Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 604
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο πετυχημένο από κάτω στα σχόλια, που πατάει και σε αυτά που έγραψα πιο πίσω

image.png.d84b393a090d5d21f4dcbea3161f02e4.png

Πραγματικά με ξεπερνά πως γίνεται μια τόσο μεγάλη εταιρεία να πάσχει τόσο πολύ στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το πιο πετυχημένο από κάτω στα σχόλια, που πατάει και σε αυτά που έγραψα πιο πίσω

image.png.d84b393a090d5d21f4dcbea3161f02e4.png

Πραγματικά με ξεπερνά πως γίνεται μια τόσο μεγάλη εταιρεία να πάσχει τόσο πολύ στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Εσυ πιο πισω εγραψες 9070xt = 4070ti = 7900xt συμφωνα με το πινακακι οπως ειπες  ,τωρα συμφωνεις με τον φιλο που λεει 9070xt = 5070ti? γιατι αυτο δειχνουν και τα leaks 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εσυ πιο πισω εγραψες 9070xt = 4070ti = 7900xt  ,τωρα συμφωνεις με τον φιλο που λεει 9070xt = 5070ti? γιατι αυτο δειχνουν και τα leaks 

Εγώ πιο πίσω έγραψα ότι έχει δείξει η ίδια η εταιρεία(branding/performance, όπως θέλετε πείτε το), δεν έκανα καμία πρόβλεψη για κάτι.

Για τον ίδιο λόγο που δεν έχω πει προσωπική άποψη και σε nvidia μεριά(περί απόδοσης/fake frames), μέχρι να δω στην πράξη τι παίζει.

Ο φίλος δεν λέει μόνο 9070xt=5070ti.

Αναφέρει διάφορα υποθετικά σενάρια, και τι ελπίζει αυτός να ισχύει.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εγώ πιο πίσω έγραψα ότι νομιζω οτι μας έχει δείξει η ίδια η εταιρεία(branding/performance, όπως θέλετε πείτε το), δεν έκανα υποθέσεις/καμία πρόβλεψη για κάτι.

Για τον ίδιο λόγο που δεν έχω πει προσωπική άποψη και σε nvidia μεριά, μέχρι να δω στην πράξη τι παίζει.

Ο φίλος δεν λέει μόνο 9070xt=5070ti.

Αναφέρει διάφορα υποθετικά σενάρια, και τι ελπίζει αυτός να ισχύει.

fixed

και βεβαια εκανες λεγοντας οτι τα leaks ειναι κουκουρουκου και πως Η ίδια η Amd έδωσε στα άτομα της CES πριν την παρουσίαση την απόδοση της 9070XT που θα παίζει κόντρα στην 4070ti/7900ΧΤ σε απόδοση.

ο φιλος μπορει να λεει και 5070=4090 δεν ειναι εκει το θεμα.

Προσωπικη αποψη ειναι αυτο που εκφραζεις και δεν ειναι και κακο βεβαια  καλα κανεις και την εκφραζεις.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

fixed

και βεβαια εκανες λεγοντας οτι τα leaks ειναι κουκουρουκου και πως Η ίδια η Amd έδωσε στα άτομα της CES πριν την παρουσίαση την απόδοση της 9070XT που θα παίζει κόντρα στην 4070ti/7900ΧΤ σε απόδοση.

Αλλό πράγμα να μιλάς με πράγματα που ισχύουν όπως το πιο πίσω πινακάκι που έδωσε επίσημα η ίδια η εταιρεία, και άλλο να κάνεις υποθέσεις περί απόδοσης που να μην στηρίζονται κάπου, οπως πχ κάνει ο παραπάνω οταν συγκεκριμένα αναφέρει 5070ti.

Εαν το πιο πίσω πινακάκι της Amd στο οποίο και εγώ πάτησα πάνω, δεν έχει άμεση σχέση με την απόδοση, τότε κακώς η Amd το έδωσε στον τύπο, γιατί άλλη κάρτα η 4070ti/7900xt και άλλη η 5070ti.

Εαν η Amd κοντράρει με την 9070xt την 5070ti, χάνει και το ατού της παραπάνω Vram και μόνο η χαμηλότερη τιμή της μένει.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Αλλό πράγμα να μιλάς με πράγματα που ισχύουν όπως το πιο πίσω πινακάκι που έδωσε επίσημα η ίδια η εταιρεία, και άλλο να κάνεις υποθέσεις περί απόδοσης που να μην στηρίζονται κάπου, οπως πχ κάνει ο παραπάνω οταν αναφέρει 5070ti.

Εαν το πιο πίσω πινακάκι της Amd δεν έχει άμεση σχέση με την απόδοση, τότε κακώς η Amd το έδωσε στον τύπο, γιατί άλλη κάρτα η 4070ti/7900xt και άλλη η 5070ti.

image.png

Ναι ρε συ αλλα το πινακακι εχει τιτλο ,λεει branding αναφερεται στην ονομασια και σε ποιο segment θα παιξουν οι rdna4  ,δεν αναφερει αποδοση βλεπεις πουθενα την λεξη performance? Οποτε και το τι αποδοση θα εχουν  ικασια ειναι απο ολους μας. Αυτο που λεει ο Αzor ειναι αυτο που ξερουμε εδω και καιρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ αυτός που είναι μέλος της marketing ομάδας της AMD λέει διάφορα, συμπεριλαμβανομένου πως το FSR 4 θέλει πολύ machine learning compute έτσι όπως είναι γραμμένο τώρα, το οποίο έχουν μόνο οι RDNA 4, αλλά λέει είναι δυνατό στο μέλλον να γίνει optimized για να απαιτεί λιγότερο machine learning compute. Είναι θέμα hardware limitation είπε. Ωστόσο, έτσι όπως είναι γραμμένο στην αρχή, μόνο οι RDNA 4 έχουν αρκετό ML compute. Λέει είναι δυνατό να το κάνουν optimize για να τρέχει στις RDNA 3 στο μέλλον και θέλουν να το κάνουν, αλλά προς το παρόν τρέχει μόνο στις RDNA 4. Επίσης είπε θα συνεχίσει τα προστίθεται το FSR 3.1 σε νέα παιχνίδια κανονικά. Τα έγραψα δυό φορές τα ίδια γιατί έτσι τα είπε, με αυτόματα μετάφραση του YouTube από ισπανικά σε αγγλικά:

Κατά τη γνώμη μου, το βλέπω τελείως απίθανο να το βάλουν οι developers μόνο για 2 κάρτες, οπότε λογικά μάλλον για αυτό θα έχουν το upgrade του FSR 3.1 σε FSR 4 μέσω driver, ώστε οι developers να μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το FSR 3.1 οι ίδιοι. Πάντως, αν δεν το κάνουν να τρέχει τουλάχιστον και στις RDNA 3 και ακόμα καλύτερα στις Xbox κονσόλες, χλωμό το βλέπω να βρει μεγάλο adaptation το FSR 4. ΓΙα αυτό πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι θα το έχουν βγάλει και στις μεγάλες RDNA 3 (7700xt και πάνω). Βέβαια ένας άλλος AMD engineer είχε πει μήνες πριν πως θα είναι το πρώτο AI upscaling για APUs και από όσο ξέρω όλα τα τωρινά τους APUs είναι RDNA 3 ή RDNA 3.5...

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Εδώ αυτός που είναι μέλος της marketing ομάδας της AMD λέει διάφορα, συμπεριλαμβανομένου πως το FSR 3 θέλει πολύ machine learning compute έτσι όπως είναι γραμμένο τώρα, το οποίο έχουν μόνο οι RDNA 4, αλλά λέει είναι δυνατό στο μέλλον να γίνει optimized για να απαιτεί λιγότερο machine learning compute. Είναι θέμα hardware limitation είπε. Ωστόσο, έτσι όπως είναι γραμμένο στην αρχή, μόνο οι RDNA 4 έχουν αρκετό ML compute. Λέει είναι δυνατό να το κάνουν optimize για να τρέχει στις RDNA 3 στο μέλλον και θέλουν να το κάνουν, αλλά προς το παρόν τρέχει μόνο στις RDNA 4. Επίσης είπε θα συνεχίσει τα προστίθεται το FSR 3.1 σε νέα παιχνίδια κανονικά. Τα έγραψα δυό φορές τα ίδια γιατί έτσι τα είπε, με αυτόματα μετάφραση του YouTube από ισπανικά σε αγγλικά:

Κατά τη γνώμη μου, το βλέπω τελείως απίθανο να το βάλουν οι developers μόνο για 2 κάρτες, οπότε λογικά μάλλον για αυτό θα έχουν το upgrade του FSR 3.1 σε FSR 4 μέσω driver, ώστε οι developers να μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το FSR 3.1 οι ίδιοι. Πάντως, αν δεν το κάνουν να τρέχει τουλάχιστον και στις RDNA 3 και ακόμα καλύτερα στις Xbox κονσόλες, χλωμό το βλέπω να βρει μεγάλο adaptation το FSR 4. ΓΙα αυτό πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι θα το έχουν βγάλει και στις μεγάλες RDNA 3 (7700xt και πάνω).

Εγώ πιστεύω πως είναι δικαιολογίες για να καθησυχάσει τους rdn3 να μην κράξουν το launch της rdn4 ,αργότερα μετά από ένα εξάμηνο θα πουν δυστυχώς δεν τα καταφέραμε 

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, just_a_dude said:

Ειδικά αν πάνε άπατες οι RDNA4 σε πωλήσεις σιγά που θα κάτσουν τα studios να βγάλουν feature για 0,02% της αγοράς ξέρω ΄γω..

Ναι δεν νομίζω να το δούμε καν σαν standalone επιλογή. Το FSR 3.1 θα έχουν όλα και το driver θα ενημερώνει το dll, παρόμοια με το XESS που αλλάζει μοντέλο ανάλογα με το GPU που έχει διαθέσιμο. Τουλάχιστον το προβλέψανε αυτό. Το επόμενο επίπεδο είναι να αντικαθιστά το DLSS το driver, σαν τα mods. Αυτό θα είχε πολύ πλάκα αν το κάνανε.

9 minutes ago, nikos5800 said:

Εγώ πιστεύω πως είναι δικαιολογίες για να καθησυχάσει τους rdn3 να μην κράξουν το launch της rdn4 ,αργότερα μετά από ένα εξάμηνο θα πουν δυστυχώς δεν τα καταφέραμε 

Ίσως, αλλά δύσκολο να μην μπορεί ολόκληρη 7900xtx να τρέξει FSR 4 αν ένα RDNA 4 APU μπορεί. Αν θυμάσαι, τα ίδια λέγανε και για το anti-lag 2 και το AFMF, αλλά τελικά και τα δύο δουλεύουν ακόμα και στην RDNA 1. Ίσα ίσα, για εκείνα είχανε πει πως δεν θα τα βγάλουν στις προηγούμενες κάρτες, όχι πως θα δούνε μετά.

Ούτως ή άλλως, έχουμε δει πως και τα DLSS και XESS έχουν βελτιώσει την επίδοσή τους σημαντικά με το καιρό, δεν είναι τόσο απίθανο να βελτιώσουν την απόδοση με τον καιρό και να βγάλουν ένα πετσοκομμένο μοντέλο που να τρέχει με DP4a.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 9/1/2025 στις 4:21 ΜΜ, Manoleros95 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο πίσω από την απόφαση να τις βγάλουν με 16gb, τουλαχιστον σύμφωνα με τα leaks. Δηλαδή η 9070xt θα παίζει επιδόσεις πάνω από 7900xt και δεν μπόρεσαν να βάλουν 2 τσιπάκια της συμφοράς να τα κάνουν 20gb. Τι σκατα παίζει με τις vram;;; Αντε ο πέτσινος κρατάει για να πουλήσει και super σε κάνα χρόνο. Στην amd τι τους έπιασε τσιγκουνιά ξαφνικά στην vram;

Μεγαλύτερο memory bus, ακριβότερη πλακέτα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι ρε συ αλλα το πινακακι εχει τιτλο ,λεει branding αναφερεται στην ονομασια και σε ποιο segment θα παιξουν οι rdna4 

Προφανώς, αλλά μέσω αυτού μπορεί κάποιος να καταλάβει και από πλευράς απόδοσης που θα παίξει η κάρτα πάνω κάτω, έτσι δεν είναι? 

Γιαυτό και εγώ είπα 5070xt=4070ti/7900xt(και πιθανώς 5070), μιας και είναι το μόνο επίσημο πράγμα που ξέρουμε.

Αλλιώς ας περίμεναν πρώτα την nvidia να παρουσιάσει τις κάρτες της και μετά να βγάζανε το πινακάκι και να δείχνανε την 9070XT να είναι στο ίδιο segment με 5070ti, αν όντως εκεί στοχεύουν.

Και αυτά τα λέω μιας και είμαι μεταξύ 9070xt/5070ti για αγορά το προσεχές διάστημα(ανάλογα τα benchmarks/τιμές).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...