nikos5800 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 18 λεπτά πριν, grevoil είπε Απο την άλλη βέβαια όταν σε PT παίζεις σε τόσο λίγα FPS με FG=ON, το μετράς; Ή λες παιδιά όποιος θέλει 4κ και PT να κοιτάξει 5080-4090-5090 ή να περιμένει next-gen κάρτες; Γιατί να έχω 30-50-80 fps με fg ή multi-FG το θεωρούμε playable; 100% και για μένα αν αυτο θα είναι το στάνταρ αποτέλεσμα στα παιχνίδια που θα έρχονται με τα FSR4-DLSS4 είμαστε κάτι παραπάνω απο ΟΚ. Διαφορετικό testing area? 80fps με 2χ frame gen είναι καλό range για path tracing👍απλά σε 4κ σίγουρα θα χρειαστείς upscaler. 1
sattack Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Υπάρχει κάποια πληροφορία για τις 9060/ 9060 ΧΤ που να αναφέρει αν θα έχουν 8 ή 16 pci lanes ; Ελπίζω να μην συνεχίσει η AMD την ίδια τακτική όπως στις προηγούμενες γενιές όπου έδινε μόνο 8 (ή ακόμα και 4) lanes στις πιο μικρές της κάρτες. Όλες οι πληροφορίες λένε οτι και οι 9060 και οι 5060 θα ειναι με 8 lanes. Αλλά προς τι η ανησυχία? Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει διαφορά (αν τις βάζει σε μητρικές pcie4.0. Όπως σίγουρα θα κάνει η πλειοψηφία). Αφού έχει αποδειχτεί επανειλημμένα ότι όταν δεν γεμίζει η VRAM δεν υπάρχει καμμια απολύτως διαφορά μεταξύ pci 4.0 και 5.0 (όπως και παλιότερα μεταξύ 4.0 και 3.0). Και αν καποιοι λένε οτι διαφορά θα φανει όταν γεμίσει η VRAM, τότε ήδη θα ειναι αργά, δεν πρόκειται να σωθεί κανεις και να δει βελτίωση στο gameplay απο το 5.0vs4.0 όταν εχει ηδη προβλήματα ανεπάρκειας VRAM. Η λύση θα ειναι να λύσει την ανεπάρκεια αυτή με ρυθμίσεις στο game (ή με άλλη κάρτα), όχι να αλλάξει μητρικη για να πάρει pcie μιας γενιάς παραπάνω. (Ουτε και σε άλλο software που κάνει χρήση της κάρτας γραφικών είχαν βρει διαφορές μεταξύ 2 γενιών pcie).
fotaras76 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, sattack είπε Όλες οι πληροφορίες λένε οτι και οι 9060 και οι 5060 θα ειναι με 8 lanes. Αλλά προς τι η ανησυχία? Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει διαφορά (αν τις βάζει σε μητρικές pcie4.0. Όπως σίγουρα θα κάνει η πλειοψηφία). Αφού έχει αποδειχτεί επανειλημμένα ότι όταν δεν γεμίζει η VRAM δεν υπάρχει καμμια απολύτως διαφορά μεταξύ pci 4.0 και 5.0 (όπως και παλιότερα μεταξύ 4.0 και 3.0). Και αν καποιοι λένε οτι διαφορά θα φανει όταν γεμίσει η VRAM, τότε ήδη θα ειναι αργά, δεν πρόκειται να σωθεί κανεις και να δει βελτίωση στο gameplay απο το 5.0vs4.0 όταν εχει ηδη προβλήματα ανεπάρκειας VRAM. Η λύση θα ειναι να λύσει την ανεπάρκεια αυτή με ρυθμίσεις στο game (ή με άλλη κάρτα), όχι να αλλάξει μητρικη για να πάρει pcie μιας γενιάς παραπάνω. (Ουτε και σε άλλο software που κάνει χρήση της κάρτας γραφικών είχαν βρει διαφορές μεταξύ 2 γενιών pcie). Έχω σύστημα με pcie 3.0 οπότε αν επιβεβαιωθούν οι φήμες τότε αυτές οι κάρτες δεν είναι για εμένα.
malakudi Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Έχω σύστημα με pcie 3.0 οπότε αν επιβεβαιωθούν οι φήμες τότε αυτές οι κάρτες δεν είναι για εμένα. pci-e 3.0 σύστημα σημαίνει 5+ ετών παλιό, λογικό να μη νιάζονται οι εταιρείες. Παρ' ολ' αυτά, η διαφορά pci-e 3.0 x8 με pci-e 3.0 x 16 είναι μικρή, 4-5%. Μόνο στα παιχνίδια που χτυπάς 300+ fps μπορεί η διαφορά να αυξάνει σημαντικά. Επεξ/σία 27 Μαρτίου από malakudi 1
dsi44 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 16 hours ago, akoinonitos said: γτ δεν ειναι σοβαρη αναθαμιση? 35% πανω μετα απο πεντε χρονια ειναι γελοιο. 16 hours ago, akoinonitos said: γτ δεν ειναι σοβαρη αναθαμιση? 35% πανω μετα απο πεντε χρονια ειναι γελοιο. 5 hours ago, malakudi said: Αυτό υποστήριξες εσύ. Εϊναι η σοβαρότερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις σε αυτά τα χρήματα. Μακάρι να έπαιρνες τουλάχιστον +50% σε αυτά τα χρήματα αλλά δεν γίνεται αυτό δυστυχώς. Μετα απο πεντε χρονια ακομη και 50% δεν ειναι αναβαθμιση. Το λιγοτερο που θα μπορουσε να χαρακτηριστει αναβαθμιση μετα απο μια γερη πενταετια (2019 3080-2025 9070) ειναι το 100% πανω.
fotaras76 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 26 λεπτά πριν, malakudi είπε pci-e 3.0 σύστημα σημαίνει 5+ ετών παλιό, λογικό να μη νιάζονται οι εταιρείες. Παρ' ολ' αυτά, η διαφορά pci-e 3.0 x8 με pci-e 3.0 x 16 είναι μικρή, 4-5%. Μόνο στα παιχνίδια που χτυπάς 300+ fps μπορεί η διαφορά να αυξάνει σημαντικά. Έχω Ryzen 5 5600 σε a320 μητρική. Η πλειοψηφία των pc ακόμα και τώρα είναι μέχρι pcie 3.0
artemios1983 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Μετα απο 5,5 χρονια σχεδον ηρθε και η δικια μου 9070χτ νιτρο ( αναβαθμιση απο την τιμια 1070 ) !! Στο σκ θα την κουμποσω στο pc μου. Μαζι πηρα και τον 5700 x3d γιατι δεν βγαινανε τα κουκια για full αναβαθμιση σε ΑΜ5 μιτρηκες, μνημες,επεξεργαστη .Και παλι πιστευω οτι η διαφορα θα ειναι μερα νυχτα σε σχεση με πριν !! 10
malakudi Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 13 λεπτά πριν, dsi44 είπε 35% πανω μετα απο πεντε χρονια ειναι γελοιο. 35% πανω μετα απο πεντε χρονια ειναι γελοιο. Μετα απο πεντε χρονια ακομη και 50% δεν ειναι αναβαθμιση. Το λιγοτερο που θα μπορουσε να χαρακτηριστει αναβαθμιση μετα απο μια γερη πενταετια (2019 3080-2025 9070) ειναι το 100% πανω. 100% πάνω από την 3080 δεν είναι ούτε η 4090. Δηλαδή ή αναβαθμίζεις δίνοντας 2000+ ευρώ ή μένεις με την 3080; Δεδομένης της κατάστασης μια χαρά αναβάθμιση είναι η 9070XT και η 5070 ti για κάποιον με 3080 - αρκεί η 5070ti να είναι max 850 ευρώ κι αυτή. 8 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Έχω Ryzen 5 5600 σε a320 μητρική. Η πλειοψηφία των pc ακόμα και τώρα είναι μέχρι pcie 3.0 Παίρνεις μία B550 ή χάνεις αυτό το 5% που είπα παραπάνω. 4
sattack Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Έχω Ryzen 5 5600 σε a320 μητρική. Η πλειοψηφία των pc ακόμα και τώρα είναι μέχρι pcie 3.0 Στα τεστ που εχει κανει το TPU οι διαφορές ακόμα και μεταξύ 2 γενιών (5.0 vs 3.0) ειναι πολυ μικρές. Οι διαφορά που θα κάνει μια πιο καλη καρτα vs μια πιο παλιά, θα ειναι πολυ πιο μεγάλη. Κάποιοι λένε αυτο, οτι θα φανεί η διαφορά όταν γεμίσει η VRAM. Εγω πιστευω οτι τοτε ειναι ηδη αργά. Με λίγα λόγια, εγω στη θέση σου δεν θα φοβόμουν να βάλω μια τετοια κάρτα σε 3.0. Αλλιως τι μα κανείς? Να παρεις 9070 για να εχει 16x? H καλύτερη καρτα θα κάνει τη διαφορά, οχι τα 16x. Nα παρεις 7600 που ειναι 4.0? Θα χάσεις πολυ περισσότερο γιατί η καρτα θα ειναι πολυ χειροτερη από την 9060.
fotaras76 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, malakudi είπε Παίρνεις μία B550 ή χάνεις αυτό το 5% που είπα παραπάνω. Πολύ μανουρα κ τζάμπα λεφτά. Όταν αναβαθμίσω θα βάλω κάρτα με 16 lanes. 11 λεπτά πριν, sattack είπε Στα τεστ που εχει κανει το TPU οι διαφορές ακόμα και μεταξύ 2 γενιών (5.0 vs 3.0) ειναι πολυ μικρές. Οι διαφορά που θα κάνει μια πιο καλη καρτα vs μια πιο παλιά, θα ειναι πολυ πιο μεγάλη. Κάποιοι λένε αυτο, οτι θα φανεί η διαφορά όταν γεμίσει η VRAM. Εγω πιστευω οτι τοτε ειναι ηδη αργά. Με λίγα λόγια, εγω στη θέση σου δεν θα φοβόμουν να βάλω μια τετοια κάρτα σε 3.0. Αλλιως τι μα κανείς? Να παρεις 9070 για να εχει 16x? H καλύτερη καρτα θα κάνει τη διαφορά, οχι τα 16x. Nα παρεις 7600 που ειναι 4.0? Θα χάσεις πολυ περισσότερο γιατί η καρτα θα ειναι πολυ χειροτερη από την 9060. Δεν καίγομαι άμεσα για αναβάθμιση καθώς εδώ και καιρό παίζω (1080p) μόνο rocket league & cs 2 και η gtx 1650 gddr6 που έχω τα παίζει με 130+ fps που για εμένα είναι υπεραρκετό. Αν μου γυαλίσει κάποιο παιχνίδι που δεν το σηκώνει τότε θα δω για άλλη κάρτα. Παρεμπιπτόντως η 7600 έχει χ8. Μπορώ να τσιμπήσω την rx 6700 10 gb από το γιο όταν αναβαθμίσει το pc. Επεξ/σία 27 Μαρτίου από fotaras76 1
akoinonitos Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 29 λεπτά πριν, dsi44 είπε 35% πανω μετα απο πεντε χρονια ειναι γελοιο. 35% πανω μετα απο πεντε χρονια ειναι γελοιο. Μετα απο πεντε χρονια ακομη και 50% δεν ειναι αναβαθμιση. Το λιγοτερο που θα μπορουσε να χαρακτηριστει αναβαθμιση μετα απο μια γερη πενταετια (2019 3080-2025 9070) ειναι το 100% πανω. Η αναβαθμιση παει με τα χρονια ? 2
vetro Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Καλησπέρα σε όλους Κάποιος με 9070 pulse (όχι XT) να δώσει info για θερμοκρασίες και θόρυβο σε load;
aetos1988 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 19 ώρες πριν, korakios είπε δεν τη λες και καλή με αυτές τις τιμές .... μια χαρά κάρτα είχες ,τουλάχιστον θα μπορούσες να περιμένεις λίγους μήνες . Εννοείται καλόπαιχτη Βέβαια κερδίζεις τα έξτρα GB vram από αυτή την μετάβαση.
Aten-Ra Δημοσ. 27 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου https://www.techpowerup.com/334617/asus-registers-multiple-radeon-rx-9060-xt-16-8-gb-skus-in-south-korea
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα