Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

image.png.bf12da6e04be8c52e86b95a0c5d197a5.png

Πιο ελκυστικό είναι το 7900 gre, που μπορεί και να μην κυκλοφορήσει όμως. Λείπει μια τίμια επιλογή γύρω στα 400€.

Αν δεν πιάνει ούτε επιδόσεις 7700xt, φαίνεται ότι πρόκειται για πολύ low-end πρόταση. Τουλάχιστον οι τιμές αν πάμε στο κατώτερο που αναφέρεται δεν είναι υπερβολικές.

• Απαντ. 5,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε

Πιο ελκυστικό είναι το 7900 gre, που μπορεί και να μην κυκλοφορήσει όμως. Λείπει μια τίμια επιλογή γύρω στα 400€.

Αν δεν πιάνει ούτε επιδόσεις 7700xt, φαίνεται ότι πρόκειται για πολύ low-end πρόταση. Τουλάχιστον οι τιμές αν πάμε στο κατώτερο που αναφέρεται δεν είναι υπερβολικές.

May lack hardware enconders? Μακακια μεγάλη αν το κανει

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

May lack hardware enconders? Μακακια μεγάλη αν το κανει

Νομιζω κάπου είχα διαβάσει πιο παλιά ότι θα λειπει ο av1 encoder.

Γενικά, δείχνει να είναι μία entry λύση κι είναι κρίμα γιατί θα μπορούσε να την κάνει πιο ανταγωνιστική.

Νομίζω ότι η 5060ti, αν βγάλεις την τιμή, που σίγουρα θα είναι πιο ακριβη, φαντάζει πολύ πιο πλήρης κάρτα.

Δημοσ.

Καθώς η αγορά μας κάνει πλάκα εδώ και καιρό, το βασικό ερώτημα για ποια διαφορά τιμής αξίζει η 9070 απέναντι στην 9070xt.

50 ευρώ; 100; 150;

Ή με ποσοστό 10%; 15%; 20%;

Ή μήπως δεν αξίζει τελικά και πάμε καρφί μόνο για την xt;

Δημοσ.
8 minutes ago, BrocasHelm said:

Καθώς η αγορά μας κάνει πλάκα εδώ και καιρό, το βασικό ερώτημα για ποια διαφορά τιμής αξίζει η 9070 απέναντι στην 9070xt.

50 ευρώ; 100; 150;

Ανάλογα τι θες να κάνεις, θες να πας σε 4κ και 144 στο 97-98% των games και με fsr4 να πιάσεις το υπόλοιπο 2-3% και θες AMD τότε XT.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, grevoil είπε

Ανάλογα τι θες να κάνεις, θες να πας σε 4κ και 144 στο 97-98% των games και με fsr4 να πιάσεις το υπόλοιπο 2-3% και θες AMD τότε XT.

Δεν έχει σχέση τι θέλω να κάνω, gaming γενικά. Οι απαιτήσεις θα αλλάξουν σε 1-2 χρόνια, το τι παιχνίδια θα βγουν δεν μπορείς να το ξέρεις και πως θα παίζουν. Το θέμα είναι, όπως συμφέρει να αγοράσεις την XT από μια 5070 TI πχ λόγω τιμής, και όπως αξίζει και σε σχέση με 5080 και 5090 λόγω μεγάλης διαφοράς τιμής για λίγο κέρδος, το ερώτημα είναι καθαρά το value for money του θέματος.

Στην πόση διαφορά αξίζει να αγοράσεις την απλή. Σε επιδόσεις χοντρικά είναι 10-15% η διαφορά, που στις τιμές σήμερα είναι στα 680 ευρώ η απλή σε σχέση με τα 800 που παίζει η XT. Αν η απλή παίζει στα 650 ενώ η XT συνεχίζει στα 800, αξίζει να πάρεις την απλή ή όχι;

Δημοσ.
28 minutes ago, BrocasHelm said:

50 ευρώ; 100; 150;

Εξαρτάται από το timing και το "καπέλο" που υπάρχει.

Αν είσαι με σφιχτό budget, 100ευρώ διαφορά μεταξύ πχ 500 και 600€ κάνουν μεγάλη διαφορά και ας πούμε μένεις στη "μικρή".

Γενικώς, για τις τωρινές τιμές, για μέχρι 100ευρώ πας ένα σκαλί πάνω πολύ άνετα.

Δε συζητάω κάν το να πας σε "καλό" tier μοντέλο 9070σκέτης... πάρε το βασικό της XT κατευθείαν που πιθανόν να σου βγει και πιο φθηνά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Εξαρτάται από το timing και το "καπέλο" που υπάρχει.

Αν είσαι με σφιχτό budget, 100ευρώ διαφορά μεταξύ πχ 500 και 600€ κάνουν μεγάλη διαφορά και ας πούμε μένεις στη "μικρή".

Γενικώς, για τις τωρινές τιμές, για μέχρι 100ευρώ πας ένα σκαλί πάνω πολύ άνετα.

Δε συζητάω κάν το να πας σε "καλό" tier μοντέλο 9070σκέτης... πάρε το βασικό της XT κατευθείαν που πιθανόν να σου βγει και πιο φθηνά.

Να μιλήσουμε με ρεαλιστικά νούμερα της αγοράς σήμερα, όχι τα υποτιθέμενα MSRP που δεν θα δούμε για καιρό ακόμα.

Σήμερα η φτηνότερη ετοιμοπαράδοτη από Ελλάδα 9070 xt παίζει στα 810 συν πλην. Δεν βάζω τα καταστήματα skroutz των 3 κριτικών που λένε σε 25 μέρες διαθέσιμη, γελάμε.

Όταν σήμερα παίζει ετοιμοπαράδοτη Asrock 9070 Challenger στα 660, την χτυπάς ή όχι; Αξίζει τα 150 ευρώ ή 25% διαφορά η τιμή;

Και ακόμα και να δούμε Ευρωπαϊκά Amazon, άντε να παίξει στα 770 η xt, δύσκολο παρακάτω, εκτός αν είσαι με μόνιμο F5 όλη μέρα για να την βρεις διαθέσιμη πριν την πάρουν. Εκεί στα 110 ευρώ ή 17% διαφορά τιμής αξίζει η απλή σε σχέση με την XT;

Επεξ/σία από BrocasHelm
Δημοσ.
16 minutes ago, BrocasHelm said:

...

Εγώ δε θα'δινα 810ευρώ για 9070xt, αν έπρεπε να πάρω κάρτα οπωσδήποτε όμως, θα έμενα σίγουρα στην 9070 στα 660€.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, BrocasHelm said:

Δεν έχει σχέση τι θέλω να κάνω, gaming γενικά. Οι απαιτήσεις θα αλλάξουν σε 1-2 χρόνια, το τι παιχνίδια θα βγουν δεν μπορείς να το ξέρεις και πως θα παίζουν. Το θέμα είναι, όπως συμφέρει να αγοράσεις την XT από μια 5070 TI πχ λόγω τιμής, και όπως αξίζει και σε σχέση με 5080 και 5090 λόγω μεγάλης διαφοράς τιμής για λίγο κέρδος, το ερώτημα είναι καθαρά το value for money του θέματος.

Στην πόση διαφορά αξίζει να αγοράσεις την απλή. Σε επιδόσεις χοντρικά είναι 10-15% η διαφορά, που στις τιμές σήμερα είναι στα 680 ευρώ η απλή σε σχέση με τα 800 που παίζει η XT. Αν η απλή παίζει στα 650 ενώ η XT συνεχίζει στα 800, αξίζει να πάρεις την απλή ή όχι;

εξαρταται απο τι επιδοσεις πας 

δηλαδη αν εχεις ξεμεινει με καμια gtx1070 ε ναι αξιζει η 9070,αν εισαι με καμια 3080 οχι βεβαια.

το αλμα επιδοσεων που παιρνεις μετραει.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dsi44 είπε

εξαρταται απο τι επιδοσεις πας 

δηλαδη αν εχεις ξεμεινει με καμια gtx1070 ε ναι αξιζει η 9070,αν εισαι με καμια 3080 οχι βεβαια.

το αλμα επιδοσεων που παιρνεις μετραει.

Νέο desktop στήνω, μόνο GPU μου λείπει, όλα τα κομμάτια τα έχω παραγγείλει και έχουν έρθει ή θα έρθουν στις επόμενες 10 μέρες (7600, B850 mobo, 32 GB RAM κλπ).

Στην ανάγκη βάζω μια 1660 που μου έχει ξεμείνει σε ένα παλιό PC (τα τελευταία χρόνια είμαι με laptop) για να περιμένω να πέσουν οι τιμές αρκετά, ή ίσως να βάλω μια 3060 στα 275 ευρώ ή αν βρω 4060 μεταχειρισμένη (κάρτες που είχαν βγει μέχρι την αλλαγή του Ethereum mining μεταχειρισμένη δεν τολμάω να αγοράσω), για να την βγάλω κανένα χρόνο και να πάρω μια 9070 xt όταν με το καλό πέσουν οι τιμές (έτσι ελπίζουμε όλοι, αλλά ρεαλιστικά πιστεύω θα πέσουν στο MSRP+ΦΠΑ eventually).

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Νέο desktop στήνω, μόνο GPU μου λείπει, όλα τα κομμάτια τα έχω παραγγείλει και έχουν έρθει ή θα έρθουν στις επόμενες 10 μέρες (7600, B850 mobo, 32 GB RAM κλπ).

Στην ανάγκη βάζω μια 1660 που μου έχει ξεμείνει σε ένα παλιό PC (τα τελευταία χρόνια είμαι με laptop) για να περιμένω να πέσουν οι τιμές αρκετά, ή ίσως να βάλω μια 3060 στα 275 ευρώ ή αν βρω 4060 μεταχειρισμένη (κάρτες που είχαν βγει μέχρι την αλλαγή του Ethereum mining μεταχειρισμένη δεν τολμάω να αγοράσω), για να την βγάλω κανένα χρόνο και να πάρω μια 9070 xt όταν με το καλό πέσουν οι τιμές (έτσι ελπίζουμε όλοι, αλλά ρεαλιστικά πιστεύω θα πέσουν στο MSRP+ΦΠΑ eventually).

σε τι αναλυση θα παιζεις?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

σε τι αναλυση θα παιζεις?

Το laptop τώρα (και το νέο desktop μετά θα) είναι συνδεμένο σε 55άρα LG OLED στο σαλόνι.

Προφανώς για 4Κ gaming είναι ψιλομονόδρομος η XT από τις 2 9070 επιλογές από όσο έχω δει, αλλά τόσα χρόνια είμαι με το laptop σε 1080p στην τηλεόραση και ΟΚ, μπορώ να πάω σε 1440p άνετα και με την 9070 και με παραχωρήσεις σε 4Κ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε

Το laptop τώρα (και το νέο desktop μετά θα) είναι συνδεμένο σε 55άρα LG OLED στο σαλόνι.

Προφανώς για 4Κ gaming είναι ψιλομονόδρομος η XT από τις 2 9070 επιλογές από όσο έχω δει, αλλά τόσα χρόνια είμαι με το laptop σε 1080p στην τηλεόραση και ΟΚ, μπορώ να πάω σε 1440p άνετα και με την 9070 και με παραχωρήσεις σε 4Κ.

ε τότε τι αναφέρεις 3060/4060 ? 😛

2 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

Πάρε τότε απο τώρα μια 9070 να την απολαύσεις . Τερμάτισέ την και με OC , κομπλέ θα είσαι . 

Spoiler

51 λεπτά πριν, stathisgtr είπε

Για οποιον ενδιαφέρεται το κιτρινομαγαζο είχε την asrock 9070 challenger oc στα 659 ετοιμοπαράδοτη 

Screenshot_605.png

μεγάλη προσοχή , είναι η 2η συνεχόμενη φορά που γράφει διαθέσιμο στο site αλλά και στην εξέλιξη παραγγελίας ενώ δεν είναι (αφορά άλλο προϊόν) . Την επόμενη εργάσιμη τηλέφωνο απαραίτητα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...