτα για να σου λυθεί  η απορία.

Και ξαναλέω run με αέρα υπό αυτές τις συνθήκες μονο θερμοκρασίες χαμηλές σε εξωτερικό χώρο.και καραμπίντ κομμάτι.

Κολλημένος προσωπικά δεν είμαι με τίποτα . Εσύ έχεις κολλήσει ότι η 7900χτχ είναι πιο γρήγορη και δεν θες να καταλάβεις ότι δεν είναι..Τόσο απλά. Εσύ έχεις κολλήσει 

Επεξ/σία από azazil1190
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Κολλημένος προσωπικά δεν είμαι με τίποτα . Εσύ έχεις κολλήσει ότι η 7900χτχ είναι πιο γρήγορη και δεν θες να καταλάβεις ότι δεν είναι..Τόσο απλά. Εσύ έχεις κολλήσει 

24 λεπτά πριν, aceofarmakopoios είπε

Όλοι εδώ μέσα ξέρουμε ότι η 4090 είναι ταχύτερη. Για το φίλο που αμφιβάλλει υπάρχει λύση.

Τρέχετε και οι δύο ένα συμφωνημένο σημείο από όποιο παιχνίδι θέλετε σε native 4K και τραβάτε βιντεάκι.

Απλά πράγματα και end of story.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...